Een nieuwe Bullet Journal! Kijk je mee?

Al vaker schreef ik over mijn favoriete systeem voor to-do lijstjes en alle andere lijstjes: de Bullet Journal. Mijn oude Bullet Journal werd me iets te rommelig, en toen ik deze leuke schriftjes tegen kwam bij de Sostrene grene (shoplog!) wist ik meteen dat ik een nieuwe wilde gaan maken. In deze video laat ik je zien hoe ik dat doe.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Heb jij een bepaald systeem of manier waarop je al je to-do’s en andere lijstjes opschrijft? Of schrijf je bijvoorbeeld alles in je agenda?

33 reacties

 1. Manon 1 oktober 2015 / 06:47

  Wat handig zo! Ik heb ook een schriftje waarin ik alles wil bijhouden van mijn blog. Ik ben wel zo ver dat ik hem ingedeeld heb met lijnen en dagen enzo. En nu 2 maand later heb ik er niks meer meegedaan.. Oops. haha! Kan niet zo goed plannen.

 2. Sophie 1 oktober 2015 / 07:13

  Ik zweer nog steeds bij mijn papieren agenda. Ben ik nu ouderwets haha!?

 3. Kelly 1 oktober 2015 / 07:23

  Erg handig zo’n bulletjournal! Ik heb al zoveel geprobeerd om mijn to do’s in op te schrijven, maar meestal werkt mijn telefoon het best 🙂

 4. Anieke 1 oktober 2015 / 07:44

  Ik ben in juni begonnen met het gebruik van een bullet journal. Heerlijk om het helemaal zelf te kunnen inrichten! De maandoverzichten vind ik vooral heel handig. Echter, nu ik dit langer doe, merk ik dat ik het niet 100% ideaal vindt. Waar het hem in zit weet ik niet, maar om de een of andere reden heb ik mijn oude agenda er weer bijgepakt en ben ik gaan kijken of ik het bullet journal systeem daar een beetje in kan gebruiken. Dat gaat verrassend goed! De agenda die ik daarvoor gebruik is de moleskine weekly notebook waarin je links de week hebt en rechts een notitiepagina.

  (Haha ik merk dat ik eindeloos door kan typen, misschien moet ik er maar eens wat over schrijven op mijn blog :p)

  Wat heb je een mooie video gemaakt, trouwens! Mooi belicht en mooie compositie 🙂

  • Anieke 1 oktober 2015 / 07:45

   Oh en vind moet natuurlijk zonder d, goeiemorgen!

 5. Tiffany 1 oktober 2015 / 07:48

  Ik gebruik mijn filofax agenda met een eigen ontworpen agenda vulling. Deze agendavulling is eigenlijk geinspireerd op een bullet journal: overzicht per maand, per week en per dag. Erg fijn! Ook gebruik ik symbolen voor to-do, afspraken, notitiet etc.

 6. Chris 1 oktober 2015 / 08:16

  Ik gebruik ook een zo’n handig schriftje waarin ik van alles op schrijf. Heerlijk overzichtelijk en je hebt alles bij elkaar.

 7. Annelies 1 oktober 2015 / 09:58

  Wat leuk! En wat handig. Ik heb tot vandaag nog nooit gehoord van een Bullet Journal, maar dit is iets wat ik echt wel even ga onthouden. Met mijn liefde voor mooie boekjes moet dat haast wel goed komen. hihi

 8. ELS 1 oktober 2015 / 10:17

  Hoi Lisanne,
  Een vraagje:
  Schrijf je ook je boodshcappenlijstjes in je bullet journal?
  En neem je het schrift dan mee naar de winkel?

  • Lisanne 1 oktober 2015 / 11:03

   Ik doe zelf geen boodschappen, maar je zou het wel zo kunnen doen natuurlijk! Je kan het ook in je Bullet Journal opschrijven, maar als je het te groot vindt om mee te nemen er een fotootje van maken op je telefoon en dan in de winkel op je telefoon kijken.

   • ELS 5 oktober 2015 / 13:34

    Dat is een goede idee( alleen heb ik zelf geen camera op mijn gsm )
    Ik ben zelf (door m n beperking) best chaotisch en vergeetachtig ,en ben bang dat ik zo n privee -dagboek- achtig boekje als een bullet journal zou kwijtraken als ik het mee naar buiten neem vandaar dat ik het aan je vroeg !
    ik zat ook te denken om een los memoblaadje te gebruiken voor de boodschappenlijst ,dan kan je die bewaren in het bullet journal,totdat je naar de winkel gaat ,dan pak je het blaadje er af en doet het in je portemonee

    Heb je trouwens wel eens flow weekly geprobeerd ,ik niet maar ik vroeg me af of je er ( positiev en of negatieve) ervaringen mee hebt ?En of dat net zoiets is als een bullet journal ?

 9. Maike 1 oktober 2015 / 10:36

  Leuk om te zien hoe jij je bullet journal gebruikt! Door deze video bedenk ik me dat ik m’n filofax en kikk.k er ook maar weer eens bij moet pakken. Is toch wel makkelijk nu ik met m’n scriptie bezig ben!

 10. Lara 1 oktober 2015 / 13:25

  Ik gebruik zelf sinds juli een bullet journal en voor mij werkt het echt perfect! Nu school weer is begonnen, heb ik wel een soort agenda achtig iets gemaakt waardoor ik een beetje vooruit kan plannen en meer overzicht heb. Ideaal!

 11. Suzan 1 oktober 2015 / 13:58

  Hey
  Zelf heb ik eerst ook een bullet journal in een boek bijgehouden.
  Vond heb alleen een gedoe met indelen en niet netjes worden als er weer eens iets verkeerd stond.
  Dus nu houd ik in “word” een bullet journal bij.
  Lekker overzichtig en handig zeker als dus iets bij de verkeerde dag zet, dan verplaats je het gewoon. 😛

  Helaas alleen geen stickers en washi tape.
  Maar daar gebruik je dan markering en symbolen voor of een afbeelding invoeren.

  Groetjes Suzan

 12. Henny 1 oktober 2015 / 14:06

  Ik schrijf alles in mijn agenda. Ik vind het fijn om 1 boek te hebben waar alles in staat. Ik raak anders het overzicht kwijt en vind het fijn om dat wel te hebben.

 13. Linda 1 oktober 2015 / 14:36

  Fijn om nu eens stap voor stap te zien hoe het in zijn werk gaat, een stuk overzichtelijker dan een uitleg van een kant en klare journal. De tape en stickers maken het volgens mij ook een feestje om ermee te werken! Ik ben zo’n iemand die inplant in mijn agenda, telefoon en 101 rondslingerende briefjes hebt. ‘Want dat is handig’ haha 🙂

 14. Julia 1 oktober 2015 / 14:59

  Ziet er best handig uit! Ik heb nu een papieren agenda en dan nog los een notitieblok voor to do lijstjes en andere lijstjes. Maar misschien dat ik wel eens met een bullet journal ga beginnen! Zie ik nou trouwens op de achtergrond dat plakpapier van Sostrene Grene wat je laatst had gekocht? 😉 Ben benieuwd wat je ermee gedaan hebt!

  • Lisanne 1 oktober 2015 / 17:10

   Hihi, scherp! 🙂

 15. Simone 1 oktober 2015 / 16:44

  Misschien ben ik gewoon een beetje raar. Maar voor mij zou zo’n bullet journal te onoverzichtelijk zijn haha! Telefoonnummers moeten in een telefoonboek, afspraken in een agenda etc. Yes, call me crazy 😛

 16. Rianne 1 oktober 2015 / 17:25

  Ik vind dit een goed bedacht systeem. Ik schrijf nu zelf alles op in een notitieblok, daar heb ik verschillende tabjes ingemaakt. Maar ik merk nu dat het wel wat rommeliger wordt op dit moment. Als dit blok vol is misschien toch maar is een bullet journal maken. Leuk filmpje!

 17. Vivian 1 oktober 2015 / 18:44

  Oh superleuk! Ik heb nu eigenlijk gewoon meerdere bullet journals haha. Een algemene voor mijn takenlijstjes en planningen en algemene notities, eentje voor mijn blog, eentje voor het schrijven, voor school en voor stage… dat werkt voor mij fijner omdat ik dan wat meer overzicht heb en ook niet mijn algemene boek – dat best groot is – overal mee naartoe hoef te slepen.

 18. Marjolein 1 oktober 2015 / 18:52

  Ik vind het altijd super inspirerend en leuk om te zien hoe mensen plannen of een bullet journal bijhouden. Ik wil het best wel een keer proberen, maar voor nu werkt mijn systeem met mijn agenda en losse notitieboekjes ook prima 😀

 19. Jessica 1 oktober 2015 / 19:44

  Wat een fijne uitleg! Misschien dat ik toch eens ga overstappen naar een bullet journal. Alleen ben ik toch wel een beetje gehecht aan de ouderwetse papieren agenda 😛

 20. Leonie 1 oktober 2015 / 21:10

  Ik heb sinds een paar maanden ook een bullet journal. Ik heb een groot notitieboek. Ik maak een overzicht per week, moet er namelijk niet aan denken om nog niet te weten hoeveel pagina;s ik uiteindelijk nodig heb en het er niet netjes uit komt te zien 😛 Dus ik doe nu alles maar op een vaste manier. Kost wel veel tijd om iedere maand klaar te maken, maar ik vind het leuk om te doen!

 21. Chantal 2 oktober 2015 / 12:39

  Altijd leuk om te zien hoe iemand anders dit aanpakt! Ik hou nu ruim een jaar een bullet journal bij in een Moleskineboekje en dat bevalt me goed. Ik gebruik vooral gekleurde stiften en washitape om het op te fleuren of dingen duidelijker te maken.

 22. Eline 2 oktober 2015 / 14:05

  Ik gebruik wunderlist oma lels voor mijn blog bij te houden en mijn agenda voor afspraken. Zo’n schriftje zou niks voor mij zijn denk ik!

 23. Harriët 2 oktober 2015 / 14:55

  Ik hoor m’n vriend roepen ‘neem nou een agenda of iets!’ en ik denk dat dit het iets is 🙂 Op zoek naar een tof schrift/boekje en dan ga ik het ook proberen!

 24. Jamie 2 oktober 2015 / 21:38

  Handig! Zelf gebruik ik post-it notes en blaadjes/schriftjes om dingen snel te kunnen noteren, best chaotisch.

 25. Lana 3 oktober 2015 / 11:35

  Jouw filmpje was voor mij het laatste duwtje dat ik nodig had. Ik heb gisteren eindelijk een mooie gele moleskine gekocht en ben er in begonnen. IK hoop dat het gaat helpen met de eeuwige maalstroom aan zooi in mijn hoofd. Bedankt voor het duwtje

 26. Astrid 3 oktober 2015 / 20:09

  Hey Lisanne,

  Echt leuk om te zien hoe jij jouw bullet journal indeelt. Door jou ben ik ook een tijdje geleden begonnen met het gebruiken van een bullet journal en eerlijk, ik kan echt niet meer zonder! Inmiddels heb ik al bijna mijn 2e bullet journal helemaal vol. Wat een heerlijk systeem is dat toch! Haha ik gebruik ook nu washi tape om hem een beetje op te vrolijken 🙂 . En ik gebruik hem eigenlijk wel dagelijks, vind het gewoon echt fijn om alles in één notitieboekje bij de hand te hebben 🙂 .

  Liefs!

 27. Zo simpel is dan geluk 5 oktober 2015 / 22:48

  Wat doe je dat leuk! Echt heel erg creatief! Ik ben door jou ook met een bulletjournal begonnen, maar de afgelopen tijd heb ik hem niet erg veel meer gebruikt. Mooie herinnering dus om het weer op te gaan pakken!

 28. Floor 10 oktober 2015 / 20:12

  Nice! Ik gebruik sinds mijn bevalling ook de bullet journal. Ik ben namelijk nogal vergeetachtig (zwangerschapsdementie is echt een ding)…. Maar het bevalt goed!

 29. Claire 4 november 2015 / 11:10

  Echt een heel leuk schriftje en een leuk idee! Dat ga ik ook doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.