Een kijkje in mijn schoenenkast

Vrouwen en schoenen… ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik heb een oneindige verzameling schoenen. En het liefst laat ik ze door het hele huis rondslingeren, hahaha. Nu wilde ik stiekem al heel lang een schoenenkast, maar we waren nog op zoek naar het perfecte exemplaar. Ik mocht een bestelling doen op Otto.nl en jawel… daar kwam ik een perfect passende tegen! Dus, nu hebben we een schoenenkast op zolder waar een groot deel van mijn schoenen in staat.

schoenenkast2

Over de schoenenkast

Zoals ik al zei komt de schoenenkast van Otto.nl, je kan hem hier op de website vinden.

de-schoenenkast-helemaal

Zoals je ziet staan er twee paar schoenen bovenop, deze passen helaas niet in de kleppen!

Ik ga je laten zien wat er in mijn schoenenkast zit! We beginnen boven, en dan gaan we steeds een stapje naar beneden…

klep1

Dit is de bovenste klep. Ik heb het zo ingedeeld dat ik de schoenen die ik het meest draag het makkelijkste kan pakken. Voor deze klep hoef ik niet te bukken, dus hierin zitten schoenen die ik vaak ga dragen (als het weer eens wat mooier wordt, haha). Ballerina’s, All Stars en een paar sandaaltjes.

klep2

In de volgende klep zitten vooral sandaaltjes met hakken, gewone sandaaltjes, slippers en een paar ballerina’s.

klep3

Dit is een beetje een troepjes klep, haha. De schoenen die ik het meeste gebruik laat ik beneden, dus deze klep kon ik zelf niet helemaal vullen. Dus heeft Tim er twee paar van zijn schoenen bij gedaan. Verder zie je hier laarsjes, nep uggs (die ik gebruikte als pantoffels) en een paar gympies.

klep4

En als laatste de hakkenklep! Zoals je waarschijnlijk wel weet kan ik op het moment toch niet op hakken lopen, dus hoef ik er ook niet makkelijk bij te kunnen. En de paarse lakschoenen (het zijn van die schoenen die lijken op nette mannenschoenen) vindt Tim heel lelijk, dus die heeft hij heel demonstratief onderin gedaan in de hoop dat ik ze nooit aan ga doen.

sokkenlade

In de lades zitten natuurlijk ook spulletjes! In de onderste lade zitten simpele sokken. In deze lades zou je ook goed slippertjes of iets in die richting kunnen doen, dat is ook best een goed idee!

sjaaltjeslade

En in de bovenste zitten sjaaltjes! De kast staat in dezelfde ruimte als waar mijn lampen staan, en deze sjaaltjes gebruik ik ook weleens wanneer ik foto’s maak. Prettig om bij de hand te hebben dus!

kast-onder

Overige ruimte, waar de deurtjes voor zitten hadden beter benut kunnen worden. De kans is klein dat iemand echt zulke lange laarzen heeft, en je kan maar een paar laarzen kwijt in zo’n hokje. En het past ook niet eens, ik heb maat 38 en zoals je ziet moeten mijn schoenen al scheef staan hier.

Wat mij betreft hadden ze beter een extra plankje hierin kunnen maken, dan kon er nog een paar bij!

twee-paar-in-een-hokkie

Aan de bovenkant heb ik twee paar op elkaar gepropt, maar echt praktisch is het niet, haha. Maar goed, er past sowieso een paar per vakje in!

favo-schoenen-uit-mijn-schoenenkast

Omdat je bij zo’n kijkje in mijn kast de schoenen niet super goed kan zien heb ik nog even mijn favorieten uit deze kast erbij gepakt! Van links naar rechts:

 • Mijn Geox schoenen. Ik noem ze mijn oma schoenen! Ik kocht ze op Gran Canaria en ze zitten heerlijk, ik kan niet wachten tot ik deze weer aan kan! (het zit er wel weer aan te komen!)
 • Deze sandaaltjes met glitters kocht ik op Mallorca. Dat is alweer ruim anderhalf jaar geleden en ik ben nog steeds verliefd op deze sandaaltjes. Ze zitten goed en ze zien er zo leuk uit!
 • Mijn killer heels! Deze zijn van Van Haren, de perfecte basic zwarte pumps als je het mij vraagt. Ze lopen relatief lekker en zijn gewoon heel erg mooi. Ik heb dit paar al jaren, maar ik hoorde laatst dat ze deze nog steeds verkopen!
 • Toen we twee jaar geleden naar Londen gingen zag ik ze voor het eerst; deze sneakerwedges van TopShop. Op dat moment durfde ik ze niet te kopen omdat ik na lang lopen alleen maar pijn voel in mijn voeten, en verder weinig. Dus ik had geen flauw idee of ze goed zaten, al dacht ik van wel. Ik twijfelde heel hard toen ik ze paste, maar nam ze uiteindelijk niet mee. Achteraf kreeg ik spijt, maar toen kocht Tim ze heel lief voor mijn verjaardag! Op dit moment kan ik ze niet dragen (vanwege de hak), maar ik vind ze nog steeds echt onwijs mooi!

 Wat een luxe he, zo’n schoenenkast, en dan ook nog vol met allemaal schoenen! Zo ervaar in dat wel in elk geval, haha. ‘t Kan nog luxer overigens, de kast is er nog in een grotere uitvoering…

xxl-schoenenkast

WOW! Mijn kast, deze kast en andere kasten van dit merk kun je vinden op de website van Otto onder het merk Schildmeyer. Oh, trouwens nog iets geks: de kast heeft geen achterkant! Dat zie je hier op de afbeelding toevallig ook. Alleen bij de vakken met deurtjes zitten achterkantjes.

Maar goed; dat was dus mijn schoenenkast! Hoe berg jij je schoenen op?

disclaimer

DELEN:

43 reacties

 1. Kelly Caresse 8 april 2014 / 06:44

  Wow wat een grote schoenenkast! Dat lijkt me echt ideaal, hier in huis slingeren schoenen altijd maar gewoon rond! Wat een ruimte heb je dan, krijg je gelijk zin van om nog meer schoenen te shoppen haha

 2. Nicole 8 april 2014 / 07:01

  Ik heb een kleine schoenen kast en nog wat losse paren overal staan hihi!

 3. Frederique 8 april 2014 / 07:02

  Heerlijk! Ik heb in mijn kledingkast een paar vakken waar ik mijn schoenen in prop en mijn gang ligt vol met schoenen, maar ik heb eigenlijk voornamelijk laarzen en dan past er dus al meteen niets meer. Ik heb er van die houders ingestopt zodat je ze rechtop kan zetten, maar zelf dan past het eigenlijk allemaal net niet… Helaas. Maar als je zoveel platte schoenen hebt, dan is dit natuurlijk een uitkomst!

 4. Ilse 8 april 2014 / 07:31

  Mijn schoenen staan een beetje overal verspreid: een deel onderaan in mijn kledingkast, een deel in een lade onder mijn bed en een deel in een ladekast in de woonkamer. Ik heb wel ooit een schoenenrekje gekocht in de Ikea, maar dat gebruik ik niet, daar liggen nu mijn flessen wijn op. 🙂

 5. Manon 8 april 2014 / 07:32

  Wauw wat een ontzettend handige schoenenkast! Daar kun je nog wat mee haha. Ik vind je sandaaltjes uit Mallorca vooral erg leuk!

 6. Marion 8 april 2014 / 07:34

  Oh neeeee! Jemig wat veel schoenen! Ben bijna in shock. Wel lekker zeg! Iedere dag keuze in overvloed!

 7. Bibian 8 april 2014 / 07:45

  Wat een superhandige kast zeg! Kan ik ook wel gebruiken hahaha. En wat heb je veel schoenen. Liefs

 8. meike 8 april 2014 / 08:09

  Toch wel handig zo’n schoenenkast! Ik heb ze zelf wel in een kast staan, maar dat is meer een soort lundia stelling. Dus vallen ze er uit en worden ze stoffig…Dit is veel netter, oogt ook netjes!

 9. Joyce 8 april 2014 / 08:19

  oo wauw wat een gave schoenenkast! Zou ook echt ideaal zijn voor mijn schoenenverslaving haha!

 10. Lauriëtte 8 april 2014 / 08:44

  Wauw wat een handige schoenenkast! Ben al een tijdje op zoek naar zo’n kast! Deze is lekker groot!

 11. Hester 8 april 2014 / 08:47

  Wat handig! Als er ooit een groter huis komt, komt er ook een schoenenkast. Momenteel staat alles op twee planken onderin mijn kast maar het past niet echt meer dus het ligt opgepropt over elkaar heen.

 12. Elize 8 april 2014 / 08:49

  Volgens mij ben ik één van de weinig meisjes zonder schoenenverslaving, haha! Ik heb zelfs een beetje een hekel aan schoenen kopen, maar dat komt denk ik doordat het altijd zo moeilijk is schoenen te vinden die echt goed zitten (ik heb hele smalle voeten en maat 39.5). Ik heb wel een kleine, dichte schoenenkast van ikea. Staat toch netjes! 🙂

 13. Susanne 8 april 2014 / 08:54

  Wow wat een grote kast! Is iedereen z’n droom! Ik heb zo’n rekje voor op de grond met twee lagen waar in m’n schoenen op zet. Maar om eerlijk te zijn zwerven ze overal haha (is moeders niet zo blij mee).

 14. Josien 8 april 2014 / 10:01

  Wat een mooie kast zeg. had ik de ruimte, dan zou ik hem direkt hebben gekocht. ik heb nu mijn schoenen aan een rek in de binnenkant van een kast hangen.
  Logisch dat er geen achterkant in de kast zit, dit is voor het doorluchten zodat de kast niet gaat stinken.

 15. Kirsten 8 april 2014 / 10:02

  Blijft leuk om eens een kleding/schoenen collectie van een ander te zien! Krijg zelf nooit genoeg van schoenen (:

 16. Jess 8 april 2014 / 10:07

  Wat een handige kast! Ik heb echt belachelijk veel schoenen dus ik vermoed dat ik de grote variant nodig zou hebben om alles kwijt te kunnen. Oeps!

 17. Vlijtig Liesje 8 april 2014 / 10:53

  Leuk zo’n kijkje in je kast! Ik zie allerlei stijlen. Van schoenen met hoge hakken tot comfortabele uggs!

 18. Nancy 8 april 2014 / 11:47

  Ik heb echt supersuperveel schoenen. Ik ben op dit moment bezig met elke dag een blogpost online te zetten van de spullen die ik heb. Ik heb zojuist mijn schoenen afgesloten en ben doorgegaan met tassen. Met schoenen alleen al was ik meer dan een maand bezig want ik heb meer dan 30 paar schoenen. En nu dus verder met mijn tassenobsessie. Ik geloof dat ik er daar nog meer van heb. Erna wil ik mijn sjaaltjes gaan fotograferen, mijn hoeden en dan ga ik door naar mijn sieraden. Ik maak het jaar dus wel vol want ik zie nu pas in hoeveel ik wel niet heb. En dat was ook de bedoeling! Ik kwam vorig jaar terug van Parijs en ik dacht dat het een handig idee zou zijn om mijn spullen te fotograferen en te tellen zodat ik wist hoeveel schoenen ik had. Na het lezen van Talking Dress besloot ik mee te doen aan een Free Fashion Challenge (dus per 1 juli mag ik pas weer iets kopen, ik mag een jaar lang niks kopen! Geen schoenen, geen kleding – of ondergoed en sokken – en geen accessoires en ook niet krijgen) en besloot ik voor het nieuwe jaar een nieuwe 365 dagen project op te starten voor mijzelf en dat is dus me bewuster worden van alles wat ik heb. Sommige tassen die ik op dit moment laat zien, heb ik al in jaren niet meer gebruikt. Shame on me.
  Een schoenenkast zou dus een uitkomst kunnen zijn als ik daar plek voor zou hebben! Op dit moment staan ze in de linnenkast op de onderste plank in hun dozen opgestapeld en ik heb van die hangende schoenenorganizers. Je weet wel: In zo’n lange rij hangen ze dan. Daar zitten ook nog schoenen in. We hebben een linnenkast en nog in een andere kamer hebben we nog twee van die kledingrekjes waar ik dan ook weer zo’n shoe-organizer aan heb gehangen. Tjemig… ik heb écht veel schoenen…! Kijk hier voor al mijn schoenen: http://mrsstilletto.blogspot.nl/search/label/schoenen Het zijn 43 paar zie ik, maar toevallig heb ik er laatst weer een paar gevonden (ja het wordt steeds gekker!).

  XOXO

 19. Jennn 8 april 2014 / 13:12

  Oh wauw, ik wil ook een schoenenkast nu! Ik zou alleen niet weten waar we hem moeten laten..

 20. Edith 8 april 2014 / 13:43

  Wat een handige kast en super veel schoenen heb je!

 21. Mandy 8 april 2014 / 14:31

  Wat een handige kast!! Wij hebben muurkasten thuis, daar heb ik mijn schoenen op de grond erin gezet. Je moet ze toch ergens kwijt…

 22. Simone 8 april 2014 / 15:27

  Wat een handige kast! Ik zou willen dat ik zoveel schoenen had, haha 😛

 23. Mariska 8 april 2014 / 16:24

  Eigenlijk om heel eerlijk te zijn liggen mijn schoenen overal en nergens. Een paar in mijn slaapkamer, paar in de huiskamer en een paar in de kast waar de jassen hangen. Ik heb meer een manie steeds van welke schoenen ik het meeste draag.
  Zo kan ik weken achter elkaar mijn neppe Timberlands dragen en vervolgens kom ik schoenen tegen en denk ik ‘oh ja, die heb ik ook nog! ‘ en dan trek ik die zomaar weer aan.
  Zijn allemaal ook wel makkelijk te combineren dus dat is wel makkelijk 🙂

 24. Angelica 8 april 2014 / 17:30

  Super handige kast! wauw!
  Wat dat betreft begin ik ook wel een schoenen tik te creëren. hmhhhh!

 25. Lianne 8 april 2014 / 17:43

  Ideaal dit! Mijn schoenen liggen gewoon allemaal los onder in mn kast,niet echt handig dus haha

 26. Ise 8 april 2014 / 19:28

  Super handig! Ik ben ook écht een schoenenfan. Eerst kocht ik heel vaak hakken maar nu begin ik sneakers ook steeds leuker te vinden. (En mijn balletdocente en voeten trouwens ook haha!)

 27. Manon 8 april 2014 / 20:23

  Dat is echt een mooie schoenenkast. Mijn schoenen staan echt overal en nergens. Boven, beneden in de kast, in de gang op de slaapkamer haha overal.

 28. Tiffany 8 april 2014 / 20:59

  Ik zou de schoenenkast ook perfect gevuld krijgen! Ik heb hier spijtig genoeg geen plek voor, dus staan ze gewoon op rijtjes in m’n kamer. Nogal een zicht wel… En wauw, die zwarte pumps en wedges vind ik erg mooi! Zo’n wedges wilde ik zelf ook altijd kopen, maar durfde ik nooit 🙂

 29. Hester 8 april 2014 / 21:55

  Ziet er goed uit! Ik heb toevallig net ook een artikel over Otto geschreven, haha. Je sneakerwedges blijf ik toch wel het allermooiste vinden, en er zit ook een leuk verhaal achter zo te lezen!

 30. Nans 9 april 2014 / 12:26

  Voor mijn schoenen heb ik een opbergsysteem van Ikea (uiteraard :-)). Maar voor mijn sjaaltjes heb ik nog geen plekje gevonden, die slingeren overal in huis rond!

 31. Lisa / scrapbookoflisa 9 april 2014 / 13:05

  Oeh dat ziet er heel netjes uit! Ik vind het een mooie kast, maar zou zelf toch liever voor een Billy-kast van de IKEA gaan: ik hou van mijn schoenen dus dan vind ik het ook leuk als ik ze kan zien zonder er de kleppen voor te openen 🙂

  • Lisanneleeft 9 april 2014 / 13:53

   Haha, ik wilde juist een dichte kast ivm stof enzo 🙂 En staat wat netter! Maar snap wel wat je bedoelt hoor, zo’n open kast is ook wel heel mooi!

 32. Daniëlle 9 april 2014 / 20:10

  Wat mooi zo’n schoenenkast! Ik heb zelf vrij weinig schoenen en woon zo klein dat zo’n grote schoenenkast veel te veel ruimte in zou nemen, haha. Maar het lijkt me wel fijn om schoenen zo netjes op te kunnen bergen.

 33. Miranda 9 april 2014 / 21:25

  Wat een gave kast! Ik ben denk ik één van de weinige vrouwen die heel weinig schoenen heeft. Birckenstocks, nep uggs ( die stuk gaan) slippertjes en 2 paar laarsjes. O.ja en mijn hardloop schoenen

 34. Marjolein 11 april 2014 / 00:12

  Lieve schat, killer heels? Baby-killer heels misschien 😉
  Kom dan mijn schoenen stash maar eens bekijken, dan vind je echte killer heels.
  En ja, ook ik heb ze meer voor de sier, want het zijn echte zit-schoenen.
  Maar who cares?! Ik ben een vrouw, en ik moet schoenen! 😛

 35. Danielle 11 april 2014 / 14:34

  Wow, dat is handig! Bij mij staan ze allemaal in de gang, opgestapeld. Wat zou ik ook graag zo’n kastje willen hebben… helaas geen plek voor in huis!

 36. Laleh 16 juli 2014 / 22:24

  Erg mooie kast.
  Helaas bestaat er denk ik geen kast groot genoeg voor al mijn schoenen.
  Ze staan bij mij onder de trap (kast)

  XO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.