Drie kerstfilms waar je blij van wordt (en een kerstserie die je gezien moet hebben!)

Persoonlijk ben ik echt een liefhebber van kerstfilms. Ze zijn bijna altijd fout, voorspelbaar en het loopt altijd af zoals je hoopt dat het afloopt. Afgelopen tijd keek ik drie films en een serie die ik de moeite waard vind om je aan te raden. Benieuwd? Lees deze blogpost!

Dash and Lily

Laten we beginnen met de serie, deze wil je echt niet missen! Het is een liefdesverhaal tussen twee tieners die communiceren via een rood notitieboek. Dit speelt zich allemaal af rond de dagen voor Kerst.

In het boek geven Dash en Lily elkaar verschillende uitdagingen waarmee ze elkaar beter leren kennen, zonder dat ze elkaar ontmoeten. Zo moet Dash de naam van Lily raden door een kerstmuts van een kerstman af te pakken en wordt Lily uitgedaagd om naar een feestje te gaan waar ze niemand kent. Tot het einde weet je niet hoe het verhaal gaat aflopen, wat wel heel erg leuk is! Dit is echt een leuke feelgood kerstserie om te kijken in de dagen voor Kerst.

Holidate

We beginnen wat betreft films maar meteen met mijn favoriet van de drie, Holidate! Het gaat over het niet hebben van een date rond de feestdagen. En het begrip holidate, dat is een date die je voor alle feestdagen gebruikt en voor de rest niet mee bezig bent in het dagelijks leven. Ik vond het vooral een grappige film, zeker tussen alle zoetsappige verhalen door.

Operation christmas drop

Deze is wel bijzonder, aangezien dit gebaseerd is op een echt gebeurd verhaal! Dat zie je pas aan het einde van de film, maar dat had ik echt aan het begin willen weten, dan had ik de film tijdens het kijken veel meer gewaardeerd. Het is namelijk wel een échte kerstfilm, maar dus wel met een hartverwarmend verhaal.

Het gaat over een tropisch eiland waar een militaire vliegbasis zit. De mensen op deze basis doen elk jaar een “drop” voor verschillende eilanden met spullen voor eilanden die dat goed kunnen gebruiken. Echt een mooie kerstgedachte dus! Er is vanuit de politiek kritiek op de manier van werken, dus sturen ze een mooie dame om te kijken hoe het eraan toe gaat.

Christmas made to order

Ik geloof dat dit een Hallmark film is, en ik denk dat het wel een heel typische Hallmark film is. Het is vrolijk, lekker fout en je weet vanaf het begin al hoe het gaat aflopen. Ondanks dat is het een gezellige film om lekker op te zetten en niet te veel over na te denken.

Ik ben dus eigenlijk het meest fan van de serie! Heb jij een favoriete kerstfilm? Nog aanraders voor films die ik gezien moet hebben?

DELEN:

4 reacties

  1. Madelon 24 november 2020 / 20:49

    Dash & Lily kijk ik nu ook, heerlijke film! Mijn ultieme kerstfilm is nog altijd Love Actually! Laatst heb ik Christmas Prince; royal Baby gekeken. Heel slecht maar heerlijk om weg te kijken!

  2. Darina 25 november 2020 / 07:57

    Ik kijk bijna nooit kerstfilms maar Dash & Lily wil ik wel gaan kijken, lijkt me heel leuk.

  3. Audrey 25 november 2020 / 11:05

    Ik ben dol op kerstfilms! Love actually is wat mij betreft de ultieme kerstfilm, maar ik vind The Holiday ook tof.

  4. Petra 29 november 2020 / 13:37

    Mijn favoriete Kerstfilm is echt The Holiday! Ik heb ‘m vorige week voor de tigste keer gezien en nog blijft de film echt leuk!
    De drie films van A Christmas Prince vind ik ook goede. Niet eens zo heel voorspelbaar, maar heerlijke wegkijkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.