Mijn favoriet: De koning van de groentesapjes!

Vandaag onthul ik het geheime recept van mijn favoriete sapje! Eigenlijk is hij helemaal niet zo geheim, maar hij is wel heel lekker. Ik ben geen groenten-fan, ik ben niet zo gevorderd in het eten van groenten. Ik vind het eigenlijk niet zo heel lekker, als ik eerlijk ben, vooral niet in sapjes. Maar door de juiste ingrediënten toe te voegen kun je van zo’n gezond sapje toch een heel erg lekker sapje maken!

groenesapje1-1

Aanschouw een glas gevuld met mijn sinaasappel-, spinazie- en citroensapje! Ik zou hem voor de makkelijk (en vanwege de kleur) gewoon een spinaziesapje noemen!

groene-sapjes2

De ingrediënten:

 • Spinazie
 • Sinaasappels
 • Citroen

Ik kan je niet vertellen in welke verhoudingen je dit moet doen, want iedereen vindt iets anders lekker. De citroen zorgt ervoor dat de smaak van de spinazie niet zo enorm overheerst. Deze heft die smaak hiervan een beetje op en zorgt voor een frisse twist. Ik heb dit sapje ook eens met pruimen gemaakt, doordat er geen citroen in huis was. Was ook erg geslaagd, want; is ook zuur. Maar het aller-lekkerst maak je dit sapje toch met citroen!

Als je vaak en veel groente eet en dit ook lekker vindt, dan kun je er best een aardige portie spinazie bij gooien! Ben je net zoals ik een ‘beginner’ gooi er dan wat meer sinaasappel en citroen bij.

groenesapje3

De eerste keer dat ik dat sapje maakte, maakte ik ook nog een aantal andere sapjes. (Sinaasappel, druiven&sinaasappel, appel&komkommer, bleekselderij&weetiknietmeer). Maar deze was echt duidelijk de winnaar! Groentesapjes zijn niet mijn favoriet, maar dit sapje maakt het allemaal toch een stukje fijner!

Uiteraard kun je in plaats van een sapmachine, ook een blender gebruiken. Dan krijg je gewoon een lekkere groene smoothie!

Dus, dit recept ga ik niet gauw meer vergeten en hopelijk nog heel veel drinken! Zo’n sapje is namelijk heel erg fijn als je even een vitamineboost nodig hebt.  Drink jij weleens groentesapjes (of smoothies?) en wat is jouw favoriete recept?

15 reacties

 1. Ilse 5 oktober 2012 / 14:33

  Lekker alleen ik mag geen mandarijn. 🙁

 2. Limoentje 5 oktober 2012 / 14:34

  Je bent wel laaiend enthousiast over je sapjes he? 😉
  Met spinazie vind ik altijd erg lekker, net als jij. Ik gooi er vaak banaan bij, dan wordt het ook wat zoeter.
  Selderij lijkt me ook lekker trouwens.

  Volgende week maar weer eens de blender erbij pakken en meer smoothies maken.

  • Lisanneleeft 5 oktober 2012 / 16:17

   Ja! 😀
   Banaan is een goede om eens te proberen! Dat heb ik nooit geprobeerd omdat een banaan niet in de sapmachine gaat (en dus niet mocht tijdens het sapvasten). Goed idee dus 😀

 3. tineke 5 oktober 2012 / 16:07

  Ik heb ze een hele tijd gedronken, maar nu inmiddels al een hele tijd niet meer! Misschien moet ik er toch weer eens mee beginnen, want het is wel lekker gezond!

 4. Hester 5 oktober 2012 / 16:33

  Ik heb nog nooit een groentesapje op, wel smoothies. Groente in de blender en dan opdrinken lijkt me best apart zeg maar, haha! Ik snap wel dat je niet alles lekker vindt, zou ik ook niet vinden.

 5. Debbie 5 oktober 2012 / 20:08

  Ik hou het toch liever op fruit smoothies… Ben ook echt niet gek op groentes.

 6. Yvonne 5 oktober 2012 / 20:42

  Je kan ook het sap van de spinazie blenden met banaan of ander fruit 🙂
  Dan heb je sap met fruitpuree en krijg je ook de vezels binnen 🙂

  • Lisanneleeft 5 oktober 2012 / 23:03

   Heb ik laatst ook gedaan! Mocht onder het sapvasten natuurlijk niet, maar is wel een heel goed idee 😀 (en was errug lekker!)

 7. Marcella 5 oktober 2012 / 22:17

  Ik maak vaak een sapje met spinazie, banaan en een beetje yoghurt en lijnzaad. Erg lekker, neem het ook wel eens als ontbijt.

  Verder ook vaak met fruit maar dat wordt in de winter wel wat minder denk ik. Toch iets lastiger verkrijgbaar.

 8. Jet 6 oktober 2012 / 12:01

  Lekker hoor! Ik ben zelf een beetje lui en koop soms wel van die sapjes in de winkel, maar zelf gemaakt zijn ze toch het lekkerst!

 9. Esra 7 oktober 2012 / 00:33

  Waar koop je die flesjes?? En zijn ze van plastic of glas, ben benieuwd.

  • Lisanneleeft 7 oktober 2012 / 03:33

   Die flesjes zijn verpakkingen van de verse sapjes van de AH! En ze zijn van glas 🙂

   Heel fijn om te hergebruiken 😀

 10. Maaike 24 januari 2013 / 19:18

  Ik heb vandaag 5 liter sap gemaakt van wortel, winterpeen, mandarijn, courgette, paprika, mango, sinasappel en appel. Erg lekker en erg gezond. Voor de komende dagen staat het in de koelkast en de rest vries ik in. De kids vinden het ook erg lekker en krijgen op deze manier gemakkelijker de goede vitaminen binnen. De flesjes die ik gebruik zijn van plastic en 330 ml. Onze supermarkt heeft een verse sinasappel tap en hadden daar dus ook allemaal lege flesjes bij staan. Ik heb gevraagd of ik bij hen de flesjes ook leeg kon kopen. En vandaag dus te horen gekregen dat ik een doos mocht overnemen van 75 stuks…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.