Een goed begin van jouw dag

Een goed begin is het halve werk! Een goed begin van je dag kan je de rest van je dag een goed gevoel geven. Hoe ik mijn dag normaal altijd begin? Mijn wekker gaat af, ik pak mijn telefoon, en check mijn blog, mail en alle social media. Vervolgens maak ik een ontbijt en kruip ik achter de computer met mijn ontbijt om meteen aan de slag te gaan. Ik lijk Gekke Gerrit wel.

Mijn manier is dus niet de ultieme manier van lekker wakker worden. Het is jóuw ochtend, niet die van allemaal andere mensen. Wat zijn mijn tips voor een goed begin van jouw dag?

jij ook hier

bron

Begin met je eigen ochtendritueel

Iedereen heeft een eigen ochtendritueel. De een gaat eerst eten en kleedt zich pas daarna aan, de ander staat in zijn pyjama eerst een uur voor de spiegel. Misschien kinderen die je moet klaarmaken- hoort natuurlijk ook bij je ochtendritueel. Begin gewoon met klaarmaken zonder dat je afgeleid kunt worden door social media.

Hoe ik dat doe? Mijn telefoon staat ‘s nachts op de vliegtuigstand en die laat ik daar nu ‘s ochtends ook op staan. Nouja, dat probeer ik.

Start met muziek

Normaal heb ik helemaal geen tijd voor muziek. Of te veel hoofdpijn. Maar als ik me goed genoeg voel zet ik een muziekje aan, voor een vrolijke vibe aan het begin van de dag.

Dansen en gek doen is toegestaan.

Eet je ontbijt

Onderdeel van je ochtendritueel (als het goed is), maar ga ontbijten. Niet computeren en tegelijkertijd je eten naar binnen schuiven. Gewoon eten. Alleen eten.

Begin pas aan social media en mail wanneer je dag is begonnen

Als je klaar bent met klaarmaken kun je beginnen aan social media, je mail, en andere dingen waarbij andere mensen je bezig kunnen houden. Tenzij je andere dingen te doen hebt natuurlijk!

Eerst een momentje voor jezelf, dan de rest van de dag een beter humeur. Wanneer je de dag begint met alle opdrachten en dingen die je nog moet doen is eigenlijk vanaf het moment dat je wakker wordt de chaos toelaten. Tsja, het lijkt zo’n perfect scenario op deze manier, maar toch ga ik elke keer de mist in, haha. Hoe ziet jouw begin van je dag eruit?

52 reacties

 1. Hannah 30 januari 2014 / 06:28

  Ik vind het juist wel lekker om te beginnen met social media enzo. Ik ga altijd eerst even rustig wakker worden en dan pak ik m’n iPad erbij en lees ik heerlijk in bed de nieuwste blogs en check ik hoe het met m’n eigen blog staat. Dan uiteindelijk opstaan, douchen, eten en klaarmaken voor de dag! Ik doe het echt rustig aan ‘s ochtends, als ik te snel moet opstaan heb ik daardoor e hele dag last van helaas..

 2. Isabel 30 januari 2014 / 06:53

  Goed idee, geen social media. Wel moeilijk, maar een stuk beter! 😛

 3. Marieke 30 januari 2014 / 06:59

  Mijn ochtendritueel komt niet door de keuring heen, vrees ik. Mijn telefoon ligt niet in de slaapkamer (!), maar het eerste wat ik doe is mijn computer aanzetten, een ontbijtje maken en een halfuur wakker worden achter social media en blogs. Hmm…

 4. Chantal 30 januari 2014 / 07:49

  Je bent dus best ‘gehecht’ aan je telefoon als dat het eerste is wat je doet… mijn telefoon blijft ‘s nachts lekker beneden hoor… die vind ik pas na douchen en aankleden en koffie zetten

  • Lisanneleeft 30 januari 2014 / 13:21

   Haha, ik heb mijn telefoon nodig voor mijn wekker! (die staat in contact met mijn wake-up light, via mijn telefoon moet ik die instellen)
   Dus, dat maakt het ook niet makkelijker om de verleiding te weerstaan, hehe.

 5. Laura 30 januari 2014 / 08:01

  Tot voor kort startte mijn dag ook met social media. Kennelijk word ik van mijn schermpje wakkerder dan van mijn wekker 😉

  Tegenwoordig gaat mijn wekker en is het eerst de hond uitlaten, als hij me daarvoor niet al heeft gewekt 😉 daarna aankleden, op de fiets springen en naar de trein. En dat allemaal in een uur. En ja, ik sla heel onverstandig ontbijt over.

 6. Lyn 30 januari 2014 / 08:31

  Mijn wekker gaat af op m’n gsm en aangezien ik deze dan toch al in mijn handen heb om de wekker uit te zetten blijft die daar ook meestal nog een tijdje.. Eerst check ik m’n sms’jes en dan stuur ik onmiddellijk naar m’n vriend, dat moet gewoon, zo lijkt het meer alsof mijn dag samen met hem begint (alsof we samenwonen “goeiemorgen schat. Hopelijk heb je goed geslapen?” of zoiets). En dan is het tijd om social media te checken (niet allemaal hoor, ga niet alle tweets van de afgelopen nacht gaan lezen) maar meestal val ik nog eens in slaap dus ik heb altijd nog 2 wekkers staan 😉 en dan is het automatisch al later dus dan heb ik iets van ‘hup, komaan Lyn’ en dan sta ik wel op -na veel ‘ik wil niet’ ‘brrr zo koud!’ ‘Pfff moet het echt’-
  Ik ben helemaal geen ochtendmens dus in het begin moet iedereen me met rust laten en zeker niet beginnen met vragen stellen. Ik moet echt zo’n aangenaam persoon zijn in de ochtend hahaha :p
  Wel goed van je dat je probeert zonder al de social media etc!
  xx Lyn
  http://www.blondebutterflies.blogspot.com

 7. Carina 30 januari 2014 / 08:48

  Mijn mobiel is ook mijn wekker. Meestal lees ik dan wat blogs en wacht tot de badkamer vrij is. Dan ga ik tanden poetsen etc, aankleden en ontbijten. Tijdens het ontbijt lees ik vaak nog wat blogs (ik volg een stuk of 10 mensen dus dat houdt me wel even bezig). Dan is het tijd voor tas inpakken, opmaken en de deur uit. Blogs lezen en instagramfotos bekijken is mijn relaxmoment op de vroege ochtend.

 8. Cindy 30 januari 2014 / 09:05

  Ik leg mijn mobiel altijd beneden in de woonkamer, zodat ik ‘s ochtends niet gelijk er naar grijp en daardoor krijg ik minder prikkels binnen. Vind ik erg fijn. Ik merk dat ik het prettiger vind om steeds meer zonder mobiel te doen, rust! Liever slaap ik nog 10 minuten langer dan. Ik heb een wake-up light, echt al jaaaaren, kan niet meer zonder dat ding!

 9. Rosebird 30 januari 2014 / 09:06

  Ohhh, wat herkenbaar! Ik zit nu ook achter computer, nog in m’n pyjama… Meestal als ik overdag ergens heen moet, dan ben ik wel gewoon op tijd klaar enzo. Maar op zo’n dag als vandaag dat ik thuis moet werken, dan duurt het even voordat m’n dag écht begint… Eyeopener dit, dankje! 🙂

 10. Susanne 30 januari 2014 / 09:11

  Ik heb ook een ochtendritueel. En gek genoeg ben ik daar zo aan gehecht dat ik eigenlijk het persé op deze manier wil doen en niet anders omdat dat niet fijn voelt. M’n telefoon laat ik gewoon beneden en heb ik uit staan. Verder word ik wel wakker met een kopje koffie en mn laptop om blogs te lezen. Ach ieder z’n eigen manier 😉

 11. Charlotte 30 januari 2014 / 09:14

  Ik wil de dag niet beginnen met het checken van social media, maar toch gebeurt het elke dag weer.. Zonde van mijn tijd eigenlijk!

 12. MySimplySpecial 30 januari 2014 / 09:16

  Ik vind het altijd wel fijn om eerst even op mijn telefoon te kijken. Dan kan ik even wakker worden voor ik m’n bed uitstap.

 13. Meandra 30 januari 2014 / 09:22

  Leuk om te lezen dat iedereen zijn eigen manier heeft van opstaan etc. Normaal gesproken word ik wakker van de wekker op mijn telefoon, soms check ik dan wat social media. Dan ga ik douchen, aankleden, make-up, haar doen en dan rustig ontbijten terwijl ik blogs lees op mijn laptop (behalve als ik haast heb dan ontbijt ik even snel iets). Ik zorg er eigenlijk altijd voor dat ik vroeg genoeg op sta om rustig aan te doen, haasten op de vroege ochtend vind ik echt niet fijn.

 14. Marion 30 januari 2014 / 09:26

  Als ik niet werk dan begin ik heerlijk vanuit bed. Laptop erbij, soms een kop koffie halen en weer terug mijn bed in. Als ik moet werken is het simpelweg douchen, aankleden, koffie, even snel nieuws kijken en dan naar het werk. Daar check ik pas voor de eerste keer even wat social media.

  Leuk om al die verschillende ochtendrituelen te lezen!

 15. cheyenne 30 januari 2014 / 09:27

  ohh ik vind blogs e.d. bekijken tijdens het ontbijt juist ontspannend, mijn vorm van ‘krantje lezen’ haha 🙂
  xo, cheyenne

 16. Hester 30 januari 2014 / 09:43

  Ik heb eigenlijk geen vaste ochtendroutine maar ik zou het wel graag willen. Ik zou het wel wat rustiger aan mogen doen maar ik check eigenlijk meteen social media en dergelijke. Het meest is mijn ochtend toch afhankelijk van hoe ik wakker word en geslapen heb. Als dat goed is heb ik stuk fijner begin van de dag.

 17. Linda 30 januari 2014 / 10:05

  Herkenbaar… Ik heb ‘gelukkig’ geen mobiel met internet dus ik sta wel eerst op en ga douchen en kleed me dan aan. Vervolgens kruip ik echter wél met of zonder ontbijt achter de laptop om daar de eerste uren niet meer achter vandaan te komen meestal…

  • Tiff 30 januari 2014 / 10:24

   Normaal gesproken ging ik ook meteen na het gaan van de wekker alle social media platforms checken, maar nu probeer ik eerst rustig wakker te worden en te douchen en te ontbijten. Dan wordt je veel fijner wakker!

 18. Nans 30 januari 2014 / 11:05

  Als ik de reacties hier zo allemaal lees, denk ik dat ik voortaan ook mijn gsm in de woonkamer ga laten liggen…

 19. Melissa Charlotte 30 januari 2014 / 11:41

  Ik word ook, heel verkeerd, altijd wakker met social media. Zonder het licht van m’n telefoon krijg ik mijn ogen niet eens open. Oeps..

 20. Bianca 30 januari 2014 / 11:57

  Leuk artikel! Ik móet voordat ik mijn bed uit ga mijn social media eerst even checken.

 21. Laura 30 januari 2014 / 12:07

  Ik start ook altijd met mijn telefoon: Instagram, Facebook en mijn blog. Dan kan ik gewoon even rustig wakker worden! Daarna ga ik vaak in pyjama ontbijten en kleed me pas daarna aan! Heerlijk!

 22. Nicole 30 januari 2014 / 12:21

  Aangezien ik nergens heen hoef (zwangerschapsverlof) start ik eigenlijk altijd met social media.
  Nu ja, ik moet altijd eerst naar de wc en daarna dus social media.
  Bloglovin kijk ik dan even door om te zien of er iets is wat ik DIRECT wil lezen, ik check mn eigen blog of ik er nog iets op wil zetten, enzovoort…

  Daarna naar beneden waar ik de hond knuffel en het konijn aai.. en dan ontbijten..

 23. Chantal 30 januari 2014 / 12:25

  Als ik wakker word sta ik op, maak ontbijt en check tegelijk Facebook en andere social media. Ik probeer wel eens zonder, maar stiekem vind ik het gewoon fijn om te weten waar iedereen zich mee bezig heeft gehouden. Mocht ik iemand tegenkomen, dan kan ik meepraten haha.

 24. Tiffany 30 januari 2014 / 12:36

  Leuk artikel weer! 🙂 Mijn begin van de dag bestaat uit rustig opstaan, me douchen en klaarmaken en daarna rustig iets eten. Dit doe ik meestal wel zonder een computer of gsm in de buurt. Gewoon lekker alleen ontbijten, of tijd spenderen met m’n vriend aan het ontbijt. Tijdens het weekend durf ik daarna nog wel eens even terug met vriendlief in bed te gaan liggen, gewoon om eventjes te knuffelen. Echt een super begin van mijn dag. Tijdens het weekend is dit natuurlijk leuker dan tijdens de werkweek 🙂

 25. Geertje 30 januari 2014 / 13:18

  Ik word wakker met mijn kinderen 😉 Als we helemaal klaar zijn voor de dag (aangekleed om naar school te gaan en aan een ontbijtje) begin ik inderdaad ook met social media en mail en kijken of mijn artikel online staat… Moet eerlijk zeggen dat ik zelfs ‘s nachts mijn social media check, als een van de meiden wakker is geweest. (verslaafd) Rustig op staan zit er voor mij eigenlijk niet meer in sinds ik kinderen heb.

 26. Mamoesjka 30 januari 2014 / 13:30

  Hoe mijn ochtend verloopt? Rond 6uur hoor ik kleine voetjes over het laminaat huppelen…mama; mag ik bij jouw komen liggen? En wil je dan een kasteel op mijn rug tekenen?
  Van het tekenen van kastelen gaan we naar springen op een luchtkasteel en HUPPA, ik ben wakker! Goedemorgen!
  Bammetjes smeren, toetjes wassen, aankleden, eten, tandenpoetsen, kids naar school brengen….
  En dan.. ME time! Kopje thee met telefoon of laptop…

 27. Fleur 30 januari 2014 / 13:54

  Als ik wakker word, ben ik vaak erg misselijk. Wanneer ik dan iets heb gegeten zakt het weer weg. Goede motivatie dus voor mij om meteen mijn bed uit te komen en iets te gaan eten 🙂

 28. Bibian 30 januari 2014 / 14:50

  Mijn ochtend is eerst de telefoon checken, comments kijken. Daarna even douchen, makeuppen en dan mijn kleine man uit bed halen en samen ontbijten. Ik kwark en hij een papfles. Heerlijk

 29. Kimberly 30 januari 2014 / 14:52

  Mijn ochtendritueel is niet heel goed geloof ik ook haha! Ik heb me telefoon meestal in de nacht en ochtend op niet storen staan, lekker rustig! Zodra ik wakker word lig ik nog tijdje wakker, ga dan wat spelletjes doen op mijn telefoon, ga uit bed en even eten (anders functioneer ik de hele dag niet zo goed) en ga weer op de bank liggen met de laptop haha. Nie zo heel bijzonder dus.

 30. Manon 30 januari 2014 / 14:52

  Ik kijk altijd eerst twitter, Facebook, instagram en onze blog. En daarna sta ik op en neem ik een ontbijtje en ga ik verder met mijn dag!

 31. Budgetproof.nl 30 januari 2014 / 15:39

  Ik wou dat ik ‘s ochtends zoveel tijd had om lekker rustig aan te doen 😉 maar ik houd zoveel van m’n slaap dat ik zo lang mogelijk blijf liggen.

 32. Ise 30 januari 2014 / 16:03

  Muziek zorgt bij mij altijd voor een goed begin van de dag! (vraag me nu af waarom ik dat niet vaker doe haha) En om eerst alleen te eten en dáárna pas social media te openen lijkt me ook een hele goeie, ik ga het eens proberen 🙂

 33. Petra 30 januari 2014 / 17:06

  Mijn ideale ochtend bestaat uit eerst een uur lang snoozen (van 8 tot 9 ofzo), dan rustig uitrekken, mijn droom overdenken en berichtjes op mijn telefoon checken. Daarna ontbijten, rustig opstarten en dan pas een keer aankleden. De realiteit is dat ik om 6 uur, of soms zelfs daarvoor hardhandig uit mijn droom wordt gerukt door een klein mannetje dat uitgeslapen is en staat te springen om ontbijt en alle dingen die hij wil doen die dag. Helaas. Het leven van een moeder 😉

 34. Zo simpel is dan geluk 30 januari 2014 / 17:50

  Ik neem altijd rustig de tijd om wakker te worden. Daarna ga altijd ik ontbijten, neem dan een momentje de tijd om mijn social media te bekijken en ga me daarna ga ik me aankleden. En dat bevalt me eigenlijk wel goed. 🙂

 35. Merel 30 januari 2014 / 17:59

  Ja maar ik vind ontbijten met mijn blog juist zo onwijs ontspannend haha! Mag het dan wel?

 36. Resy 30 januari 2014 / 19:41

  Erg handig artikel en zeker die laatste tip is voor mij denk wel belangrijk. Mijn ochtendritueel en ontbijten deed ik altijd, maar denk ook wel dat de dag beginnen met een vrolijke afspeellijst een goede is. Van het weekend maar eens een “goodmorning” playlist maken 🙂

 37. Suzanne 30 januari 2014 / 20:44

  Je hebt helemaal gelijk! en is ook echt 100% beter…. maar echt ook ik pak iedere ochtend als eerste mijn telefoon… en die social media & mail geeft je direct stress en een druk gevoel in je koppie! zooo onnodig!!! daarnaast word ik ook weer blij van veel dingen die ik op mijn telefoon zie en binnenkomen,, dubbel dubbel… maar ik geloof inderdaad in een ME momentje.. rustig opstarten….
  leuke BLOG!!

 38. Simone 30 januari 2014 / 21:30

  Ik check sochtends altijd eerst mijn telefoon. Dan lees is wat op twitter etc. Daarna ga ik rustig eten en douchen. En dan is mijn dag ook begonnen. 🙂

 39. Kirsty 30 januari 2014 / 22:20

  Oeps, ik houd me niet echt aan je punten ben ik bang! Het eerste dat ik doe nadat ik mijn wekker heb uitgezet is alle social media checken en mijn ontbijt eet ik meestal terwijl ik blogs lees 😉

 40. Anouk 30 januari 2014 / 22:30

  Ik heb een rustig ochtend ritueel denk ik. Eerst ga ik lekker in bad en dan ontbijt ik met thee en dan lees ik lekker blogs en kijk ik filmpjes. Heerlijk rustig wakker worden.

 41. Suzanne 31 januari 2014 / 09:44

  Ik start mijn dag altijd met een muziekje. Heerlijk wakker worden!

 42. Lisa / scrapbookoflisa 31 januari 2014 / 13:32

  Doordeweeks heb ik een heel vast ochtendritueel: wekker, douchen en aankleden, ontbijten, tandenpoetsen en spulletjes bij elkaar rapen. Al met al ben ikongeveer een uur bezig. Maar in het weekend… Dan zet ik geen wekker, word ik wakker tegen een uur of tien, blijf ik nog veel langer in bed liggen om vervolgens te balen dat er al zo’n groot deel van mijn dag voorbij is. Logica.

 43. Lenneke 31 januari 2014 / 14:03

  Ik ben gewoon zo verslaafd aan het internet en dan met name sociale media. Ik check zodra ik ‘s ochtends wakker word als eerste mijn telefoon… Vervolgens loop ik naar beneden, zet ik mijn MacBook aan en ga ik een sigaretje roken in de tuin. En dan ga ik op mijn laptop verder met mijn blog checken en zo en Nu.nl lezen. Het is eigenlijk echt vreselijk. Ik kan niet eens meer ontbijten zonder laptop, puur omdat ik me dan stierlijk verveel. Dat is toch schandalig?

 44. Miranda 31 januari 2014 / 19:53

  Heel herkenbaar, ook voor mij! Ik startte mijn dag ook heel lang met mijn telefoon, tot ik er gek van werd. Mijn oplossing is om m’n telefoon uit de slaapkamer te bannen! Hij ligt nu ergens anders op te laden en ik pak hem pas als ik klaar ben met mijn ochtendritueel. Werkt ontzettend fijn, ik word veel rustiger wakker zo!

 45. xx_Patries_xx 2 februari 2014 / 14:10

  leuk artikel, mijn ritueel verschild
  Werkdagen: Als ik er om 5:30 uit moet snooz ik 5 minuten, was me, kleed me aan daarna naar beneden check ik mn twitter, blog etc en dan naar mn werk en daar eet ik mn ontbijt.
  Als ik thuis ben: Wordt ik wakker zonder wekker, wordt rustig wakker op bed met mn telefoon en daarop de nodige social media, dan ga ik ontbijten en daarna wassen en aankleden en dan ga ik aan de slag.

 46. Shivani | BYSHIVANI 2 februari 2014 / 16:32

  Op schooldagen is het meestal altijd hetzelfde: halfzes opstaan, douchen enzo, ontbijten en halfzeven uit huis..in het weekend is het heel verschillend.

 47. Manouk 2 februari 2014 / 20:16

  Als ik vrij ben pak ik eigenlijk altijd meteen m’n telefoon en check social media, blogs etc. Maar als ik naar school moet, heb ik geen tijd om uitgebreid te ontbijten enzo dus dat doe ik allemaal in de bus/trein. Niet echt goed, maja haha.

 48. Michelle 7 februari 2014 / 21:33

  Dit artikel is zo’n eyeopener voor me geweest. Het eerst wat ik doe als ik wakker ben is ook mijn sociale media bekijken, blogs lezen etc. Ik ben dan zo een uur verder. Gelukkig kan ik dat aangezien ik ‘s ochtends geen verplichtingen heb. Ik heb ook erg veel moeite met uit bed komen. Vorige week een ochtend gestart zonder social media. Dit beviel mij prima. Je zinnetje ‘Het is jóuw ochtend, niet die van allemaal andere mensen’ heeft me doen nadenken. Ik ga proberen om vaker uit bed te komen zonder eerst social media te volgen. En oh ja dat van die vliegtuigstand is ook een goed idee… ga het vanavond meteen uitproberen. Thnx voor je inspirerende artikel Lisanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.