Fibro Files: Wat is fibromyalgie?

Jawel, de eerste video over fibromyalgie! Hij is niet zo goed geworden als ik hoopte, maar ik ben geen dokter, dus het uitleggen is niet mijn sterkste punt. Ik doe in elk geval een poging tot uitleggen wat het is! En welke naam moet ik nu geven aan mijn fibro filmpjes?

Ik houd niet van het maken van excuses voor dit soort dingen, maar ik kan hierbij wel zeggen dat het opnemen een ramp was. Ik had 25 minuten aan ingesproken materiaal (heel veel uhhh…, stilte, niet uit mijn woorden kunnen komen en slap geouwehoer).

Ik beloofde de lijst met alle symptomen/klachten, deze kun je op deze pagina vinden. Meer informatie over fibromyalgie vind je op fibromyalgie.nl en op fesinfo.nl

Oja, over de naam van deze serie video’s ben ik nog aan het twijfelen. Het gaat tussen de volgende opties:

 • FibroFilmpjes
 • FibroFiles
 • FibroVideo’s

Wat vinden jullie?

10 reacties

 1. Daniëlle 6 september 2012 / 17:40

  Leuk filmpje! Interessant om te weten wat het nou eigenlijk is. Wel lastig dat de diagnose zo moeilijk vast te stellen is!

 2. jeanet 6 september 2012 / 18:27

  Interessant en mooi gedaan! Ben erg benieuwd naar de vervolgfilmpjes!

 3. Hester 6 september 2012 / 19:07

  Interessant filmpje! Het lijkt me echt vervelend als je nooit lekker uitgerust wakker wordt, zo zie je maar hoe belangrijk slaap is. En dat die diagnose stellen zo moeizaam gaat, pff! Ik zou ook FibroFiles houden.

 4. Karin 6 september 2012 / 19:28

  Goed filmpje hoor Lisanne, duidelijk uitgelegd. En mijn voorkeur gaat zoals ik al eerder heb gezegd ook uit naar FibroFiles.

 5. Isabel 6 september 2012 / 21:50

  FibroFilmpjes klinkt het best, FF! En anders FibroFiles 🙂

 6. ilona 7 september 2012 / 09:32

  Goed filmpje! The Fibro Files vind ik erg pakkend. Kijk uit naar de volgende!

 7. Marah 7 september 2012 / 12:30

  Goed uitgelegd! Je hebt veel geknipt in het filmpje of niet? Ik vond de overgangen elke keer wat hinderlijk, soms zo halverwege een zin. Maar dat zal vanzelf wel minder worden als je vaker filmpjes maakt!

  • Lisanneleeft 8 september 2012 / 14:38

   Ja, klopt! Kwam ook een beetje door de heel veel uhhh’s en stiltes die erin zaten. Vond het zelf ook een beetje zonde, maar dat is zeker iets waarop ik de volgende keer ga letten! 🙂

 8. Sander 8 september 2012 / 19:42

  Geabonneerd. Voor mij was het de eerste keer dat ik een video van je zag, vind dat je het tof doet! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.