Een minimalistisch interieur: wat en waarom?

Ik vind het prachtig: huiskamers die ontzettend clean zijn, heel veel wit in zich hebben en die gewoon rust uitstralen. Dat wil ik ook! Sommige mensen zullen het onwijs ongezellig vinden, maar juist om te laten zien hoe fijn een minimalistisch interieur is maak ik dit blogje!

minimalistisch interieur

bron

Wat is een minimalistisch interieur?

Een minimalistisch interieur is clean, rustig, misschien zullen sommige mensen het ongezellig noemen. Maar het is vooral overzichtelijk. En dat is het belangrijkste. Maar wat houdt het verder in?

Muren en kleuren

De hoofdkleuren in een minimalistisch interieur zijn vaak zeer neutraal. De hoofdkleur is vaak wit, dus de muren vaak ook. Een zachte andere kleur kan ook, maar je ziet toch dat de meeste mensen echt gaan voor wit.

Meubilair

Eigenlijk kom je een minimalistisch interieur tegen in onwijs veel verschillende vormen en maten. Maar wat je vooral tegen komt zijn strakke designs, vooral modern dus. Logisch: hoe strakker hoe meer minimalistisch.

Vloeren en ramen

Hiervoor geldt wederom hetzelfde: in neutrale kleuren en zonder tierelantijntjes. Less is more!

Accessoires

Wederom geldt: less is more. Natuurlijk kun je niet je hele huis leeg laten wat betreft accessoires, dat zou wel erg kil worden. Maar houd het in bedwang, je moet echt kiezen! Wat je kan doen is bijvoorbeeld met jezelf afspreken dat wanneer je iets nieuws hebt gekocht, je daarvoor ook iets weg moet doen (opbergen of weggeven/-gooien)

minimalist

bron

Waarom zou je een minimalistisch interieur willen?

 1. Wanneer je gaat voor een minimalistisch interieur ga je goed nadenken over opbergruimten en hoe je die het beste kan benutten. Praktisch staat voorop!
 2. Het is veel makkelijker schoon te maken.
 3. Je huis lijkt er veel ruimer door.
 4. De meubels die je met zorg hebt uitgekozen komen met meer ruimte beter uit dan wanneer je je huis vol zet.
 5. Wanneer je mooie zeer uitgesproken accessoires tegen komt in de winkel hoef je niet na te denken of ze wel bij de rest van je accessoires passen, dan pas je het makkelijk aan op die ene eyecatcher
 6. Het is hartstikke hip!
 7. Je gaat nadenken over de spullen in je huis: heb je dat wel echt nodig? De spullen die je niet nodig hebt doe je weg, en zo houd je alleen de broodnodige dingen over. Veel minder stoorzenders in je huis!
 8. Het geeft rust in je hoofd, zo’n opgeruimd interieur… het lijkt me heerlijk!

En ja, die laatste is voor mij het belangrijkste!

Dit was een blogje met uitleg, uiteraard zal ik ook nog inspiratiefoto’s met jullie delen! Kun je niet wachten? Op Pinterest is onwijs veel leuks te vinden als je inspiratie zoekt voor een minimalistisch interieur! Is het iets voor jou, een minimalistisch interieur?

32 reacties

 1. Kelly Caresse 11 juni 2013 / 07:32

  Ik vind het er ook heel mooi uitzien, maar ik zou er zelf niet in kunnen ‘leven;, ik ben vrij chaotisch en zo is mijn huisje ook, hier en daar wat prulletjes, ik vind het heerlijk. Ik kan niet zo minimalistisch opruimen en leven

 2. Paulien 11 juni 2013 / 07:39

  Ik hou zelf van wat meer accessoires in mijn huis. Om toch de ‘rust’ te bewaren is de basis van mijn interieur neutraal (hout/ taupe kleuren). De accessoires zijn in oud-roze en jade.

 3. Anne 11 juni 2013 / 07:50

  Ik zou ook heel graag een minimalistisch interieur hebben. Na jaren van tierlantijntjes overal, heb ik het daar wel mee gehad. Ik investeer liever in een paar mooie meubels dan in allemaal kleine frutsels en kastjes en kaarsjes etc. 🙂 Rust in mijn hoofd kan op die manier veel makkelijker.

 4. Martina 11 juni 2013 / 07:52

  Ik vind het ook mooi! Maar een huis moet wel warmte uitstralen, dat vind ik wel belangrijk:)

 5. Beautydagboek 11 juni 2013 / 08:00

  Ik hou zelf niet zo van minimalistische interieurs, ik ben echt van accessoires en gezelligheid 🙂

 6. Kimberley 11 juni 2013 / 08:18

  Haha, ik moest lachen om de reden ‘het maakt makkelijker schoon’, ook belangrijk natuurlijk 😛 Het lijkt mij iets te kil, ik zou toch iets meer gekleurde accessoires toevoegen. Maar over het algemeen vind ik een strak interieur wel mooier dan bijvoorbeeld een landelijke stijl.

 7. Linda 11 juni 2013 / 09:05

  Ik hou er zelf niet echt van..
  Witte muren vind ik wel mooi en rustgevend, maar dan zou ik toch wat (fel)gekleurde accessoires erbij kopen denk ik, om het wat gezelliger te laten lijken.
  Het liefst zou ik een huisje willen zoals mijn buurman heeft, haha! Ik woon op één hoog in een portiek, het is een appartement. Maar de manier waarop hij zijn huiskamer heeft ingericht vind ik fantastisch: hele lange gordijnen tot op de grond, in de randen van het plafond (zodat je het niet ziet) van die kerstlampjes aan een slinger, en verder qua verlichting alleen van die sfeerlampjes die je bijvoorbeeld ook op schemerstand kan zetten (wisselende standen); en dan zo’n hele grote loungebank. Daar word ik nou echt rustig en ontspannen van. Dat heb ik niet zo snel bij zo’n minimalistisch huis… Maar wie weet, misschien verander ik nog van gedachten bij je inspiratieblog! (:

 8. MySimplySpecial 11 juni 2013 / 09:27

  Het ziet er mooi uit, al zou ik het zelf wat verder aankleden om het wat warmer te maken.

 9. Sylvia 11 juni 2013 / 10:30

  Ik vind minimalistisch op zich wel prima, lekker opgeruimd enzo, maar je mag aan de andere kant best zien dat er in een huis geleefd wordt 😉

 10. Alette 11 juni 2013 / 12:04

  Zelf houd ik wel van een minimalistisch interieur, lekker rustig en clean 🙂 Alleen ben ik van mezelf echt enorm chaotisch en hebben mijn vriend en ik echt te veel spullen, dus voor ons zou dit nooit gaan werken haha.

 11. Manja 11 juni 2013 / 17:04

  Ik denk dat ik een beetje er tussen in zit. Ik hou niet van accessoires als van die thema dingen in huis, elk seizoen de inrichting aanpassen kwa kleur en letters op de muren etc. Ik vind foto’s heel erg leuk en kunst door vrienden/familie gemaakt ook. Maar vasen, bloemen, potjes/pannetjes etc daar heb ik niks mee. Helaas ben ik echt een rommelmaker en ligt mijn huis altijd vol troep, ooit vind ik de balans en blijft het bij minimalistisch, maar wel met warme kleuren 🙂

 12. roos 11 juni 2013 / 17:19

  Het is wel iets voor mij, al zou ik wel iets meer spullen neerzetten. Ik wil sowieso later een netjes huis, ik heb ook altijd een nette kamer. Als mijn kamer een rommel is dan word het ook altijd een beetje een rommel in mijn hoofd.

 13. Lianne 11 juni 2013 / 17:41

  Ik zou hier no way in kunnen leven! brrr

 14. Emmy 11 juni 2013 / 18:18

  Niks voor mij! Ik zou het liefst het hele huis volhangen met schilderijtjes, posters en andere frutsels en overal waar het kan een boekenkast.. haha

 15. Simone 11 juni 2013 / 19:07

  In ons huis hebben we een compromis gesloten. Ik hou namelijk van kleur en huiselijkheid en mijn vriend is van het minimalistische. Wij hebben daar een fijne balans in gevonden en wat ben ik blij met ons huisje. En je hebt gelijk, een opgeruimd, gestructureerd huis, is een geruste geest 🙂

 16. Kiki 11 juni 2013 / 19:09

  Nog een voordeel aan een minimalistisch interieur: het is zoooooooo mooi. Ik wordt hier echt verliefd van 🙂

  • Hans 20 februari 2015 / 16:32

   Ik ken er nog ,een, prachtig interieur!

 17. Cindy 11 juni 2013 / 19:59

  Dit vind ik heerlijk, voor een week vakantie om mezelf helemaal op te kunnen laden!
  Thuis hebben we het ook niet superdruk, in de zin van dat we warme kleuren hebben en eigenlijk weinig tierlantijntjes en het is ook vaak opgeruimd en dat geeft mij rust. Het voelt voor mij echt als thuis, dat witte vind ik te steriel.. Maar nogmaals: heerlijk voor een vakantie 😉

 18. Hester 11 juni 2013 / 20:08

  Ik vind het supermooi, maar toch wel iets te ongezellig. Zeker voor een gezin, als je alleen woont snap ik het nog wel. Iets van ‘warmte’ in een minimalistisch huis in de vorm van een zachte bank, fauteuil, een kleedje etc. en warme kleuren vind ik wel nodig.

 19. Swaen 11 juni 2013 / 22:06

  Ik vind het wel mooi maar ik weet niet of ik het zelf zou willen. Misschien een combinatie met oude meubels ofzo.
  Liefs, Swaen

 20. Maren 12 juni 2013 / 14:12

  Ik vind het interieur mooi maar ik mis dan toch een beetje de gezellige sfeer. Maar die lichte witte ruimtes blijven prachtig! Heb je de leuke actie op mijn blog al gezien? 🙂

 21. ilse 12 juni 2013 / 14:24

  Niks voor mij zulke ruimtes en de indeling. Ik hou zelf meer van gezelligheid en wat meer spullen in huis

 22. Gerrianne 13 juni 2013 / 12:27

  Ik hou van dit soort interieurs! Het geeft ook zoveel rust in je hoofd. Daarbij vind ik de eerste afbeelding van ‘t interieur ook echt te gek, I love it!

 23. Madelaine 14 juni 2013 / 11:33

  Ik houd van minimalistische ruimtes, maar dan niet strak. De foto’s die hier staan spreken mij totaal niet aan, vind het kil en ongezellig terwijl je met minimalisme ook warmte kan creëren. En het dus niet altijd ‘zo’ hoeft te zijn. Zo houd ik van robuuste materialen, beton/zwaar hout etc en dan gecombineerd met grove zachte materialen zoals kussens/dekens en zware gordijnen. Toch met nauwelijks frutsels of teveel heisa in een huis. Je hebt dus echt twee kanten van minimalisme. Ieder z’n smaak ^^.

 24. Josephine 14 juni 2013 / 21:40

  Een minimalistisch interieur vind ik geweldig! Heerlijk rustgevend, clean en fris. Het liefst wil ik alle spullen achter deurtjes gestopt hebben van kasten.

 25. Diede 31 juli 2013 / 16:30

  Een landelijk minimalistisch interieur kan natuurlijk ook! 🙂

 26. harry van de sunweb 24 juni 2014 / 09:05

  Gallo, ik ben kei autistisch, kan ech nie tegen al die rotzooi in mijne huis.
  dus daarom heb ik besloten al die bende uit mijn huis te flikkeren.
  nou ben ik helemal kalm in de kop.

  kei veel bedankt voor de kei intersante blog jou
  echt gewooon kei goed van jou.

  ech kei veel suc6 met jouwe leven.

  kei veel groetjes uit brabant van harry

 27. Hans 20 februari 2015 / 16:29

  Wow, wat een prachtig interieur.
  Ruimte, geen overbodige dingen. Helemaal mijn stijl, ik zou me er helemaal happy in voelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.