Voorbereidingen voor een feest bij tijdgebrek/energiegebrek

Volgens mij kent iedereen dit wel, al zal het bij de een om energiegebrek gaan en bij de ander om tijdgebrek. Eigenlijk komt het op hetzelfde neer: je moet naar een feestje waarvoor je je van tevoren moet klaarmaken, maar eigenlijk heb je van tevoren te weinig tijd of energie om je klaar te maken. Hoe ga je aan de slag om de voorbereiding op de dag zelf te minimaliseren? Ik ben inmiddels een geoefend speler wat dit betreft, dus ik laat je graag weten hoe ik het aanpak!

feestje

Links: twee jaar geleden – rechts: de achterkant van mijn jurk van vorig jaar

Het feestje

Het is natuurlijk compleet afhankelijk van waar je naartoe gaat in hoeverre je je moet omkleden en opmaken. Vanavond én morgenavond heb ik een feestje waar ik absoluut bij moet zijn. Dit feest is eens per jaar op de opleiding van Tim en het zou ontzettend jammer zijn als ik hier niet naartoe zou kunnen. Belangrijkste feestje voor mij van het jaar? Dit feest.

Kortom, vooral nu ik me de laatste tijd minder lekker voel is het belangrijk dat ik me echt goed voorbereid en niets aan het toeval overlaat. Alles tot de laatste dag uitstellen gaat sowieso fout, dus ik ga er van tevoren mee aan de slag!

In mijn geval is het een gala (twee dagen vandaag en morgen), maar het kan ook een bruiloft zijn waar je echt bij moet zijn, een feest van de familie, een leuk feestje van een vriendin, noem maar op. En of je nu tijdgebrek hebt op de dag zelf of energiegebrek, dat maakt weinig uit. Voorbereiding! Ook erg handig voor de stresskipjes onder ons, die voorbereiding, haha.

sieraden

Ouftit

Met mijn outfit ben ik eigenlijk weken (zo niet maanden) van tevoren al bezig – ik moet beslissen welke jurken ik aan doe. Koop ik een nieuwe of heb ik nog iets in mijn kast hangen? En als ik in een winkel ben met leuke jurkjes neem ik natuurlijk altijd even een kijkje! Nu heb ik dit jaar bij Jane Norman voor een fijn prijsje een geweldige lange jurk gevonden voor de eerste avond. Een korte jurk voor de tweede avond had ik nog wel. Dacht ik. Die pasten allemaal niet meer helaas. Gelukkig vond ik op de H&M webshop op tijd een jurkje en deze arriveerde op tijd (wat niet altijd het geval is bij H&M, het was een gokje!).

Een tip tussendoor: mocht je moeite hebben met het vinden van een betaalbare lange galajurk, ik scheef daar een keer een artikel met tips over! Op dit moment hangen de winkels gelukkig vol met lange jurken, dat maakt het een stuk makkelijker.

Naast dat ik mijn jurken klaarleg, leg ik ook mijn schoenen klaar, mijn panty, ondergoed, de sieraden, mijn tasje, noem maar op. Zo hoef ik het op de dag zelf alleen nog aan te trekken en hoef ik niet meer na te denken wat nu eigenlijk leuker staat. Ik ben een vrouw die tot op het laatste moment blijft twijfelen, in zo’n geval kun je beter maar gewoon van tevoren je keuze maken!

krullen

Haar

Natuurlijk is het niet verplicht om iets met je haar te doen als je naar een feestje gaat, maar vaak staat het toch net iets mooier als je er wel iets mee doet!

Ik bedenk van tevoren wat ik met mijn haar wil doen, wat ik daarbij nodig heb, hoe lang dat duurt, en wanneer ik het ga doen.

Vanavond is het feest, gisteren heb ik mijn haren al gekruld. Nu hoor ik je denken: dat zit er dan toch helemaal niet meer in, dat zakt zo uit! Jep, dat is waar, maar er is een magische krultang waarbij dat niet gebeurt! En dat is de Remmington Pearl wand. Natuurlijk zitten de krullen de dagen erna niet meer zo strak als op de dag dat je het krulde, maar eigenlijk vind ik dat juist heel erg mooi.

Wanneer mijn haar gekruld is en wat meer structuur heeft is het een fluitje van een cent om het goed in model te krijgen! Hierbij moet je natuurlijk wel de dag van tevoren even de tijd (en energie) hebben om dit nog te doen.

Je kan ook kiezen voor een staartje, knot, of een haarsieraad, maar dat is op de dag zelf wat meer moeite, dus dat doe ik niet meer. Ook kan je het nog ingewikkelder maken, maar da’s natuurlijk helemaal geen optie als je minder tijd of energie hebt!

make-up-klaarleggen

Make-up

Ook hierbij bedenk ik van tevoren wat ik op wil doen en leg ik het vast klaar. Zo kom ik er niet op het laatste moment achter dat ik iets kwijt ben of dat de juiste kleur foundation spontaan is verdwenen, haha.

En wederom hoef je op die manier geen tijd meer te besteden aan het bedenken wat je precies gaat gebruiken, maar kun je het er zo op smeren!

Mijn nagellak doe ik een dag van tevoren op. In combinatie met gellak weet je zeker dat het die drie dagen gewoon perfect blijft zitten, dus dat erg prettig!

In geval van nood & tasinhoud

De inhoud van mijn tasje doe ik van tevoren en mijn noodvoorzieningen leg ik ook klaar van tevoren. Dat wil zeggen: extra (glutenvrij) eten in het geval dat ze dat niet hebben, extra medicijnen, mijn verzameling schoenen (je zal maar zere voeten hebben), en de standaard dingen als zakdoekjes enzo.

Verder bedenk ik van tevoren altijd even een worst case scenario: wat als het fout gaat? Wat kan er fout gaan? Daar zijn de extra medicijnen voor, de schoenen, het eten, en het feit dat Tim daar een eigen kamer met bed heeft is ook wel een geruststelling. En dat mijn ouders me eerder kunnen halen als mijn lijf niet meer kan ook. Aan dat soort dingen moet ik van tevoren altijd even denken! De ervaring leert dat er altijd wel iets fout gaat, pijn aan mijn voeten is sowieso een garantie (tenzij ik op mijn All Stars ga, hahaha) en die extra medicijnen doe ik ook van tevoren.

Uiteraard zal ik jullie mijn outfits van vanavond en morgenavond nog wel laten zien. Houd sowieso mijn Instagram in de gaten als je nieuwsgierig bent! En vanzelfsprekend laat ik in mijn diary volgende week weten hoe het gegaan is. Maar het kan bijna niet fout gaat op deze manier, toch? Ik voel me niet zo heel goed, maar zo weet ik dat ik er in elk geval zo lang mogelijk bij kan zijn! En als het niet gaat heb ik er in elk geval alles aan gedaan.

Waarschijnlijk hebben sommige mensen me zojuist stilletjes voor gek verklaard, anderen vind het het slim en bizar dat er zo veel denkwerk achter kan zitten en weer andere mensen… die zullen dit heel erg herkennen! Bij welke groep hoor jij? Hoe is jouw voorbereiding als je weinig tijd of energie hebt om je voor te bereiden op een feest?

DELEN:

46 reacties

 1. Martina 2 mei 2014 / 06:18

  Ik vind het verstandig van je! Betekend gewoon dat je het belangrijk vind om die avonden op je best te zijn en je doet alles om die kansen zo groot mogelijk te maken omdat je je eigen lichaam kent! Ik hoop dat je twee heerlijke avonden zal hebben en ik ben benieuwd naar je outfits!

 2. Dagmar 2 mei 2014 / 06:55

  Wauw wat een fijne post om te lezen en handige tips! Heel herkenbaar extra puntjes vooraf zodat de kans dat het minder goed gaat kleiner is. Mooi geschreven!

 3. Frederique 2 mei 2014 / 06:59

  Heel veel plezier Lisanne! Met zo’n voorbereiding moet het goed komen, het scheelt gewoon als alles al klaar ligt, zeker voor twijfelkonten 😉

 4. Geertje 2 mei 2014 / 07:05

  Leuk om over je voorbereidingen te lezen! Super veel plezier vandaag en morgen!

 5. Inge 2 mei 2014 / 07:09

  Heel herkenbaar ik ben ook zo’n planner. Zo snel als ik weet dat ik een feest heb, heb ik mijn outfit al uitgedacht.

 6. Linda 2 mei 2014 / 07:17

  Leuk om te lezen en begrijpelijk dat je dit doet! Voor feesten bereid ik me meestal niet zo uitgebreid of lang van tevoren voor, maar heeel veel andere dingen plan ik wel helemaal uit, dus het is ergens wel herkenbaar 🙂

 7. Cindy 2 mei 2014 / 07:20

  Heel veel plezier vanavond en morgenavond Lisanne, ik ben benieuwd naar je krullen! Geniet er van, want dat heb je verdiend!

 8. Kelly Caresse 2 mei 2014 / 07:24

  Wat slim dat je je daar zo goed op voorbereid zodat je energie bespaart en de dag en avond zelf die energie overhoudt voor het feest. Ik moet dat soort dingen ook goed plannen en voorbereiden want last minute plannen vreten energie en kosten veel stress, goede tips dit!

 9. MySimplySpecial 2 mei 2014 / 07:44

  Heel veel plezier alvast en hopelijk voel je je fit genoeg om ervan te genieten! Slim trouwens om je zo voor te bereiden.

 10. Kirsten 2 mei 2014 / 07:48

  Die uitgebreide voorbereidingen herken ik wel inderdaad, erg handig. Heel veel plezier vanavond en morgen! Ben benieuwd naar je outfits!

 11. Lauriëtte 2 mei 2014 / 08:17

  Fijne tips! Wat zie je er prachtig uit op die eerste foto! (Ook al is die twee jaar geleden haha)

 12. Miranda 2 mei 2014 / 08:51

  Wat een mooie foto’s van jou van voorgaande jaren. Heel veel plezier vanavond en morgen!

  Ik ben ook een planner maar dan voornamelijk in mijn hoofd. Ik leg meestal niet alles klaar. Nagellak doe ik inderdaad een dag vantevoren, want als dat op de dag zelf nog zou moeten… Dat is altijd een drama;)

 13. Manon 2 mei 2014 / 08:51

  Ik vind je haar en jurk op de 2e foto echt heel mooi! Slim dat je je haar al een dag van te voren doet,scheelt idd weer tijd.

 14. Ilse 2 mei 2014 / 08:52

  Ik vind het helemaal niet bizar. Ik vind het maar normaal dat als je naar een belangrijk feest moet, je even op voorhand nadenkt over wat je aan gaat doen en wat je met je haar en make-up gaat doen.
  Veel plezier vandaag en morgen!

 15. Yvonne 2 mei 2014 / 08:53

  Leuke tips! Voorbereiding is inderdaad het belangrijkste hierbij. Op deze manier doe ik het ook altijd, haha. Veel plezier vanavond en morgenavond!

 16. Susanne 2 mei 2014 / 09:03

  Verstandig dat je echt de tijd neemt voor de voorbereiding. Je weet zelf wat je wel en niet kan en wat het beste is op dit moment! Ik ben aan de ene kant zo iemand die op het het laatste moment maar uitstelt ‘omdat ik het toch niet weet’ (of dat ik het juist al wel weet maar op het laatste moment toch van gedachten verander) maar ik kan ook goed dingen van te voren gepland hebben. Met zo’n groot feest als bij jou zou ik denk ik wel meer voorbereid zijn! Ik ben heeeeel erg benieuwd naar je jurk!

 17. Isabel 2 mei 2014 / 09:08

  Ik had niet verwacht dat he zo veel voorbereidingen moest treffen joh! Echt respect dat je dat doet en kan 🙂 Heel veel plezier!!

 18. Marion 2 mei 2014 / 09:30

  Verstandig om het zo aan te pakken. Ik heb ondertussen het punt bereikt dat ik eigenlijk nooit meer naar feestjes ga, omdat het simpelweg te vermoeiend te is en de kans te groot is dat ik daardoor langdurig uitgeschakeld ben. Gelukkig heeft iedereen daar heel veel begrip voor. Soms is het wel pittig, zoals vorig jaar toen ik de bruiloft van mijn lievelingsneef miste. Ik werd wel ”live” op de hoogte gehouden via de app 🙂

  • Lisanneleeft 2 mei 2014 / 12:58

   Wat rot voor je zeg, dat klinkt niet leuk. Wel heel fijn natuurlijk dat daar begrip voor is, dat scheelt heel erg veel, jij zou er natuurlijk ook het liefste gewoon altijd bij zijn als het kon! Fijn wanneer mensen dat gewoon van je weten 🙂

 19. Hester 2 mei 2014 / 09:53

  Ik vind het eerlijk gezegd heel stoer dat je gewoon gaat, ook al voel je je misschien wel helemaal niet zo goed! Met zo’n voorbereiding maak je er in elk geval het beste van denk ik 🙂 Veel plezier alvast! Is wel tegelijk met de Beautygloss party dan of niet?

  • Lisanneleeft 2 mei 2014 / 13:00

   Dankje, ik zou natuurlijk ook gewoon niet kunnen gaan, als het echt niet anders kon moest dat wel. Nu ga ik het gewoon proberen! 😀
   Ja, is tegelijk met de Beautygloss party toevallig!

 20. Daniëlle 2 mei 2014 / 09:59

  Veel plezier! En ik verklaar je niet voor gek hoor. Heel tof dat je gewoon gaat! Deel je energie/tijd gewoon zo in zoals het voor jou goed voelt, dat is het belangrijkste!

 21. Tiffany 2 mei 2014 / 10:05

  Ik herken het! Ik plan ook altijd alles op voorhand, anders is het één groot stressmoment. Sowieso een outfit plant toch iedereen op voorhand? Of niet? 😀

  • Lisanneleeft 2 mei 2014 / 13:03

   Dat denk ik wel, de meeste vrouwen in elk geval wel, haha! Tenzij je een complete winkel in je kast hebt aan jurkjes waar je uit kan kiezen en zeker weet dat daar iets geschikt tussen zit. Maar dan nog…

   Tim heeft het makkelijk wat dat betreft, die moet gewoon een bepaald uniform aan, hoef je niet over na te denken, haha.

 22. Elize 2 mei 2014 / 10:15

  Ik pak het ook altijd ongeveer zo aan. Één keer deed ik bijna alles op de dag zelf en dat was écht geen doen natuurlijk, haha!

 23. Alix 2 mei 2014 / 10:23

  Veel plezier op het feest! Herken veel van je voorbereidingen, zelf ben ik ook al maanden van tevoren met zo’n feest bezig. Heerlijk, het internet afstruinen naar inspiratie voor mooie jurkjes en make-up/haar-ideeën!

  • Lisanneleeft 2 mei 2014 / 13:04

   Haha, zo ‘stom’, ik kwam gisteren toevallig een website tegen met geweldig mooie lange jurken! Had ik die maar eerder ontdekt… :p

 24. Hazar Chaouni 2 mei 2014 / 11:13

  Wat zie je er mooi uit! Veel plezier 🙂

  Ik bedenk ook altijd van te voren wat ik kan doen als ik ineens heel moe ben als ik ergens anders ben. Ik leg zelf ook mijn kleding een dag van te voren klaar, als dat me lukt en anders doet mijn lieve vriend dat voor mij.

  Ik heb laatst mijn haar laten knippen maar voorheen deed ik het simpelweg in een knotje of deed ik er niks mee behalve fatsoeneren haha. En mijn nagels doe ik ook altijd een dag van te voren!

 25. Ise 2 mei 2014 / 11:29

  Ik zorg ook altijd dat er iemand is die me eventueel eerder op kan halen. En het is juist al leuk om met de voorbereidingen bezig te zijn 😀 Heel veel plezier vandaag en morgen!

 26. Samantha 2 mei 2014 / 11:44

  Ik hou van voorbereidingen, maakt niet uit met wat! Ik vind het ook wel leuk om daar zo mee bezig te zijn. Voorkomt ook een hoop stress en gedoe. Veel plezier met het feest in elk geval. 🙂

 27. De Zuinige Student 2 mei 2014 / 12:30

  Een goede voorbereiding is het halve werk!
  Ik plan ook altijd dingen vooruit. Niet alleen als ik naar een feest ga maar ik pas het op meer gebieden toe.

  Wat een mooie foto’s van jou! Ik wens je heel veel plezier op het gala 🙂

 28. Kimberley 2 mei 2014 / 12:35

  Goed artikel! Zelf gaan wij niet zo vaak naar feestjes, helaas. Maarin de toekomst hopelijk wel, dankjewel voor je tips!

 29. jennn 2 mei 2014 / 12:53

  Slim om het zo aan te pakken vind ik! Ik ben zelf absoluut niet zo’n planner, meer zo iemand die er op de dag van het feest acher komt dat de jurk niet meer past en in paniek raakt haha

 30. Fatma 2 mei 2014 / 13:52

  Dit zijn hele handige tips. Ik kom meestal altijd in tijdnood terwijl ik gewoon alles de avond van te voren klaar kan leggen. Ben vaak te lui om dat te doen 🙂

 31. Demi 2 mei 2014 / 14:06

  Wat een leuk artikel! En wat is die achterkant van de jurk op de 2e foto mooi zeg! xx

 32. Mama 2 mei 2014 / 15:40

  Heel herkenbaar. Ben zo vaak compleet gestyled ergens aangekomen en vervolgens binnen een uur weer naar huis omdat het niet meer ging… De reacties van mensen doen dan best pijn; je ziet er zo goed uit… Belachelijk dat je weggaat… Binnenkort weer feestje maar ben zwanger dus medicijnen zijn geen optie… Ben nu inderdaad al stappenplan aan t bedenken ;). Nb heb fibromyalgie en hms-Eds.

 33. Luuke 2 mei 2014 / 19:49

  Handig artikel! Ik snap je wel hoor, met dat klaarleggen. Doe ik ook 🙂

 34. Nicole 2 mei 2014 / 21:19

  Ik heb eigenlijk nooit echt van die belangrijke feestjes haha.. en als ik ze heb dan doe ik oogschaduw op, iets wat ik normaal nooit doe dus maakt dan ook niet uit wat voor iets haha.. en mn haar doe ik eigenlijk nooit echt iets mee want heb 2 linkerhanden..
  En de jurk… soms kijk ik week van te voren, soms 2… haha.. Lange jurken heb ik nooit nodig gehad!

 35. Lianne 3 mei 2014 / 13:57

  Haha dit is juist heel herkenbaar! Mijn outfit + make-up en alles wat ik nodig heb, ligt vaak ook al weken van tevoren klaar. Ben ik dus niet de enige ‘gek’ :p

 36. Inge 3 mei 2014 / 16:37

  Heel slim Lisanne! Zelf heb ik door een gezondheidsklachten ook beperkte energie en ook ik moet dit soort dingen (scheelt van dag tot dag) in etappes doen. Dus ik geef je groot gelijk:) Mooie jurk trouwes!

 37. Laleh 16 juli 2014 / 21:37

  Daar kan ik nog wat van leren.
  Ik vind het moeilijk om dingen van te voren te plannen.
  Naar feestjes ga ik niet meer helaas.
  hoogstens een klein feestje bij family.

 38. Elockers 24 december 2021 / 13:08

  Wat een leuk artikel om te lezen met handige tips! Ik heb binnenkort mijn eerste festival en ga me daar ook goed op voorbereiden. Mezelf kennende zal ik wel een kluisje moeten huren om alle spullen op te kunnen bergen.

  Met vriendelijke groet,

  Anne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.