Q&A: Lisanne & bloggen

Het is alweer een tijdje geleden dat jullie mij vragen stuurden voor een ‘Ask me anything’. Vandaag geef ik jullie de vragen op het gebied van bloggen. Daarover kwamen namelijk opvallend veel vragen!

bloggen

Bron

Heeft het bloggen je leven heel erg veranderd?

Leuke vraag! Ja, dat heeft het zeker. Het was een soort keerpunt in mijn leven, dat moment. Ik kreeg na 5 jaar ziek zijn eindelijk een diagnose, ik deed toen toevallig een therapie die wel hielp en ik begon mijn blog. Dat was dus een samenloop van gebeurtenissen, maar vanaf dat moment is mijn leven wel ontzettend veranderd qua instelling van mij. Ik ben het leven op een heel andere manier gaan bekijken (hoe zeweverig dat ook klinkt).

Natuurlijk heeft het bloggen mijn leven verder ook veel veranderd. Ik heb nu mijn eigen bedrijf, ik heb veel contact met bedrijven en ben natuurlijk veel bezig met bloggen. Maar ook heb ik het gevoel dat ik door mijn blog een soort van ‘mijn steentje bijdraag’. Ik heb sinds ik blog al onwijs veel mails gehad van verschillende mensen die aangaven echt iets te hebben gehad aan mijn blog. Dat vind ik bijzonder en dat geeft me ontzettend veel voldoening!

Verder is mijn leven sowieso heel erg veranderd, vergelijken met mijn leven van voor het bloggen kan niet zo goed meer omdat het zo verschilt.

Wat doe je met negatieve comments?

Ligt eraan wat voor comments het zijn natuurlijk! Als het puur gescheld is of iets anders wat niet door de beugel kan, dan verwijder ik het. Ik geloof dat dat slechts een enkele keer is gebeurd gelukkig. Verder is iedereen vrij om kritiek te geven of ergens een mening te geven, positief, maar dus ook negatief!

Maak je het design voor je website zelf?

De layout van nu is een standaard thema, kleuren door mij gekozen, de header heb ik zelf gemaakt en verder zijn er wat kleine aanpassingen gemaakt door andere mensen. Ik heb er zelf totaal geen verstand van, dus ik ben op het moment bezig met een nieuwe layout samen met iemand die er wél verstand van heeft!

Wat vind je zelf de leukste/mooiste blog die je geschreven hebt?

Goh, dat vind ik een onwijs moeilijke vraag! Ik heb laatst wel een blog gemaakt met mijn 7 favoriete blogposts. Maar ik weet niet of dat mijn ultieme favorieten zijn en welke blog dan echt het mooiste is. Er staan nu 1.128 blogposts online, dat zijn er zo veel dat ik niet eens meer weet wat ik allemaal precies geschreven heb! Maar die 7 favorieten vind ik wel heel mooi.

Als ik moest kiezen zou ik denk ik gaan voor het artikel over mijn grootste angst. Niet omdat het zo mooi geschreven is, maar vooral met de reacties die ik erop gehad heb en wat voor gevoel het mij terug gaf.

Ik heb weleens dat ik trots ben op een bepaald element in een foto. De grote foto met de bokeh effectjes bijvoorbeeld!

Je hebt voor je blog al een hoop foto’s moeten maken, net zoals elke blogger, eigenlijk. Is er een foto waar je écht heel erg trots op bent? Die gewoon heel mooi is, of waar je zelf misschien heel mooi op staat?

Goede vraag! Ik ben nog niet zo heel erg goed met foto’s maken. Ik maak over het algemeen wel aardige foto’s vind ik, maar niet echt uitmuntend dat ik zo trots ben op een foto dat ik dat heb onthouden.

Ik vind het wel heel erg leuk om ermee bezig te zijn, maar ik kan nog veel leren. Ooit heb ik zo’n foto en kan ik vol trots zeggen dat ik die mooie foto gemaakt heb, haha. Voorbeelden  voor mij zijn beautyblogsters Vera en Cynthia wat dat betreft, zij maken zo onwijs mooie foto’s!

Vind je het niet moeilijk om elke dag weer iets te bedenken om over te schrijven voor je blog?

Gek genoeg: helemaal niet! Vooral de laatste tijd heb ik aan inspiratie totaal geen gebrek. Ik heb het vaak genoeg gehad hoor, dat ik niets kon bedenken (maar dan deed ik het toch!).

Zet je muziek op tijdens het bloggen? Waarom wel, waarom niet. Wat voor muziek?

Meestal niet, ik heb wat problemen met mijn concentratie en ik heb gauw hoofdpijn, dus dan is dat niet zo’n goede combinatie. Als ik me goed voel luister ik wel muziek (bijvoorbeeld als ik foto’s aan het zoeken ben). Omdat ik niet zo vaak muziek luister steek ik nooit zo veel energie/tijd in het zoeken en downloaden van fijne muziek, dus meestal luister ik gewoon naar de Non stop 40 via Nederland.fm.

Dat waren ze! Best een aantal he? Hoop dat jullie het leuk vonden om ze beantwoord te zien 🙂 Binnenkort ga ik aan de slag met de rest van de vragen!

26 reacties

 1. Mar 12 maart 2013 / 17:23

  Laat ik maar een keertje reageren haha. Ik lees wel regelmatig eventjes mee, maar reageren doe ik eigenlijk weinig.
  Ik heb zoveel bewondering voor jou! Ik heb geen fybro, maar wel CVS en weet daardoor wel beetje hoe jij je voelt. En ik vind het zo ontzettend knap hoe jij je leven nu op de rit heb! En als ik heel eerlijk ben kan ik daar alleen maar jaloers op zijn. Inmiddels ben ik alweer 6 jaar afgekeurd en dus thuis en ik kan je vertellen, dat is hèèl lang. Ik ben 24 en zit dus hele dagen alleen thuis, want m’n vriend is natuurlijk wel gewoon werken! Ik voel me ook niet zo nuttig, maar ik durf de stap niet meer te ondernemen om iets te doen. Ik zou ook graag een blog willen starten, maar ben daar te onzeker voor. Bang dat ik een flater sla, ik nooit bezoekers zal krijgen en iedereen mij uit zal lachen.
  Jij hebt dit totaal niet en ik vind jou zo dapper en sterk! Ik zou willen dat ik ook zo was en niet zo onzeker zou zijn! Dat ik ook een thuisstudie zou kunnen doen enzo.
  Natuurlijk doe ik ook wel een hoop, ik kan m’n huishouden helemaal alleen doen en heb een hondje gekocht wat ik ook niet durfde en dat gaat ook hartstikke goed. Maar een thuisstudie of blog durf ik nog totaal niet..
  Dus meid, ik ben hartstikke trots op je en ga zo door!

  • Hannah 12 maart 2013 / 17:31

   Oh my god, meid start alsjeblieft een blog! Ookal loop je een flater, heb je maar 2 bezoekers per week, als je het leuk vind om artikelen te schrijven moet je dat vooral doen! Desnoods als een soort dagboek =)

  • Vera 12 maart 2013 / 21:25

   Alles stap voor stap!
   Ik vind het knap van je dat je hier je verhaal verteld. Misschien kan je eerst anoniem een blog starten? Of anders maak je gewoon eerst wat artikelen die je er op zou zetten als je een blog zóu hebben. Lekker ‘veilig’ in word. Misschien is dat de eerste stap naar je eigen blog. 🙂 Succes meid!

  • Roos 14 maart 2013 / 19:43

   Ik vind ook dat je er voor moet gaan!
   Het is een gokje die je moet nemen om je dromen achterna te gaan. Ik was ook heel onzeker over het starten van een blog. Maar omdat ik ook fibromyalgie heb had ik echt de behoefte er iets mee te doen. Ik heb er laatst vrij spontaan er toch eentje aangemaakt. Ik ben nog niet ver en ik vraag me soms af waar ik aan begonnen ben, maar onthoud dat je het voor jezelf doet en niet voor al die mensen en wat ze moeten vinden. Dan maak je je alleen maar druk over dingen die je simpelweg niet weet! Misschien vind iedereen het hartstikke fantastisch bereik je er wel wat mee, dan is het toch zonde als je het niet zou doen?
   Succes, x

 2. kirsten 12 maart 2013 / 17:27

  Heel leuk om te lezen (: Het lijkt me erg moeilijk om met jouw ziekte om te gaan.. Ik vind het echt knap hoe je het doet! (:

 3. Anne Solveig 12 maart 2013 / 17:33

  Ohh leuk geschreven! Je doet het echt heel erg goed! Al 1200 posts online, knap zeg! En je layout is dan wel ‘standaard’.. Ik vind ‘m wel leuk, ben benieuwd naar de nieuwe!

 4. Simone 12 maart 2013 / 17:37

  Leuk om te lezen! Ik vind jouw blog altijd super inspirerend. Ik was dan ook erg blij met jouw reactie op mijn blog! Blijf vooral lekker bloggen meid! Het lijkt mij ook erg leuk om iets met foto te gaan doen! Ik ben trouwens benieuwd naar je nieuwe lay-out!

 5. martina 12 maart 2013 / 18:03

  fijn dat het bloggen zoveel positieve dingen voor je gedaan heeft en dat ook nog steeds doet!

 6. Brechtje 12 maart 2013 / 18:04

  Leuk om te lezen! Ik lees je blog al een lange tijd en het blijft leuk om te lezen. Fijn dat je leven sinds het bloggen positief is veranderd. Oh, ik ben nu wel erg benieuwd naar je nieuwe lay-out! 😀

 7. Hester 12 maart 2013 / 18:55

  Ik denk dat een nieuwe lay-out ook wel wat goeds doet voor je blog, nog even een extra upgrade! Leuke antwoorden 🙂

 8. Rianca 12 maart 2013 / 19:07

  Leuk om te lezen dat het bloggen je zoveel positieve dingen heeft gebracht! Ga vooral door met bloggen en ik ben heel erg benieuwd naar de nieuwe layout.

 9. Simone 12 maart 2013 / 19:21

  Wat leuk om te lezen hoe jij erin staat. Het is ook mooi om te lezen dat je door het bloggen eigenlijk ook persoonlijk bent gegroeid. Ga zo door!

 10. Anna 12 maart 2013 / 19:30

  Leuk om te lezen! Mijn leven is ook veranderd door het bloggen, het is iets waar ik veel van leer en als ik even niets te doen heb dan weet ik precies waar ik mij op kan richten: mijn blog! 🙂

 11. Lianne 12 maart 2013 / 20:36

  Kan me niet voorstellen dat je écht negatieve comments krijg eigenlijk, je blog is veel te leuk!

 12. Kelly Caresse 13 maart 2013 / 07:16

  Wat interessant om middels deze vragen meer over je persoonlijke verhaal achter het bloggen te lezen 🙂 en wat fijn dat het bloggen zoveel positiefs geboden heeft! 🙂 ik vind je echt een voorbeeld op bloggebied!

 13. Joyce 13 maart 2013 / 11:18

  Leuk geschreven!
  En ik zou zeggen, ga zo door!

 14. annouska 13 maart 2013 / 21:38

  Leuk het eerste deel van je Aks my anything. leuk om te lezen.. 😀

 15. Anouk 14 maart 2013 / 21:33

  Leuk om zoiets te lezen, blij dat je het bloggen zo positief ervaart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.