Een nieuw leven

Het is tijd, hoog tijd, voor een update! Als schrijver weet je hoe lastig het is om weer te beginnen, wanneer je het een tijdje niet hebt gedaan. Maar schrijven is als fietsen, je verleert het niet, gelukkig. Maar waar moet ik beginnen? Het voelt alsof ik een ander persoon ben en een nieuw leven heb, maar dat is maar gedeeltelijk waar. Mijn plannen daarentegen zijn groot en worden steeds groter, door de goede dagen die ik heb. Wat mijn plannen zijn? Dat laat ik je graag weten.

Heb ik een nieuw leven?

Ja en nee. Ben ik genezen na mijn behandeling in Villa MediGrün afgelopen december? Nee, absoluut niet, mijn bloedwaarden zijn niet zoals ze zijn moeten, maar ik vóel me veel beter. Ik heb slechte dagen, maar veel belangrijker: ik heb ook goede dagen! En hoe je je voelt, dat is misschien wel belangrijker dan hoe je bloed eruit ziet, zeker als je van dag tot dag leeft. Het proces van genezing/verbetering kan wel een jaar of zelfs langer duren, dus over een uiteindelijk resultaat kan ik nog niets zeggen.

Hoe dan ook: er zijn goede dagen. Ik kan weer naar buiten, ik kan weer lopen, verdraag prikkels iets beter en vaak voel ik me gewoon een stuk beter dan voorheen. Aan alles zit een “maar”, maar als je bedenkt hoe het eerst was dan is alles meegenomen. Ik leef niet meer in mijn slaapkamertje met wc ernaast. Over mijn behandeling zal ik overigens nog uitgebreid vertellen, dat was een zware, bijzondere maar heel positieve ervaring. Dat past niet in een kleine update blog! Wel schreef ik er al een stuk  over als Mijn Moment van 2017.

Maar in elk geval, zodat je weet: ik kan niet ineens alles, maar ik kan wel ineens allemaal dingen die ik eerst niet kon! En dat is zó leuk!

Goed omgaan met tijd

Voorheen moest ik altijd ‘goed omgaan met energie’. Nu is goed omgaan met tijd een ding geworden. Dat vind ik persoonlijk geweldig, hoewel… ik moet het nog wel even leren. Gelukkig heb ik in het verleden veel gelezen over time management en zelfs geschreven over time management. Dus… .misschien kan ik het al een beetje, als ik mijn best doe. Dat mijn dagen beter ingedeeld moeten worden is zeker. Dat is nog wel een uitdaging, aangezien alles om eten en supplementen draait. Gaat goed komen, gewoon zo goed als het lukt!

Mijn dagen zijn kort, ik ga vroeg naar bed en slaap lang. Part of the deal, denk ik. Maar de uitdaging is om die wakkere uren volop te benutten! En leuke dingen doen en lekker naar buiten gaan is heerlijk. Je kunt je niet voorstellen hoe het voelt om na al die frustratie over geen stap buiten de deur (of de kamer) te zetten zo ineens weer buiten te lopen. Maar er is natuurlijk meer in het leven dan dat, ondanks dat dat misschien wel is waar ik het meest van geniet: eventjes buiten zijn.

Wat ik wil gaan doen

Hoe lang mag ik deze lijst maken? Natuurlijk wil ik álles doen! Dat wordt een beetje een probleem, ik vind namelijk alles leuk. Wel een voordeel: ik functioneer nog lang niet als normaal (kan nog niet voor mezelf zorgen bijvoorbeeld), dus veel valt al af. Wie had gedacht dat we dat ooit als een voordeel hadden kunnen zien? Het maakt het een stuk makkelijker, we doen gewoon alles stapje voor stapje.

Wat wil ik gaan doen?

 • Weer gaan werken. Ik ga eerst gewoon beginnen met schrijven, ik heb zo veel te vertellen en wil zo veel delen. Als ik tijd en energie heb om te schrijven, dan ga je zeker gauw weer van mij horen!
 • Beter leren voor mezelf te zorgen. Helpen met koken bijvoorbeeld, helemaal lukt niet vanwege gewicht en hitte, maar een beetje kan soms. En dingen als mijn kleding in de wasmand doen, dingen zo veel mogelijk opruimen, dat probeer ik nu te doen.
 • Blijven wandelen, zo mijn conditie opbouwen.
 • Zo veel mogelijk blijven meedenken over het huishouden, dat is een enorm ding. Ik begin met kleine dingen als nadenken over het eten en boodschapjes doen. Dan kan ik meteen die boodschappen doen, als het lukt, zo heb ik weer een loopje. Nadeel is wel dat ik nog compleet afhankelijk ben van andere mensen, wie weet ga ik in de toekomst ooit wandelend of met de fiets. Oké, dat is een beetje vooruit lopen op de zaken, maar je weet het nooit. Ook kleding terugleggen in de kast probeer ik te doen, maar tegelijkertijd vind ik het nog wel heel lastig om te beslissen wat ik aan doe. Daar komt veel bij kijken (warmte, hoe comfortabel, wat ga ik doen, kan het relaxkleding zijn etc. etc.). Ik heb inmiddels weer wat passende bh’s, daar liep ik een aantal dagen bij vast en toen wist ik het niet meer, haha. Dus, yay voor de passende (en mooooie!) bh’s!
 • Naast enkel het schrijven heb ik nog veel meer plannen met mijn bedrijf, maar ik denk dat ik wil brainstormen, de boel op papier wil zetten, en er dan verder mee ga. Allemaal rustig aan, geen haast. Eerst gewoon weer lekker gaan schrijven.
 • Opruimen. Heel. Veel. Opruimen. Ik houd van een opgeruimd huis en het lijkt wel of er een bom is ontploft in mijn kantoor. Ook de kantoorruimte boven heeft een upgrade nodig.

Verder denk ik dat dat het wel een beetje is. Douchen blijft een hel dus dat zet ik er lekker niet op, ik kan nog steeds niet elke week douchen. Het kost bijvoorbeeld heel veel meer energie om te douchen dan om een aantal uur(!) naar buiten te gaan. Bizar, nietwaar? Daar ga ik nog geen plannen aan vast hangen, dat komt wel als mijn conditie beter wordt. Uiteraard was ik me wel gewoon, dat lukt meestal wel.

Ik denk dat je nu wel een idee hebt van hoe het gaat en wat mijn plannen zijn. Het is fijn om weer geschreven te hebben. Op naar een nieuw leven! Hopelijk tot gauw en nog een gelukkig 2018 vol lichtpuntjes en gezondheid voor jullie!

DELEN:

36 reacties

 1. Annelies 13 januari 2018 / 19:17

  Je woorden bruisen van de energie, wat gaaf Lisanne!

 2. Rodney Dehne 13 januari 2018 / 20:18

  Heerlijk om te zien dat je er top uit ziet ( je straalt als een nieuw geboren ster✨) en geweldig dat je je vooral goed voelt,idd de waarden is leuk maar gevoel is nog belangrijker ?? Opnieuw je leven leren leven en ontdekken wat je allemaal kunt elke dag als een verrassing.
  Nu hopen dat de goede dagen steeds meer de overhand krijgen Lisanne.
  Heel veel sterkte en geluk ?

 3. Marije De Gans 13 januari 2018 / 20:21

  Wat heerlijk om te horen! Doe wat je energie geeft, wat je ‘beter’ maakt. En pas op jezelf. Ik hoop dat je bloedwaarden ook snel een verbetering aantonen. Maar t belangrijkste blijft wat jou allemaal lukt en hoe jij je voelt.
  Je mag trots zijn op jezelf. Lieve knuffel ❤❤❤

 4. Marije 13 januari 2018 / 20:53

  Wat een fijne update om te lezen! Elke stap is er een en elke goede dag is een cadeau.

  You can do it ?

 5. Jaap 13 januari 2018 / 21:05

  Het gaat de goede kant op en dat is heel mooi Lisanne. Alles kost tijd en die heb jij weer gekregen.

 6. Sandy 13 januari 2018 / 21:11

  Wat ontzettend fijn om zo’n mooi en positief bericht te lezen. Dit klinkt erg hoopvol, je mag trots op jezelf zijn!

 7. M. Veltman 13 januari 2018 / 21:24

  Dag lisanne, je kent mij niet, ik jiu inmiddels wel een beetje ?
  Ik vind het fijn om te lezen dat het beter met je gaat. Ken je de Bart de Graaff foundation. Misschien is het wel niets maar misschien ook wel. http://bartfoundation.nl
  Ik wens je het allerbeste.
  Met vriendelijke groet,
  Marga

 8. Mirthe 13 januari 2018 / 21:31

  Wauw, de positiviteit spat van je woorden af! Wat fijn dat je je beter voelt. Het is je zo gegund!

 9. Irene 13 januari 2018 / 21:52

  Wat fijn om weer wat van je te lezen! En het gaat al zo goed met je. Genieten van elk moment en het zal steeds beter worden. Goed naar je lichaam luisteren en niet teveel willen doen. Maar ik heb er alle vertrouwen indat dit goed komt. Geniet!

 10. Wesley 13 januari 2018 / 21:55

  Je straalt op de foto en je straalt in de woorden die je schrijft. Goed om weer eens iets van je te lezen. Doe rustig aan en geniet van alle stapjes die je maakt!

 11. Josephine 13 januari 2018 / 22:25

  Geweldig om weer wat van je te lezen! Je klinkt ontzettend positief, met leuke, maar ook verstandige plannen. Ik hoop dat je telkens een beetje meer kan, van overleven naar leven!! Ik ben echt heel blij voor je, wat een fijn bericht op de zaterdagavond!

 12. Leonie 13 januari 2018 / 22:40

  Ik vind het zo fijn om te horen en te zien dat je je wat beter voelt! Hoop echt met heel mijn hart dat die vooruitgang blijft komen!

  Dat van het douchen herken ik wel trouwens. Op de meeste dagen kan ik wel gewoon buiten lopen of naar de winkels zonder helemaal gesloopt thuis te komen. Maar als ik dan ga douchen kan ik de paar uur daarna helemaal niets meer

 13. Mariska 14 januari 2018 / 00:12

  Wat goed om van je te horen! Ik heb het allemaal gevolgd en de berichtjes gelezen op Facebook ook. Heel fijn om te lezen dat je je een klein beetje beter voelt en kan beginnen met kleine dingen als naar buiten gaan. Ik gun het je zo erg! ♥

 14. Joke 14 januari 2018 / 01:39

  Super om te lezen dat het (iets) beter met je gaat!

 15. Milou 14 januari 2018 / 01:46

  Wat fijn om je weer zo optimistisch en stralend te zien 🙂 de eerste stapjes in de goede richting zijn gezet!

 16. Darina 14 januari 2018 / 09:18

  Zo fijn om weer iets van je te lezen! Je ziet er stralend uit! xx

 17. Romy 14 januari 2018 / 10:47

  Wauw, ik vind het zo onwijs fijn om te lezen wat de behandeling je heeft gebracht en dat je weer met frisse moed nieuwe dingen kunt gaan oppakken. Het is je zó gegund! 🙂

 18. Sophie 14 januari 2018 / 10:48

  Fijn om te lezen dat er weer momenten zijn die je laten opleven!

 19. Anneleen 14 januari 2018 / 10:52

  Zo zo zo fijn om te lezen dat je je goed voelt! Wat ben je goed bezig! En een opgeruimd huis is inderdaad zo belangrijk, vind ik toch, brengt meteen veel meer rust in je hoofd 🙂 Het zonnetje schijnt al een beetje vandaag, ik hoop dat je even naar buiten kunt om er van te genieten! X

 20. Jacqueline 14 januari 2018 / 11:16

  Wat fijn om je stralende gezicht weer te zien en je positieve stuk te lezen! Hoop dat je veel van je plannen in de praktijk kunt brengen.

 21. Marjoleine 14 januari 2018 / 12:57

  Wat fijn om te horen dat je je beter voelt Lisanne! Ik gun het je zo! Zet ‘m op in 2018 <3

 22. Daan 14 januari 2018 / 16:23

  Blij dat ik heb mogen bijdragen aan je behandeling en fijn om te lezen dat het eigenlijk best wel goed met je gaat. Straks als het voorjaar weer voor de deur staat, zal het nog fijner zijn om de buitenlucht op te zoeken. Zeker in onze mooie stad/omgeving. Stapje voor stapje, je komt er wel. Hou vast, die positiviteit!

 23. Evelyne 14 januari 2018 / 17:59

  Fijn weer van je te horen! Ik ben oprecht trots op wat je tot nu toe al bereikt hebt met je behandeling. Langzaamaan kom je er wel, nu rustig aan doen. Stap voor stap. En lukt het eens een dag niet, dan is er nog niets verloren 😉 Ik heb uiteraard makkelijk praten.. 🙂

 24. Shelley 15 januari 2018 / 10:55

  Wat goed om te horen dat je je een stuk beter voelt! En kleine stapjes zijn ook stappen. Hopelijk gaat het vanaf nu steeds een beetje beter. Ik kan niet wachten om weer je blogs te lezen. Heel veel succes komende periode, ik wens je echt al het geluk in de wereld in je strijd om beter te worden. 🙂

 25. Jessica J. 15 januari 2018 / 12:21

  Ik ben zo blij voor je! De energie spat van het scherm af. 🙂 Je verdient alle geluk in de wereld, Lisanne. Veel succes!

 26. Karin 15 januari 2018 / 15:00

  Wat heerlijk om weer wat van je te lezen Lisanne, mijn dag kan niet meer stuk.

 27. Simone 15 januari 2018 / 15:28

  Wat straalt er al een hoop levenslust van af. Heerlijk om te lezen. En wat fijn dat er weer wat vooruitgang in zit. Ik gun het je van harte dat het elke dan weer een beetje beter mag gaan.

 28. Jantine 17 januari 2018 / 13:43

  Wat fijn om je hier weer te “zien”, Lisanne! Ik hoop dat 2018 een heel goed jaar voor je wordt!

 29. Vivian 17 januari 2018 / 14:13

  Zo ontzettend fijn om dit te lezen! Ik begrijp precies hoe het voelt om na een ontzettend slechte periode weer op te klimmen en je beter te voelen en het is je zo hard gegund! Doe rustig aan, maar geniet ook lekker van wat je nu weer kunt want alleen al het feit dat je je goed voelt is zó veel waard!

 30. Monique 17 januari 2018 / 22:06

  Lieve Lisanne,

  Één woord: SUPERDEPUPERDEDUPER!!! (Ja dit is gewoon n woord, zoek maar op in de dikke v dale???)

  Liefs, mo

 31. Julia 18 januari 2018 / 11:30

  Wat fijn om weer wat van je te lezen Lisanne! En wat heerlijk dat je je een stuk beter voelt! Mooie plannen heb je, en jij ook een heel gelukkig 2018 gewenst!

 32. Iris 18 januari 2018 / 16:23

  Hopelijk kun je tegen het einde van het jaar (misschien zelfs de zomer) een volledig afgestreepte lijst hebben! Fijn dat er een stuk betere dagen tussen zitten.

 33. Merel 20 januari 2018 / 23:27

  Fijn om te horen dat het beter met je gaat! Ik ben benieuwd wat je dit jaar allemaal gaat brengen. maar doe ook rustig aan. Alles op zijn tijd. Eerst maar wat conditie opbouwen!

 34. Irene 26 januari 2018 / 23:19

  Ik kwam via je blog over het starten met een bullet journal op je site terecht. Fijne blog maar een nog veel indrukwekkender verhaal. Mooi om te zien hoe je post bruist van positiviteit, ik hoop dat het een mooi jaar voor je mag worden!

 35. Manja 27 januari 2018 / 12:33

  Ik ben al een paar maanden gestopt met blogjes lezen. Maar opeens moest ik aan je denken. Goed om te lezen dat het beter met je gaat en dat je een ‘nieuwe’ liefde in je leven hebt! Geniet ervan

 36. Aileen 17 februari 2018 / 15:42

  Wat onwijs fijn om dit allemaal te lezen. Mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.