Een nieuw begin!

Vlak voor m’n examens had ik het over het begin van het eind. Ik geloof dat ik nu wel kan spreken van hét eind, ik ben namelijk klaar met mijn examens. Maar een eind betekent ook een nieuw begin. Een schone lei. Ik heb nog niets vast staan over volgend jaar, dus eigenlijk kan ik alles doen wat ik wil.


Via weheartit.com

Misschien weten sommigen van jullie het niet, maar ik ga niet studeren. Ik woon in Den Helder en de hogeschool die het dichtst bij is, is die in Alkmaar. Dat is gewoon te ver weg voor mij, dan ben ik na de reis al kapot vanwege mijn gezondheid (vermoeidheid en pijn). En dan is het studeren zelf nog nieteens begonnen! Daarom is een hbo opleiding geen mogelijkheid op dit moment.

Maar dat wil wel zeggen dat ik nu gewoon een “leeg” begin heb. Wat toch wel voelt als een soort van vrijheid, niets moet en alles kan! Natuurlijk ga ik eerst heel hard genieten van het feit dat ik niets meer moet. Maar ik heb ook gemerkt dat ik niet heel goed functioneer als ik niets moet, dus ik ga gauw iets nieuws zoeken.

Op het moment gaat het best goed met me, waardoor ik eigenlijk een beetje vergeet dat ik ook nog beperkingen heb. Wat dat betreft ben ik ook een beetje veranderd. Als iemand mij vraagt: ‘maar vind je het niet vervelend dan, dat je dat allemaal niet kan?’ Dan moet ik even nadenken… Oja, ik kan ook nog veel dingen niet. Maar het is zo fijn dat ik nu ook nog zo veel dingen wél kan!

Mijn mogelijkheden zijn oneindig. Voelt als moeten kiezen in een winkel met allemaal geweldige schoenen! Want dat vind ik stiekem, er zijn zo veel dingen leuk! Maar als iemand tips heeft voor een leuke thuisstudie die bij mij past dan hoor ik dat graag (maar ik wil geen kluizenaar worden). Ik moet nog kiezen, maar wat heb jij gekozen voor de toekomst?

DELEN:

7 reacties

 1. carlijn 26 mei 2011 / 21:44

  En nou staat Alkmaar tegenwoordig ook niet meer zo best op de kaart met z’n InHolland… =p

  Binnekort weer ff keihard feesten!!!! =D
  xx

 2. Sanne 26 mei 2011 / 22:33

  Gefeliciteerd met het eind van je toetsen 😀 Geniet van je vrije tijd.

 3. claudia 27 mei 2011 / 08:58

  ik hoop dat je examens goed zijn gegaan:D

  is het geen optie een cursus/opleiding via bijvoorbeeld de NTI te doen?
  dan kun je in je eigen tempo leren, en het is gewoon thuis!

  ik doe zelf nu ook een cursus bij de NTI en ben zeer tevreden over de NTI!

 4. Leonie 27 mei 2011 / 18:30

  Leuke blog!
  Ik moet eerst slagen..
  En dan gaat het allemaal beginnen; op kamers en dan International Business and Languages – Tourism studeren..

 5. Barbara 29 mei 2011 / 12:51

  Ik zou proberen om iets met je hobby te doen ..(geen idee wat dat is maar jijzelf natuurlijk wel) dat is altijd het leukst!

 6. Olga 1 juni 2011 / 16:43

  Ik schreef me destijds dus maar ‘gewoon’ in en wilde kijken waar het schip zou stranden. Mijn studie bevalt me nog steeds prima en dat is voorlopig mijn grote toekomstding 🙂

 7. Rowie 2 juni 2011 / 23:00

  Hey!
  Toevallig kwam ik via Twitter op je blog! Ik heb zelf ook de symptomen van fibromyalgie maar je zult ongetwijfeld het getouwtrek herkennen van doktoren en artsen.. Toen ik 15 was had ik na de winterstop van t voetbal ineens heftige pijn in mijn kuiten, maar was een bikkel dus liep daar weken lang mee door, masseur trok na maanden aan de bel dat het niet oké was.. Daarna stortte mijn puberteit zon beetje in.. Deed vmbo T en was nog maar weinig op school.. D.m.v. Een herkansing haalde ik mijn diploma.. Ondertussen had ik alle pilletjes, zalfjes en tips al aan de kant gegooid.. Want ik was er lichtelijk klaar mee! Het ging klote.. Tot ik op het MBO kwam, en ik doelen kon gaan stellen.. Ik mijn eigen leerweg kon bepalen en naar iets toe kon werken.. Het MBO, of.. Het beroepsonderwijs is voor mij een open deur geweest.. Tuurlijk zijn mijn uber vervelende spieren er nog, slaap ik nog slecht (op de melathonine reageer ik niet meer), ik heb nog hoofdpijn, rugpijn en nekpijn, en draai nog regelmatig het wereldje om, dag & nacht.. Maar door aan doelen te gaan werken, en aan de toekomst.. Heb ik veel voorruitgang geboekt in mijn leven met de fybromyalgie.. Soms… Vergeet ik het zelfs eventjes!

  Ik hoop je te motiveren opweg naar je toekomst!
  Groetjes, Rowie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.