Faal, faal, faal

Iedereen heeft weleens een geweldig idee dat uiteindelijk niet zo geweldig blijkt te zijn. Maar er zijn nog veel meer ideeën in de wereld, maar deze worden niet naar buiten gebracht. Waarom niet? Uit angst dat zo’n idee inderdaad niet zo geweldig blijkt te zijn. Uit angst om te falen. Maar waarom zijn we eigenlijk zo bang om te falen?


Via weheartit.com

Veel mensen die uiteindelijk ergens succesvol mee zijn hebben meer dan één keer iets geprobeerd. De kans dat hun succesvolle idee het allereerste idee was is vrij klein. Dit komt omdat deze mensen maar blijven proberen en blijven doorgaan op zoek naar dat ene briljante idee.

‘I haven’t failed, I’ve had 10 000 ideas that didn’t work.’
Benjamin Franklin

Dus waarom zijn we nu zo bang om te falen? Wanneer wij 10 000 ideeën hebben, waarvan er eentje geweldig was en 9 999 niet werkten. Zouden mensen dan naar je kijken en denken aan dat ene persoon dat zo veel belachelijke plannen had en zo vaak faalde, of aan dat persoon met dat briljante idee?

Eigenlijk is falen blijkbaar helemaal niet zo erg. Als je het nog falen wil noemen tenminste. Wie niets probeert, komt ook nergens. Een mens zonder ideeën kan ook niets maken. En ieder mens heeft (goede) ideeën. Maak er gebruik van!

DELEN:

7 reacties

 1. vera 12 mei 2011 / 18:22

  weer een heel confronterend artikel, jij schrijft altijd dingen die ik in mezelf herken.
  liefs

 2. Lieke 12 mei 2011 / 18:48

  Jammer dat dit soort dingen in de praktijk te brengen moeilijk is 🙁

 3. sarah 12 mei 2011 / 18:53

  inderdaad, is je niet eens iets nieuws probeerd dan kan er ook niet mislopen. Maar soms moeten we eens een uitdaging proberen he ?

  Mvg Sarah

 4. Sanne 13 mei 2011 / 10:39

  Het is zo moeilijk om iets goeds te bedenken, want er zijn altijd wel mensen die het beter weten. Dat heb ik de laatste tijd ook wel meegemaakt met school etc 🙂 Frustrerend, maar jouw fouten kunnen je laten groeien en laten proberen!

 5. Emma 14 mei 2011 / 11:27

  mooi artikel! Ik ben zelf vorig jaar gestopt met de opleiding die ik toen deed, dat voelde eerst echt als falen.. Deze quote heeft me toen veel geholpen:

  ‘Letting go doesn’t mean giving up, but rather excepting that there are things that cannot be.’

 6. Laura 17 mei 2011 / 12:36

  Mooi geschreven, en je hebt helemaal gelijk 🙂
  XX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.