Dream it, wish it, do it

Dit artikel is onderdeel van de ‘week of happiness‘. In deze week komt er elke dag een artikel online over gelukkig zijn en gelukkiger worden. Voor meer info kijk je hier.

Feel the fear and do it anyway

Beginnen, het gewoon doen, onze dromen waarmaken, niet denken maar doen. Allemaal dingen waar we een beetje moeite mee lijken te hebben. Althans, de meeste van ons!

Dream it

Vaak nemen we niet eens de moeite om te bedenken wat we nou echt willen. Neem de tijd en ga eens heel hard nadenken. Wat is je aller-stoutste droom? Ben je eruit? Dan ben je klaar om hem te gaan waarmaken.

Wish it

Daarna moet je zorgen dat je het echt wilt en dat je erin gelooft. Dat je ervoor wilt werken, en dat je gelooft dat het mogelijk is.

Do it!

Klaar voor de start…. AF!!!!!!!!!!!!!

Oké, ik weet het al, je bent nog niet begonnen. (En vergeef me als het wel zo is :P) De voorgaande stappen zijn al niet de makkelijkste, maar de grootste drempel is het ‘het gewoon doen’. Weet je wat je wilt en geloof je hierin? Zet je verstand gewoon op 0 en doe het. ‘Every accomplishment starts with the decision to try’

En hoewel het niet makkelijk is, is dit toch waar we gelukkig van worden. En laten we eerlijk zijn, niet iedereen kan zijn dromen waarmaken. Maar veel belangrijker dan de top bereiken is de weg die je aflegt daar naartoe. Als je weet wat je wilt en daarvoor gaat, dan zul je ongetwijfeld genieten van de weg ernaar toe.

Dat laatste, daarvan denk ik echt dat dat het aller-belangrijkste is. Of ik zelf nu goed bezig ben? Ik heb nog niet precies duidelijk wat ik wil, maar wel geloof ik dat ik heel veel kan en ik heb ook vast een begin gemaakt. En veel belangrijker: ik vind de weg die ik nu afleg super. Hoe ver ben jij in dit rijtje?

10 reacties

 1. Natasja 28 september 2012 / 07:33

  Altijd in je jezelf blijven geloven inderdaad! Gewoon ervoor gaan! Inderdaad niet teveel nadenken ;-).

 2. lifesplash 28 september 2012 / 07:46

  Eerlijk? Ik denk bij Do it haha. Mijn blog en genezen is een huge droom voor me. Wat betreft mijn blog, blog ik lekker en groei ik (druk bezig bijtje haha). En voor gezond zijn moet ik vechten, en ja daar doe ik mijn best voor.
  Mooi artikel, en dromen zijn niet alleen om te dromen maar ook om het laten uitkomen: DOEN! 😀

 3. yloon 28 september 2012 / 07:58

  Hey Lisanne ik mis het filmpje van de Fibro Files die je donderdag zou plaatsen? 🙁

  • Lisanneleeft 28 september 2012 / 13:51

   Hij komt eraan! Had gisteren nog iets te veel pijn vanwege het laten trekken van mijn verstandskies 😛

   Sorry, maar hij is dus onderweg!

 4. Hester 28 september 2012 / 08:00

  Yay, supergoed artikel! Dan krijg je weer zo’n ‘boost’ om écht aan je dromen te werken, hoe extreem ze ook zijn. Make them come true! Ghehe, dankjewel 🙂

 5. Renske 28 september 2012 / 08:45

  Zo is het maar net:D En daarbij een aanvullende: enjoy the road you’re on, making your dreams come true.

 6. Roxanne 28 september 2012 / 09:17

  If your dreams don’t scare you they aren’t big enough. Die vind ik echt heel mooi. Soms zijn dingen zo ‘eng’ dat ik ga twijfelen of het bij me past. Anders vond ik het niet eng. Soms laat ik het om die reden gaan. En toch weet ik best dat je niets bereikt wat je niet probeert. Dat is erg zonde!

  Op dit moment heb ik best grote wensen, maar ik ben bezig met het realiseren van een wens die kleiner is maar die me veel energie kost. Het leed wat afstuderen heet. Dat wat ik zo leuk vind, maar wat zo ten koste gaat van alles. Het moet even want als ik straks dat diploma op zak heb, dan is dat een enorme opluchting. Daar ga ik voor!

 7. Desi 28 september 2012 / 11:40

  Wat een super mooi artikel! Ik probeer hard om mn dromen waar te maken, maar tot die tijd ben ik heel erg tevreden met de weg die ik nu afleg. Onderweg kom je ook heel veel mooie dingen tegen (:

 8. Laura 28 september 2012 / 12:57

  Ik zit bij de Do it, of misschien al een stukje verder? Want mijn droom was om naar het buitenland te gaan en aan mijn engels te werken. En op dit moment zit ik nog voor 6 weken in Noorwegen en werk ik op een boerderij en praat Engels!

 9. Esra 29 september 2012 / 00:43

  Dit artikel zet me op het denken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.