Een voorspelling voor komend jaar: mijn eindejaarscadeautje

Na kerst was ik nog een dagje in Groningen. Ziek, maar vastbesloten om iets te kopen dat ik al heel lang wilde hebben. Zegt de naam Faber-Castell je iets? Nu hadden we het gezien bij een winkel in Groningen, Ming vertelde me dat het écht een goed merk was (hij weet die dingen). Dus ik kocht iets. Voor mijn bedrijf, maar het voelt als een cadeautje. En het is tegelijkertijd ook een hint voor het komende jaar!

Je ziet het al een beetje… Faber-Castell spulletjes.

Gekocht bij een winkel die nieuw is in Groningen, hij zit in het oude V&D pand. Het is heel ruim opgezet, ik kan me uren vermaken bij de papier en kunstenaarsbenodigdheden-afdeling en de winkel zelf heeft wat weg van de Bijenkorf. Dit tasje waarin ik mijn spulletjes meekreeg gaf me ook echt het gevoel dat ik met een cadeautje rondliep.

Wat ik kocht?

24 Faber-Castell colour pencils polychromos

Toen ik tweede kerstdag ziek in bed lag, heb ik een heleboel video’s gekeken over aquarelpotloden. Daarbij werden deze potloden ook opvallend vaak gebruikt. Deze heb ik nog niet gebruikt, maar ik kan niet wachten om ze te gaan proberen. Ik zag net dat ze ook prachtig te gebruiken zijn op zwart papier, dus daar word ik helemaal blij van!

Het Faber-Castell schap was echt een feestje om bij te staan, rond te kijken en simpelweg van te genieten. Dat ik iets ging kopen maakte me als een klein kindje op haar verjaardag, hahaha. De potloden zijn vrij prijzig, dus ik ben voor 24 potloden gegaan, ik hoop dat dat genoeg is.

Achterop kun je heel mooi zien wat de kleuren zijn. Het overloop staat er ook zo mooi op! Alleen al kijken naar de verpakkingen maakt me blij.

En dan de potloden… een feestje om uit te pakken! Ik kan niet wachten om ermee aan de slag te gaan. Deze kocht ik dus meer voor bij de potloden die ik je straks laat zien, maar ik heb nu al ontdekt dat je er zó veel meer mee kan!

Faber Castell watercolour aquarelpotloden

Faber-Castell 60 Watercolour pencils albrecht dürer

De ultieme aankoop. Joh, wat heb ik hier al van genoten!!! Dit zijn aquarelpotloden, onwijs mooie en goede aquarelpotloden om precies te zijn. Het plan is om hier ook echt nog wel video’s van te maken, dat lijkt me heel leuk om te doen. Daar krijg ik nu al veel vraag naar! Maar ik wilde natuurlijk eerst ook uitvogelen hoe het werkte, haha. Zestig prachtige aquarelpotloden…

Wederom zie je hier de kleuren op de achterzijde van het pakket. Zó mooi…

Aquarelpotloden Faber-Castell

Ik weet dat spullen niet gelukkig maken, maar als ik naar deze foto’s kijk word ik toch écht wel een beetje gelukkig. En geïnspireerd, ik kan nog zo veel mooie dingen hiermee maken!

8 PITT artist pens black

Ik heb één goede watervaste fineliner die ik gebruik, deze kreeg ik helemaal in het begin van Ming. Maar dat is één formaat. Niets mis mee, maar toen ik deze set zag was ik op slag verliefd. Zo kun je voor alles wat je maakt een passende vorm en maat vinden. Ik moet zeggen dat ik toch vooral de eerste vier gebruik (dus de XS, S F, en M, de basics dus). Maar de anderen zijn wellicht voor handlettering juist weer leuker.

Wat meer informatie over de pennen. Ook dit was echt een geweldige aankoop.

Eigenlijk alle spulletjes van Faber-Castell die ik deze middag kocht zijn een succes. Ming heeft ze inmiddels ook geprobeerd en ook hij wordt er blij van (hij maakt geweldige dingen, vind ik!). Mocht je nu net zo enthousiast zijn geworden als ik en dit ook willen kopen, je vindt deze spulletjes ook op Bol.com. Heerlijk om rond te neuzen, maar stiekem is de ervaring van kopen in de winkel ook wel heel bijzonder, vind ik.

De informatie die je uit deze blogpost kan halen? Ik ga in 2017 meer met aquarel doen, misschien zelfs kaartjes maken om te verkopen(!!!).

Ik heb een map met de kaartjes die ik al heb gemaakt. Dat is al aardig wat! Zal ik je in een video laten zien wat ik allemaal al heb gemaakt? Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt!

In deze blogpost staat een affiliate link. Door via deze link te kopen help je mij.
DELEN:

24 reacties

 1. Charelle 10 januari 2017 / 07:23

  Oh! Ik ben nu zo benieuwd naar die potloden, ik ga meteen wat van die filmpjes opzoeken haha! En de pennen zijn ook tof, ik zou ook graag nog een mooie set willen voor handlettering, zo leuk! (:

 2. Irina 10 januari 2017 / 07:46

  Wat leuk! Ik ben benieuwd naar je creaties ^^

 3. Lauriëtte 10 januari 2017 / 07:50

  Het schijnt inderdaad dat dit dé potloden onder de potloden zijn. Lijkt me leuk als je een video maakt van je creaties, ik ben erg benieuwd!

 4. Tiffany 10 januari 2017 / 07:55

  Wat leuk! Ik zit zelf ook te denken om zelfgemaakte kaarten te gaan verkopen dit jaar 🙂 ik kan ook intens gelukkig worden van het kopen van dit soort hobby spullen.

 5. Darina 10 januari 2017 / 07:56

  Prachtige potloden! Ik kan je gevoel heel goed begrijpen, ik word ook altijd zo blij van dit soort winkels en spulletjes. Ik ben heel benieuwd naar je creaties.

 6. Sofie 10 januari 2017 / 08:46

  Oeh! Ik woon in Groningen maar ben nog niet eens in die winkel geweest. Tijd om daar eens een bezoekje langs te brengen binnenkort! Handlettering is ook iets wat mij interessant lijkt om te doen, lijkt me een mooie ontspannende uitdaging.

 7. Emmy 10 januari 2017 / 09:12

  Faber is echt een fantastisch merk! Ik heb er ook een aantal tekenspullen van en ze gebruiken heerlijk. Als ik ooit het budget heb, dan koop ik nog meer!

 8. Marion 10 januari 2017 / 09:53

  Oh, wat een leuke spulletjes. Heb ook super veel goede dingen gehoord over faber castel. Ben erg benieuwd wat voor moois je er van gaat maken. Vind het in iedergeval super om te zien hoeveel plezier jullie samen hebben in het creatief bezig zijn!

 9. Bianca Schrijft 10 januari 2017 / 12:00

  Faber Castel is gewoon zo’n beetje het merk. Zelf wil ik ooit de polychromos 76-delige set of die kist met alles wat ze hebben, maar dan moet ik echt eerst de jackpot winnen.

  • Lisanne 10 januari 2017 / 15:19

   Jaaaa die kist heb ik ook gezien, echt geweldig!

 10. Ayla 10 januari 2017 / 12:05

  Jaloers!! Ik zou willen dat ik zo mooi kon tekenen als jij en hiermee aan de slag kon! Helaas komen er bij mij alleen stokpoppetjes uit als ik iets wil tekenen. Een video van wat je al gemaakt hebt lijkt me heel leuk, ik vind het ook een supergoed idee van je om je kustwerkjes te gaan verkopen!

 11. Daniëlle 10 januari 2017 / 12:23

  Wat een mooie spullen! Heerlijk om zo af en toe eens een cadeau voor jezelf te kopen!

 12. Patricia 10 januari 2017 / 15:26

  Was ik maar zo creatief… Ziet er heel mooi uit namelijk. Succes er mee. Geniet van wat je gaat creëren, want volgens mij haal je daar je meeste rust, maar ook energie uit.

 13. Josephine 10 januari 2017 / 15:50

  Gaaf, ik zou heel benieuwd zijn naar een video met je creaties! Is misschien wel gelijk een mooie reclame voor de verkoop?

  Voor mezelf lijken me de pennen heel handig, bedankt voor de tip! 🙂

 14. Curly Creative 10 januari 2017 / 16:42

  Leuk Lisan! Ik kan ook ontzettend blij worden van zulke spulletjes!
  Ik ben dan ook erg dankbaar dat ik ze voor mijn werk regelmatig mag bekijken 🙂

  Ben activiteitentherapeut in een revalidatiecentrum hier in de buurt. Ik wens je een heel creatief en prachtig jaar toe <3

 15. Mariska 10 januari 2017 / 20:48

  Wat een mooie producten! Super vet ook dat je dit gaat doen om kaartjes te maken en die te gaan verkopen 🙂 je bent er volgens mij ook wel goed in.. van wat ik tot nu toe gezien heb 🙂

 16. Bianca 10 januari 2017 / 21:14

  Ik moet je artikel eigenlijk niet lezen want dan word ik mega hebberig, hahaha. Ik moet toch ook maar eens richting het hoge noorden, je scoort daar elke keer te leuke dingen!

 17. Maike 10 januari 2017 / 21:37

  Ben benieuwd wat je er allemaal mee gaat maken. Het materiaal ziet er in ieder geval erg goed uit!

 18. Leonie 10 januari 2017 / 21:38

  Ja goed idee om de kaartjes te gaan verkopen! Volgens mij heb ik dat al vaker gezegd, en anders gedacht haha. Je hebt er echt talent voor!

 19. Ilona Wielinga 10 januari 2017 / 22:21

  Erg tof dat je die potloden hebt gekocht, ik had ze zelf al soortgelijke in mijn bezit voor school maar moet me er toch maar eens wat meer in gaan verdiepen

 20. Amandjuh88 11 januari 2017 / 09:02

  Ik heb de houten kist met 120 polychromos potloden en ik ben er zo blij mee! Elke keer als ik die openmaak om te gaan kleuren voel ik me net een klein kind in de snoepwinkel!

 21. Jacqueline 11 januari 2017 / 17:33

  Goede investering lijkt me! Zelf ben ik niet zo’n tekentalent, dus als ik eens iets wil tekenen, pik ik wat potloden van mijn kinderen. 😉

 22. Sophie 12 januari 2017 / 00:24

  Wat een enthousiasme! Daar wordt ik gelukkig van!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.