FAVORITES: Natuurlijke beauty

Ja, ik houd van budgetshoppen, maar dat neemt niet weg dat ik geïnteresseerd ben in natuurlijke beauty-producten. Omdat het eerlijk(er) is, maar ook omdat het gezonder is. Én omdat natuurlijke producten vaak zorgen voor mooi op een natuurlijkere wijze (dat klinkt gek? zal het zo uitleggen!), ben ik ook fan van natuurlijke beauty producten. Graag laat ik jullie de gezichtsverzorging en haarverzorging die ik gebruik zien.

natuurlijke beauty

Yes to… tomatoes! Conditioner & shampoo

Deze twee haarproducten gebruik ik nu al heel erg lang. En ze blijven fijn! Doordat ze natuurlijk zijn werken ze niet zoals de normale haarproducten die je in de drogist vindt. Die in de drogist zijn vaak agressiever waardoor je huid eerder geïrriteerd raakt. De conditioner bevat geen siliconen, wat in de meeste conditioners wel zit. Dit zorgt ervoor dat het niet zo gaat ‘hangen’. Goed, dit werkt voor mij gewoon ontzettend prettig! Ze zijn er ook in carrot en cumcumber versie, maar tomatoes vind ik echt het meest fijn.

De shampoo is 99,4% natuurlijk en de conditioner 99,9%. Deze zijn te koop voor ongeveer 7 euro per fles (van een halve liter!) bij oa. De Tuinen.

Hema Natural facewash gel & cleansing tonic

Toen ik zag dat Hema ook aan de natuurlijke producten ging was ik eventjes heel blij! Normaal zijn natuurlijke beauty producten wat duurder dan ‘normaal’, maar Hema is uiteraard fijn voor de portemonnee. Goede zet, Hema!

De facewash vind ik zelf heel erg prettig! De producten ruiken een beetje vreemd, maar bij de facewash is dat totaal niet storend. De tonic heeft echter wel een erg vreemde muffe geur. Dat snap ik ook wel, er zitten natuurlijk geen parfums in, maar toch moet ik zeggen dat ik me er een beetje aan stoor. De tonic is niet de beste tonic die ik ooit geprobeerd heb, maar hij is wel oké. Als je perse voor natuurlijk wil gaan, dan is dit helemaal geen verkeerde keuze!

De precieze prijzen van de producten weet ik niet, maar ze zijn zeker budgetproof. De prijzen van de uit 22 producten bestaande lijn liggen allemaal tussen de 1,80 en 7,60. Miss Lipgloss schreef dit artikel over de natural lijn van Hema. Hierin kun je nog meer info vinden over de lijn!

Uiteraard gebruik ik ook Lush en The Body Shop producten, deze vind ik ook erggg fijn. Maar ik denk dat iedereen die producten wel kent. Gebruik jij natuurlijke beauty producten? Wat zijn jouw absolute aanraders?

29 reacties

 1. Isabel 1 februari 2013 / 07:20

  Ik wil wel wat meer natuurlijke beautyproducten gaan gebruiken, naast TBS. Ik ga zeker even kijken bij de Tuinen en de Hema!

 2. Ingeborg 1 februari 2013 / 07:26

  Leuk! Mijn favoriete product is dan de Tea Tree Water van Lush.

 3. Emilia 1 februari 2013 / 07:30

  Oeh leuk om te lezen! Ik gebruik ook een shampoo van Yes To…, maar ik heb de Carrots-versie. Volgende keer wil ik de Tomatoes proberen haha.
  En ik vind het inderdaad ook tof dat Hema nu een natuurlijke lijn heeft, ik heb er nog niets van gekocht omdat ik nog niets nodig had, maar ik wil er nog wel eens iets van proberen 🙂

 4. Kelly Caresse 1 februari 2013 / 08:20

  Ik heb heel lang de gezichtslijn van yes to carrots gebruikt, ik was er heel erg tevreden over! Vond de producten lekker ruimen en de prijs kwaliteit verhouding is goed!

 5. Ashleey 1 februari 2013 / 08:40

  Zo leuk om te lezen! Ik gebruik precies dezelfde shampoo en is echt goed!

 6. Hester 1 februari 2013 / 08:46

  Ik heb wel eens een shampoo van Yes To Carrots gebruikt, maar ik gebruik nu verder geen natuurlijke producten ofzo. Wel fijn dat het nu ook van budget merken op de markt komt!

 7. Lifesplash 1 februari 2013 / 08:54

  Die Yes To … producten wil ik graag eens gebruiken! Ik heb nu aan natuurlijke shampoo van Cattier Paris en dat is ook écht een aanrader. Mijn haar voelt daarna nooit zo nep glad door die siliconen. Die van de Hema heb ik nog nooit geprobeerd, al lijken mij die wel lekker.

 8. Tedje 1 februari 2013 / 08:56

  Die producten van de Hema zijn echt super fijn. Ik heb de zeep en de douchegel, heerlijk!

 9. kirsten 1 februari 2013 / 09:45

  Ik heb beide producten nog nooit geprobeerd maar lijkt me wel fijn (: Ook goed van Hema dat ze natuurlijke producten hebben.

 10. Suzanne 1 februari 2013 / 10:32

  Ik gebruik een cleaner en toner van TBS. Misschien best slecht dat ik niet zo zeer kijk wat er in producten zit. Zou ik toch vaker moeten doen.

 11. Kimberley 1 februari 2013 / 11:46

  Ben benieuwd naar die Yes to! Zelf heb ik de Hema gezichts scrub en ook de body scrub nu een tijdje. Die werken ook echt fijn! Wil er wel meer van gaan proberen.

 12. Lien 1 februari 2013 / 12:04

  De Yes to… tomatoes! Conditioner & shampoo heb ik ook een hele tijd gebruikt. 🙂 Fijne producten! Je hebt wel beiden nodig, omdat met enkel de shampoo mijn haar niet genoeg verzorgd was.

 13. LounaBeauty 1 februari 2013 / 13:44

  Ik gebruik graag Clarins producten. Ik heb echt een te gevoelige huid, alles wat ik smeer of gebruik zorgt voor uitslag of rode bultjes. Niet fijn.. ik ben nog steeds opzoek naar de juiste reiniger voor mijn gezicht. tot op heden nog niet echt gevonden. 🙁

 14. Charlotte 1 februari 2013 / 14:57

  De facewash lijkt me erg fijn!
  Mooie natural producten <3

 15. Kimberly 1 februari 2013 / 15:26

  Die Yes to.. Lijken me zo fijn! Ook de Yes to Blueberries en carrots lijken me fijne lijnen.

 16. SanneWierda 1 februari 2013 / 15:28

  Ik heb ook een tijd de Yes to Carrots-shampoo en conditioner gebruikt, maar vond de conditioner niet voedend genoeg. En ja, de eco-producten van de HEMA vind ik ook erg fijn!

  • Lisanneleeft 1 februari 2013 / 19:21

   Een paar jaar geleden hebben ze de conditioners veranderd, helaas! Voorheen waren ze eigenlijk nog beter 😛

 17. Rosalie 1 februari 2013 / 15:47

  Ik heb van Yes To alleen nog maar een keer een lipbalsem gebruikt, nog nooit haarproducten. Proberen kan altijd.

 18. laura 1 februari 2013 / 17:39

  ben benieuwd naar de tomaten conditioner en shampoo!

 19. Kauthar 1 februari 2013 / 17:44

  Gotta love natuurlijke verzorgingsproducten! Ik gebruik zelf ook vaak Yes To voor mijn haar, de worteltjesversie die lekker naar baby’s ruikt. De producten zijn relatief wat duurder dan ‘normale’ sulfaten-stuff, maar De Tuinen heeft soms mooie aanbiedingen 😉

 20. Olga 1 februari 2013 / 21:45

  Ik gebruik Rituals, huismerken, Hema en TBS 🙂

 21. Tess 2 februari 2013 / 23:31

  Die producten van Hema zijn echt fijn, maar helaas zit er geen Hema in Londen, gelukkig zijn er genoeg andere fijne merken hier te vinden! Volg je mij al via FB?

 22. laura 5 februari 2013 / 20:31

  Leuk artikel!
  The Bodyshop is trouwens helemaal niet zo natuurlijk, maar profiteren van hun imago! Het verschilt ook erg per product, in het vervolg moet je eens de ingrediëntenlijst checken!

 23. Mariska Hoppens 13 februari 2013 / 20:57

  Dit zijn zulke fijne haarproducten 😉 Nou ik vind de prijs prima.. als je kijkt wat je er voor terug krijgt (L)

 24. Anieke 30 mei 2014 / 17:13

  Ik ben echt alléén maar van de natuurlijke producten. Vandaag de handcrème van Hema Natural aangeschaft, je weet hoe dat gaat: ‘oh handig om er een in mijn tas te hebben’ terwijl er thuis nog drie staan. Maar goed, die vind ik erg lekker! Alleen doet de geur me een beetje denken aan het tuincentrum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.