Een kijkje in mijn bulletjournal!

Na al mijn blogposts over de bulletjournal heb ik wel heel erg veel vragen gekregen over hoe die van mij er van binnen uitziet! Sommige dingen zijn wel prive, dus mijn hele bulletjournal laten zien is geen optie. Maar ik kan je wel laten zien hoe een week in mijn bulletjournal eruit ziet. En ik kan natuurlijk verder vertellen hoe ik mijne heb aangepast en op mijn eigen manier gebruik.

een-kijkje-in-mijn-bullet-journal

De voorgaande blogposts over de bulletjournal:

De bulletjournal is een manier om álle lijstjes in een notitieboek kwijt te kunnen. Meer uitleg vind je in de bovenstaande blogposts!

bullet-journal-weekoverzicht

Een week in mijn bullet journal

En dan mijn bullet journal! Ik maak gebruik van een zwarte fineliner. Eerst die van Hema, nu van Bruna – zijn in principe hetzelfde. Ze drukken niet door, schrijven fijn, en ik vind het fijn als alles met dezelfde pen is geschreven!

Mijn dagen scheid ik tegenwoordig door er een streep tussen te maken met washitape. Die van de Action die ik hier liet zien zijn hier perfect voor! Zo ziet het er netjes en overzichtelijk uit, maar wel vrolijk. Perfecte combi!

Hierboven kun je zien dat ik op 27 januari mijn bullet journal eigenlijk niet gebruikt heb. Die dag had ik net zo goed weg kunnen laten, ik denk dat ik dat normaal ook zou doen! Sterker nog: ik sla soms hele weken of zelfs maanden over. Maar dat is echt niet erg met dit systeem!

bullet-journal-voorbeeld

Dingen die ik vooral in mijn bullet journal zet? Taken! In mijn bullet journal vind je dus vooral hokjes/bullets. Maar ook aparte lijsten met inspiratie voor mijn blog bijvoorbeeld! Maar die laat ik hier niet zien, dit is echt het standaard ‘dagen’ gedeelte van de bullet journal. Je kan zelf kiezen of je er alleen grote taken en gebeurtenissen op zet, of ook de kleintjes een plekje wil geven, ik denk dat dat wel op gevoel gaat.

bullet-journal-dag-voorbeeld

De gebeurtenissen/afspraken vind ik ook fijn om ertussen te zetten. Ik ben nogal vergeetachtig en soms is een bepaalde week ineens blanco voor me, dan weet ik echt niet meer wat ik in die week heb gedaan. Dan is het super fijn als ik dan mijn bullet journal heb gebruikt: dan kan ik het gewoon terug lezen!

washitape-in-mijn-bullet-journal

 Lijsten die ik veel gebruik in mijn bullet journal

 • Adressen
 • Inloggegevens
 • Wishlists/boodschappenlijstjes
 • Inspiratie voor blogposts
 • Een lijst met dingen die ik moet onthouden voor de gesprekken met de dokter
 • Als ik een video (of uitgebreide blogpost of serie met blogposts) maak een opzetje van hoe het moet gaan worden. Dan kan ik het beter plannen/uitwerken!

Ik word helemaal blij van de binnenkant van mijn bulletjournal zo, met al die vrolijke washitapes. Als jij ook een bullet journal gebruikt, hoe ziet jouwe er van de binnenkant uit? Pak je het een beetje hetzelfde aan als ik, of doe je het compleet anders?

51 reacties

 1. Celeste 8 februari 2015 / 07:35

  Wat ziet dit er ontzettend leuk uit! Je wordt er gewoon vrolijk van als je jouw bulletjournal opent! Die van mij is niet echt een bulletjournal, maar meer een notitieboekje, maar die wil denk ik niemand van binnen zien haha. 😉

 2. Sanja 8 februari 2015 / 07:38

  Wat leuk zeg! Ik hou wel mijn logjes bij in een notitieboekje. Ik denk dat ik ook maar mijn washitape ga gebruiken. Dit ziet er veel vrolijker & leuker uit.

 3. Francis 8 februari 2015 / 07:44

  wat een super leuk idee! Vooral omdat ik mijn to-do-lists altijd weggooi als ze klaar zijn, maar zo heb je ze toch nog een beetje als herinnering.

  • Lisanneleeft 8 februari 2015 / 07:55

   Af en toe is het echt super handig (en leuk) om het terug te kunnen lezen! En niet overal meer losse papiertjes, ook een groot voordeel haha

 4. Eva 8 februari 2015 / 08:00

  Het is echt heel handig dit. Ik maak ook overal lijstjes van. En dan zitten ze weer in het ene schrift en moet ik het andere schrift erbij houden.

  Bij mij zit het hem in, ik heb vaak te weinig plek voor het een of ander. Dan heb ik weer interviews voorbereid of to lijstjes in en rond om huis, dan weer blogpost ideeën. en bij elkaar is het schrift dan zo vol! Maar als ik zo’n groot ‘boek’ koop is het wel handig allemaal in één misschien moet ik er toch een dag aandacht aan besteden. Hij lijkt me wel heel praktisch namelijk! En die washitape maakt het echt af! Super schattig en vrolijk zo!

  Liefs,

  Eva

 5. Elize 8 februari 2015 / 08:16

  Heel erg handig! Ik werk wel een klein beetje op dezelfde manier in mijn agenda maar dat is een stuk onoverzichtelijker haha!

 6. Henny 8 februari 2015 / 08:21

  Ziet er leuk uit. Lijkt mij erg handig. Zo hou je alles op een rijtje. Ziet er ook leuk uit met washitape.

 7. Birds & Buddha 8 februari 2015 / 08:26

  Wat leuk om te zien. Ik gebruik mijn notitieboek ook zo! Ik vind het heel fijn werken, anders blijft er teveel in mijn hoofd zitten. Alles over medicijnen, afspraken in het ziekenhuis, vragen enz. heb ik in een ander boekje. Als ik in een positieve flow zit wil ik aan die dingen namelijk even niet aandenken of mee geconfronteerd worden 🙂

 8. Anita 8 februari 2015 / 08:35

  Het maakt het wel overzichtelijk. Maar heb ik 1 schrift voor mijn blog, 1 voor notities en ga zo maar door. Dat werkt ook voor mij eerlijk gezegd.

 9. Lisanne 8 februari 2015 / 08:55

  Leuk dat je het op deze manier nog iets duidelijker maakt hoe een bullet journal kan werken! Ik raakte alleen wel afgeleid door alle vrolijke oogjes overal op… Veel te leuk!!

 10. Anneleen 8 februari 2015 / 09:22

  Wat leuk om te zien! Lijkt me erg fijn werken, zo al je lijstjes bij elkaar! Die washi tape geeft een nette maar toch ook vrolijke indruk!

 11. Fleur 8 februari 2015 / 09:36

  Tof om jouw bulletjournal in te zien! Zo leuk en vrolijk ziet het eruit!

  • Elbrich 8 februari 2015 / 09:43

   Leuk om te zien! Met die oogjes maak je alles leuker, haha.

   Liefs, Elbrich

 12. Marion 8 februari 2015 / 09:41

  Heel erg handig zeg. Ik vind het ook heel fijn om zo’n overzicht bij te houden. Geeft rust.

 13. Corinne 8 februari 2015 / 10:03

  Leuk om te zien. Misschien zou ik er ook eens aan moeten beginnen. Bedankt voor de tip! Het ziet er erg leuk en vrolijk uit.

 14. Frauke 8 februari 2015 / 10:18

  Wat gebruik je ‘m goed! Ziet er ook heel leuk uit, met die washi tape (en oogjes, haha!). Ik ben er zelf niet door overtuigd – voor mij werkt het gewoon nét niet – maar ik vind het super dat jij ‘m zo praktisch vindt :D! X

 15. Patricia Schmitz-Heres 8 februari 2015 / 10:20

  Ik had in eerste instantie een klappertje van een bedrijf (zo’n reclame dingetje zeg maar) als bulletjournal. Maar gisteren kreeg ik een pakketje van een winactie binnen en daar zit een ontzettend mooi kladblokje bij die ik ga gebruiken als bulletjournal. Dus die ga ik vandaag even vormgeven en gebruiken. Leuk dat je een kijkje gaf in jou bulletjournal!

 16. Manon 8 februari 2015 / 10:30

  Leuk om eens een glimps van jouw bulletjournal te zien. Was erg benieuwd hoe het eruit zou zien van een “echt” iemand, geen voorbeeld verzinsel van internet! Ik vind het écht een tof en handig idee maar mijn leven heeft op dit moment niet zoveel to do’s haha.

 17. lonneke 8 februari 2015 / 10:36

  Oh wat is dit mega leuk Lisanne!
  Het ziet er echt heel tof en handig uit.
  ik ga ook eens zoiets maken denk ik 🙂
  liefs Lonneke

 18. Nicky 8 februari 2015 / 10:58

  Ik gebruik geen bulletjounal, omdat ik een agenda én notitieboekje heb. Maar ik denk dat het wel handig is, eens je er je draai in gevonden hebt!

 19. Kim | Kimsbloglife 8 februari 2015 / 11:07

  Leuk om te zien! Ik doe eigenlijk iets gelijkaardigs maar dan in mijn Filofax. Wat ik daar handig aan vind is dat je nieuwe dingen kan toevoegen en verwijderen door het ringsysteem. Zo kan je ook mooi verdelen in verschillende subcategorieën zonder dat je op voorhand een aantal blaadjes moet vrijhouden, want je kan voortdurend aanvullen. Ik postte toevallig vorig weekend nog een video met mijn indeling!

 20. Natasja 8 februari 2015 / 11:17

  Heel handig! Zo is het ook een soort van dagboekje zonder al teveel leeswerk. Misschien ook wel fijn voor deze chaoot aangezien hier altijd losse to-do lijstjes rondzwerven haha.

 21. Whitney ♡ WhtnysWorld 8 februari 2015 / 11:40

  Handig! Via jouw blog heb ik het voor het eerst gezien een aantal maanden geleden. Zelf maak maak ik ook een to do list, werkt ongeveer hetzelfde, ik schrijf het op in mijn schriftje en hou het bij.

 22. Lifesabout 8 februari 2015 / 11:41

  Leuk idee om de lijntjes met tape te maken. Ik wou dat ik zo georganiseerd was en vooral gebruik maakte van 1 notitieboek. Ik heb overal en nergens notitieboekjes liggen voor onderwerpen van mijn blog. Toch maar eens afleren

 23. Xaviera 8 februari 2015 / 11:56

  Handig zo’n bulletjournal, lekker overzichtelijk! Leuk idee om de dagen te scheiden met washitape. Ik heb een agenda en gebruik Wunderlist heel erg veel voor al mijn to-do lijstjes.

 24. Veerlez 8 februari 2015 / 12:01

  Het ziet er heerlijk uit, misschien moet ik ook maar een bulletjournal gaan gebruiken, met vrolijke washi tapejes 🙂

 25. Eline 8 februari 2015 / 12:06

  Zou niks voor mij zijn, ik kan at echt niet zo supernetjes bijhouden!

 26. Saar 8 februari 2015 / 12:21

  Ik ben het gaan gebruiken in navolging van jou, omdat ik het zo’n fijn idee vond. Momenteel is het vooral een boek met inspiratie, maar to-do-lijstjes zou ik er ook nog in kwijt kunnen. En die lijnen met washi-tape? Cool idee!

 27. PatriciaKleijn 8 februari 2015 / 13:56

  Ziet er goed en overzichtelijk uit hoor, handig ook dat het schrift wat groter is. Zelf gebruik ik op het moment veel wunderlist omdat ik die overal bij me heb!

 28. Margot 8 februari 2015 / 14:01

  Leuk om te zien! Ik vind het ook altijd fijn om alles met dezelfde pen te schrijven.

 29. Darina 8 februari 2015 / 14:03

  Wat een handig systeem! Ik ga er ook eens over nadenken om een bullet journal bij te houden. Leuk idee van de washi tapes!

  • Julia 8 februari 2015 / 14:35

   Ontzettend handig! Ik zou het zelf ook moeten doen, ben ook nogal vergeetachtig en chaotisch, haha.

 30. Ilse 8 februari 2015 / 14:35

  Leuk om te zien! En huy, ik gebruik ook washitape maar dan bovenaan de bladzijden. Tenminste, dat dééd ik want tegenwoordig gebruik ik m’n bulletjournal niet meer, eigenlijk. En wat heb jij een vette washitapejes! Die smalle wil ik ook! Een aantal komen er van de Action, die herken ik. Maar waar komt de rest vandaan, als ik vragen mag?

 31. Yvonne 8 februari 2015 / 16:47

  Handig om alles op één plek bij te houden – wauw! Ik noteer nu alles in een collegeblok. Het ziet er alleen onwijs rommelig uit. Misschien tóch maar eens kijken of ik er iets meer orde in kan scheppen.

 32. Deisy 8 februari 2015 / 17:21

  Je bulletjournal ziet er echt geweldig uit zeg. En wat een goed idee om de dagen te scheiden met washi tape: ik denk dat ik dat vanaf nu ook maar eens in ga voeren (bij mij lopen ze namelijk allemaal heel lelijk door haha). Lief dat we toch een kijkje in je bulletjournal krijgen, ik weet als geen ander hoe prive deze eigenlijk is. X

 33. Denise 8 februari 2015 / 18:11

  Wat leuk dat je ons hier van mee laat genieten, super leuk doe je dit!

 34. Lieke 8 februari 2015 / 19:29

  Super handig,

  Ik zelf heb ook één boekje waarin ik alles opschrijf. Maar zo overzichtelijk is het zeker niet. ik ga er eens over nadenken hoe ik dit ga aanpakken.

  Ik ben net begonnen met mijn blog, zou het leuk vinden als je een kijkje komt nemen!

  Liefs Lieke
  robust-posch.blogspot.com

 35. Lies 8 februari 2015 / 19:51

  Ziet er heel erg leuk uit en ook nog eens heel erg handig! Zelf doe ik ongeveer ook ongeveer zoiets, maar dan in een klein notitieboekje en niet zo heel erg uitgebreid zoals bij jou.

 36. emily 8 februari 2015 / 22:08

  Aaah, wat leuk! Nu wil ik er ook één maken!

 37. Nicky Monté 8 februari 2015 / 23:29

  He bahhhhh, nu moet ik weer naar de Action. Wat ben je ook een vervelend inspirerend mens.

  Ik vind de Action altijd een soort van The Walking Dead met huismoeders en minder tot geen bloed.

 38. Laleh 8 februari 2015 / 23:59

  Ziet er handig uit.
  Ik vind die wiebeloogjes geweldig, word er zo
  vrolijk van.

  X

 39. Jasmijn 9 februari 2015 / 14:33

  Leuk om te zien! Haha, die wiebeloogjes, geniaal! Misschien is het een idee als ik zelf ook eens een bulletjournal maak…

 40. Kirsten 10 februari 2015 / 13:33

  Ah zo’n bulletjournal is zo leuk en handig!! Ik denk dat ik ook eens een keer een poging ga wagen, kijken of het iets voor mij is. Tof dat je dit deelt Lisanne!

 41. Miriam 12 februari 2015 / 22:58

  Handiggggg! Ook ooit zoiets bijgehouden, maar heb de discipline niet (meer)….oeps!

 42. Paul 15 februari 2015 / 23:03

  Ik heb dit nu al een paar keer bij je gezien en ik vind het toch erg handig hoor. Dus ik moet ook zo’n bulletjournal gaan bijhouden. Dat betekent vast en zeker meer focus, en dat kan ik wel gebruiken.

 43. Anne 20 februari 2015 / 15:03

  Je hebt me echt geïnspireerd met deze (en alle andere bullet journal postst die ik erna heb (terug)gelezen)!
  Ik heb net een ‘saai’ boekje gekocht bij de Action die ik nog leuk ga maken en ben begonnen! Ik denk dat het echt gaat werken voor mij!
  Bedankt voor de informatie en persoonlijke voorbeelden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.