Een energieboost in 8 stappen!

Zoals jullie misschien wel weten ben ik chronisch vermoeid. Een beetje gek dan om tips aan te nemen van mij voor een energieboost? Vind ik van niet! Ik ben ervaringsdeskundige, haha! Ik zie het altijd maar zo: mijn lichaam is overgevoelig voor alles wat gezond en ongezond is. Ik voel dit dus meteen! En zo voel ik dus ook wanneer je meer energie krijgt en wanneer juist minder. Hier komen mijn tips!

Afbeelding via weheartit

 1. Word op een natuurlijke manier wakker
  Dit kan op verschillende manieren. Een van deze manieren is om je gordijnen een beetje open te laten staan. Wat is er beter wakker worden dan van een zonnestraal? Helaas werkt dit in de winter niet echt, maar er zijn ook wekkers die je wakker maken door middel van licht. Ik vind het altijd heerlijk om op een redelijk vroeg tijdstip wakker te worden zonder mijn wekker!
 2. Een verfrissende douche!
  Het is aan jou of je de douche koud wil zetten, dit is natuurlijk wel lekker als je een warme nacht hebt gehad. Helaas zijn de temperaturen in Nederland niet altijd even hoog, dus douchen met een verkwikkende douchegel werkt ook prima om lekker wakker te worden!
 3. Een stevig ontbijt
  De belangrijkste maaltijd van de dag, dat zeggen ze toch altijd? Je ontbijt om je motortje op gang te laten komen, zonder voedsel ‘s ochtends ga je je de rest van de dag lamlendig voelen.
 4. Zorg voor wat buitenlucht
  Ik weet natuurlijk niet wat jullie doen in het dagelijks leven. Maar jullie weten dat ik op kantoor werk en dat ik blog. Nu wil het weleens voorkomen dat ik een hele dag binnen zit. FOUT! Ik merk zo erg dat als ik even een frisse neus heb gehaald dat ik me zo veel fitter voel! Neem dus minstens een keer per dag een pauze waarin je lekker even naar buiten kunt.
 5. Drink genoeg
  Nog zo’n cliche, maar het is echt waar. Zorg dat je genoeg drinkt! Altijd een flesje water bij je hebben is handig en misschien ben je soms een beetje lui, maar die tour naar de kraan is echt alleen maar goed voor je. Leuk weetje: door het drinken van te weinig water drinken kun je tot 20% minder energie krijgen! Drinken dus!
 6. Sta even stil en adem diep
  Stop even met waar je mee bezig was en geniet even van je moment. Even helemaal niks. Adem een paar keer goed door je buik, zuurstof! Je kan er weer even goed tegenaan. Fijne oefening ook voor stressvolle dagen.
 7. Zoek het licht op
  Zelf hebben we hier thuis grote luxe. Super veel ramen en mijn kamer staat precies op de zon. Heerlijk! Natuurlijk heb ik wel verduisterende gordijntjes, maar wanneer ik deze dicht laat merk ik dat ik iets mis. Open die gordijntjes! Wanneer je niet deze luxe hebt, zorg dan dat je regelmatig even het licht opzoekt, dat is goed voor je! Denk bijvoorbeeld aan die donkere dagen in de herfst, brrrr. Een winterdip bestaat niet voor niets, dat heeft ook met licht te maken!
 8. Zing, lach en seks!
  Dat is het laatste punt, ook best vanzelfsprekend. Van deze drie dingen krijg je zeker een energie boost!

Dat waren mijn tips. Nu alleen nog zorgen dat ik er zelf ook naar ga leven, haha. Hopelijk hebben jullie er iets aan. Wat is jouw ultieme tip op dit gebied?

DELEN:

14 reacties

 1. lifesplash 17 juni 2012 / 08:23

  Oe, handig! Veel tips deed ik al. Sommige niet maar daar komt verandering in. Alhoewel die seks… daar wacht ik liever nog even mee! 😉

 2. Marikee 17 juni 2012 / 10:05

  Wat een goede tips, de meeste ken ik wel, maar bij een aantal heb ik nog nooit echt stil gestaan.

 3. Danielle 17 juni 2012 / 11:38

  Als ik thuis ben ga ik deze tips even printen, zodat ik ze in mijn hoofd kan stampen, ik ben ook heel vaak zoooooooooooo moe! Dus deze tips kan ik zeker gebruiken!

 4. Liz 17 juni 2012 / 12:56

  Ik merk ook vaak dat ik van ongezond eten veel moeier word. En veel (bewerkte) suiker werkt ook niet mee 😉

 5. Mirthe 17 juni 2012 / 13:51

  Op m’n lelijke-kleding-slecht-eten-huiswerk zondag kan ik die ga naar buiten en eet gezond tips wel even gebruiken!

 6. Harmke 17 juni 2012 / 14:04

  Handige tips. Ga ze meteen op mijn laptop opslaan!

 7. Daantje 17 juni 2012 / 14:54

  Goede tips zeg! De meeste dingen zijn eigenlijk best wel logisch!

 8. Hanna 17 juni 2012 / 14:54

  Goeie tips, ik ben meteen naar de kraan gelopen om een glas water te pakken! xoxo

 9. Ise 17 juni 2012 / 15:51

  Klopt helemaal! Maar van zingen zal ik niet veel energie krijgen haha.

 10. Liliane 17 juni 2012 / 19:52

  Leuke post, deze tips voer ik ook allemaal uit als ik even energieloos ben! 😀

 11. Mariska 17 juni 2012 / 20:55

  Wat een leuk artikel heb je gemaakt hierover zeg 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.