Een bijzonder liefdesverhaal

Er is iets gebeurd waarvan ik nooit had gedacht dat het zou gebeuren, het is een bijzonder liefdesverhaal. De timing was fout, mijn lichaam kon niet, het was eigenlijk allemaal verkeerd, niet hoe ik het verwacht had. En toch kwam ik met iemand in contact. De date’s vonden plaats terwijl ik mijn pyjama nog aan had. Hij vond het niet erg, ruim drie maanden geleden toen ik vrijwel niets meer kon. Hij vond het allemaal oké.

Jep, dit is een recente foto!

Pyjamadates

Voor de eerste date had ik me aangekleed (ik had een legging en een rokje aan gedaan en een vest over mijn pyjamashirt, “aangekleed”). Dat was al heel wat. De date’s daarna deed ik voor de gelegenheid mijn bh wel aan, dat voelt wat fijner, voor de rest gewoon mijn pyjama. Daarna was die bh ook niet meer nodig. Ik kon gewoon in mijn pyjama op de bank liggen terwijl we samen waren. Zelfs tot het punt dat ik meer dan een maand niet had gedoucht, hij vond het niet erg. Hij twijfelde er niet over of vond me er niet minder leuk door.

Wat we dan deden? Wanneer het ging, veel praten. Als het kon, een serie kijken. Indien mogelijk, dan zaten we tegen elkaar aan. En als dat allemaal niet kon, dan waren we gewoon samen, dat was al fijn. Gewoon samen zijn terwijl we beiden iets anders deden of ik lusteloos op de bank (of op bed) lag. Alleen samen zijn was genoeg.

Bijzondere liefde

Ik vroeg me altijd af: is hij niet te optimistisch over de behandeling? Wat nu als het niets doet en ik zo ziek blijf? Wat als ik zelfs ooit niet meer wil leven? Het was oké voor hem. Hij was gek op mij en zou er zijn, wat er dan ook ook gebeuren. Maar het liefst wilde hij natuurlijk dat ik kerngezond zou worden, dat gunt hij ons en mij. Wanneer hoor je nu zoiets? Bestaat dat überhaupt? (blijkbaar!). Dat is ook waarom ik dit graag met je wilde delen, juist voor alle zieke mensen of mensen die iets anders hebben waardoor een partner hebben lastiger is: ze bestaan! Er bestaan mensen die je goed genoeg of zelfs geweldig vinden.

In Duitsland, tijdens de behandeling was hij er een aantal dagen en dat was een enorme steun. Het was heel bijzonder, maar voelde toch heel vertrouwd.

Een wandelende Lisanne met twee rechte ogen (en make-up)

Toen ik thuis kwam was het natuurlijk helemaal feest. Ik had betere dagen! Hij zag me aangekleed. Ik had een keer make-up op. En ik kon lopen, we konden een rondje wandelen in de stad. Voor Duitsland waren we nog nooit samen mijn huis uit geweest! Het was heel bijzonder, voor ons beiden. Voor mij heel gek, maar voor hem natuurlijk nog veel gekker.

Hij had me nog nooit zien wandelen. Of in een openbare gelegenheid iets zien drinken. Nooit gezien met make-up of volledig aangekleed in normale kleding. Ik verdroeg het als hij me een knuffel gaf, hij kon me spontaan een kusje geven of een arm om mij heen slaan zonder dat meteen de tranen over mijn wangen stroomden van de pijn. Zijn gezicht toen hij dat wel zag zal ik niet snel vergeten. Ik was blij, extreem blij, maar ik denk dat hij nóg blijer was. Mooi hoe je iemand zo diep iets kan gunnen dat je er zelf net zo gelukkig van wordt.

Bijzonder liefdesverhaal

Zo’n lieve vent tegenkomen die er altijd wil zijn, en zo’n omslag meemaken waarvan we samen kunnen genieten, maakt dit een bijzonder liefdesverhaal.

Ik gok… dat je nu nieuwsgierig bent! Hij heet Allard, woont hier in de buurt en is universitair docent. Verder zul je hem vast nog wel tegenkomen op Instagram en op mijn blog natuurlijk.

DELEN:

55 reacties

 1. Josephine 17 januari 2018 / 19:03

  Wow, wat een mooi verhaal! Ik wens jullie beiden een fijne tijd saampjes!

 2. Annemiek 17 januari 2018 / 19:07

  Lieve Lisanne,

  Wat fantastisch voor je/jullie!!! Heel veel geluk! ?

  Liefs Annemiek

 3. Ilse 17 januari 2018 / 19:09

  Wat een bijzonder verhaal! Ongelooflijk. Bijna te mooi om waar te zijn. Ben zo blij voor je! Je ziet er zo gelukkig uit op die foto van jullie samen. Veel geluk gewenst samen! Is je zo gegund.

 4. Lieke van Veen 17 januari 2018 / 19:09

  Super fijn voor je! Het is jullie gegund.
  Hopelijk zijn jullie nog lang en gelukkig samen.
  Deze foto van jullie samen is ook echt super lief.

 5. Vivian 17 januari 2018 / 19:15

  Oh Lisanne, wat ontzettend mooi en fijn en bijzonder voor je! De liefde straalt ervan af en het is je zo hard gegund om op deze en alle andere manieren het geluk te vinden! En wat mooi wat je schrijft dat deze mensen er gewoon zijn en bestaan, dat geeft mij ook weer een beetje meer hoop om zo iemand te vinden <3 heel veel geluk samen!

 6. Diana 17 januari 2018 / 19:15

  Wauw je hebt dit verdiend. Zo mooi dat hij jou dit geluk kan geven. Veel geluk en moois tijden samen.

 7. Sybille 17 januari 2018 / 19:18

  Wauw, super mooi verhaal en wat fijn voor je. Men moet iedereen respecteren zoals die is. Helaas doen niet veel dat, maar jij hebt de prins op het witte paard gevonden ?

 8. Jantine 17 januari 2018 / 19:23

  Oh wow, wat ontzettend mooi om te lezen … ❤️

 9. Simone 17 januari 2018 / 19:25

  Wat een mooi en bijzonder verhaal! Fijn dat je zo’n geweldige steun en liefde hebt gevonden.

 10. Katrien 17 januari 2018 / 19:34

  Wat een mooi verhaal. Ik ben heel blij voor je en wens je alle liefde en geluk toe.

 11. Rozemarijn 17 januari 2018 / 19:35

  Zou fijn voor jou.
  En een mooi voorbeeld voor ons chronisch zieken.
  Hopelijk gaat je gezondheid goed vooruit dat jullie nog veel mooie momenten kunnen beleven

 12. Sofie 17 januari 2018 / 19:38

  Ik ben al lang niet meer op de blogs geweest die ik volg, maar dit is wel een leuke om opnieuw te beginnen met lezen 🙂 heel fijn voor je!

 13. Romy 17 januari 2018 / 19:41

  Wauw, wat een mooi en bijzonder verhaal en wat is het je gegund dat je juist nu zo’n lieve jongen hebt leren kennen. Geniet van elkaar! ♥

 14. Mariska 17 januari 2018 / 19:45

  Wat leuk!! Ik zag al op Facebook dat je getagged was in de relatie en dacht al.. daar ga je vast iets over schrijven 🙂 Echt super voor je dat je zo’n lieve vent hebt getroffen ♥

 15. Geanne | Sweet Suzie 17 januari 2018 / 20:12

  Wat ontzettend fijn om te horen! Zo’n liefde is je zó gegund! Fijn dat hij de hele behandeling heeft meegekregen en weet hoe sterk je bent om daar doorheen te komen. Liefde als chronisch zieke is zeker niet vanzelfsprekend maar het bestaat. Sinds een paar maanden heb ik ook zo’n liefde gevonden. Het leven, met mooie en slechte dagen, is zoveel fijner om te kunnen delen met iemand.

 16. Rosita 17 januari 2018 / 20:26

  Lieve Lisanne, wat ben ik ontzettend blij voor je! De behandeling ging goed en een nieuwe liefde. Fijn dat het weer beter met je gaat. Veel geluk samen!

 17. Darina 17 januari 2018 / 20:27

  Wat een prachtig verhaal! Het is je zo gegund! En wat een leuke foto van jullie beiden. Geniet ervan! xx

 18. Anita 17 januari 2018 / 20:28

  WAUW Lisanne, wat super fijn om te horen dit! Alle geluk en liefde gewenst samen!

 19. Joyce 17 januari 2018 / 20:42

  Wat fijn voor je, lieve Lisanne! Gefeliciteerd en geniet ervan 🙂 Zeker een bijzonder verhaal,

 20. Linda 17 januari 2018 / 21:10

  Wat een bijzonder mooi verhaal <3 En deze toppers zijn er zeker. Niet bang voor alles wat nét niet binnen de normen van een ‘normaal’ bestaan valt. En wat een timing.. het is jullie zo gegund!

 21. Angélica 17 januari 2018 / 21:42

  Gefeliciteerd ik ben superblij voor jullie!

 22. Sandy 17 januari 2018 / 21:46

  Owh wow wat vind ik dit mooi om te lezen, geweldig! Ik wens jullie heel veel geluk samen!

 23. Monique 17 januari 2018 / 22:01

  Whoopwhoop, wat ontzettend super gaaf!!!! Echt super, ja ik wist dat ze er waren, daarom wist ik ook dat t ooit jouw pad zou kruisen. Maar snap heel goed diegene die denken, ik ben ziek wat moet diegene met me. Gewoon er zijn, want die ander wordt verliefd op jou, hoteldebotel v jou, gewoon hoe je bent….en dat is zo f# goede basis…(ow sorry) maar t is wel zo en nu overkom jou dit, zou super fijn. Ook fijn dat hij in de buurt woont. Ik wens jullie beide heel veel geluk toe, maar dat gaat goed komen??.

  Liefs, Mo
  & nog steeds blij dat er weer goede momenten zijn & dan dat oog, blijblijblij…op naar nog meer herstel! Ook lieve groeten v mijn ouders, die ook waanzinnig blij zijn met deze leuke positieve nieuwtjes, groeten aan je ouders!! Zo nu stop ik hoor, Hihi

 24. Laura 17 januari 2018 / 22:04

  ? hoe hebben jullie elkaar gevonden?!
  Zo fijn voor jullie!

 25. Marjoleine 17 januari 2018 / 22:36

  Zo fijn voor je Lisanne! En zo mooi om te horen dat hij er voor je is in goede én slechte dagen. Zo hoort een liefde te zijn. Veel geluk <3

 26. mascha 17 januari 2018 / 23:00

  Het is jou zooo gegund. Heel veel geluk samen 🙂

 27. han 17 januari 2018 / 23:54

  ik ben heel blij voor jou lieverd

 28. Petra 18 januari 2018 / 08:14

  Wauw wat bijzonder.. Het is je zo gegund, echt waar!
  Heel veel geluk samen!! ❤?

 29. Amber 18 januari 2018 / 08:31

  Wauw lisanne ik ben zo blij voor jou!! Als ik het iemand gunde was jij het wel!!

  Het geeft mij ook moed. Ik ben al 6 jaar samen met mijn vriend sinds ons 15e en afgelopen maand heb ik gehoord dat ik MS heb. En hij is al die tijd al zo ontzettend lief voor me. Terwijl ik mij zo schuldig kan voelen dat we niet normaal dingen kunnen gaan doen en uitstapjes en vakanties van te voren kunnen plannen. En we zijn natuurlijk pas 21 dus hij zou nog een heel leven kunnen hebben met iemand die gezond is maar toch houdt hij van mij en dat vind ik heel bijzonder!

  Heel veel geluk lisanne en allard! Xx

 30. Manon 18 januari 2018 / 11:25

  Wauw wat mooi, ik heb nog nooit gereageerd volgens mij maar nu ben ik zo blij voor je dat een reactie niet kon achterblijven, geniet er van samen <3

 31. Julia 18 januari 2018 / 11:35

  Wauw wat mooi Lisanne! Ik wens jullie heel veel liefde en geluk! <3

 32. Mevrouw H. 18 januari 2018 / 13:40

  Wat heerlijk om te lezen dat het nog bestaat, echte liefde! Geniet ervan samen!

 33. Natascha 18 januari 2018 / 14:03

  Ik krijg kippenvel door jou verhaal. Wat fijn en bijzonder.

 34. Iris 18 januari 2018 / 16:25

  Wat bijzonder en mooi! Op een mooie toekomst 🙂

 35. Esmee 18 januari 2018 / 19:16

  Wat ontzettend mooien bijzonder! Heel veel geluk saampjes!

 36. Jacqueline 18 januari 2018 / 21:13

  Wat ontzettend tof om te lezen! Het is je/jullie zo gegund. En het geeft zeker ook hoop voor diegenen die ook ziek zijn en wat liefde kunnen gebruiken.

 37. Audrey 18 januari 2018 / 21:44

  Wauw, wat ontzettend bijzonder! En wat prachtig dat je dit nu mag ervaren. Het is je enorm gegund!

 38. Evelyne 18 januari 2018 / 22:06

  Wat een bijzonder en fijn verhaal! Je verdient het! Veel geluk samen!

 39. Sabrina 18 januari 2018 / 23:10

  Wat geweldig! Wat zal dat een steun voor je zijn! Alle mogelijke geluk voor jullie!

 40. Leonie 19 januari 2018 / 00:13

  Ik vind het echt zo fijn voor je! En juist doordat jullie elkaar hebben leren kennen toen je zo ziek was weet je dat hij dat aankan en er voor je is. Dat is zo’n bijzonder gevoel!

 41. Elly 20 januari 2018 / 00:01

  Ze bestaan nog….. wat een bijzonder verhaal!

 42. Anniek 20 januari 2018 / 10:10

  Wat een bijzonder verhaal. Het is je echt zo gegund??

 43. Karin 20 januari 2018 / 23:51

  Wat een super mooi bericht! Het is je zo gegund!

 44. Anneleen 21 januari 2018 / 12:56

  Super mooi om te lezen! Een dikke proficiat en ik wens jullie super veel geluk samen!!!

 45. Laura 21 januari 2018 / 16:21

  Je bent zo’n leuk meisje en je verdient een leuk vriendje! Ik hoop dat jullie samen leuke dingen kunnen beleven en je je steeds beter zult voelen.

 46. Jantine 21 januari 2018 / 16:46

  Heel fijn voor jullie! Veel geluk samen.

 47. Chantal 21 januari 2018 / 17:27

  Wat fantastisch Lisanne! Het is je zó gegund!! Enjoy to the max ??

 48. Joorloveswriting 23 januari 2018 / 13:35

  Wauw wat super leuk voor je!!! En wat fijn zo’n vent die je zo goed steunt!! Veel plezier met elkaar!

 49. Coline 26 januari 2018 / 14:03

  Wauw Lisanne, wat een mooie en ontroerende blog heb je geschreven. Ik kwam hier terecht door het zoeken naar blogtips en werd meteen nieuwsgierig wie de persoon was achter deze mooie artikelen. Wat fijn voor je dat jouw behandeling aan is geslagen en je zo’n toffe vriend hebt gevonden. Geniet er van!
  Liefs

 50. May 28 januari 2018 / 00:00

  Wat een super verhaal hier!
  Ik vind dat je het zeker en vast verdiend.
  Hoop voor jullie beide een super leuke en gelukkige toekomst.
  Geniet ervan!

 51. Anne 7 maart 2018 / 23:31

  Geweldig Lisanne! Het is je zo gegund!
  Nu ben ik toch wel erg benieuwd hoe jullie elkaar hebben ontmoet 😉
  Heel veel geluk samen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.