Een goed idee komt wanneer je het niet verwacht

Inderdaad. Goede ideeën kunnen komen op het moment dat je het niet verwacht. Je kunt jezelf overtreffen door na te denken over iets nieuws. En dan vooral op het moment dat je er geen zin in hebt en een enorm gebrek aan inspiratie hebt. Zo ook bij het bloggen.


Via weheartit.com

Dat is dan ook mijn idee achter dagelijks bloggen. Gewoon door blijven gaan in de hoop dat je iets briljants schrijft. En geloof me maar, dat gebeurt. En als je me niet gelooft, dan heb je het vast niet geprobeerd.

Zo zijn er bijvoorbeeld ook stukken waaraan ik enorm heb getwijfeld. Moet ik dat nou wel online gaan zetten? Is dat niet te privé? Krijg ik daar geen rare reacties op? En juist als je dat denkt, dan heb je beet! Mensen vinden lezen over privé zaken van anderen namelijk bijster interessant. En te privé, bestaat dat eigenlijk wel? Zo scheef ik bijvoorbeeld over mijn grootste angst.

Daarom vind ik dat elke blogger dagelijks zou moeten bloggen. Niet wachten tot er eens iets leuks naar boven komt. Gewoon elk moment aanpakken voor het schrijven van iets briljants. Dus… ik doe elke dag weer een poging, jullie ook? En ehh… het geldt niet alleen voor bloggen, ook voor andere ideeën, deze komen ook wanneer je het niet verwacht!

8 reacties

 1. Marc 10 mei 2011 / 17:49

  Mijn blogs vind ik niet altijd goed, maar als je je best blijft doen, komt vanzelf wel iets naar boven. Soms denk ik dat het zelf briljant is, maar dan valt het toch tegen. Beetje geluk helpt ook wel 😉

 2. Debby 10 mei 2011 / 18:10

  Ik schrijf alleen als ik zin en inspiratie heb, dat scheelt ook 🙂

 3. Kim 10 mei 2011 / 18:23

  Inderdaad: op de artikeltjes waarbij je het niet verwacht krijg je vaak juist de meeste reacties. Dat ken ik!

 4. Samira 10 mei 2011 / 18:46

  ik heb dat ook, zo een week geen inspiratie, dit is echt wel frustrerend!!

 5. Sanne 11 mei 2011 / 07:07

  Eens! 😀 Al heb ik nu geen tijd, na de examens pak ik het zeker weer op, ik vind het veel te leuk! En inspiratie, dat komt wel. 🙂

 6. Renske 11 mei 2011 / 12:54

  Je hebt helemaal gelijk. En wat ik zelf altijd mooi vind aan persoonlijke verhalen, is dat je er altijd mensen mee helpt. Of dat nou is doordat ze zien dat ze niet de enige zijn of doordat ze inspiratie putten uit hoe je ermee omgaat… Het helpt op een manier. Ook heb ik erg veel respect voor jou, omdat je de diepte in durft te gaan en persoonlijk kunt schrijven (en dit ook nog eens goed doet). Je hebt een blog apart, om het zo even te zeggen. Ik ben er echt nog geen tegen gekomen als die van jou:)

 7. Desi 11 mei 2011 / 17:57

  Haha ja, idd, artikelen waar je het niet op verwacht zijn ineens populair. Dus bestwel frustrerend dat die artikelen waar je zoveel moeite voor hebt gedaan bijna geen reacties krijgen :p

  Wel een leuk stukje en je hebt idd echt gelijk!

 8. Rosalinde 5 januari 2013 / 10:24

  Ik begrijp je instelling, maar kan niet zeggen dat ik het ermee eens ben. Juist als je jezelf dwingt om dagelijks te bloggen, leg je jezelf een beperking op. Je focust je dan zo op dat je elke dag moet bloggen, dat je jezelf niet de tijd geeft om iets te zien/doen/meemaken waar je een geweldige blog over kunt schrijven. Ik vind het belangrijker om een paar keer per week of een paar keer per twee weken te bloggen en op die manier een kwalitiatief goede blog neer te zetten, dan elke dag een korte, nietszeggende update of een blog die je eigenlijk nog beter had kunnen schrijven als je er meer tijd aan had besteed.

  Voor mij werkt het niet, verplicht elke dag bloggen. Ik vind het wel goed dat je het belicht en mooi om te lezen dat het voor jou zo goed werkt! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.