Ehhh, de gezondheidswinkel?

Vandaag neem ik jullie mee naar de gezondheidswinkel! Ik zal maar meteen opbiechten, ik was er nog nooit geweest. Jullie kennen mijn historie van sapvasten (waarover nog een laatste artikel komt). De uitkomst hiervan is een Lisanne die veel gezonder en meer verantwoord eet. Van de week zag ik de folder al op mijn telefoon. En toen kwam ik tot de conclusie dat we ook een G&W gezondheidswinkel in Den Helder hadden. Super! Dus, daar gingen we, Tim en ik, de gezondheidswinkel binnen.

gezondheidswinkel

Suikervrije snoepjes, jaa! En rauwe chocolade, dat is gezonde chocolade! Wel heel duur, ik dacht iets van 3 euro voor een mini reepje. Wel een errug leuke verpakking, vind ik.

De gezondheidswinkel stoffig? NEE joh!!!

Ik had een nogal vreemd beeld van zo’n gezondheidswinkel. Zweverig, stoffig en geitenwollen sokken, zo zou ik het omschrijven. We gingen de winkel binnen en geloof me, het was nog erger dan ik dacht. Gezonder leven wordt steeds ‘hipper’, zeggen ze. Nou, dat was hier echt niet te merken. Ik denk dat dit een beetje is zoals winkels er 50 jaar geleden uit zagen. Niet fout, maar alles behalve hip, jong of strak. Meer prul, stof, rommel. Terwijl de spullen die ze er verkopen juist wel hip, strak en gezond zijn. Daar gaat iets mis…

Maar dat kon natuurlijk ook gewoon aan de vestiging liggen! Dus ik bedacht me dat ik ze nog een kans moest geven, door op de website te kijken. In een woord? Verschrikkelijk. Precies hetzelfde! Kijk zelf maar, haha.

gezondheidswinkel

Wat verkoopt de gezondheidswinkel?

Simpel: Allemaal gezonde, eerlijke, verantwoorde dingen. Althans, dat is de insteek. Van gezonde zoetstoffen, kokosolie en Goij bessen tot zeepjes, haarkleuring en afslankproducten. Er lagen zelfs broden!

En zoals ik al zei, gezond leven wordt steeds hipper, dus veel producten in de winkel zien er ook echt hip uit. Kijk bijvoorbeeld naar de verpakkingen van de kokosvet (afbeelding hierboven rechtsonder) of de leuke verpakking van de rauwe chocolade. Dat maakt het voor mij extra leuk om gewoon even lekker rond te snuffelen!

Zepen, douchegels en cremes zijn ook volop aanwezig in deze winkel

Wat ik kocht?

Een pakje met 3 zakjes neppe Cup-a-soup, gewoon poeder om simpel een soepje te kunnen maken dus. Jullie weten dat ik geen E621 eet. En de Cup-a-soupjes zijn vernieuwd, ze hebben eer weer E621 in gegooid, jeeeej!!! Geen Cup-a-soup mee voor mij dus, haha. Wie weet is dit een goede vervanger, ik hoop het!

Heel erg jammer van het stoffige imago, wat ze dan ook meteen weer bevestigen. Toen ik wilde pinnen vroeg de mevrouw bij de kassa of ik niet contant kon betalen. Ehhh ja hoor, dat wil ik best, maar waarom??? Er stond gewoon een pin automaat! Ik denk dat ze zijn blijven hangen in de vorige eeuw.

Goed, de gezondheidswinkel wordt niet mijn BFF, maar ik weet wel dat ik vaker even naar binnen zal lopen! Al is het maar voor een zak rietsuiker, want die wil ik nog wel. Hebben jullie ervaring met de G&W gezondheidswinkel? (of een andere soortgelijke winkel als bijvoorbeeld De Tuinen?) Wat koop jij er?

9 reacties

 1. jeanet 1 oktober 2012 / 07:36

  Ik ben helemaal weg van gezondheidswinkels haha. Ik denk dat die bij ons ook wel ‘stoffig’ te noemen is, hoewel ik het meer rust vind uitstralen dan ‘stoffigheid’ :P. De opstelling is mooi en overzichtelijk maar alles is van hout – wat ik heel mooi en rustig vind maar tegelijkertijd wel een ouderwets imago geeft.

  Ik denk wel dat een echt hippe gezondheidswinkel veel mensen over de streep zou trekken om ook eens heen te gaan.

 2. Manon 1 oktober 2012 / 08:47

  Haha de gezondheidswinkel in Den Helder (en misschien wel alle gezondheidswinkels :o) is er inderdaad niet een waar de woorden ‘modern’, of ‘hip’ bij passen!

  Rietsuiker is trouwens ook gewoon bij de AH te koop, dat je scheelt vast een hoop geld ten opzichte van de gezondheidswinkel 🙂

 3. Sophie 1 oktober 2012 / 12:36

  Ik ga regelmatig naar De Tuinen maar daarnaast bezoek ik liever een biologische supermarkt of natuurwinkel voor de ‘apartere’ dingen. Heb je die niet in Den Helder?

 4. me 1 oktober 2012 / 13:43

  Vind het wel meevallen met dat stoffige imago maar ja, ik ben dan ook niet van de uberhippe winkels met te harde muziek en o zo hippe verkopers…daar loop ik weer gillend weg.

 5. Femke 1 oktober 2012 / 16:18

  de gezondheids winkel verkoopt ook veel glutenvrije produchten. brood en koekjes bijvoorbeeld handig!

 6. Desi 1 oktober 2012 / 16:33

  Ik vind de sfeer in natuurwinkels juist zo fijn omdat het er een beetje stoffig is (hoewel ik stoffig een beetje te negatief vind klinken, ik zou het eerder ‘relaxed’ noemen). Ik denk dat het ook heel erg verschilt per natuurvoedingswinkel, ik vind ekoplaza toch nog best modern terwijl G&W wel wat meer stoffig is.

 7. Anouk 1 oktober 2012 / 16:35

  G&W hebben wij hier ook, heel handig. Ook voor glutenvrije producten (hebben mijn moeder en zusje nodig). ^_^

 8. Hester 1 oktober 2012 / 18:04

  Mijn moeder gaat wel eens naar de Herberie, dat is wel gewoon een hippe winkel. Maar inderdaad, ze mogen dan weleens wat aan hun imago doen!

 9. Krissi 1 oktober 2012 / 18:17

  Wat heb je een leuke blog! Ik lees hem nu pas een paar dagen hihi. Maar mijn moeder heeft ook weleens die rauwe chocolade. Ik vind het vooral zo leuk dat er een briefje met een tekst in zit net als bij een fortune cookie en hij is erg lekker. Vooral die met die vijgen! Ik ben bekender geworden met de gezondheidswinkel toen mijn moeder documentaire foto’s ging maken van een meisje met lyme. Zij moest veganistisch eten en toen zijn wij ook een keertje naar zo’n winkel gegaan voor die raw chocolate. Ik moet zeggen dat ik het erg leuk vond om daar rond te kijken en je voelt je zo gezond als je in zo’n winkel staat, haha 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.