Ongezond op zijn gezondst, mijn favoriete recepten!

Zoals je wellicht weet: ik ben geen keukenprinses. Ik houd van kipnuggets en patatjes, maar ik doe sinds kort gezond. Geloof me, er gaat een wereld voor me open! De Culy wereld, in dit geval. Ik vond een aantal super leuke recepten, die normaal ‘slecht’ zijn (ongezond). Maar op deze manier zijn ze zo slecht nog niet! Dit zijn de leukste, lekkerste gezonde foodies die ik heb kunnen vinden!

gezonde snacks

Gezonde snack ideeen 

Ja, laten we beginnen met een hele leuke! Allemaal verschillende snacks, waarbij vooral gebruik gemaakt wordt van fruit en groenten. Hiervan ga ik zeker weten nog wel iets maken! Vooral de eerste (met de appel ringen, maar wel zonder pindakaas hoor) lijkt me heerlijk!

gezonde pizza

Courgette pizza

Courgette pizza. Ziet er geweldig uit! Ik krijg wel heel erg veel trek als ik naar deze foto kijk, haha. Alleen zo’n pizza bodem is natuurlijk niet echt heel gezond…

bloemkool pizzabodem

Gezond pizzadeeg van bloemkool

Wist je dat je ook van bloemkool pizzadeeg kunt maken? Super leuk om te zien! Hierbij gebruik je wel ei en kaas, of dat gezond is daar zijn de meningen verdeeld over. Maar naar mijn mening kun je beter dat eten dan ‘echte’ snacks!

gourcettetaart

Courgette taart met feta en dille

Ziet dit er niet heerlijk uit? Courgette taart! Ook deze doet me weer een beetje denken aan pizza! (of komt dat gewoon door de tomaatjes bovenop?)

kruidenboter zelfgemaakt

Zelf kruidenboter maken

Ik heb nog nooit zelf kruidenboter gemaakt, maar ik vind kruidenboter bij de pizzeria altijd zo onwijs lekker! Op zo’n lekker vers broodje…

raw vegan saus

Guacamole klassiek recept of de rauwe versie

Ziet er ook heerlijk uit, hoewel ik het niet vaak eet (en ook niet vaak gegeten heb). Zijn er eigenlijk gezonde dingen waarbij je dit zou kunnen eten? Hoe eten jullie het?

kaasmuffins

Kaasmuffins

Of dit gezond is, daarover mag je zelf oordelen, haha! Ik vind ze er onwijs lekker uitzien! Het lijkt me wel tof om een keertje hartige muffins te maken.

raw vegan glutenvrije cheesecake

Raw vegan glutenvrije cheescake

Ooooh, dit is echt het recept uit dit rijtje dat ik het liefst vandaag nog zou maken. Maar, wat ik altijd heb met raw vegan recepten, is hierbij ook het geval. Of ik heb niet de juiste keukenmachines/apparaten/dingen. Of ik weet niet waar ik de ingrediënten moet vinden. Of… ik weet überhaupt niet wat sommige ingrediënten moeten voorstellen. Maar een ding is zeker: ik wil deze taart.

Dus, dat waren mijn gezonde ongezonde favorieten. Alle recepten komen van Culy.nl, een website waarop ik uren kan rondsurfen. Al dzeze recepten klinken geweldig, maar met mijn kookkunsten blijft het helaas vaak bij een fruitsalade en meer bijzonder eenvoudige dingen. Wat is jouw favoriete gezonde recept?

14 reacties

 1. Lifesplash 21 oktober 2012 / 08:58

  Veel kende ik er al, blijft altijd leuk om creatieve ideeën rondom eten te verzinnen! Er zijn zoveel manieren hoe je iets gezonds kunt maken. Altijd tof!

 2. Chantal 21 oktober 2012 / 09:07

  Wat een lekkers allemaal zo op de vroege zondagmorgen, krijg er trek van! <3

 3. Yvonne 21 oktober 2012 / 09:58

  Raw vegan cheesecake is zoooo lekker <3
  Ik at het bij de Hagedis, een vegetarsisch restaurant.
  Eigelijk moet ik het een keer zelf maken :p

 4. Hester 21 oktober 2012 / 10:00

  Awh, Culy is inderdaad zo’n inspiratiebron! Vind het soms alleen jammer dat ze dan verwijzen naar een Engelse website waar het volledige recept op staat. Ik heb al wel heel vaak zelf kruidenboter gemaakt, is heel makkelijk. Beetje boter, beetje gedroogde kruiden, beetje zout beetje peper beetje knoflookpoeder, mengen en proeven en tadaa!

 5. Esmée 21 oktober 2012 / 11:33

  Leuk!!
  Courgette pizza lijkt me best de moeite waard om eens te proberen 🙂

  Liefs, Esmée

 6. Anja 21 oktober 2012 / 19:29

  Ik krijg er gewoon helemaal honger van..
  En zin om lekker te kokkerellen! 😀
  Leuke tip, dat culy. Zal me er maar eens in gaan verdiepen wat het ziet er verdomd goed uit!

 7. Ellen 21 oktober 2012 / 20:00

  Ziet er heerlijk uit! guacamole is van avocado gemaakt toch? Ik vind avocado in een salade heerlijk.

 8. lonneke 21 oktober 2012 / 22:33

  Ziet er allemaal lexker uit
  Mhhh avocado, love it.
  X

 9. Ilse 21 oktober 2012 / 22:59

  Hmmm, ik wil die kaasmuffins wel proberen. 🙂

 10. Lisette 22 oktober 2012 / 16:16

  Hmm, het ziet er allemaal heerlijk uit! ik denk dat ik volgende week ook gezond ga doen.
  Een pizzabodem is inderdaad ongezond. Wat mijn moeder nog wel eens een doet is inplaats van gewoon bloem, er volkorenbloem in doen. Dat maakt het al iets gezonder haha.

 11. Yvonne 29 oktober 2012 / 18:05

  Avocado eet ik graag op brood, met peper en zout.
  Guacomole is ook enorm lekker in een wrap(of met bulgur/ rijst) met kidneybonen, gegrilde pompoen, champignons en (gebakken)uien en natuurlijk uit de breiden met vanalles wat je lekker vind..
  Eetze..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.