Drastische veranderingen in de tweede helft van 2023

Kan jij geloven dat we alweer op de helft van 2023 zitten? Ik heb het gevoel dat we net zijn begonnen! Er zijn een aantal dingen die ik graag anders wil doen in de tweede helft van dit jaar.

Foto door Edward Howell via Unsplash

Minder schermtijd

Ik wil graag minder op mijn telefoon kijken. Op de tv kijken of op mijn laptop mag wel, want dat is meer ontspannen of nuttig. Maar door minder op mijn telefoon te kijken zal ik meer mooie en fijne dingen om me heen zien.

Minder suiker

Om eerlijk te zijn vind ik suiker niet verschrikkelijk, maar ik merk wel dat ik me minder goed voel als ik er te veel van eet. Nu loop ik weleens in de winkel en pak ik een zakje met winegums. Dat vind ik nergens op slaan, want ik eet het allemaal op en het is nergens goed voor (en zó lekker is het nou ook weer niet). Misschien dat ik dat nog doe in het weekend als ik er heel veel zin in heb, maar dit soort dingen moeten geen gewoonte worden.

Hetzelfde geldt voor zoete drankjes en koekjes. Ik wil graag de kast vol zetten met gezonde tussendoortjes zodat ik genoeg te snacken heb zonder dat ik mezelf zieker maak.

Meer rusten

Kijk, ik ga tussen 8 en 9 uur naar bed en kom er pas rond 12 of 1 uur weer uit. Dat betekent dat ik 8 uur op een dag heb dat ik uit bed ben (bizar, sommige mensen hebben gewoon het dubbele!). Maar ik merk dat ik het niet goed volhoud, soms word ik rond 4 uur al beroerd, soms om 7 uur pas. Maar ik word bijna elke dag zo ziek dat ik niets meer kan doen.

De oplossing lijkt me simpel, misschien helpt het wel als ik halverwege de dag een powernapje ga doen! Een serie kijken of gewoon uitrusten helpt niet, ik moet dan echt even terug naar bed als ik weer wil opladen. Maar dat kan ik best wel proberen. Nu doe ik het meestal pas als het te laat is.

Meer kneuterigheid

 • Post sturen
 • Puzzels maken
 • Een spelletje spelen
 • Mijn kastjes organiseren
 • Iets bakken
 • Sims spelen

Meer kneuterigheid, please! Ik vind dat zo fijn. Omdat ons huis nog niet helemaal af is doen we dit nog te weinig, maar ik weet zeker dat dit gaat komen.

Alkmaar ontdekken

Heel graag wil ik Alkmaar beter leren kennen. Ik weet nog heel weinig over Alkmaar en ken ook heel weinig plekjes waar we bijvoorbeeld heen kunnen in het weekend. Er is zo veel leuks te doen hier, dus het lijkt me leuk om de boel te gaan verkennen!

We hebben al een Indonesisch restaurant ontdekt waar we veilig kunnen eten (glutenvrij en pindavrij), en er is ook een Italiaan die glutenvrije pizza en pasta verkoopt, daar kunnen we ook nog heen.

Omdat we zo druk bezig zijn geweest met het huis hebben we nog weinig van Alkmaar ontdekt. Gelukkig is er nog genoeg tijd om meer van Alkmaar te ontdekken!

DELEN:

7 reacties

 1. Siska 1 juli 2023 / 16:28

  Veel winegums zijn niet glutenvrij door de wijze waarop ze gemaakt worden. Dus dat is wel iets om op te letten.

  • Lisanne 3 juli 2023 / 12:40

   Ik let altijd wel op welke ik koop hoor 🙂 Maar glutenvrije varianten die bijna volledig uit suiker bestaan ga ik ook niet zo lekker op!

 2. Naomi 2 juli 2023 / 08:37

  Meer kneuterigheid vind ik een heel mooi doel. Klinkt ook gewoon zo lekker gezellig.

 3. Geri 2 juli 2023 / 09:25

  Goed idee, meer kneuterigheid. Kleine dingen maken het leven mooi.

 4. Kathleen 5 juli 2023 / 16:49

  Een tip voor de powernap tussendoor : ik doe dan yoga nidra (de app van houseofdeeprelax vind ik erg goed en heeft er ook een paar gratis opstaan om te proberen denk ik) want gewoon liggen overdag lukt bij mij toch niet zo goed, en met deze geleide ‘meditaties’ vind ik even gaan liggen niet zo vervelend en houd ik het vol 😉 Moest je hier iets aan hebben.

  • Lisanne 5 juli 2023 / 17:14

   Dankje voor de tip, handig! 🙂

 5. Renate 21 juli 2023 / 13:14

  Hoi lisanne
  Ik las je artikel op rtl nieuws over lime
  Heftig zeg
  Heb zelf post covid klachten
  Totaal van een andere categorie ziekte …maar ,
  Ik zie en lees hier in je blog dat je mooie doelen hebt beschreven (waar ik ook wat mee kan) en ook heel bewust mee bezig ben
  Geniet van de kleine dingen … een bloemetje wat bloeit een vlindertje wat stoeit ( dat is een poëzie versje )
  Leuk ook die kaartjes die je zelf gemaakt hebt
  Ik ervaar dat geven en tevredenheid een kostbaar goed is
  hou vol en ga zo door 💪

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.