Echtheid op Instagram

Perfecte plaatjes, mooie witte opgeruimde tafels met netjes neergelegde spulletjes, perfecte kapsels, geweldige gestijlde outfits, je ziet ze allemaal langskomen op Instagram. Bij deze mijn ode aan de echtheid, puurheid en het rauwe randje dat elk leven kent, dat je ook best mag laten zien op Instagram! Het hoeft niet allemaal picture perfect, toch? Ik ben vóór lelijke foto’s op Instagram!

echtheid-op-instagram

Kom op jongens, wie leest er nou zo een tijdschrift? We weten allemaal dat ik mijn boekje alleen even zo heb neer gelegd omdat het ‘mooi is voor de foto’

Echtheid op Instagram

Ik scroll door mijn Instagram feed, en wanneer ik alleen maar perfecte poppetjes, mooie stranden en zeeën, perfecte plaatjes en foodfoto’s zie waar men minimaal een half uur (…dááág warm eten!) mee is bezig geweest dan word ik niet blij. We proberen allemaal onze foto’s zo mooi mogelijk te krijgen, omdat… nouja, waarom eigenlijk? Omdat het leuk is om te doen en natuurlijk voor meer volgers.

Van mij mag dat allemaal best een beetje minder. Ik houd van mooie foto’s, absoluut, dat ga ik echt niet ontkennen. Maar ik houd ook van echte foto’s. Als het even niet goed gaat dan mag je best een lelijke foto plaatsen. Als iets een moment was dat vastgelegd moest worden, maar lelijk was op beeld, dan wil ik die foto alsnog heel graag zien! Omdat Instagram juist zo’n mooi medium is om zulke momenten te delen.

Ik zie mensen elkaar tips geven voor meer followers: ‘zorg dat je feed er mooi uitziet en verwijder een foto als hij er niet mooi in past’. Zo zonde, als je het mij vraagt!

Is lelijkheid zo verschrikkelijk? Imperfectie slecht?

Een vlek op de tafel, ramen die veel te lang niet gelapt zijn, een keuken die nodig moet worden opgeruimd, hoe je eruit ziet na een lange dag werken en hoe je je daarbij voelt, dat zijn dingen die ik graag zie op Instagram. Omdat het niet alleen ‘mooie plaatjes’ posten is, maar omdat je ook een persoon bent. En als ik je volg, dan ben ik in je geïnteresseerd! Ook als er even wat lelijkheid in je leven is.

Ik kan het juist heel erg waarderen als mensen ook lelijke of imperfecte dingen durven te laten zien. Omdat er al genoeg accounts zijn vol perfecte plaatjes. Er is geen enkel account dat jouw leven en jouw gevoel weergeeft! Dat is veel unieker.

Dus, de volgende keer…

Wanneer je je afvraagt of de foto die je zojuist hebt gemaakt wel mooi genoeg is voor Instagram: zet hem gewoon online. Jij wil een moment vastleggen en delen – jouw volgers willen dat zien. Ook als de foto niet zo geweldig mooi of ‘leuk’ is. Een beetje leuk en een beetje minder leuk, wat mij betreft de perfecte combi! Net als hoe het in het echt gaat.

Bij dezen mijn reden waarom ik ook lelijke foto’s op Instagram kan waarderen. Of nouja, waarom ik die juist kan waarderen! Mooie foto’s zijn leuk, maar dat is het. Lelijke foto’s zijn niet leuk, maar misschien wel bijzonder, of er zit een verhaal achter. Soms is dat gewoon veel boeiender dan gewoon ‘leuke foto’s’. Op welke manier gebruik jij Instagram? Laat je ook imperfecte dingen zien? En wat zie jij liever, perfecte plaatjes of echte plaatjes?

Mocht je me nu graag willen volgen op Instagram, je vindt me hier met de gebruikersnaam Lisanneleeft!

DELEN:

65 reacties

 1. Akosua 23 oktober 2014 / 06:45

  Ik ben echt een lurker op instagram. En ik kijk met name naar accounts waar ik de mensen beter wil leren kennen. Als ze mooie foto’s maken is dat mooi meegenomen, maar ik wil met name wat meer weten van wat ze meemaken.

 2. Marion 23 oktober 2014 / 07:10

  Grappig is dat, ik heb precies hetzelfde. Juist de rommelige foto’s, op de bank in pyjama met niet matchende sokken, heerlijk. Ik vind het leuk als mensen die ik volg mij ook volgen, maar ik zal echter geen moeite doen om meer volgers te krijgen. Ik ben geen Michael Jackson of zo.

 3. Kelly Caresse 23 oktober 2014 / 07:25

  Daarmee maak je een mooi punt, een beetje zoals the pinterest life, het wordt met de dag perfectionistisch en ook ik maak me er soms wel schuldig aan. Ik hou zelf het meest van persoonlijke foto’s waarin de persoon zelf ik beeld komt en dan af en toe zulke clean foto’s vind ik leuk maar dat hoeft niet bij iedere foto

 4. Petra 23 oktober 2014 / 07:35

  Ik wil juist graag het persoonlijke tintje zien op Instagram. Ik wil een sfeer kunnen proeven. Dat maakt Instagram voor mij leuk. Ik volg dus ook alleen maar mensen die zulke foto’s plaatsen. Dus ik ben het volledig met je eens.

 5. MySimplySpecial 23 oktober 2014 / 07:43

  Het is inderdaad een beetje zoals Pinterest, maar ik moet zeggen dat ik ook wel gek ben op mooie plaatjes.

 6. Aukje 23 oktober 2014 / 07:54

  Volgens mij zijn mijn instagram-foto’s niet alleen mooie plaatjes. Ik leg dingen vast om me heen, maar probeer het wel mooi op de foto te zetten. Maar volgens mij zijn niet gemaakt en nog steeds persoonlijk.

 7. Anne Solveig 23 oktober 2014 / 08:03

  Leuk artikel! Juist de foto’s waar ik over twijfel krijgen de meeste likes. Grappig is dat! Ik vind het leuk om mooie momenten vast te leggen als mooie afbeeldingen, zo vind ik ook dat je minder leuke dingen toch mooi kan vastleggen.. het is gewoon een ‘hobby’!

 8. Ilse 23 oktober 2014 / 08:16

  Van mij mag het wel, die mooie foto’s op Instagram en Pinterest. Het leven is zo al zwaar en lelijk genoeg. Ik vind het net leuk om al die mooie foto’s te zien, daar word ik net vrolijk van. En iedereen weet toch dat dat allemaal niet echt is?

  • Lisanneleeft 23 oktober 2014 / 17:02

   Ik moet zeggen dat ik er meestal bij foto’s wel vanuit ga dat het echt is (en dus niet geacteerd). Dat is in elk geval het idee van een foto zoals het in mijn hoofd zit, haha!

 9. Frederique 23 oktober 2014 / 08:31

  Eens! Mijn volgers zullen wel weten dat mijn foto’s niet altijd de beste zijn 😉 Ik probeer wel de foto’s zo te maken dat er zo min mogelijk troep op de achtergrond zichtbaar is (niet iedereen hoeft te zien hoe rommelig het hier soms is 😉 ) Het leven is niet volmaakt, mijn foto’s ook niet.

  Ik heb dus eigenlijk ook geen mensen die ik volg die dat wel doen, ik volg sowieso maar weinig mensen geloof ik 🙂

 10. Elize 23 oktober 2014 / 08:33

  Ik heb geen Instagram, maar ik denk er wel hetzelfde over als jij. Perfecte plaatjes zijn leuk, maar ik kijk net zo graag naar niet perfecte foto’s. Gewoon omdat het echter is.

 11. Anita 23 oktober 2014 / 08:35

  Mooie plaatjes zijn leuk om naar te kijken. Ik wil toch graag weten wie degene is en niemand is perfect. Laat dat idd gewoon zien.

 12. Tineke 23 oktober 2014 / 08:42

  Amen! En ik gisteren maar balen dat de foto van mijn rolo toetje niet zo mooi was geworden…

 13. Linda 23 oktober 2014 / 08:51

  Goed geschreven Lisanne. Je hebt helemaal gelijk, al vind ik het toch ook wel heel leuk om naar mooie foto’s te kijken. Die van mij worden nooit zo mooi.

 14. Frauke 23 oktober 2014 / 09:01

  Heel erg waar dit! Ik kan zelf helemaal de tijd niet opbrengen om van alles wat ik doe/meemaak foto’s te maken die zo in een tijdschrift kunnen, dus mijn Instagram is absoluut niet pretty perfect haha. (En er staan bijna enkel food foto’s op … my life.) Maar langs de andere kant vind ik het wel heel mooi en inspirerend om van die perfecte plaatjes te kijken, gewoon, omdat ik dat leuk vind :D! X

 15. Denise 23 oktober 2014 / 09:02

  Mooi stukje Lisanne! Ik probeer zelf wel mooie foto’s te maken en twijfel heel erg om een foto te posten wanneer hij niet ‘in mijn feed past’. Je hebt me mijn ogen weer laten openen, voortaan post ik ze gewoon allemaal!

 16. Deborah 23 oktober 2014 / 09:12

  Wat een leuk artikel! Ik had er niet echt bij stilgestaan maar ik ben het eigenlijk helemaal met je eens! Het is net zoiets als de gestylde woonbladen, dan zie je foto’s van huizen waarbij je denkt: wordt hier wel in geleefd?

 17. angelique 23 oktober 2014 / 09:18

  Heel goed geschreven. Ja aan de ene kant doe ik het ook maar aan de andere kant maak ik ook foto’s als mijn peuter mijn hele huis gebruikt als speelgoedterrein, hier word geleefd in huis en dat mag gezien worden.

  • Lisanneleeft 23 oktober 2014 / 17:00

   Haha, dat is inderdaad een mooi voorbeeld! Zo’n foto zou ik niet willen missen 🙂 Dat is toch veel mooier en waardevoller dan slechts een ‘mooie’ foto?

 18. Manon 23 oktober 2014 / 09:29

  Boeiend onderwerp! Ik vind dat ook altijd zo inderdaad: zo lees je geen boekje, en eet je ook niet je schaaltje yoghurt (sorry maar aardbeitjes en banaantjes zo snijden en in een bloemetjesvorm op je gestylde havermout leggen, ain’t nobody got time for THAT!). Ik vind het altijd wel leuk om te zien maar het “neppe” ligt er inderdaad zo bovenop. Mijn foto’s op Instagram zijn eigenlijk nooit picture perfect…

 19. Simone 23 oktober 2014 / 09:34

  Ik ben het met je eens hoor. Ik vind een foto ook niet snel lelijk. Ik kijk ook naar welk verhaal er achter zit. Plus, als ik écht mooie foto’s wil maken dan pak ik mijn spiegelreflex camera en niet mijn telefoon 😉

 20. Kim 23 oktober 2014 / 09:46

  Haha dit is een leuk artikel! 🙂

 21. Yvonne 23 oktober 2014 / 09:59

  Yessss! Ik denk dat dit ook een van de redenen is dat ik me nooit op Instagram heb aangemeld. Uhm, nu lijkt het net alsof ik onder een steen leef. Fijn. 😉

 22. Monique 23 oktober 2014 / 10:02

  Helemaal mee eens. Net als met mensen die over elke foto een filter gooien. Ja, dan wordt het meer één geheel als je de hele feed bekijkt, maar je mist toch de specifieke sfeer die bij elke foto apart hoort. Als je mijn feed bekijkt dan is die rommelig. Niet omdat ik dat per se zo wil, maar omdat dit juist de foto’s zijn die ik wil delen. En voor mij zijn die perfect zoals ze zijn.

  • Frederique 23 oktober 2014 / 18:33

   Ik vind het overigens ook irritant als ze dan zeggen #nofilter 😛 Ik bedoel, dat is bij mij bij ongeveer alle foto’s zo, ik maak geen foto’s omdat ze mooi moeten zijn, ik maak foto’s omdat ik voor mijzelf iets wil vastleggen 🙂

 23. Merel 23 oktober 2014 / 10:23

  Ik ben het helemaal met je eens. Ik ben ook voor de lelijke foto’s op instagram. Want je kan toch nooit een perfect leven leiden? Ik zet zelf ook wel is niet de mooiste foto’s online. Voor mij is instagram ook meer een fotodagboek dan dat ik er voor zorg dat ik een mooie feed heb.

 24. Hester 23 oktober 2014 / 10:41

  Ja, precies! Ik zie dit ook heel erg om me heen, maar ik snap niet waarom mensen zo serieus met een social media account omgaan. Aan de andere kant merk ik wel dat het me beïnvloedt, ik post alleen foto’s die ik ‘Instagramwaardig’ vind en ik post eigenlijk ook niet altijd heel spontaan wat, omdat ik dan eerst kijk of het wel in mijn feed past (dus niet twee keer een selfie of zwart-witfoto achter elkaar ofzo). Dus, het is niet echt representatief voor mijn dagelijkse leven, meer gewoon wat elementen uit mijn leven die samen een mooi geheel vormen. Ik probeer ook wel om Instagramfoto’s echt met mijn iPhone te maken (en niet foto’s van mijn spiegelreflex op Instagram te posten), anders wordt het namelijk gewoon te professioneel denk ik. Dat is het punt met Instagram een beetje, het wordt vrij professioneel gebruikt (Twitter bijv. totaal niet) en dat beïnvloedt iedereen toch wel een beetje…

 25. Carlijn 23 oktober 2014 / 11:08

  Dit is precies de reden dat ik geen instagram heb. Schijnwereld die me al meer dan genoeg ellende heeft gebracht, en mij niet alleen

 26. Manon 23 oktober 2014 / 11:35

  Ik snap het enigszins wel maar zelf vind ik mooie foto’s toch echt fijner om naar te kijken, bij het “verkennen” klik ik ook alleen maar op de foto’s die ik mooi vind ik vind fotografie wel belangrijk en die foto’s kunnen ook gewoon echt zijn en een betekenis hebben daar is juist vaak meer moeite voor gedaan.

  • Lisanneleeft 23 oktober 2014 / 16:57

   Misschien dat zo’n foto nog echt is als de moeite wordt gestoken in het zoeken van het juiste licht en de mooiste hoek! Dan kun je best lang over een mooie foto doen. Vind ik ook altijd heel leuk om te doen en ook om te zien 🙂

   Maar al die netjes neergelegde spullen zijn foto’s natuurlijk alles behalve echt, haha!

 27. Maaike 23 oktober 2014 / 11:40

  Gelijk heb je! Ik kan me echt aan irriteren als een foto niet bij mijn feed past. Dan verwijder ik hem toch weer, en soms ook weken erna. Ik ben echt té perfectionistisch wat dat betreft 🙁

 28. Chantal 23 oktober 2014 / 12:06

  Goed punt! Bij mij zwerft er regelmatig wat rommel op de achtergrond 😉

 29. Kirsten 23 oktober 2014 / 13:21

  Ik merk zelf dat ik niet snel foto’s op instagram plaats omdat ze verre weg van perfect zijn of omdat ik überhaupt geen foto wil nemen, omdat het bijvoorbeeld niet goed met me gaat en ik er niet uit zie.

  Er bestaat inderdaad een soort instagram-ideaal, terwijl dat er bij mij (en vele anderen) ook voor zorgt dat de echtheid er vanaf gaat. Zonde, maar ik krijg het nog niet helemaal over m’n hart om een ‘lelijke’ foto te plaatsen. Conclusie: eigenlijk is instagram niks voor mij 😛

  • Lisanneleeft 23 oktober 2014 / 16:55

   Geinig is dat, dat we zo’n ideaal voor onszelf neerzetten! Normaal ‘beschuldigen’ mensen de media er altijd van dat er een onrealistisch ideaalbeeld wordt geschetst, maar door middel van Instagram doen we er nu eigenlijk net zo hard zelf aan mee…

 30. Maai 23 oktober 2014 / 14:00

  Ik volg eigenlijk helemaal geen perfecte feeds, liever echte mensen. Helemaal met je eens dus. Liefs

 31. Saskia 23 oktober 2014 / 14:25

  Bij mij komt gewoon alles voorbij, ook de minder “mooie” foto’s! Maar een beetje moeite voor een iets nettere foto is soms ook leuk!

 32. Miriam 23 oktober 2014 / 14:45

  Zooooo mee eens! Weg met die perfectie, niets is immers perfect!

 33. Eveline 23 oktober 2014 / 14:47

  Wat een leuke post en helemaal waar! Zo een posts lees ik echt graag, iets om over na te denken! Ik heb net iets gelijkaardigs op mijn blog gezet: “What you see is not always what you get”. Zo lijkt het op de foto alsof alles perfect is, maar achter de schermen blijkt het toch allemaal niet vanzelf te komen.

 34. Christel 23 oktober 2014 / 15:17

  Eens! Daarom zit ik ook niet op Instagram, omdat het voor mijn gevoel zo enorm nep is. De foto’s zijn supermooi, maar ik ken niemand die écht zo leeft als op die foto’s. Ergens vind ik het een beetje sneu als ik eraan denk hoe lang iemand die veel update bezig is met elke dag haar ontbijt perfectioneren etc. Word je daar nou echt gelukkig van? En hoe is dat voor je omgeving? Ik weet wel dat ik heel hard af zou knappen op een vriend(in) die constant maar bezig is met picture perfect voor zijn/haar volgers i.p.v. in het hier en nu leven. Veel fanatieke Instagrammers slaan voor mijn gevoel een beetje door.
  Ben trouwens wel heel erg benieuwd of jij nu ook ‘lelijke’ foto’s op Instagram gaat plaatsen.. Je zegt namelijk niks over je eigen rol hierin. Geef het goede voorbeeld zou ik zeggen! 🙂

  • Lisanneleeft 23 oktober 2014 / 16:53

   Ik plaats (naar mijn idee) regelmatig lelijke foto’s op Instagram! Maarja, het is natuurlijk nogal persoonlijk wat je precies verstaat onder lelijk, haha.

  • Kim | Kimsbloglife 23 oktober 2014 / 23:27

   Ja inderdaad, dat kost allemaal zoveel tijd en moeite en ik kan ook niet geloven dat je nog echt van het moment kan genieten als je eerst alles moet perfectioneren voor je bijvoorbeeld iets op kan eten of beginnen te lezen of… Maar ik moet toegeven dat ik zo’n foto’s wel graag zie…

 35. sam 23 oktober 2014 / 16:25

  mooi gezegd! ik plaats gewoon foto’s die ik wil plaatsen en ik laat mijn eten zeker niet koud worden voor een foto! zo zonde haha wat ik wel doe ik letten op de achtergrond/ondergrond, als Bink net ergens heeft gelegen of gezeten zie je alleen maar hondenhaar op de ondergrond.. wil ook weer niet dat mensen denken dat ik nooit stofzuig 🙂

 36. Daantje 23 oktober 2014 / 17:40

  Ik gebruik geen instagram, precies om de reden dat er alleen maar perfecte plaatjes opstaan. Ten eerste ben ik zelf niet zo’n goede fotograaf en ten tweede vind ik het ook niet zo boeiend om naar andermans perfecte nep-leven te kijken, want inderdaad echt spontaan zijn die meeste foto’s niet 😉

 37. Evelien 23 oktober 2014 / 18:01

  Goed punt Lisanne! In het begin werden er, naar mijn idee, ook meer ‘echte’ / ‘lelijke’ foto’s geplaatst dan nu. Terwijl het juist zo leuk is om te zien hoe iemand echt is.

 38. Iris 23 oktober 2014 / 18:13

  Voor posts en dergelijke probeer ik de foto’s wel zo mooi mogelijk te maken, maar ik ga niet mijn eten in dat ene bordje met verse bloemen ernaast neerzetten. Dat vind ik niet nodig, het is goed zolang de boodschap overkomt.

 39. Eline 23 oktober 2014 / 18:20

  Ik vind het ook leuk om een soort sport van te maken om een mooie foto te maken, ik ga er niet mijn dag voor omgooien of mijn eten voor laten koud worden. En daarbij gaat het er in eerste instantie om dat jij de foto leuk vindt, het is immers jouw eigen feed!

 40. Milou 23 oktober 2014 / 18:58

  Ik ben het er niet mee eens dat het ‘nep’ zou zijn. Mijn foto’s zijn ook best clea maar dit is ook gewoon hoe mijn huis is en wat ik mooi vind. Ik kan er niet tegen als er rommeltjes liggen! En daarbij maak ik het soms wel iets mooier dan het is (zoals jij dat zo leuk zei bij dat tijdschrift) maar dat is puur omdat ik het mooi vind. Niks mis mee en veel volgers vinden het ook mooi. Ieder z’n ding!

  • Lisanneleeft 23 oktober 2014 / 19:06

   Ik vind mooie foto’s ook niet per definitie nep (ik houd ook niet van rommel :P), maar ik ben wel voor het posten van ook de minder perfecte plaatjes!

 41. Jessica 23 oktober 2014 / 19:40

  Goed stuk!
  Ik gebruik eigenlijk nooit een filter en dat zet ik er ook niet bij. Dat staat zo stom.
  Ik vind het leuk om foto’s te delen, niet om het moeten of perfect zijn. Een dip hebben moet ook gewoon kunnen.

 42. Eilish 23 oktober 2014 / 20:20

  Ik heb ook niet zo`n perfecte feed, maar als ik pas ‘s avonds mijn lekkere Tony’s Chocolonely eet, wil ik die toch echt even delen!

 43. Anneleen 23 oktober 2014 / 21:32

  Ik snap wat je met dit artikeltje wilt zeggen! Ik vraag me ook vaak af hoe mensen zo’n ‘perfect mooie’ foto’s krijgen? Mij lukt dit namelijk nooit…

 44. Elsbet | La Vie Pure 23 oktober 2014 / 21:33

  Zooo herkenbaar! Ik vind het altijd zo frustrerend en word er stiekem een beetje jaloers in, dat ik er maar niet in slaag zo’n prachtige plaatjes te posten, omdat ik een simpele, slechte kwaliteit ipod 4 heb , terwijl zij allemaal een fancy iphone 5 hebben :/

 45. Kim | Kimsbloglife 23 oktober 2014 / 23:37

  Dit vind ik echt een heel interessant artikel dat je heel mooi geschreven hebt! Maar ieder zijn mening natuurlijk, en als mensen zich er beter bij voelen om alleen ‘perfecte’ foto’s te posten of er echt graag mee bezig zijn om mooie foto’s te maken, dan is dat hun ding vind ik. Zelf vind ik het eerlijk gezegd ook erg mooi om naar te kijken en vind ik het wel aantrekkelijk als ik iemand zijn feed bekijk en allemaal prachtige foto’s zie. Anderzijds vind ik het ook heel leuk om gewone foto’s uit het dagelijks leven van iemand te zien. Zelf post ik beiden wel denk ik, of ik probeer alleszins toch ook wel te voldoen aan de ‘norm’ om perfecte foto’s te posten, maar mij lukt het meestal niet zo goed en dat maakt me soms wel een beetje ‘jaloers’ eerlijk gezegd, erg he? Ik vind het ook wel leuk om bezig te zijn met fotografie en het maken van mooie foto’s en daar steeds beter in te worden. Maar inderdaad, ik zou het ook leuk vinden om wat meer gewone dagelijks leven foto’s te zien. Maar ach, ieder zijn ding!

 46. Stephanie 24 oktober 2014 / 00:37

  Ik ben het echt helemaal met je eens :). Ik volg vooral ‘echte’ IG’ers, dus niet mensen die inderdaad alleen perfecte foto’s plaatsen. Ik vind het menselijke juist zo leuk aan iemand & ook persoonlijke artikelen op blogs vind ik het leukst om te lezen :).Want dan zie je pas echt een beetje hoe iemand is en dat is vaak juist heel mooi!

  Ik plaatste pas in een opwelling een foto van mijzelf in bed terwijl ik niet kon slapen en het al 4:30 of iets dergelijks was. Dat was de afgelopen dagen ook al zo en ik had even geen behoefte om te doen alsof alles zo perfect was.. dus ik plaatste die foto gewoon. En ik schaam me er niet voor :). Zou erg zijn als mensen me daarom ontvolgen, omdat ik niet op een mooi, wit gestreken kussensloop lag met een perfect matchend beddengoed :P.

 47. Celeste 24 oktober 2014 / 06:33

  Ik hou van fotografie en kan het ook heel erg waarderen als mensen moeite stoppen in hun foto om deze ‘perfect’ te krijgen. Maar instagram is niet de plek om die foto’s te delen. Instagram hoort in mijn ogen inderdaad meer ‘echt’ te zijn. Lekker van: dit maak ik mee en even snel een fototje tussendoor en dan snel verder eten nu het nog warm is, haha.

 48. Rowdy Groothedde 24 oktober 2014 / 09:20

  Klopt, de echtheid van de foto straalt ook een bepaalde klasse uit. Sommige dingen die niet perfect zijn, zijn nou eenmaal perfecter:D

 49. Hesteranne 24 oktober 2014 / 12:59

  Helemaal mee eens! Goed geschreven. Ik vermijd vaak mijn instagram feed als ik me wat minder voel. Te veel perfectie en te weinig realiteit.

 50. zomersproetje 24 oktober 2014 / 15:07

  Precies, het leven is niet perfect! Dus minder perfecte plaatjes zijn veel realistischer.
  Sinds een paar maanden volg ik jouw blog. Heel leuk en interessant moet ik zeggen.
  Ik ben nu ook begonnen met een blog, zat er al een tijdje over te denken ;-).
  Vind het wel erg spannend en hoop dat het leuk wordt haha. Tips of reacties zijn erg welkom 😀
  Groetjes!

 51. Eline 26 oktober 2014 / 16:09

  Het klopt, ik doe het ook, wel die foto van die heerlijke suikervrije aardbeiencake, geen foto van de keuken die wel ontploft lijkt. Heb ook altijd het idee dat niemand daar op zit te wachten eigenlijk! Maar ja, jij wel, vandaar dat ik je maar even een foto getweet heb van een puinzooi keuken! 😀

  • Lisanneleeft 26 oktober 2014 / 18:30

   Haha, ik heb erom moeten lachen! (en dat is stiekem veel leuker dan alleen de mooiheid van de andere foto :P)

 52. Sanny Verhoeven (zoekt geluk) 4 november 2014 / 17:57

  Jaaaaa!!! Hier ben ik het zooo mee eens! Ik zal meteen maar bekennen dat ik ook zeker wel mooie fotos plaats op insta, ik hou van fotografie en het is leuk er mooi uit te zien, maar toen ik naar ibiza ging en het regende de hele dag heb ik niet gewacht om een foto (video) te maken tot de zon weer schijnt, en als ik weer eens zeiknat door de regen fiets probeer ik juist een selfie te maken. Sommige insta accounts lijken meer op magazines met de perfecte kleuren en vormen. Lisanne je hebt me geinspireerd om morgen mijn volgekakte ramen op de foto te zetten! Xx Sanny

 53. Floor Daasvand 5 november 2014 / 19:24

  Ik hou ook van echtheid daarom hou ik mijn foto’s zo echt mogelijk en gooi ik er alleen af en toe een filtertje overheen van Instagram zelf, voor de rest bewerk ik er niks aan of zo en qua compositie denk ik er wat minder over na dan wanneer ik echt aan het fotograferen ben met spiegelreflex

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.