Een klein beetje trots

Ik ben van mening dat het goed is om trots te zijn. Dat onzekere ‘ben ik wel goed genoeg’ of ‘ben ik wel mooi genoeg’ of ‘ben ik wel slim genoeg’, dat is helemaal niks voor mij. Je mag trots zijn! Je bent goed genoeg zoals je bent, en als je nog iets beter doet of kan, dan is dat alleen maar mooi meegenomen. De laatste jaren zijn er wel dingen geweest waar ik een beetje trots op mag zijn!

 • Dat ik niet opgeef waar andere mensen dat wel zouden doen.
 • Dat ik tegenwoordig 3 uur in de trein ga inclusief overstappen en vertragingen en al die stress. Plus de terugweg! Om eerlijk te zijn dacht ik dat ik dat nooit meer zou kunnen.
 • Nieuwe mensen leren kennen, het liefst vermeed ik dat voorheen gewoon helemaal. Van de vermoeidheid word ik schuw en zenuwachtig als ik met mensen moet praten. Ik ben er toch aan begonnen en het wordt steeds leuker! Oefening baart kunst, dat zeggen ze altijd, toch?
 • Dat ik het steeds eerlijker durf te zeggen als ik me niet goed voel.
 • En aangeven als iets gewoon niet gaat. Moeilijk voor mij, want ik ben altijd enthousiast en ik wil altijd overal bij zijn.
 • Enthousiast doorgaan met bloggen terwijl 100 mensen zeggen dat het niet belangrijk is, niet nodig, en niet nuttig. Dat zullen jullie nog weleens zien, ik ga gewoon lekker door!
 • Zakelijke contacten via de mail. Dat zijn er nu een heleboel, haha. Voorheen liet ik mijn mailtjes altijd 2 keer nakijken en las ik het zelf 10 keer over. Heel onzeker en schuw was ik daarin. Nu kan ik de verzendknop makkelijk vinden! (soms zelfs iets te makkelijk!)
 • Toch blogjes typen terwijl ik ziek ben.
 • Dat ik alleen op vakantie ben geweest met Tim. Zie je wel dat ik mijn ouders helemaal niet nodig heb! Wij (Tim, haha) kunnen heel goed voor mij zorgen.
 • Dat ik na dagen lang om half 7 pas in slaap komen, toch steeds weer mijn best doe om vroeg in bed te liggen (schouderklopje voor mezelf!)
 • Eigenlijk dat ik in het algemeen heel erg hard mijn best doe, haha! Gek om dat van jezelf te zeggen, maar iemand die durft te beweren dat ik niet m’n best doe, die sla ik! (Grapje, zo sterk ben ik helemaal niet. Nu zou ik wel kunnen zeggen dat Tim die dan wel voor mij slaat, maar dat vind ik ook weer zo onvriendelijk!)
 • Mijn positiviteit (die ik eigenlijk vergat totdat Ilse me erop wees, thank you!)
 • Dat ik na 100 tranen omdat ik me zo slecht voel toch nog een blogje heb getypt.

Onder het typen van dit artikel kwam ik erachter dat ik trots eigenlijk een gek woord vind. Trots…

Dat was mijn lijstje. Misschien vinden jullie het raar dat ik zo’n lijstje maak, maar ik denk dat dat goed voor je is. En hopelijk ook leuk om te lezen voor jullie! Waar zijn jullie trots op?

DELEN:

18 reacties

 1. Yara 11 april 2012 / 07:14

  Trots. Raar woord inderdaad, haha. Maar je mag ook flink trots op jezelf zijn hoor meid! (:

 2. Stéphanie 11 april 2012 / 08:01

  Ik vind zo’n lijstje juist heel goed hoor. Soms mag je gewoon even trots op jezelf zijn. Zolang het niet arrogant is, is daar helemaal niets mis mee!

 3. Lieke 11 april 2012 / 08:32

  Wat knap dat je dat kunt, ik vind het heel lastig om dit voor mezelf te doen…

 4. Elisabeth 11 april 2012 / 08:40

  Iedereen mag wel eens meet Trots zijn op zich zelf. Vind het mooi.

 5. Alyssa 11 april 2012 / 09:44

  Af en toe mag je best trots zijn op jezelf 🙂 en als ik dat zo lees heb je daar zeker een goede reden voor :)!

 6. Mariette 11 april 2012 / 11:27

  Heel mooi en goed lijstje! Je mag zeker trots zijn op jezelf.

  Liefs, Mariette

 7. Marijke 11 april 2012 / 11:35

  Inderdaad, je mag ook best wel trots zijn op jezelf hoor! 😉

 8. Vivian 11 april 2012 / 12:38

  Als je een woord maar vaak genoeg zegt, verliest het zijn betekenis en klinkt het niet meer als een woord, haha. Maar ik vind het wel heel goed van je dat je zo’n lijstje hebt gemaakt, want je mag zeker trots zijn op bovenstaande punten! Ik vind dat soms ook wel eens moeilijk, maar het helpt echt als je kunt zeggen dat je trots bent op jezelf en dat je blij bent met wie je bent. Ik ben er ook trots op dat ik ondanks mijn beperkingen toch vrijwel altijd positief in het leven sta, dat ik veel dingen wel goed kan en ook dat ik niet onzeker ben over mezelf, dat voelt heel fijn en dat helpt je erdoorheen!

 9. Ise 11 april 2012 / 15:58

  Goed om zo’n lijstje je maken, je mag inderdaad trots zijn!

 10. priscilla torok 11 april 2012 / 17:52

  you can be proud of yourself becuz you are beautiful <3

 11. Tedje 11 april 2012 / 20:28

  yeeeeeh! be proud! daar is helemaal niks mis mee 🙂

 12. Milou 11 april 2012 / 22:43

  Mooi lijstje.. goed dat je hier af en toe over na denkt. 🙂

 13. Anne 13 april 2012 / 21:22

  Wauw! Als je trots andersom leest, staat er stort. Waarom ik dat zo graag kwijt wil weet ik ook niet… 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.