Emma Matras – ervaring en kamer make-over!

Een aantal maanden geleden kreeg ik een nieuw matras binnen, een Emma matras van Emma-Matras.nl! Naar aanleiding van dit matras heb ik een kamer een upgrade gegeven, uiteraard het matras getest, maar ook wat research gedaan over matrassen en de dampen die daar vanaf komen.

Uitpakken van het Emma matras

Een matras uitpakken is altijd zo leuk! Vaak denk je eerst: wat is die doos groot!!! En daarna: huh, hoe kan het dat er zo’n enorm ding in zo’n klein doosje past? Haha.

De Emma doos is niet te missen, als hij binnen komt weet je meteen dat dit je bestelde Emma matras is! Echter zit er in de doos zelf verder geen informatie, deze kun je wel allemaal online vinden.

Er zat een enorme rol in de doos, helemaal vacuüm gezogen. Oja, zoals je ziet zijn deze muren rood… het dekbed dat er lag was ook rood. Het was helemaal rood allemaal! Ik vond het wel leuk om de boel wat te veranderen. Maar dat deel komt straks.

Zoals ik al zei is het matras helemaal vacuüm gezogen en wanneer je het plastic eraf haalt begint het matras zich vol te zuigen met lucht.

Eenmaal volgezogen is het een prachtig dik matras! Je kan niet zien hoe dik het is door het frame waarin het ligt.

Een vreemde geur een toxische stoffen in een matras

Oké, toen hij eenmaal lag kwamen we tot de conclusie dat we wat research moesten doen. De kamer waarin hij ligt is nogal klein en de geur die van het matras af kwam was nogal sterk. Wij vroegen ons af: is dat wel gezond? Is het gewoon een nieuwe geur, of zit er meer achter?

Daar hebben we naar gezocht. Nu is het zo dat sommige (goedkope) matrassen worden verscheept vanuit Azië. Om ongedierte weg te houden worden er giftige middelen gebruikt om het matras vrij van ongedierte te houden. Dit is een reden waarom je altijd even moet checken waar je matras vandaan komt, zeker als je matras niet zo duur is. Dit Emma matras wordt echter gewoon in Duitsland gemaakt, gelukkig.

Wel stuitte ik op een stuk waarin een expert zich uitliet over verschillende manieren waarop we als mensen toxische stoffen binnen kunnen krijgen. Helaas vind ik het stuk niet meer terug, maar deze man gaf het advies om een nieuw matras áltijd minimaal een week te laten luchten voordat je erop gaat slapen.

Dat wist ik niet. Nog nooit aan gedacht of bij stil gestaan! Maar het was zo, we hebben het matras laten luchten en nu is er niets meer aan de hand. Dit zou je dus eigenlijk met elk matras moeten doen, want niet elke toxische stof kun je ruiken. En even checken waarvandaan het komt, dus!

Ik vind het wel leuk dat we door dit matras deze informatie hebben moeten opzoeken. En natuurlijk dat het goed uitpakte voor het Emma matras, haha. Anders zou het ook zo’n domper geweest zijn.

Emma Matras label

De make-over

Als je een nieuw matras krijgt, dan moet je kamer eigenlijk ook een upgrade krijgen, toch? Ik vind van wel. Dus ik heb wat nagedacht en ben aan de slag gegaan. Heel erg leuk om te doen! Dit is ook nog eens niet mijn eigen huis, dus dat maakte het extra leuk!

Ik kocht een dekbedovertrek bij Hema. We zijn beide aquarel-fans, dus deze stippen met aquarel effect vonden we wel heel erg leuk. In het blauw met wit!

Op de muur plakte ik wat posters uit het VT wonen posterboek.

En zo, met een nieuw matras, een nieuw dekbedovertrek én iets vrolijks aan de muur voelt de kamer als nieuw. Ik word er blij van.

Ook niet onbelangrijk: is het matras fijn? Ja, ik vind het matras zeker fijn. Je kan echt wel merken dat het geen goedkoop matras is, ik heb onlangs een paar keer op goedkopere matrassen geslapen en dat is funest voor mijn lichaam. Dit is echt veel beter. Nu is dit matras vrij gemiddeld qua prijsklasse, de prijs is afhankelijk van het formaat. De prijs van dit formaat, 140×200 is €649. Andere afmetingen en opties kun je allemaal op de website van Emma-Matras vinden.

Hoe belangrijk is een fijn matras voor jou? En wat vind je van mijn mini make-over?

Deze blogpost bevat een product dat is opgestuurd door een merk of bedrijf.
DELEN:

23 reacties

 1. Danielle | Mama Lifestyle Blog 24 januari 2017 / 19:06

  Leuke make-over Lisanne! En fijn dat het matras zo goed ligt. Wij zouden eigenlijk ook onze matrassen moeten vervangen…. ik schaam me om het te zeggen, maar we slapen er al 16 jaar op ☺️ Doel voor dit jaar dus.

 2. Sofie 24 januari 2017 / 19:15

  Goede tip om hem eerst te laten luchten. En leuk dekbedovertrek, vrolijk!

 3. Josephine 24 januari 2017 / 21:16

  Leuk gedaan, Lisanne. Je ziet er trouwens ook goed uit op de foto, hopelijk voelt dat ook zo. 😉

  Bedankt voor de tip om het matras te laten luchten, daar zou ik eerlijk gezegd helemaal niet aan denken. Wel zo gezond om er niet meteen op te gaan liggen, dus. Is het trouwens een traagschuim-matras?

  Ik vind je make-over leuk gelukt, met het vrolijke dekbed en de posters. ‘Jij bent mijn Blij’ is echt een leuke tekst!

  • Lisanne 25 januari 2017 / 16:21

   Haha, de foto is helaas alweer van een tijdje geleden, toen voelde ik me echt goed! En ook een beter gewicht dan nu (maar daar wordt aan gewerkt, veeeel en gezond eten!!!)

   Volgens mij is het matras een traagschuim matras, maar op de website staat meer uitgebreide info daarover 🙂

   Jij bent mijn blij is ook een van mijn favoriete teksten 😀

 4. Romy 24 januari 2017 / 21:29

  Wat ziet je kamer er onwijs leuk uit zo! Ik vind alleen al je dekbedovertrek lekker vrolijk. Fijn om wat extra informatie over het matras te krijgen. Ik had ook nooit geweten dat er een muffe geur vanaf kon komen. Mocht ik ooit een nieuw matras krijgen, dan laat ik hem ook zeker even luchten. Fijn om te horen dat het matras verder goed is bevallen!

 5. Sjoukje - meergeldminderstress.nl 24 januari 2017 / 21:36

  Dat had ik eerder moeten weten, ik heb er nooit over nagedacht. Oeps 🙂
  Mijn oog viel trouwens direct op “Jij bent mijn blij”! Wat een geweldige poster zeg, echt heel lief. Die wil ik ook!

 6. Mariska 24 januari 2017 / 23:15

  Je dekbed is echt wel heel erg leuk inderdaad als jullie allebei van aquarel houden 🙂 Ben wel benieuwd naar zo’n matras, zie er tegenwoordig heel veel over.

 7. Darina 25 januari 2017 / 06:53

  Dit klinkt als een heel fijn matras! En wat een mooie make over! Ik heb vorig jaar een nieuw matras gekocht en nu slaap ik weer heerlijk 🙂

 8. marije 25 januari 2017 / 07:15

  Klinkt als een super fijn matras. Goed dat je hem eerst hebt laten luchten na alle info over de gassen.

 9. Patricia 25 januari 2017 / 07:41

  Matras luchten doen wij niet alleen bij aankoop, maar ook bij voor- en najaarsschoonmaak. Kleine moeite om ze even rechtop te zetten voor raam, terwijl je de rest poets.

 10. Ayla 25 januari 2017 / 08:03

  Dat ziet er weer gezellig uit. Een fijne slaapkamer zorgt ook echt dat je lekkerder slaapt. Wij zijn ook op zoek naar een nieuw matras, en het gaat of Emma, of Simba worden. Ik vind het zo lastig dat je nergens kan proefliggen!

  • Caroline 25 januari 2017 / 19:27

   Je kunt bij Swiss Sense je matras ik dacht een maand uit proberen. Hebben mijn man en ik ook gedaan, en als het matras niet bevalt kun je hem omruilen voor een ander.

   • Lisanne 25 januari 2017 / 20:38

    Deze kan 100 dagen getest, als deze niet bevalt kan hij kosteloos weer opgehaald worden. Je zit dus nergens aan vast! 🙂

 11. Mascha 25 januari 2017 / 09:04

  Voor mij is t super belangrijk dat mijn matrasgoed bevalt, anders heb ik meteen last van mn nek en rug. 🙁

 12. Jessica J. 25 januari 2017 / 10:55

  Die rode contrastmuur vind ik erg mooi! Je ziet er trouwens goed uit op de foto. Hopelijk voel je je ook zo… Goede tip van dat laten luchten!
  Wij slapen thuis in een Auping-bed, op een Auping-matras. Op zich prima, al zou ik liever een matras hebben waarop je niet voelt wanneer je bedpartner beweegt. Ik ben een erg lichte slaper en word wakker van zodra mijn vriend zich verroert. :-/

 13. Jacqueline 25 januari 2017 / 11:21

  Vind het zo’n gek idee dat er uit zo’n doos gewoon een goed matras kan komen.
  En een goede matras vind ik ook erg belangrijk. Toch hoeft die niet altijd duur te zijn. Ik heb er één bij Ikea vandaan, met een traagschuimtopper erbovenop (weet niet meer waar die vandaan komt).

 14. Bruistablet 25 januari 2017 / 12:23

  Goede tip om het eerst te laten luchten! Bij mij kwam er inderdaad ook een hele aparte geur vanaf. Ik dacht dat het een ‘nieuw geur’ was en heb er dus gewoon op geslapen. Geen last van gehad verder, maar toch wel beter om het de volgende keer even te laten luchten. Je ziet er inderdaad goed uit zeg!

 15. EliseDingen 25 januari 2017 / 12:47

  Wij moeten eigenlijk ook een nieuw matras want ons huidige matras was vrij goedkoop en gaat al lang mee. Heb het idee dat hij niet meer optimaal ligt. Maar omdat we in een flat wonen en het mij zo’n gedoe lijkt stel ik het steeds uit, haha 😛 Wat een leuk dekbedovertrek heb je erbij gekocht!

 16. Suzan 25 januari 2017 / 15:59

  Wat fijn dat je niet in je eigen huis ook een goed matras hebt.
  En inderdaad een leuk dekbedovertrek, met aquarel blauwe stippen.

 17. Harriët 25 januari 2017 / 23:25

  Oh dat ziet er heeeel comfortabel uit! Wij hebben een boxspring, die ligt heerlijk en heeft een makkelijk dun topmatras zodat ik die met mijn Lyme lijf makkelijk kan draaien (om te laten luchten, elke week een paar uurtjes als ik hem verschoon). Heel gek dat zo’n enorm matras uit zo’n ‘doosje’ komt!

 18. Rebecca 26 januari 2017 / 13:03

  Dat matras ziet er heel comfortabel uit! Voor mij is een goed matras heel belangrijk, omdat ik vaker op bed lig. Ik ben nog opzoek naar een goed matras, dus ga zeker hier even naar kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.