Even bijkletsen (over uitdagingen en gezondheid en shoppings)

Volgens mij heb ik nog nooit zo’n blogpost gemaakt, in elk geval de laatste tijd niet, maar ik had zin om gewoon een klets-blogpost te maken! Gewoon jullie even bijpraten van hoe het met me gaat en wat me bezig houdt. Omdat ik daar zin in heb!

er-zitten-konijnen-in-de-thee

Bron: Flickr / the cherry blossom girl

Hoe gaat het nu met je gezondheid?

Ik heb al wel een paar keer (hier en hier bijvoorbeeld) verteld dat het niet helemaal soepel ging met mijn gezondheid. Daarom wilde ik heel graag mijn medicijnen gaan afbouwen, ik voelde me niet meer mezelf door de medicijnen. Ik vergat alles, kon me niet concentreren en kon, doordat mijn hoofd niet meer werkte, eigenlijk gewoon niks meer. Had ik eindelijk weinig pijn, kon ik nog niets doen.

Dus, waar kies je voor: een helder hoofd met een pijnlijk lijf of een werkend lijf met een hoofd dat niks kan? Onmogelijk kiezen. Dus, een balans vinden!

Op dit moment ben ik bezig met afbouwen van mijn medicijnen. En ja: mijn lichaam is ontzettend verslaafd! Ik zelf geestelijk gelukkig een stuk minder, dat maakt het afbouwen wel makkelijker. Ik weet ook waar ik het voor doe: een klein beetje de oude Lisanne terughalen!

En ja, ik ben er goed ziek van, van het afbouwen, maar als ik eenmaal iets heel graag wil, dan gaat het gebeuren ook. Het moet nu gewoon, geen andere optie. Op wat voor manier dan ook, haha. Ik heb geen groot nieuws ofzo, maar wilde gewoon even laten weten hoe het ging, hihi.

Een video die ik maakte over fibromyalgie, alweer een tijd geleden!

Lisanneleeft.nl over chronische ziekte

Ik begin steeds meer te merken hoeveel mensen er iets hebben aan mijn blog, gewoon simpelweg door mijn verhaal te lezen. In eerste instantie waren mijn video’s over fibromyalgie ook niet heel succesvol, maar uiteindelijk blijkt dat toch ontzettend veel mensen ernaar keken. De video hierboven is inmiddels bijna 7.000 keer bekeken, dat is veel meer dan mijn andere ‘gewone’ video’s.

Het doet mij ontzettend goed dat ik op een positieve manier mensen kan helpen die in een soortgelijke situatie als ik zitten. En het verbaast me ook een beetje dat helpen op die manier überhaupt kan, ik vind het heel bijzonder.

Misschien moet ik hier weer meer mee gaan doen. Maar in welke vorm? Ik weet het nog niet, als je een leuk idee hebt, let me know! Het moet ook geen Lisanneleeftchronischziekzwakmisselijk.nl gaan worden natuurlijk (daar word ik zelf niet blij van), maar gewoon Lisanneleeft.nl blijven. Dus dat vind ik nog wel even een uitdaging om te bedenken hoe ik dit kan aanpakken.

Persoonlijk

Op het moment probeer ik heel hard mijn best te doen om het allemaal een beetje bij te houden, maar om eerlijk te zijn: het lukt me niet zo goed doordat ik me niet fit voel. Vooral mijn mail is en ramp. Gelukkig heb ik soms even een helder momentje waarop ik kan bloggen, dat is wel heel fijn. Dat geeft me gewoon een goed gevoel…. maar die mail…. nog 100 te beantwoorden. Sorry!

Verder heeft Tim het ook erg druk nu, wat ook weer extra energie kost als hij hele dagen weg is. En er staat op dat gebied ook weer een nieuwe uitdaging voor de deur: vanaf maandag is Tim drie weken weg. Deze keer gaat hij varen, dus dan kunnen we helaas maar heel weinig contact hebben (je kan op zee natuurlijk niet zomaar bellen of internetten). Als Tim later groot is dan zal hij vaker en ook langer weg moeten, dus eigenlijk is dit nog gewoon even oefenen. Maar ik vind het niet zo tof, hehe.

En verder gaat het eigenlijk ook heel goed. Ik ben vrolijk omdat de Happychallenge zo goed gaat (al meer dan 50 blogs staan er online over de challenge, wow!). En verder omdat ik gewoon zin heb om weer wat stapjes vooruit te doen! Ik heb het voorgevoel dat het wel de goede kant op zal gaan, hopen dat dat ook echt zo gaat zijn!

Oja, gisteren ging ik een rondje lopen in de stad en toen heb ik drie dingen gekocht:

winkelen

Jurk: Jane Norman (18 euro, nu met kortingstickers 15 euro!!!!! It’s so prettyy) – Rokje van Soho (8 euro) – en oorbellen bij Kruidvat gekocht (1 euro)

Dus, dit was mijn theeleut, shoplog, en het luchten van mijn hart. Dat voelt goed! Als je een idee hebt voor een invulling van het ‘chronisch ziek’ iets (artikels of video’s) hoor ik het graag. Ik wens je een fijne dag en ik hoop dat jij het ook een gezellige theeleutsessie vond!

DELEN:

48 reacties

 1. Hannah 23 januari 2014 / 06:41

  Ik vind het rokje echt helemaal geweldig! En ik vind het knap dat je doorzet met afbouwen terwijl je er zo beroerd van wordt. Ik hoop dat je die balans snel gaat vinden!

 2. MySimplySpecial 23 januari 2014 / 07:09

  Lijkt me lastig dat afbouwen. Sterkte! En leuke dingen heb je gekocht, vooral dat rokje!

 3. Marieke 23 januari 2014 / 07:38

  Wat vervelend dat je zo’n last hebt van het afbouwen! Ik vond het onderdaad heel leuk om dit kletsartikel te lezen 🙂 En je hebt echt super leuke dingen gekocht! En jaaaaa de Happy Challenge! Zó leuk dat het zo goed gaat! Dat hadden we met z’n drieën toch nooit durven hopen!

 4. Karin 23 januari 2014 / 07:39

  Goedemorgen Lisanne, misschien op een vast tijdstip, bijvoorbeeld één keer in de twee weken een blogje over hoe het met je gaat ? Dan blijft de rest van je blog toch gewoon een blog over allerlei andere leuke gezellige zaken gaan. En hou je taai, ik hoop dat het afbouwen van de medicijnen een goede uitwerking heeft.

  • Lenneke 23 januari 2014 / 11:04

   Lijkt me fijn om telkens te lezen hoe het met je gaat, Lisanne! Dus eens in de twee weken of zo, lijkt me een goed idee! En hoop dat je je weer wat fitter gaat voelen…

 5. Charlotte 23 januari 2014 / 07:49

  Wat balen dat het zo lastig is met afbouwen. Wel heel goed dat je die beslissing hebt genomen. Je kan absoluut trots zijn op jezelf! Leuke dingen heb je geshopt, het rokje is leuk! <3

 6. Rosebird 23 januari 2014 / 07:50

  Heeel gezellig, dat theegeleut! 😀 Jammer dat je je af en toe niet helder voelt. Ik hoop dat als je eenmaal goed bent afgebouwd van de medicijnen, je je je wel beter voelt. Dat je dan in ieder geval ziet waarvoor je het hebt gedaan. En het geeft niet dat je je mail even moet laten wachten, je moet je er in ieder geval niet schuldig over voelen hoor!
  Sterkte ook als Tim weg is, blijft altijd lastig als je geliefde een paar weken weg is en in jouw geval natuurlijk helemaal. Hopen dat de Happy Challenge jouw zelf ook nog kan helpen ;).
  Veel liefs

 7. Kelly Caresse 23 januari 2014 / 07:51

  Wat fijn om weer een update over je gezondheid te lezen. Een wekelijks of twee-wekelijkse update lijkt me dan een mooie balans 🙂 wat balen dat de medicijnen alsnog zoveel doen met je concentratie en mogelijkheden op een dag, hopelijk zal het afbouwen doen baten. Wat een leuk rokje heb je geshopt!
  En wauw ik ben ook zo trots dat de happy challenge zo onwijs goed gaat! Al die prachtige blogs van iedereen erover, maakt me heel erg trots, ik geniet daardoor nog meer van de challenge!

 8. Manon 23 januari 2014 / 08:21

  Knap hoor, hoe je omgaat met je ziekzijn! Het rokje wat je gekocht heb vind ik leeeeuk!

 9. Kimberly 23 januari 2014 / 08:23

  Het afbouwen lijkt me ook erg moeilijk van medicijnen, je hebt ze toch vaak gebruikt en je lichaam gaat eraan gewend raken. Ik hoop dat je op deze manier weer een goed werkend hoofd krijgt, om het zo maar te zeggen! Ik denk dat een twee wekelijke update er leuk is, en gewoon zo verder gaan met Lisanneleeft! Ik haal inderdaad veel kracht uit je blogjes en dat maakt me blij, omdat je andere inzichten krijgt in dingen en positiviteit die je weer kunt toepassen. Ik vind het rokje dat je hebt geshopt trouwens echt heeeel leuk! 😀 Net als die jurk, die is ook zo mooi

 10. Hilde 23 januari 2014 / 08:35

  Ik vind het heel knap dat je ondanks dat je je zo slecht voelt door het afbouwen er toch mee door gaat! Hoop echt dat je je beter gaat voelen als de medicijnen zijn afgebouwd!!
  Heel veel sterkte!

 11. Sonja 23 januari 2014 / 08:42

  Prachtige jurk, ik hoop dat je je snel weer fitter voelt!

 12. Danielle 23 januari 2014 / 08:43

  Ik heb je blog nog maar pas ontdekt, maar wat een oprecht en eerlijk artikel. Het is echt bewonderenswaardig hoe je omgaat met je ziekte. Het is niet makkelijk, zo afbouwen van medicijnen waar je lichaam aan gewend is. Ik begrijp dat je kiest voor een lichaam meer in balans, ook al brengt dat meer pijn met zich mee.
  Wat een mooi rokje en jurk, ik ben helemaal fan 🙂

 13. Sanne Marlijn 23 januari 2014 / 09:07

  Ik vind het knap dat je aan het proberen bent je medicijnen af te bouwen, maar dat zal voor jou waarschijnlijk niet zonder slag of stoot gaan. Ik wens je er heel veel sterkte mee. Dat wordt nog wel een challenge denk ik als Tim drie weken weg is!

 14. Nans 23 januari 2014 / 09:11

  Dag Lisanne,
  Ikzelf ben op je blog terechtgekomen net door je openheid en positieve ingesteldheid ivm je ziekte. In het accepteren sta je veel verder dan ik. Ik ben een heel stuk ouder dan je maar kreeg pas onlangs te horen dat mijn vermoeidheid blijvend is. Over het aanvaarden daarvan kan ik veel van je leren 😉
  Wat ik me afvraag is hoe je met je beperkingen je huishouden rond krijgt. Dat vind ik namelijk niet zo makkelijk. Na een rondje afstoffen ben ik doodop en schuiven de andere huishoudelijke klussen weer door naar een andere dag. Of de dag daarna. Of de dag dààrna. Dus voor mij zijn eerder praktische tips welkom! Kan je, durf je daarover een tipje van de sluier lichten…?
  In ieder geval van ik superknap wat je doet en ook ik heb een zwak voor je nieuwe rokje 😉
  Nans

 15. Laura 23 januari 2014 / 09:14

  Wat goed dat je probeert af te bouwen met medicijnen maar ik kan me voorstellen dat het heel erg balen is. Veel succes! XX

 16. Lianne 23 januari 2014 / 09:19

  ooh Lisan, zo’n theeleutsessie is leuk, haha!
  Overigens had ik ‘t voornemen om mee te doen aan de Happy Challenge maar ik ben amper thuis geweest en dus ook weinig online. Volgende week ga ik de schade inhalen en eens even goed bijlezen en nadenken, hihi. Het is namelijk een tof initiatief!
  Succes met afbouwen en je balans vinden!

 17. Tiffany 23 januari 2014 / 09:30

  Oh, ik ben helemaal gek op dat rokje van je! En dat kleedje. En die oorbellen. Jeetje, jij weet altijd zo’n leuke dingen te kopen 🙂 Past je ontzettend leuk!

 18. Susanne 23 januari 2014 / 09:45

  Ik vind het altijd fijn en leuk om zoiets te lezen. Gewoon even bijkletsen 😉 Ik vind het wel goed van je dat je wil afbouwen met je medicijnen. Lijkt me ook moeilijk want je weet denk ik ook niet echt wat er dan gaat komen of hoe je je dan gaat voelen.
  Ik moest trouwens wel lachen om ‘Als Tim later groot is’ haha
  Doe gewoon wat je kan en meer dan dat kun je niet doen! Je positiviteit heb je in ieder geval mee! Dat scheelt ook al de helft 😉

 19. martina 23 januari 2014 / 09:59

  lijkt me inderdaad moeilijk om dan ook nog een aantal weken alleen te zijn. zet m op!

 20. Mamoesjka 23 januari 2014 / 10:11

  Ik hoop voor je dat de oude Lisanne snel terug komt… zet m op!

 21. JOyce 23 januari 2014 / 10:29

  Vervelend dat je zoveel last hebt van het afbouwen en spannend dat Tim 3 weekjes weg is. En die jurk wauw!

 22. Anne Solveig 23 januari 2014 / 10:30

  Fijn om een update te lezen. Je hebt trouwens hele mooie dingetjes gekocht! Ik hoop dat je snel een beetje de oude bent, succes met het afbouwen!

 23. Hester 23 januari 2014 / 10:41

  Vervelend dat je het even zwaar hebt maar je slaat je er vast doorheen. Die jurk die je trouwens hebt geshopt is echt prachtig!
  Ik vind het wel fijn om je ‘chronisch ziek’ blogs te lezen dus misschien een idee om er een wekelijks onderdeel van te maken?

 24. Tiff 23 januari 2014 / 11:03

  Ik vind het echt knap van je dat je hebt besloten om je medicijnen af te bouwen. Heel veel succes!
  En als Tim straks een paar weken weg is ben je sowieso niet alleen, je hebt duizende lezers 😉

 25. Jildou 23 januari 2014 / 11:11

  Hihi, als Tim later groot is 🙂 Erg vervelend dat het even niet zo gaat als dat jij het graag wilt, maar je slaat je er supergoed doorheen 🙂

 26. Explorista 23 januari 2014 / 11:37

  Misschien is het een idee om één dag in de week over fybromyalgie te schijven? Fybromyalgie Friday? Haha. Dan heeft het een duidelijke vastomlijnde plek in je blog. Een belangrijke plek, maar biedt ook genoeg ruimte voor de andere onderdelen van je persoonlijkheid en interesses. Is dat een idee?

  En wat vervelend dat je vriend regelmatig zo lang wegmoet. Ik vind het altijd al erg als die van mij 2 dagen weg is, dus ik kan het me goed voorstellen hoe vervelend dat is! 🙂

 27. Marjolein | A Spoonful of Dork 23 januari 2014 / 11:45

  Heerlijke theeleut meid. En goed van je. Goed hoe je om gaat met het vertrek van Tim voor een tijdje, ik weet zeker dat je het kunt! Net als het afbouwen, dat gaat je helemaal lukken!

  Liefs!

 28. Jessie 23 januari 2014 / 12:05

  Ik ben blij dat je je hart hebt kunnen luchten – iedereen heeft dat wel eens nodig. Ik denk dat het vooral belangrijk is dat je je optrekt aan de positieve dingen zoals de Happy Challenge want dat is echt een enorm succes! Misschien kan je op een vaste dag elke 2 weken een update doen? Of elke week? Je moet zelf maar eens bekijken wat het paste in je schema past.

 29. Jessica 23 januari 2014 / 12:19

  Mooie items heb je gekocht!
  Echt knap dat je je medicijnen aan het afbouwen bent. En soms is het gewoon fijn om even je hart te luchten.

 30. Marloes 23 januari 2014 / 13:00

  Ik ben zo’n iemand die veel heeft aan je blogs, zelf ook last van de Fib zoals mijn moeder het altijd noemt. Waar ik zelf naar op zoek ben hierin is, is een uitwisseling van hoe er mee om te gaan, als student, als beginnend werkende etc, mij zou het leuk lijken om aantal mensen die in zelfde schuitje zitten te ontmoeten.

  De happy challenge is erg leuk, en aanvulling op cursus voluit leven (wat ook boek is). Het is fijn om na te denken over wie je bent en wat je wilt.

 31. WeHeartFit 23 januari 2014 / 13:53

  Ik begrijp heel goed dat je aan het afbouwen bent, ik moet vandaag weer aan nieuwe medicijnen beginnen en ben als de dood voor de bijwerkingen. Waarom bestaat er niet gewoon een medicijn waar je op alle vlakken verbetering ziet!? Ik heb ook veel gehad aan je “fibrofiles”, wat mij betreft lijkt het me leuk als je bijvoorbeeld 1 keer in de maand/2 weken/week een artikeltje maakt e.d.

 32. Mieke 23 januari 2014 / 14:16

  Je helpt zeker mensen en dat doe je met de vorm waarin je nu blogt. Ik ben jouw blog gaan volgen, omdat jij laat zien dat je toch een fijn leven kan hebben met fibromyalgie (oké, niet altijd superfijn en ook totaal anders dan het leven dat ik vroeger had, maar ik ben een optimist, net als jij). De lichtpuntjes en blogs waaruit blijkt dat het je toch gelukt is wat leuks te doen, beuren me enorm op. Natuurlijk waardeer ik het dat je eerlijk en open bent als het slecht gaat, maar het hoeft dus echt niet alleen daarover te gaan als je mensen met fibromyalgie wilt helpen.

  Ik leer veel van je praktische tips (zoals kledingtips voor als je de hele dag op de bank ligt) en mindstyle-artikelen. Maar ook de dingen die je, ondanks alles, dagelijks doet en wilt, maken jou en je blog tot een grote inspiratiebron. Ik zit nu midden in allerlei onderzoeken met als waarschijnlijke uitkomst fibromyalgie. Dan is het heel fijn om te lezen dat een leven met fibromyalgie niet alleen maar bestaat uit ziek zijn.

  Sorry trouwens, dat ik eigenlijk nooit reageer, maar typen is nu best lastig voor me. Weet dat ik met je meeleef en je heel dankbaar ben 🙂

  • Lisanneleeft 23 januari 2014 / 14:32

   In dat geval voel ik me extra vereerd dat je nu toch een reactie hebt getypt, dankjewel!
   Vind het ontzettend knap van je dat je ondanks dat je nog midden in alle onderzoeken enzo zit, toch zo optimistisch bent, complimenten daarvoor! Succes met alle onderzoeken en heel erg bedankt voor je berichtje 🙂

 33. Maaike 23 januari 2014 / 14:20

  Ook weleens leuk om te lezen, zo’n kletsstukje! Ik vond het gezellig hoor, hihi. Dat rokje dat je hebt gekocht vind ik echt leuk! Ik heb geen idee hoe je je ziekte meer in je blog kunt verwerken, maar vind het wel heel knap dat je afbouwt. En heel veel succes als Tim weg is!

 34. MijnNotitieboek 23 januari 2014 / 16:43

  Zulke stukjes vind ik erg leuk om te lezen, gewoon lekker jezelf en van alles wat. Je blog is superleuk, je schrijftstijl is fijn, leest lekker weg. En leuk die gekke foto van jezelf met het leuke jurkje. Respect dat je ondanks de situatie toch altijd positief blijft, is echt inspirerend!

 35. Anne 23 januari 2014 / 17:22

  Lekker kletsen 🙂 Ik ben het meteen gaan lezen omdat ik het plaatje zo schattig vond haha. Over die invulling van bloggen over chronisch ziek zijn moet ik even nadenken. Je kan er veel over schrijven. Ik heb zelf de laatste tijd wat meer over mijn ziekte geschreven en ik merk dat ik elke keer als ik iets afstreep, ik 2 nieuwe ideeën kan bijschrijven. 😉

 36. Jennn 23 januari 2014 / 17:44

  Die jurk is gaaaf!! Sterkte en succes met het afbouwen.

 37. Zo simpel is dan geluk 23 januari 2014 / 19:27

  Ik vind het een erg leuke post!
  Echt rot dat je zoveel last hebt van het afbouwen van je medicijnen. Ik hoop dat je je snel weer wat beter voelt.

 38. Simone 23 januari 2014 / 19:52

  Sterkte en succes met het afbouwen van je medicijnen. Hopelijk voel je je snel beter!

 39. Fleur 24 januari 2014 / 00:27

  echt respect voor het feit dat je zo open en eerlijk ben over hoe je je voelt. Hier zal je zeker veel mensen, inclusief mij, mee helpen! Succes met het afbouwen van je medicijnen! Liefs, Fleur

 40. Mirte 24 januari 2014 / 09:41

  Van mij mag je dit vaker doen. Ik vind dit leuk om te lezen. Je kunt misschien eens in de maand ofzo een blogpost maken rond fibro. Ik heb je filmpje eigenlijk gekeken uit nieuwsgierigheid, wat fibro nu eigenlijk inhoud. Dus je helpt niet alleen anderen, maar je leert de rest van de mensen ook anders tegen de ziekte aankijken. Ik heb er in ieder geval veel van geleerd. Maar goed, mss is 1x per maand wel leuk als verdieping en als iemand het niet leuk vind slaat hij/zij deze post toch over. Succes

 41. Hester 25 januari 2014 / 10:19

  Leuke update Lisanne, die jurk is echt prachtig! En het rokje en de oorbellen zijn ook leuk. Ik hoop dat je ‘jezelf’ weer een beetje terugkrijgt met het afbouwen van je medicijnen, lijkt me heel vervelend. Vind het wel heel erg knap dat je nog elke keer een blogje online krijgt en succes met de drie weken zonder Tim! Eigenlijk heeft hij best een onhandig beroep voor jou, haha awh. ‘Als Tim later groot is’ vond ik trouwens ook wel heel lief klinken 😛

  • Lisanneleeft 25 januari 2014 / 13:14

   Haha, ik had een tijdje geleden een boel vooruit geschreven, dat heeft afgelopen week heeeel veel geholpen gelukkig 😀

   Haha, ‘als Tim later groot is’ klonk leuker dan over 2,5 jaar wanneer zijn studie af is, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.