Een droom: gezond zijn

Als iemand mij zei dat ik één ding mocht wensen, dan weet ik natuurlijk precies al wat ik zou wensen.  Ik zou mezelf gezond wensen. Maar toen iemand me laatst vroeg wat mijn droom was, zei ik niet dat mijn grote droom gezond worden is. Moet ik dat nou heel vreemd vinden, of is dit eigenlijk heel normaal?


Via weheartit.com

Ik zou een compleet anders leven hebben als ik gezond zou zijn. Ik zou veel meer dingen kunnen doen en misschien zou ik wel gelukkiger zijn. De fibromyalgie die ik heb wens ik mijn grootste vijanden niet toe. Dus natuurlijk zou ik deze liever kwijt dan rijk zijn.

Maar mensen zeggen altijd dat je moet werken voor je dromen. Dat als je iets echt graag wilt, dat je het kunt krijgen. Door er gewoon hard voor te werken. Zelf geloof ik best dat ik beter kan worden, ooit. Als ik hier de rest van mijn leven hard voor ga werken. Als ik me de rest van mijn leven voor laat martelen in ziekenhuizen en mijn volle aandacht richt op een ding: mijn fibromyalgie.

Dat is het eerste punt, ik geloof erin. Maar word ik daar gelukkig van? Nee. Ik weet zeker dat ik gelukkiger zou zijn als mijn leven niet alleen draait om fibromyalgie.

Jammer genoeg heb je hier soms geen keus in. Wanneer leven overleven wordt, en leven al alleen uit ziek bestaat, doe je er natuurlijk wel alles aan om je iets beter te voelen. Gelukkig mag ik nu heel dankbaar zijn om hoe ik me nu voel.

Maar voor zolang ik nog kan leven en niet hoef te overleven ga ik liever mijn echte dromen achterna. De dromen waar ik graag mijn best voor doe en waar ik gelukkig van word. Gek is dat, gezond worden is eigenlijk de grootste droom, maar toch ook weer niet. Wat is jullie droom?

DELEN:

9 reacties

 1. claudia 15 mei 2011 / 20:50

  supergoed stukje :). ik kan me er echt in vinden!

  ik zelf CVS, maar ondanks dat, nog zoveel andere dromen voor later!

  en ik heb ondertussen wel geleerd dat ik met een dosis doorzettingsvermogen al een heel eind kan komen!

 2. Lisa 15 mei 2011 / 22:11

  Ik kan mij heel goed inleven in die droom, dat zou ik ook wel willen 🙂 Is helemaal geen gekke droom of wens hoor 😉 Goed artikel 🙂

 3. Carmen 16 mei 2011 / 09:36

  Goed geschreven. Ik droom meestal over écht rare dingen, laatst droomde ik in bed lag en mijn kamer een lokaal in school was :P. Toen ging de bel en kwam iedereen op mijn bed zitten..

 4. Vivian 16 mei 2011 / 11:19

  Ik weet precies hoe je je voelt. Ik ben ook chronisch ziek, al sinds mijn geboorte. Ik heb hele slechte perioden gehad, maar momenteel gaat het heel erg goed met mij en daar ben ik alleen maar blij om. Toch zal er bij mij ook altijd de wens blijven om gezond te worden en gewoon alles te kunnen wat leeftijdsgenootjes ook kunnen. Maar ik denk er niet zoveel over na omdat ik mijzelf accepteer en blij ben met mezelf zoals ik ben. Ik denk niet dat ik gelukkiger zou zijn als ik gezond was, want ik bén heel gelukkig zoals ik ben. En ik denk dat er een reden is voor mijn ziekte en beperkingen, dat ik niet zou zijn geweest hoe ik ben als ik gezond was. Dat is wat voor mij goed werkt in zo’n situatie!

 5. Sanne 16 mei 2011 / 15:36

  Wauw top geschreven. Ik heb heel veel respect voor je!

  Mijn grootste droom… Het was eerst naar de Dansacademie gaan maar die is onderhand al vervlogen. Nu is het mn havo diploma halen, Fysiotherapie studeren, en altijd te blijven dansen.

 6. Emma 17 mei 2011 / 10:31

  Mijn grootste droom is toch echt gezond worden, want andere dingen kan ik zelf najagen maar over mijn gezondheid heb ik niet te zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.