Een ander mens door het bloggen?

Ik moet toegeven dat ik veranderd ben sinds ik ben gaan bloggen. Ik ben me veel meer bewust van waar ik naar op weg ben, hoe ik denk en wat ik doe. Ik ben van een vrolijk chronisch ziek meisje getransformeerd naar een (nog steeds vrolijke) amibitieuze levensgenieter. Als ik het zo mag noemen tenminste.


Via weheartit.com

In augustus van 2010 begon ik met bloggen. Dat is nog helemaal niet zo lang geleden, maar zo voelt het wel. Voor die tijd ging het niet goed met me. Ik kon bijna niks, niet fietsen, weinig leuke dingen meer en ik verveelde me dood. Ik voelde me ongelooflijk ziek en lag vooral veel in bed. Niemand kon me helpen en de wanhoop was nabij.

En toen kreeg ik opeens een diagnose en ik ging langs bij een homeopaat die mij wat paardenmiddelen gaf. Ik begon met bloggen en school begon weer. Mijn blog begon met wat praatjes over oogschaduws en leuke outfits. Uiteindelijk is mijn blog verder gegroeid naar wat hij nu is (begrijp me niet verkeerd, hij is nog lang niet klaar met groeien).

Maar ondertussen is er met mij als persoon ook een heleboel gebeurd. Ik wist altijd al dat ik redelijk positief in het leven stond, daarin had ik niet echt een keus (daarom). Maar door het bloggen ben ik wel met mijn neus op de feiten gedrukt. Ik leerde mensen kennen die hetzelfde hebben als ik en die het erger hebben. Maar ik leerde ook heel veel mensen kennen die een voorbeeld voor mij zijn, die mij inspireren.

Tussendoor las ik nog even The Secret, wat misschien ook wel een beetje heeft bijgedragen aan mijn positieve instelling.

Tegelijkertijd leerde ik dat ik schrijven leuk vind. Dat taal eigenlijk veel interessanter is dan ik eigenlijk dacht. Dat ik hier nog veel meer over kan gaan leren. Dat ik hier nog veel meer over wíl leren.

Doordat ik blog krijg ik heel veel enorm lieve reacties. Daar kan ik echt enorm blij van worden. Bijvoorbeeld door dit stukje op misslipgloss waarin ze mij noemt, werd ik ontroerd. Maar ook kreeg ik kritiek als ik niet positief genoeg was. Zelfs dat was nog mooi meegenomen

Er zijn zo veel dingen die mij hebben veranderd, allemaal tijdens het bloggen. Voorheen kon het me allemaal maar weinig schelen, ik kon het toch niet. Op dit moment ben ik bewust van wat ik doe en ik wil het ook allemaal goed doen. Ik ben ervan overtuigd dat ik veel meer kan dan alle mensen om mij heen denken. Blog jij ook en heeft het je veranderd?

DELEN:

14 reacties

 1. Lieke 7 mei 2011 / 17:58

  Ik blog niet, maar ik denk wel dat het je veranderd! Omdat je ook reacties van andere mensen leest en je hierdoor kan veranderen. het zet je tot nadenken, in een goede manier.

 2. Ragna 7 mei 2011 / 18:46

  Ik heb je net een mailtje gestuurd. (:

  Maar ik vind jou – naast dat ik je een stoer mens vind – een krachtige, inspirerende meid waar ik – en veel mensen met mij, daar ben ik van overtuigd – veel bewondering voor heb!

  Ik heb ook een eigen blog, waar ik actief mee bezig ben, en ik merk dat ik uit mijn zelfgeschreven artikels veel energie en inspiratie put.
  En de lieve reacties die ik krijg op mijn artikels, bevestigen dat gevoel, en laten me spontaan trots voelen!

  Liefs,
  Ragna

 3. Annet. 7 mei 2011 / 21:14

  Wat leuk dat je door dat je een blog hebt zo veranderd bent,
  ik ben zelf doordat jij ooit iets schreef over The Secret dat boek eindelijk gaan kopen en lezen, en daardoor probeer ik ook altijd positief te zijn, en ben ik nu veel positiever in gesteld dan ik daarvoor was, dus nog bedankt daar voor. Anders had ik dat boek misschien pas veel later echt besteld ! (:

 4. Suzanne 8 mei 2011 / 08:55

  Ze zeggen niet voor niets dat schrijven therapeutisch werkt. Ik merk het zelf ook 🙂 Zeker wat betreft alles positief bekijken, ik was zelf altijd veel negatiever. Maar zo kom je nergens. Mooi geschreven.

 5. amine 8 mei 2011 / 10:51

  mooi stukje! Ik vind je teksten moedgevend en best wel positief. Of bloggen je veranderd weet ik niet maar ik vind het wel heel fijn om een uitlaatklep te hebben voor de slechte en de goeie momenten. Trouwens via het stukje op de blog van miss lipgloss kwam ik ook op jouw site

 6. Samira 8 mei 2011 / 10:59

  WOuw, wat een stuk! Ik blog ook, en inderdaad het veranderd echt een mens … Het is ook niet altijd rozengeur en manenschijn, maar het hoort erbij, I love BLOGGING and bloggers! <3

 7. Desi 8 mei 2011 / 15:16

  Wauw, mooi stuk. Ik heb het echt met kippenvel gelezen. Ik vind het heel knap dat je ondanks alles zo je positief bent. Jij zegt dat andere mensen jou inspireren, maar voor mij ben JIJ juist een enorme inspiratie. Je schirjft over zulke diepzinnige onderwerpen, maar dan wel op een hele leuke en grappige manier. Ga zo door! Ik hoop dat blog nog heel erg veel mag groeien.

  Liefs

 8. Renske 8 mei 2011 / 17:10

  IK denk in elk geval dat jij veranderd bent. Je bent gegroeid in wie je bent en wie je wilt zijn. Nog altijd geniet ik van jouw artikelen, waarin veel positiviteit doorklinkt. Dat blijft mij inspireren. Zelf probeer ik ook in nare dingen een lichtpuntje te zoeken.
  Ik denk dat bloggen je verandert als je jezelf uit lijft dagen. Door alleen maar bij hetzelfde te blijven en geen nieuwe dingen te ondernemen, creeer je geen kansen voor jezelf om te groeien, iets dat jij juist wel doet.

 9. Marc 8 mei 2011 / 21:24

  Tja bloggen, wat moet ik erover zeggen. Er ging een nieuwe wereld voor me open die ik nog nooit gezien had. Precies wat ik nodig had, effe mijn gedachten kwijt. Het laat me nu veel meer nadenken over het leven, in positieve zin dan.

 10. Ingelise 9 mei 2011 / 08:16

  Wat vet! Zo zie je maar dat schrijven een echte uitlaatklep kan zijn en je bewust van jezelf kan maken. Goed om te horen, zeg!

 11. Me 9 mei 2011 / 17:09

  Ja, ik blog ook!
  Al een hele tijd.
  Ik heb een hele tijd een website gehad, meerdere zelfs, maar die server ging sluiten, dus dat hield op.
  Ik heb ook op andere servers websites gebouwd, maar doordat alles met de hand moest, kostte het veel te veel tijd. Nu doe ik mijn 4e blog en ik hoop dat het wat gaat worden!
  Ik vind het ontzettend leuk!

  Supermooi artikel!
  Ik vind je stukjes altijd heel leuk om te lezen en ik vind je idd heel positief!
  Kortom: great voor een blog!

  X

 12. Emily 14 mei 2011 / 17:27

  Ik blog idd ook. Ik vind het heel leuk, maar ik haal mezelf elke keer weer onderuit. Ik denk dan iets leuks te hebben, en plaats het dan ook. Maar achteraf vind ik het helemaal niet zo tof.
  Heb ik ook met school heel erg. Ik doe Grafisch Vormgeven en elke periode heb ik hele leuke ideeen, en als ik het wil uitwerken vind ik het niet tof meer. En dan wordt het uiteraard niet zoals ik wil.

  Er zijn heel veel mensen waar ik tegenop kijk, misschien ben ik op dit moment een beetje lui, of moet ik er nog een beetje inkomen.

  Igg bedankt voor jou stukje, want ik heb het met veel plezier gelezen. Ik ga jou blog zeker in de gaten houden 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.