€3 Lensjes voor op je telefoon van Action

Ik kwam laatst bij Action iets super leuks tegen, namelijk een setje met lensjes die je op je telefoon kan clippen! Zo zit er een fisheye lensje bij, een macrolens en een groothoeklens. Ik wilde dat wel even proberen. In deze blogpost vertel ik je wat ik ervan vind en of het uberhaupt wel werkt!

cliplensjes-action

Normaal zou ik een foto van de verpakking maken terwijl alles er nog in zit. Dit geeft aan hoe nieuwsgierig ik was, hahaha.

inhoud-cliplensjes-action

Mini lensjes voor je smartphone van Action

Dit is wat in het pakketje zat (zonder de telefoon helaas): Een fisheyelensje, groothoeklensje, macrolensje, twee lenskapjes, een klipje en een opbergzakje. Best nog wel fancy allemaal, gekeken naar de prijs!

lenzensetje-action

Dit is wat je uiteindelijk echt nodig hebt om foto’s te kunnen maken! Het clipje en de lensjes. Elk lensje kan in het clipje gedraaid worden.

cliplensje-op-telefoon

Je clipt hem zo op je telefoon! Een beetje afhankelijk van je hoesje kun je hem er met of zonder op bevestigen. Ik kan met hoesje prima foto’s maken gelukkig!

Fisheye lens

Hier was ik het meest benieuwd naar, deze leek me het leukste.

fisheye2

Dit is een foto met mijn gewone (selfie)camera gemaakt. Met de voorkant van mijn telefoon dus!

fisheye

En zelfs op de voorkant doet het lensje het! Super leuk, haha. Kun je extra veel laten zien, je ziet echt heel veel meer in beeld met zo’n fisheyelens. Deze is mijn favoriet. Hij doet het vanzelfsprekend ook met de ‘gewone’ camera.

Groothoek lens

Ik vroeg me af wat het verschil zou zijn tussen de fisheyelens en de groothoeklens. Een groothoeklens geeft namelijk vaak ook een fisheye-effect.

geen-scherp-beeld

Met geen mogelijkheid aan de praat te krijgen. Niet via de selfiecamera, maar ook niet met de ‘gewone’ camera. Niet met mijn telefoon, ook niet op een andere smartphone. Heel erg dichtbij het voorwerp werkt niet, juist foto’s van heel ver weg (de omgeving) nemen werkt ook niet. Het werkt gewoon niet! Niet met hoesje, niet zonder hoesje. Deze begrijp ik dus niet helemaal…

Edit: na een paar comments heb ik het licht gezien! De groothoeklens moet óp de macrolens gedraaid worden. Dan wordt hij wel scherp! Op snapchat (daar heet ik Lisanneleeft) vind je nu een voorbeeldje.

Het effect is niet mega groot, maar op zich wel leuk! Deze is nog steeds mijn minst favoriete, maar hij werkt dus wél.

Macro lens

Dit zou wel een leuk speeltje kunnen zijn.

macro-lensje-action

Foto’s van super dichtbij nemen met een camera van een telefoon gaat niet, zoals je ziet. Logisch ook.

macrolensje

Met het macrolensje erop gaat dat wel! Super leuk om mee te experimenteren. Ik ben eigenlijk wel enthousiast.

Je kan met dit setje echt wel leuke foto’s en leuke videootjes maken! Ik ben zeker van plan mijne te gaan gebruiken, vooral de fisheye lens vind ik leuk. Het setje met lensjes voor op je telefoon kostte €2,95. Leuk om lekker mee te spelen! Wat vind jij van dit setje?

DELEN:

63 reacties

 1. Darina 12 januari 2016 / 06:35

  Leuke gadget! Jammer van de groothoeklens maar voor deze prijs kun je best het setje kopen en mee experimenteren. En lekker makkelijk mee te nemen 🙂
  Darina blogde laatst over… Weekend Notes #40

 2. Marieke 12 januari 2016 / 06:44

  Wat een leuk setje. Jammer dat de groothoeklrns het niet doet, maar ja voor die prijs kon je ook niet heel veel verwachten. Dus dat de andere twee het wel doen is juist mooi meegenomen. Ik was afgelopen weekend nog bij de Action maar dit heb ik niet gezien.
  Marieke blogde laatst over… #plannermonday mijn favoriete plannervideo’s

 3. Anna 12 januari 2016 / 07:02

  Jaaa, zo tof die fish-eye lens. Ik heb deze van de Hema gekocht, voor ongeveer eenzelfde prijs. Heb er echt plezier mee. Maakt zulke grappige foto’s :).
  Anna blogde laatst over… Blog love Tuesday | #20

 4. Marloes 12 januari 2016 / 07:35

  Hee wat leuk zeg dat ze de lensjes bij Action verkopen! Die ga ik even onthouden!

 5. Tiffany 12 januari 2016 / 07:48

  Wat leuk! Jammer dat de groothoek lens niet werkt maarja, een fisheye en micro lens voor die prijs is ook prima 🙂 leuk dat je ze voor ons hebt getest.
  Tiffany blogde laatst over… Shoplog: Hema stationery (Sale!)

 6. Miranda 12 januari 2016 / 08:09

  Wat grappig! Misschien dat ik vandaag nog maar even langs de action loop. Hier ben ik wel benieuwd naar!
  Miranda blogde laatst over… Foto overzicht

 7. Sandra 12 januari 2016 / 08:19

  Deze lenzen van de Action heb ik ook! Bizar, want die groothoek lens doet bij mij precies hetzelfde. Huh?! Ik was al eens teruggegaan en kreeg een nieuwe meen maar die deed dus precies hetzelfde. Jammer! Maar de rest werkt wel heel leuk. 🙂
  Sandra blogde laatst over… Video | Thailand 2015

 8. Birgit 12 januari 2016 / 08:43

  Oooh leuk, ik denk dat ik binnenkort naar de Action ga 😉
  Birgit blogde laatst over… Babynamen

 9. Suzanne 12 januari 2016 / 08:51

  Nou Lisanne, dit is een supertip. Ik wil al heel lang zo’n setje, maar die dingen zijn akelig duur. Voor 2,95 wil ik het wel eens proberen.

 10. Hester 12 januari 2016 / 09:24

  Die groothoeklens is een beetje raar, maar vooral die fish eye vind ik wel leuk en als die €3 zou zijn, zou ik het ook nog goedkoop vinden. Ik hoop dat mijn Action ze ook heeft! (ik kan dingen nooit zo goed vinden in die winkel, haha)
  Hester blogde laatst over… Start of something new

 11. Veerlez 12 januari 2016 / 10:08

  Super leuk! Ik had een keer iets soortgelijks via ebay besteld, maar dat was een enorme flop, dat was met lijm op je telefoon plakken, hell no! Maar dit ziet er wel echt leuk uit en is betaalbaar! Hello fish eye!
  Veerlez blogde laatst over… The Instagram tag 2015

 12. Marion 12 januari 2016 / 10:14

  Super leuk dat ze zulke dingetjes gaan verkopen, leuk om uit te proberen!

 13. Frédérique 12 januari 2016 / 10:31

  Wow, voor die prijs vind ik de fisheye en het macrolensje best gaaf. Vraag me alleen af hoe lang het blijft leven

 14. Rianne 12 januari 2016 / 10:35

  Zo’n soort setje vond ik bij HEMA, volgens mij €5,- Daar doet de groothoeklens het wel. Grappig om mee te ‘spelen’, zulke lensjes!
  Rianne blogde laatst over… Flashback Friday: Kenya #1

 15. Aileen 12 januari 2016 / 10:37

  Leuk! Deze ga ik halen!
  Toevallig van de week dat ik me nog stoorde dat ik zo slecht van dichtbij een foto kan maken en die macro lijkt best wel heel goed te werken! Dankjewel voor deze tip!

 16. monica 12 januari 2016 / 10:56

  Wat een leuke gadget. Duidelijk even langs de action gaan dus haha.

 17. Linda 12 januari 2016 / 11:16

  Wat goed dat er een klem bij deze set zit! Ik ken ze namelijk alleen met een plaklaag en dat gaat zo’n rommel worden.. Leuke set voor een leuke prijs. En met die andere maar even terug gaan? Neem aan dat hij wel hoort te werken? 🙂
  Linda blogde laatst over… Lief zijn voor je huid met Biomed & win je eigen pakket

 18. Lem 12 januari 2016 / 11:56

  Leuke review! De groothoeklens moet je óp de macrolens draaien, en dan samen gebruiken. Dan werkt het ineens wel. Het effect lijkt in eerste instantie niet heel groot, maar als je twee “dezelfde” foto’s maakt, één normale en één groothoek, zie je toch verschil. Zo staat het ook – vrij cryptisch – op de verpakking, maar ik ben er zelf ook even mee aan het klooien geweest, haha.

 19. Amy 12 januari 2016 / 13:07

  De groothoeklens moet je op de fisheye lens draaien en dan doet ie het wel. Niet super maar wel grappig 🙂
  Super leuk zulke lensjes, ik pak ze er zo nog eens bij nu ik een nieuwe telefoon heb, kijken hoe ze dan werken.
  Amy blogde laatst over… New in: Iphone 6s rose gold

 20. Anouk 12 januari 2016 / 13:43

  Ik heb dit setje ook, en ik kon ook helemaal niets met de groothoek lens. Ik dacht dat het aan mij lag, maar schijnbaar ligt het toch aan het setje.. Jammer, maar gelukkig is de Fish Eye lens heel leuk

 21. Harriët 12 januari 2016 / 14:31

  Wat tof! Ik had ook ooit zoiets gekocht, maar die waren magnetisch ofzo. Een grote ellende, bleef niet zitten. Maar dat clipje is handig! Misschien dat ik ze ook nog haal.

 22. Elja 12 januari 2016 / 14:40

  Onwijs leuk! Ik heb ze gelijk ook gehaald, bedankt voor de tip!
  De groothoeklens moet je op de macrolens draaien! Dus eerste macrolens erop en daar dan de groothoeklens indraaien. Dan doet ‘ie het gewoon goed! (staat ook op achterkant van doosje :))

 23. Bodi 12 januari 2016 / 18:26

  Wat leuk! En dat is ook echt geen geld

 24. Marjoleine 12 januari 2016 / 19:07

  wauw zo ontzettend leuk! En zo goedkoop ook! Ik zou het liefst nu nog naar de Action rennen om ze te kopen.

 25. Britt • Annebrittures 12 januari 2016 / 19:50

  Wauw, en dat voor drie euro?! Dan ga ik dat misschien toch eens proberen en als het niet past op mijn telefoon (die heeft namelijk echt een onwijs rare uit-stekende camera waardoor die lensjes er waarschijnlijk niet op zullen passen, maar voor die drie euro, achja).
  Britt • Annebrittures blogde laatst over… january goals

  • Lisanne 12 januari 2016 / 19:59

   Hihi, als ze bij jou telefoon niet werken maak je er iemand anders vast blij mee, hehe. Voor die €3 kun je t wel proberen natuurlijk 😀

 26. Dorien 12 januari 2016 / 20:28

  Probeer de groothoeklens eens in combinatie met de macrolens, las ergens anders dat dat bij iemand wel werkte! 🙂

 27. yvette moerdijk 12 januari 2016 / 23:25

  Wat super leuk!! zodra ik weer naar de winkels kan ga ik gelijk kijken. Goede beloning om nu even goed uit te zieken haha.

 28. Lilian 13 januari 2016 / 07:54

  Ik had ze laatst zien liggen. Ik had verwacht dat het wel troep zou zijn maar na je review wil ik ze toch wel proberen voor die 3 euro is het een leuk speeltje
  Lilian blogde laatst over… Maandag muziekdag met Lianne

 29. nienke 17 januari 2016 / 21:16

  Je blog herinnert me dat ik deze nog in de kast heb liggen, haha.
  Ik heb ze opengemaakt en daarna zijn ze in de kast beland.
  hmm misschien ga ik ze van de week even opzoeken en uitproberen.
  want zo is het best zonde hihi
  nienke blogde laatst over… Chronisch ziek en studeren?! ik geef tips.. #1

 30. Mona - Vandaagismooi.nl 19 januari 2016 / 14:31

  Wat een leuk setje! Wel jammer dat de groothoek niet werkt. Ik heb een zelfde soort setje van de Hema, die groothoek werkt wel maar dan heb je een zwarte kader er omheen zoals bij jouw fish-eye foto. Vind ik zelf erg jammer. Maar die macro lens… ja helemaal tof!
  Mona – Vandaagismooi.nl blogde laatst over… Plantenhanger DIY

  • Lisanne 22 januari 2016 / 14:42

   Ja, het is gelukt!

 31. patricia 25 januari 2016 / 15:58

  Dit vind ik leuk. Ik ga van de week ff kijken of het wat voor mij is.

 32. Jet 6 februari 2016 / 17:47

  Ik heb net ook zo’n pakketje gekocht bij de Hema, mede dankzij jouw review!! Ik vind ze superleuk, em vooral de macrolens vind ik prachtig.

 33. kelly 24 februari 2016 / 16:16

  Ik heb deze lensjes ook gekocht na jou video gezien te hebben…maar bij mij was de tweede ook zo wazig dus ik dacht,waarom werkt het bij mij niet 🙁 lees ik nu pas na 2weken je blog haha dank je voor de tip om ze op elkaar te draaien!

 34. Lisette 10 mei 2016 / 15:56

  Wat is de prijs want ik ben er al heel lang opzoek naar

  • Lisanne 10 mei 2016 / 16:08

   Dat staat in de titel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.