'Door open en eerlijk te zijn, merk je dat de wereld om je heen meer open staat voor jou'

Dit artikel is onderdeel van de ‘week of happiness‘. In deze week komt er elke dag een artikel online over gelukkig zijn en gelukkiger worden. Voor meer info kijk je hier.

Open zijn, je verhaal delen. Dat zijn twee dingen die zo ontzettend kostbaar zijn. Het is eng, maar je zult er zo veel voor terug krijgen. Dit is iets wat ik heel sterk merk sinds ik video’s maak over fibromyalgie. Maar pas toen een heel bijzonder persoon er vorige week opnieuw over begon wist ik het zeker, open zijn is zo belangrijk.

Wie degene was die het zei? Jip. Misschien weet je nog dat ik schreef over het programma Over mijn lijk? Die Jip dus. Jip die er nu niet meer is. Vorige week in de uitzending vroeg Patrick hem dat hij aan de camera moest vertellen wat hij de wereld nog wilde meegeven.

Wees een open mens, in wat je voelt en waar je voor staat. Door open en eerlijk te zijn, merk je dat de wereld om je heen meer open staat voor jou.

Jip

Toen hij dat zei wist ik dat hij gelijk had. Dit was eigenlijk wat ik al die tijd al heb ervaren, voornamelijk sinds ik blog. Het open zijn en je kwetsbaar opstellen is eng, maar het is het meer dan waard.

Jip is overigens iemand waarvan ik het echt heel erg jammer vind dat hij er niet meer is. Ik had hem zo graag willen leren kennen. Wat is Jip een enorme inspiratie. Ik ben dankbaar dat hij in het programma heeft gezeten en dat heel Nederland nog even heeft mee mogen genieten van dit mooie inspirerende mens.

Dus, juister naar Jip (en een beetje naar mij) en stel jezelf steeds weer een klein beetje meer open. Ik denk dat ik weinig heb toe te voegen aan Jip. Hoe open stel jij je op?

13 reacties

 1. Yara 26 september 2012 / 07:11

  Ik ‘kende’ Jip al, had al vaker filmpjes. Elke keer krijg ik tranen in mijn ogen, hij inspireert me zo. Als ik het even niet meer weet dan denk ik er aan wat hij zoal heeft gezegd en hoe hij mensen inspireert.

 2. Mirthe 26 september 2012 / 10:52

  Jaaaaaa Jip! Ik wilde ook nog een blog aan hem wijden, wie weet doe ik dat nog – maar wat een held. Echt. Alles wat hij zei kwam keihard bij me binnen en raakte me diep in m’n hart. Wauw. Eindeloos veel respect.

 3. Roxanne 26 september 2012 / 12:08

  Jip was echt een bijzonder persoon. Ik kan niet anders dan bewondering hebben voor de manier waar hij met zijn ziekte om ging.

  Vorige week had ik een gesprek met mijn vriend over open staan voor anderen en dat het je zoveel op kan leveren. Hij geloofde me niet. ‘s Avonds keken we samen naar Over mijn lijk. Jip sprak de woorden uit die je noemde en ook mijn vriend was er even stil van. Ik kon gewoon zien dat het wat met hem deed.

 4. Anne 26 september 2012 / 15:19

  Hij heeft gelijk, jij hebt gelijk. Ik heb ongelijk.
  Echt, ik vind dit zo ontzettend lastig!

 5. Daniëlle 26 september 2012 / 15:21

  Echt vreselijk dat hij er al niet meer is. Volgens mij is hij echt een positieve, eerlijke, leuke, aardige jongen!

 6. Lilly 26 september 2012 / 20:53

  Heftig he:( heb dat een paar jaar geleden ook al gezien! Erg mooie boodschap, ookal heeft mijn eerlijkheid er voor gezorgd dat mijn vrienden de vriendschap hebben verbroken, maar ik dacht liever eerlijk zijn dan nooit zeggen wat ik voel! 🙂 Jip is right!

  • Lilly 26 september 2012 / 20:55

   Of het was iemand anders, maar ik heb een vergelijkbaar programma gezien van een jonge gozer die ook positief bleef en ook overleed, op BNN geloof ik!

 7. Hester 27 september 2012 / 08:59

  Ah, echt een heftig filmpje! Maar zijn boodschap is wel inspirerend en klopt inderdaad heel erg. Ik ben wel een open persoon op zich, vind ik zelf.

 8. Ilse 27 september 2012 / 12:07

  Heftig filmpje met een mooie boodschap!

 9. Petra 27 september 2012 / 16:14

  Tranen in mijn ogen. Ik probeer ook altijd positief te blijven, ondanks mijn chronische darmziekte. En ik probeer dat ook naar anderen over te dragen. En toch raak ik nu emotioneel. Kanker is zó anders dan een niet levensbedreigende chronische ziekte. Wat ontzettend knap dat iemand met kanker nog zo positief in het leven kan staan. Ik heb het gezien bij mijn schoonmoeder. Hoe zij met de laatste drie maanden van haar leven omging, toen zij wist dat ze kanker had, ze ons moest achterlaten, haar kleinzoon niet verder zou zien opgroeien en het steeds slechter met haar ging. Zij was open, en ze bleef genieten van de dingen die er nog wel waren, en waar ze nog van kon en mocht genieten in die laatste tijd. Maar oh, wat was het ook heftig! Ik heb van dichtbij gezien dat open zijn je zoveel teruggeeft.Zoveel liefde en steun. Zelfs uit onverwachte hoek. Dankjewel voor het schrijven van deze blog Lisanne.

 10. Debbie 28 september 2012 / 19:36

  Ja wat was Jip een pracht vent… Ik stond echt versteld dat hij ineens zo plotseling de wereld verliet, maar zoals in het programma gezegd werd zo was Jip.

  En dat wat Jip in het programma vertelde was echt super mooi, had hem ook graag willen leren kennen.

 11. lot 9 januari 2013 / 23:02

  Jip toen ik hem zag wist ik het, dit is hem! Zo vrolijk zo’n mooie lach en zo puur. Ik dacht echt wat een mooie jongen en werd bijna spontaan verliefd. Buiten dat is hij enorm inspirerend en heb ik veel respect voor hem, maar ook zeker voor familie en vrienden. Jammer dat hij er niet meer is. Maar ik hoop dat hij een mooie plek heeft gevonden , waar hij geen pijn meer heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.