Elke dag is een nieuwe kans

Voor veel mensen is het begin van een jaar een nieuwe start. Een nieuw jaar waarin ze allemaal dingen willen veranderen. Maar deze mensen vergeten dat we eigenlijk elke dag een nieuwe start kunnen maken.


Foto door Thomas Hawk op Flickr

Ze willen stoppen met roken, meer sporten, gezonder eten, minder tv kijken, meer nuttige dingen doen, of nog iets anders. En dat allemaal vanaf 1 januari. En dat zijn ze dan in februari allemaal weer vergeten.

Maar elke dag kan een verschil maken. Vanaf 1 januari gezond eten? Of meer sporten? Als je echt van plan bent om dat te gaan doen, dan doe je dat helemaal niet vanaf het nieuwe jaar, dan doe je dat meteen.

Ik begrijp heel goed dat 2011 als een nieuwe start kan voelen. Dat had ik zelf ook wel een beetje, maar niet op een manier dat 2011 compleet anders moet worden dan 2010. Ik voel dat ik meer geluk heb in 2011, en als dat geluk er niet vanzelf komt dan zorg ik dat dat er komt.

Maar elke dag, elk moment, is een nieuwe kans om het roer compleet om te gooien, als je dat zou willen. Elke morgen dat je wakker wordt kun je denken dat je het vanaf dat moment helemaal anders gaat doen.

Mijn advies is dus om het hele jaar door goede voornemens te hebben en maken, en deze meteen uitvoeren. En niet alleen als we toevallig een nieuw jaar in gaan. Dat is ook wat ik ga doen, om mijn 2011 succesvol te maken blijf ik het hele jaar door mezelf motiveren en verbeteren. En wat vind jij van al die goede voornemens van iedereen?

9 reacties

 1. Marloes 1 januari 2011 / 16:52

  Zo dacht ik er nou ook precies over! Mooi geschreven. 🙂

 2. DalaLuz 1 januari 2011 / 18:06

  Ik ben het er helemaal mee eens 🙂

 3. Danique 1 januari 2011 / 18:19

  Ik zelf heb wel goede voornemens en vind het fijn om dat altijd per januari te doen. Natuurlijk probeer ik er het hele jaar aan te denken, maar ik vind het fijn voor mijzelf om ergens een lijn te trekken. En dan is 1 januari wel mooi ;).

 4. Saskia 1 januari 2011 / 18:30

  Goede voornemens kun je inderdaad altijd beginnen. Ik wacht ook nooit op het nieuwe jaar, hoewel ik 11 doelen heb (voor alle aankomende jaren) en het me leuk leek dit voor 2011 als doelstelling te nemen.

 5. Brigitte 1 januari 2011 / 18:59

  Op zich heb je wel gelijk, maar het is gewoon zo leuk om lijstjes te maken 😉

 6. Angela 1 januari 2011 / 19:14

  Ik ben het helemaal met je eens! Goede voornemens zijn er voor ieder moment!

  Tegelijkertijd vind ik dat we ook juist wat meer aandacht mogen besteden aan het idee dat we goed genoeg zijn. Gewoon eens tevreden zijn met wat je hebt en wie je bent, zonder meteen verder te kijken naar wat (nog) beter kan!

  Eigenlijk gaat het gewoon om balans! 😉
  Gelukkig nieuwjaar!

 7. Sabine 1 januari 2011 / 21:59

  Ik ben het gedeeltelijk wel met je eens! Het is inderdaad onzin dat mensen op 1 januari met goede voornemens komen, eigenlijk zou dat het hele jaar door zo moeten.

  Toch vind ik persoonlijk 1 januari wel een goed startpunt voor een voornemen, maar dat vind ik eigenlijk met iedere eerste van de maand 🙂

 8. Ilse 1 januari 2011 / 23:53

  Ik vind dat je gelijk hebt; als je iets echt wilt dan kun je er op iedere dag mee beginnen en hoef je niet te wachten om 1 januari of een eerste van de maand.

 9. Laura 11 januari 2011 / 18:50

  Ik vind je blog echt heel leuk en inspirerend ;).
  Ik snap wat je zegt, en inderdaad als je het echt graag wil dan moet je er op elke dag mee kunnen beginnen. Toch vind ik 1 januari iets symbolisch hebben, en daarom is het denk ik een goede dag om opnieuw te beginnen.. wat het is ook écht opnieuw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.