Voor het eerst Yankee Candles bestellen

Het lijkt wel alsof er een Yankee Candle bom ontploft is in Bloggersland! Ook ik had weer een setje nieuwe Yankee Candles, maar deze keer wilde ik er iets anders mee doen. Nu meer mensen bekend zijn met Yankee Candle (ik heb er zelf natuurlijk ook al vaker over geschreven), leek het me leuk om een soort ‘handleiding’ te geven voor een eerste bestelling bij Yankee Candle. Wat zijn de aanraders?

yankeecandle3

yankeecandle6

Wax tarts

Door middel van wax tarts kun je voor een zeer betaalbare prijs de geurtjes uitproberen. Het enige is dat je een brandertje nodig hebt (Xenos betaal je hier maar een paar euro voor, dit zijn mijne!). En je moet bereid zijn om de tarts in de brander te doen en als je klaar bent ze er weer uit te halen. Dit is soms best een gedoe, niet extreem ofzo, maar het is toch makkelijker om gewoon een kaars aan te zetten. Mijn ervaring is dat de wax tarts meer geur afgeven dan de kaarsen, maar de wax tarts zijn natuurlijk ook sneller op.

De prijs van een wax tart is €1,60

yankeecandle5

Votives/samplers

Een andere manier om geuren uit te proberen zijn de votives, deze zijn eigenlijk bedoeld voor het uitproberen van een geur. Het is natuurlijk altijd fijn om, voordat je een grote kaars koopt, te weten of hij wel echt zo lekker ruikt als je had verwacht.

De prijs van een votive is €2,50

yankeecandle4

Dit zijn mijn favoriete Yankee Candle geuren. Vooral Beach Walk is heerlijk! Maar de favorieten wisselen ook met regelmaat.

Welke geuren moet ik kiezen?

Alsjeblieft, ga niet de geuren kiezen die iemand anders lekker vindt. Geur is iets heel persoonlijks, hierover heb ik dit artikel over de invloed van geur al geschreven. Op de webshop van Sensational Home zijn de geuren onderverdeeld in verschillende categorieën. Ik merk heel erg aan mezelf dat ik de frisse geuren en bloemengeuren heel lekker vind, van de rest word ik simpelweg wat eerder misselijk. Maar in reviews van andere bloggers zie ik dat iedereen heel duidelijk zijn eigen voorkeuren heeft!

yankeecandle2

Dit is een nieuwe geur van Yankee Candle, Season of Peace. Dit is een poederige frisse geur, dit is mijn favoriet op het moment, onwijs lekker! Dit is overigens een small jar, waarmee je nog verbazingwekkend lang doet als je kijkt naar het formaat van het potje! Tussen de 25 tot 40 branduren, volgens de website. De prijs van een Small Jar is €12,71. Verder zijn er nog de soorten Medium Jar (€21,90) en Large Jar (€26,69).

yankeecandle1

Dit zijn nog twee nieuwe geuren, Merry Marshmallow en Snowflake Cookie, die een ander waarschijnlijk heerlijk vindt, maar het is niks voor mij. Zoals ik al zei; smaken verschillen ontzettend als we het hebben over geur. En wellicht dat ik ze wanneer ik in een andere mood ben weer wel lekker vind, dat wisselt nogal bij mij, haha!

Mijn tip is dus om wax tarts te bestellen, wanneer je er niet extreem veel bestelt passen ze zelfs door de brievenbus en dan ben je helemaal goedkoop uit. Althans, zo werkt het bij de webshop Sensational Home, waar mijn Yankee Candles vandaan komen. Dan kun je goed kijken welke geuren je aanspreken. En daarna kun je dan altijd nog zo’n mooie luxe pot aanschaffen. Heb jij al eens Yankee Candles geprobeerd? Welke geuren zijn jouw favoriet?

Dit artikel bevat producten die opgestuurd zijn door een merk of bedrijf. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.
DELEN:

30 reacties

 1. Beautydagboek 6 december 2013 / 07:27

  Ja, ik heb ze veelvuldig voorbij zien komen! Ik ben wel enthousiast hoor, ze hebben allemaal lekkere geuren 🙂

 2. MySimplySpecial 6 december 2013 / 07:32

  IK heb nu de advent kalender van ze en ben er zo blij mee! Heerlijke en sterke geuren!

 3. denise 6 december 2013 / 07:54

  ze zien er heeeerlijk uit..
  wil ook écht een keer de lekkere geuren in het echt ruiken en aanschaffen.
  liefs,
  denise

 4. Ilse 6 december 2013 / 07:55

  Leuke tips! Ik ben ook wel benieuwd naar die Yankee Candle kaarsen, maar ze vanuit België bestellen komt te duur uit.

 5. Eline 6 december 2013 / 08:03

  Ik heb Season of Peace in een wax tart, wat een heerlijke geur is het! Ik ga er zeker meer bestellen!

 6. Ashley 6 december 2013 / 09:49

  Ik heb er zelf ook een aantal en ik vind ze echt HEERLIJK! 😀

 7. Martina 6 december 2013 / 10:16

  Ik wil ze nog steeds graag eens proberen, ben benieuwd of dat ze alle aandacht waard zijn 🙂

 8. Suzanne 6 december 2013 / 12:06

  Ik ben dol op de kruidige food geuren. Alleen ik brand er zo veel, mag al bijna weer nieuwe bestellen haha

 9. WeHeartFit 6 december 2013 / 12:16

  Ik bestel ze al een hele tijd en ik heb nu eens votives genomen in plaats van tarts maar het lijkt net of er geen geur vanaf komt. Kan ook aan mij liggen maar als ik tarts brand, ruikt het huis heerlijk.

  Mijn favo geuren zijn clean cotton, season of peace, lake sunset en soft blanket.

 10. Loes 6 december 2013 / 12:44

  Wax tarts, het woord alleen al vind ik lekker klinken haha. Ze zien er ook zo lief uit 🙂 wel fijn dat je van die tarts veel tegelijk kan proberen om te kijken wat je echt lekker vind ruiken 🙂

 11. me 6 december 2013 / 13:29

  Ik hoor er een beetje teveel over, nu wil ik ze niet meer bestellen.

 12. Lisa 6 december 2013 / 13:52

  De kaarsen lijken inderdaad heel populair te zijn onder bloggers;) Er heerst gewoon een yankeecandlevirus haha, waait van zelf wel weer over. Ze lijken me wel super lekker ruiken, na al die verhalen. En gelukkig hebben ze redelijk wat branduren!

 13. Tess Evea 6 december 2013 / 14:42

  Ik ben gek op de wax tarts, helaas zijn die van mij momenteel op. Ik ben nu bezig met een hele lading scentchips!

 14. I live on coffee 6 december 2013 / 14:42

  Hebben ze een speciale brievenbusverpakking? Ze zien er nog wel aardig groot uit, dus ik vraag me af hoeveel er dan in passen..

  Elk jaar als het weer kouder word gaan bij mij de geurkaarsen weer aan, liefst vanille of kaneel.

 15. Kimberly 6 december 2013 / 16:52

  Ik vind ze echt heel erg lekker! Ik heb er nu 4 en ohh.. ik vind ze heerlijk! Ik ben benieuwd hoe November rain ruikt!

 16. Rosalie 6 december 2013 / 18:40

  Aah heerlijk, ik heb zelf een geurkaars voor sinterklaas gekregen. Kaneel en appel <3

 17. Esmée 6 december 2013 / 19:22

  Yankee Candle is zo heerlijk! Ik heb zelf laatst bij dezelfde webshop besteld, erg goede service. x

 18. dresses and daisies 6 december 2013 / 20:45

  Ze klinken echt heerlijk! Wil ze zo graag eens proberen 🙂
  *Ps: er is momenteel een winactie op mijn site!

 19. Katrien 6 december 2013 / 21:40

  Wil ze wel eens proberen! Het zou wel handiger zijn moest je ze in een winkel ‘live’ kunnen ruiken… Leuk artikel trouwens!

  • Lisanneleeft 6 december 2013 / 22:31

   Zeker, volgens mij staan ze ook weleens op verschillende markten rond deze tijd van het jaar (kun je op de website vinden). Ik ben ook zo benieuwd hoe alle geuren ruiken die ik nog niet heb geprobeerd 😛

 20. linda 7 december 2013 / 00:39

  Ik heb ze nog niey geprobeerd,maar ben er wel heel nieuwshierig naar geworden!
  Helemaal omdat ze meer geur afgeven dan een tekenaars en daar ben ik al helemaal fan van 🙂

 21. Tamarah 7 december 2013 / 09:53

  Ziet er zo gezellig en fijn uit! Ik zou persoonlijk eerst een paar waxtarts uitproberen en als de geur bevalt een jar kopen! Het zou fijn zijn als je ze gewoon bij de Intratuin ofzo kon ruiken!

 22. Sophie 8 december 2013 / 00:37

  Ik had in september wat Yankee Candles producten gekocht voor een winactie rond kerst op mijn blog, omdat ik dacht dat het nog vrij onbekend en speciaal was om weg te geven haha, maar nu schrijft elke beauty/lifestyle blogger er inderdaad over en kent iedereen het 😉 Wel goed voor de webshop natuurlijk die ze verkoopt! Ik ben zelf al jaren fan en kom een paar keer in het jaar in de Yankee Candles winkel in Den Haag, daar kan je alles natuurlijk eerst even ruiken voordat je het koopt, heel fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.