Mijn eerste handlettering creaties

Toen ik voor het eerst hoorde van handlettering, en het probeerde, was al gauw duidelijk dat dat niets voor mij zou zijn. Ik besloot het nog eens te proberen, ik had nog wat mooi dik papier liggen (een enorme stapel) dat ik daar lekker voor kon gebruiken. Dus, poging twee en het lukte! Het is (al zeg ik het zelf) best tof geworden!

Handlettering-creaties

Ik ga je mijn creaties laten zien!

handlettering-hello

Een simpele ‘hello’, maar dan versierd met wat gekleurde sharpiestipjes.

rain-is-just-confetti-handlettering

Rain is just confetti from the sky. Ik heb ze trouwens in volgorde van maken gezet. Je kan de vooruitgang zien, haha.

lots-of-love-handlettering

Tot hier vond ik het nog een goed idee om gewoon meteen met fineliner aan de slag te gaan. Ondanks dat ik dat deed is deze toch wel erg goed gelukt, vind ik!

perfect-day-to-be-happy-handlettering

Vanaf hier ben ik eerst gaan tekenen met potlood, en daarna verder gegaan met fineliner. Bij deze heb ik de achtergrond ingekleurd met potlood!

donut-worry-be-happy

En de laatste… deze vind ik zó leuk geworden!

Mijn tips voor handlettering als beginner

 • Het hoeft niet perfect. Zoals je ziet is het bij mij ook verre van perfect, en dat maakt helemaal niet uit. Het resultaat is alsnog leuk!
 • Zoek inspiratie voor teksten en vormen op Pinterest. Dit vind ik een heel fijn hulpje! Scheelt een hoop nadenken, het is fijner om meteen iets moois te maken, dat nagemaakt is, dan dat je tien keer moet proberen voor je iets leuks bedenkt en het vervolgens opgeeft. Dus… oefenen met inspiratie van Pinterest!
 • Schetsen met potlood en daarna de lijnen pas goed zwart (of wat voor kleur dan ook) maken.
 • En sowieso: oefening baart kunst, dat zie je al in mijn lijstje creaties!

Ik heb ontdekt dat ik dit heel leuk vind om te doen. Het is een heel leuke manier om zelf een kaartje voor iemand te maken. En het hoeft helemaal niet zó moeilijk te zijn. Er gaat wel wat tijd/aandacht in zitten, maar dat vind ik juist leuk als ik post naar iemand stuur. Wat vind jij van mijn eerste creaties?

DELEN:

23 reacties

 1. Bettie 3 juni 2016 / 14:32

  Die zijn echt super leuk geworden!! Ik kan mijn eerste ‘creatie’ nog wel herinneren en dat komt niet eens in de buurt van jouw mooie creaties.

 2. Anouk 3 juni 2016 / 14:44

  Leuk gedaan! Handlettering is zeker leuk om te doen, ik ga binnenkort een workshop hiervoor volgen 😉

 3. Shirley 3 juni 2016 / 18:20

  Leuk! Ik wil ook graag een creatieve hobby, maar ik ben zo’n kluns dat ik niet eens weet hoe te beginnen. Misschien toch maar eens DOEN. Wie weet vind ik het wel hartstikke leuk.

 4. Elbrich 3 juni 2016 / 19:18

  Wat zijn ze leuk zeg! Misschien kan je ze verkopen! 🙂

 5. Miss Paperfection 3 juni 2016 / 20:22

  Lukt toch al aardig goed. Ik heb een tijdje geleden een boek gekocht over handlettering en ben volop aan het oefenen. Voorlopig nog niet echt tevreden met mijn resultaten.

 6. Charelle 3 juni 2016 / 21:14

  Oh ik moet hier ook echt eens mee aan de slag! Lijkt me zo leuk om te doen! Echt hele leuke kaartjes heb je al gemaakt!

 7. Dieuwke 3 juni 2016 / 21:26

  Ik heb het pas ook voor de eerste keer gedaan. Ik dacht echt dit kan ik niet. Maar met voorbeelden van Pinterest kwam ik toch een heel eind. Dat is echt leuk. Die van jou zijn ook super leuk geworden en lekker vrolijk!

 8. joanydvv 3 juni 2016 / 22:11

  Die zijn super cute geworden! Ik ben ook aan het oefenen met handlettering en na een tip op Youtube ben ik begonnen met oefenen door middel van overtrekken. Ik heb wat quotes uitgeprint met heeeel licht grijze inkt en die ben ik dus gaan overtrekken. Zo krijg je al gevoel voor de letters (ik vind handlettering vooral lastig omdat ik nooit goed weet waar ik moet beginnen met een letter :’)). Voor mij was die tip dus ideaal. ^^

 9. Suzan 3 juni 2016 / 22:15

  Wat leuk, en heel mooi geluk als dit pas je tweede poging is.
  Misschien moet ik zelf dan ook maar is een keer een poging wagen.

 10. Ise 4 juni 2016 / 10:17

  Wauw wat heb je dat mooi gedaan! Ik vind het júist super leuk dat het niet helemaal perfect gedrukt eruit ziet. Dit is zoveel leuker om te geven/krijgen 🙂

 11. Gonny 4 juni 2016 / 10:49

  Ze zijn echt geweldig. Ga door, ga door.

 12. Leonie 4 juni 2016 / 22:49

  Ziet er leuk uit! Ik wil er al 3 maanden mee beginnen , maar ik stel het steeds uit omdat ik het te lastig vind. Heb volgende maand een workshop handlettering dus ik laat het nu even rusten. Heb al wel alles in huis plus 2 oefenboeken en veel printables dus na die workshop kan ik helemaal los!

 13. monique 8 juni 2016 / 23:32

  Hoi Lisanne,

  nou nou, wat een creatieviteit joh!! goed bezig, ik vind die met de confetti regen echt super leuk! zo lekker vrolijk ook. Ja, ik probeer het ook wel eens…maar vind het nog geen goed resultaat, vind jouw resultaten stuk beter …dus ik oefen nog eventjes door, hahahaha.

  lieve groetjes, mo

 14. Mascha 10 juni 2016 / 16:09

  Ik heb helemaal zin om ook te beginnen 🙂
  Ziet erg super mooi uit bij jou

 15. Marjon 11 juni 2016 / 13:51

  Ze zijn erg leuk geworden. En perfect hoeft idd ook niet.

 16. Anneleen 18 juni 2016 / 13:59

  Wat een leuke, zelfgemaakte kaartjes! Wat ben je weer creatief bezig! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.