Een nieuw huis inrichten – 3 dingen om niet te vergeten

Voor mij is het alweer drie jaar geleden dat ik mijn huis inrichtte en aankleedde. Inmiddels ben ik tegen wat dingen aangelopen die ik eigenlijk wel eerder had willen weten, zodat ik ze meteen had kunnen aanpakken. Hierbij dus mijn drie tips van dingen waar je extra aandacht aan kan besteden wanneer je een nieuw huis inricht en aankleedt!

Klussen

Niet iedereen is er fan van, ik vind het zelf wel gezellig als ik het samen met andere mensen kan doen. Een nieuwe inrichting begint wat mij betreft bij de basis, bijvoorbeeld gaatjes dichtmaken die je niet meer nodig hebt, zodat je een goede basis hebt. Al met al zijn er altijd wel veel van dat soort kleine klusjes.

Verder is het heel belangrijk (en heel leuk) om de kleuren te kiezen die je op de muur wil hebben. Probeer de kleurtjes zeker voordat je ze aanbrengt op de plekken waar je ze wil hebben, ze kunnen namelijk in verschillend licht verschillend uitpakken. Als je de kleuren eenmaal gekozen hebt, vergeet dan zeker niet de deuren en kozijnen in een bijpassende tint te schilderen. Niet is zo zonde als prachtige kleuren op de muur in combinatie met deuren en kozijnen die er eigenlijk helemaal niet meer bij passen. Voor het schuren van de kozijnen kun je een schuurmachine gebruiken, daarna zijn ze klaar voor een likje verf in de kleur naar keuze.

Het is natuurlijk standaard om je plafonds wit te laten, maar denk ook eens om je plafond mee te nemen wanneer je de muren gaat schilderen! Pas wel op dat het niet te donker wordt. Het kan heel mooi zijn om een bijpassende kleur op het plafond aan te brengen.

Lampenplan

Dit is iets waar ik me zelf een beetje op verkeken heb, maar het is écht heel belangrijk om te bepalen waar je graag licht wil. Zelf heb ik in de winter soms veel licht, dus ik heb praktische lichtpunten, maar het is natuurlijk ook fijn als je een sfeervolle kamer hebt als je ‘s avonds lekker voor de tv zit of gezellig samen met vrienden zit.

Ik zou zeggen: ga zeker voor mooie hanglampen, maar vergeet niet dat een mooie tafellamp of vloerlamp heel veel sfeer kan brengen.

Voordat je begint met inrichten is het heel fijn om alvast een lampenplan te maken, zodat je weet dat er overal voldoende licht is. En je niet op sommige plekken heel veel licht hebt en in andere hoekjes juist niet.

Meubels uitkiezen

Vergeet niet na te denken over de combinatie van stoffen en structuren die je in je woning wil gaan verwerken. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie van de gordijnen en de bank, het vloerkleed en dit alles moet natuurlijk ook bij de vloer passen. Het kan handig zijn om overal staaltjes van te verzamelen zodat je een beetje kunt puzzelen met wat bij elkaar past!

In mijn huidige huis heb ik dit laatste niet gedaan en dit zie je ook wel, als ik ooit verhuis of de boel helemaal ga omgooien in mijn huidige huis ga ik het wel serieuzer aanpakken. Het is toch fijn als je een kamer binnen komt en alles (de stoffen, de kleuren, de materialen) klopt gewoon en is een geheel.

Heb jij bij het inrichten van je huis rekening gehouden met deze dingen?

Deze blogpost is een samenwerking

DELEN:

1 reactie

  1. Naomi 27 augustus 2022 / 08:48

    Een lampenplan had ik ook niet echt, maar in de tien jaar dat ik hier nu woon, heb ik wel ontdekt hoe belangrijk licht op een aantal plaatsen is. Makkelijk op te lossen met hier en daar een schemerlamp, maar zeker belangrijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.