Expeditie Robinson Bordspel – mijn mening over dit spelletje!

Yes, het is weer donderdag! Weet je wat dat betekent? Dat we weer lekker voor de buis een nieuwe aflevering Expeditie Robinson kunnen gaan kijken! Ik ben gek op dit programma, ik volg het elk jaar. Toen mijn ouders een tijdje geleden iets wonnen (geen idee meer waar), mochten ze een spel uitkiezen. Ze kozen voor het Expeditie Robinson Bordspel. Eigenlijk had ik ze een ander spel aangeraden, maar achteraf gezien is mijn mening toch veranderd. Ik heb het spel nu een aantal keer gespeeld, dus deel graag mijn mening over dit spel dat hoort bij een van mijn favo tv-programma’s!

expeditie-robinson-bordspel2

Sowieso ziet het spel er geweldig uit. Je krijgt er echt een Expeditie feeling van.

expeditie-robinson-bordspel

Groot voordeel: je kan het spelen met 2-6 personen en het is ook echt heel erg leuk om het met twee personen te spelen. Dat is niet met elk bordspel zo, maar met dit spel is dit zeker wel het geval. Met meer mensen spelen is ook leuk, maar de eerste ‘fase’ van het spel speel je in teams, dus dan is het wat minder. Na de samensmelting wordt het leuker wanneer je met meer spelers speelt!

expeditie-robbinsonbordspel

Uitleg Expeditie Robinson Bordspel

Ik zal kijken of ik je een korte uitleg kan geven over het spelletje!

De eerste fase van het spel speel je in teams, als je met z’n twee bent heb je elk een eigen team. Je hebt allebei een eigen eiland, zo’n eiland ziet eruit zoals hierboven te zien is. Je hebt elke beurt twee ‘acties’ die je mag doen, dat kan zijn het verplaatsen van een van je spelers (pionnen) of het pakken van een kaartje zodat je je land kan uitbreiden en zo eten, lianen of bamboe kan verdienen. Daarmee kun je dan weer nieuwe items ‘kopen’ en kun je nog makkelijker aan nieuw eten, lianen of bamboe komen. Verder heb je een kampvuur dat je aan moet hebben om je spelers eten te geven. Als een speler geen eten meer heeft, dan verlaat deze het eiland en heb je een speler minder.

Tussendoor kunnen bij de kaartjes ook dingen als proeven of landkaarten zitten, dat maakt het spel net even iets spannender!

Als de kaartjes op zijn begint de samensmelting en gebruik je nog maar één bord, in plaats van twee. Dit bord kun je omkeren en dan heb je een samensmelting spelbord. Afhankelijk van hoe je het hebt gedaan in de eerste fase van het spel, kun je stemmen verzamelen en ga je gokken welke speler het spel wint. Je kunt nu allemaal alle spelers verplaatsen, je speelt met zijn allen met elk poppetje. Je kunt zo een beetje peilen op welke speler je tegenstanders hebben gegokt en zo deze het spel uit knikkeren. In de tweede fase wordt het dus echt een tactisch spelletje! Ik vind het leuk.

we-doen-een-proef-expeditie-robinson

In de eerste fase doe je proeven, dit gaat door middel van het opstapelen van dobbelstenen die op een bepaalde volgorde moeten liggen. Een beetje geluk, een beetje je best doen (als je toren omvalt heb je pech en heb je verloren).

expeditie-robbinson-bordspel

Hoe het Expeditie Robinson Bordspel eruit ziet

Hoe het spel is vormgegeven vind ik echt heel erg leuk, er zitten echt Robinson-stijl accessoires bij! De bak die je links ziet is de stembus, daarmee ga je dus gokken aan het begin van de tweede fase van het spel.

de-voorraad-expeditie-robinson

Een leuk opbergbakje voor het eten en de benodigdheden. Ik vind dit zo leuk gedaan!

Heel handig: als je de uitleg leest, is het best even puzzelen hoe het precies werkt. Daar hebben ze iets leuks bij bedacht: gewoon een video vol uitleg van het spel! Binnen tien minuutjes weet je precies hoe het spel werkt. En weet je het even niet meer? Dan kijk je het filmpje weer even terug. Dit vond ik echt heel handig aan dit spel!

expeditie-bordspel

Ik ben enthousiast over het Expeditie Robinson Bordspel. Een aanrader, als je het mij vraagt! Het zit heel goed in elkaar, duurt niet mega lang, maar ook niet te kort. Het is een combi van tactiek en simpelweg geluk hebben. En je kan het met weinig, of juist veel spelers doen. Ik word er blij van! Je vindt hem hier op bol.com voor €24,99.

Volg jij Expeditie Robinson ook? Ik vind het heel erg leuk dat Anna Nooshin dit jaar meedoet! Maar goed, het programma loopt weer af, het spel kun je lekker het hele jaar blijven spelen. Wat denk jij, zou jij dit spelletje leuk vinden?

De link in deze blogpost is een affiliate link. Weten wat dat is? Uitleg vind je hier.
DELEN:

11 reacties

 1. claudia 20 oktober 2016 / 16:54

  ik hoopte al dat ik hier wat over terug zou lezen op je blog nadat je een foto postte op instagram (of was het snapchat?) , het lijkt me namelijk ook een erg leuk spel! en niet eens zo duur.. maar eens over nadenken!

 2. Leonie 20 oktober 2016 / 18:19

  Ik kijk het programma al vanaf het begin, maar het bordspel heeft me nooit echt getrokken (van wie is de mol ook niet). Ik heb ook niet echt mensen in mijn omgeving die van spelletjes spelen houden dus ik kan het helaas ook niet uitproberen

 3. Zo simpel is dan geluk 20 oktober 2016 / 18:39

  Ooooh dit lijkt me echt heel leuk. Ik kon me nooit zo goed voorstellen wat dit spel in zou houden, maar jouw uitleg maakt een hoop duidelijk!

 4. Denise 20 oktober 2016 / 19:42

  HOE leuk is dit! Ik weet meteen iets om te vragen voor mijn verjaardag volgende week haha 🙂

 5. Charelle 21 oktober 2016 / 06:32

  Oh dat klinkt serieus als best wel een heel leuk spel! Ö Mijn verwachtingen waren eigenlijk niet zo hoog, want ik vind van die spelletje gebaseerd op TV (films of programma’s) vaak een beetje tegen vallen. Echt van die spellen die je maar één keer speelt. Maar ik heb het idee dat dat met dit spel wel meevalt, tof!

 6. Thebeautyblognl 21 oktober 2016 / 07:32

  Ik hou niet zo van spelletjes maar dit lijkt mij wel grappig om eens te proberen. Xoxo

 7. Suzan 21 oktober 2016 / 10:31

  Ja, expeditie robinson is leuk. Van mij mag Bertie het dit jaar wel winnen.
  Als ik dit spel zo zie lijkt het mij een leuk spel.
  Dan moeten er wel meer spelers in de buurt zijn die van zo’n leuke tactische bordspellen houden.

  • Lisanne 22 oktober 2016 / 20:39

   Van mij ook, Bertie is echt wel een ultieme Robinson tot nu toe 😀

 8. Aneta | Love4seasons 21 oktober 2016 / 13:44

  Super leuk spel voor de komende wintermaanden. En ook leuk dat je het met z’n tweetjes kan spelen

  Liefs Aneta

 9. Maike 21 oktober 2016 / 13:45

  Leuk, ik ben gek op spelletjes, zeker in de wintermaanden!

 10. Sjoukje - meergeldminderstress.nl 22 oktober 2016 / 09:29

  Ik heb het alleen het eerste jaar gevolgd, maar ik denk ook niet dat je fan hoeft te zijn van het programma om dit spel leuk te vinden. Je hebt het in ieder geval heel leuk uitgelegd, ik wil het ook spelen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.