FibroVlog: De eerste 2 weken zonder gluten!

Ik eet alweer twee weken glutenvrij! Ik geef weer een update over hoe het nu gaat. Helpt het nieuwe dieet al, en is het wel vol te houden? Bekijk de video voor wanneer je benieuwd bent!

lisanne-glutenvrij

Wanneer je de video niet kan zien, bekijk hem dan hier

Dus, bedankt voor al jullie lieve reacties en tips!

DELEN:

28 reacties

 1. Frederique 16 april 2014 / 07:00

  Je ziet er goed uit Lisanne!

  Verstandig om gewoon een la te gebruiken om veilig eten in op te bergen 🙂 Handig he, die Mepalbussen?

 2. Bibian 16 april 2014 / 07:43

  Wat handig en lief dat hij de hele lade voor jou gemaakt heeft. Ik hoop dat je snel wegwijs word. Liefs

 3. Manon 16 april 2014 / 08:24

  Interessant om te kijken Lisanne 🙂 Ik vind het knap dat je er zo mee om gaat, lijkt me heel erg moeilijk om ineens zo te switchen van eetpatroon.

 4. Suzanne 16 april 2014 / 08:24

  Goed bezig Lisanne. Het zal wel even wennen zijn maar komt vast goed. Ik hoop vooral dat je straks echt verschil gaat merken.

 5. Anne 16 april 2014 / 08:41

  Wat zie je er mooi uit in deze video, mooi licht ook. 🙂 Ik vind dat je het echt knap oppakt.

 6. Marion 16 april 2014 / 08:53

  Ik zie dat je alleen crackers hebt. Ben je geen broodeter of gewoon nog niet uitgeprobeerd? Hier bij de C1000 hebben ze glutenvrij en koemelkvrij brood. Het is zo stijf als een plank en kurkdroog, maar tip: broodrooster en lekker jammetje erop! Heerlijk! Ik blijf voor je duimen dat het straks echt merkbaar effect gaat hebben.

  • Lisanneleeft 16 april 2014 / 11:23

   Ik at eigenlijk voordat ik glutenvrij moest ook nauwelijks meer brood! En inderdaad – glutenvrij brood is vaak van zichzelf niet super lekker, en we hebben nog geen broodrooster. We hebben alleen een tosti-ijzer, maar die zit vol met gluten dus die kan ik niet gebruiken. Dan zou ik een nieuwe moeten kopen!
   Voor nu vind ik crackers prima, wie weet dat ik in de toekomst wel aan het brood ga, haha!

 7. Susanne 16 april 2014 / 09:03

  Gelukkig viel de overstap wel mee! Het begin is vaak het moeilijkst. Hopelijk merk je snel verbetering!

 8. Elize 16 april 2014 / 09:07

  Hoi Lisanne,

  Fijn om te horen hoe het nu gaat 🙂
  Heel herkenbaar wat je allemaal zegt. Alsof ik mezelf hoor praten ruim een jaar geleden haha! ‘Eten is maar eten’ is nog steeds mijn motto haha 😛
  Het kan helaas (zoals je al zegt) wel even duren inderdaad voor je iets merkt, maar hopelijk komt dat moment snel voor je! Dat je meer buikpijn hebt kan inderdaad doordat je lichaam moet wennen aan al dat nieuwe eten. Glutenvrij spul bevat meestal meer suiker en vet en minder vezels, dus dat kan het misschien zijn. Maar meestal went dat wel volgens mij.
  Fijn ook dat je je eigen la hebt! Die heb ik ook bij m’n moeder en m’n vriend.

  Veel succes nog! Ben benieuwd naar je volgende update!

 9. Nicole 16 april 2014 / 09:35

  Fijn dat het allemaal best goed gaat, natuurlijk merk je er nog niets van maar je doet t super hoor!

 10. Linda 16 april 2014 / 10:14

  Wat zie je er goed uit Lisanne! Fijn om te zien! 🙂
  Ik hoop dat je snel resultaat mag merken van je nieuwe eetpatroon! Het lijkt me echt lastig om het ineens helemaal om te gooien. Gelukkig mag je nog best veel eten én groeit het glutenvrije aanbod steeds meer!

  • Lisanneleeft 16 april 2014 / 11:19

   Ja, dat scheelt wel hoor! Stel dat ik dit 10 jaar geleden ofzo had moeten doen, dan was het een stuk moeilijker geweest – dan moet je zelf aan de slag om zelf alles te maken!
   Nu zijn de glutenvrije vervangers ook niet altijd even lekker, maar dat is een kwestie van uitproberen. Genoeg fijne vervangers op de markt op dit moment 🙂 Scheelt een hoop!

 11. Jannieneke 16 april 2014 / 10:27

  Pas heb ik je blog ontdekt en ik vind het heel erg leuk om je blog te volgen! Ik hoop dat het glutenvrij eten helpt! Fijn dat zoveel mensen je ermee helpen, dat maakt het misschien ietsjes makkelijker. Heel handig om een eigen lade te vullen. Je haar zit trouwens echt heel mooi!

 12. Mandy 16 april 2014 / 11:31

  Slim dat je een eigen la vol met eten hebt, nu lijkt het net alsof je nog super veel mag eten. Hopelijk wordt de buikpijn snel minder.

 13. Kirsty 16 april 2014 / 13:12

  Wat lief dat je vriend een hele la voor je heeft ingericht met glutenvrij eten! Wel vervelend dat je nu meer buikpijn hebt, maar misschien is dat een kwestie van wennen. Laten we hopen dat dat zo is en dat het snel over gaat.

 14. Hannah 16 april 2014 / 13:46

  Wat fijn dat het glutenvrije eten zo goed gaat, nu hopen dat je snel verbetering gaat merken!

 15. Hester 16 april 2014 / 16:31

  Jammer dat je nog niets merkt, maar da’s dan ook wel logisch. Fijn dat het goed gaat in elk geval, keep it going!

 16. Tiffany 16 april 2014 / 17:21

  Wat fijn dat het zo goed gaat! Ben blij dat het niet te moeilijk is, het glutenvrij eten 🙂

 17. Chantal 17 april 2014 / 15:44

  Ik vind dat je al snel je weg hebt gevonden in het dieet! Ik begon na twee weken al langzaam aan te balen van alles. Maar ik was dan ook een brood eter en goed glutenvrij brood vinden is lastig (Nu bak ik het elke week zelf.).

  En je zult vanzelf verschil merken. Mijn klachten namen binnen een week al af, maar dat komt denk ik omdat ik zo ziek was, dat ik al de meest kleine verbeteringen merkte. Dat verschilt enorm per persoon 🙂

  Als je nou wel een keer wil lunchen buiten de deur, kies dan voor de Bagles en Beans, die hebben standaard glutenvrije broodjes (weet alleen niet of ze koemelkvrij zijn eerlijk gezegd.)
  Succes de komende weken!

  • Lisanneleeft 17 april 2014 / 19:13

   Ik at alleen elke zaterdagochtend verse broodjes van de Lidl (zo’n chocoladeding en een kaasbolletje, zo lekker!), die mis ik wel echt. Maarja, da’s maar een moment van de week gelukkig. Ik merk dat nu ik me een beetje ziekjes voel ik echt zin heb in brood – brood is zo lekker simpel!

   Thanks voor de Bagels en Beans tip, dat wist ik niet! Koemelkvrij was volgens de dokter minder belangrijk (vooral belangrijk voor het herstel), dus wie weet in de toekomst mocht er wel koemelk in zitten 🙂

 18. Anouk 17 april 2014 / 21:11

  Het scheelt inderdaad heel erg als je vooral thuis eet. Mijn moeder heeft vooral problemen als ze van huis weg is, namelijk. Thuis weten we het en heeft ze natuurlijk van alles in huis 😉 Succes ermee!

 19. Kimberly 18 april 2014 / 08:22

  Ik ben benieuwd of je over een aantal weken wel echt verschil merkt, ik hoop het zo voor je!! Wel fijn dat je steeds meer dingen vindt die je kan eten! Lijkt me lastig om ineens ermee te moeten stoppen, maar gelukkig zijn er veel dingen die wel kunnen 😀

 20. Debbie 18 april 2014 / 14:47

  Wat goed dat je aanpast aan ander eten, ben echt heel benieuwd of je straks echt verbetering gaat voelen. Want daar doe je het natuurlijk voor.

  En die buikpijn is idd niet zo gek je lichaam moet hieraan wennen dus dat komt wel goed.

 21. Mar 18 april 2014 / 16:50

  Ik kan je filmpje helaas niet bekijken doordat ik slechthorend ben. Wat ik begrijp uit de reacties is dat je er nu nog meer buikpijn van krijgt, jammer zeg! Maar ik vind het wel ontzettend knap van je dat je dit doet!
  Je hebt het, zo te lezen, in je filmpje over crackers, wat voor crackers zijn dit? En wat eet je nu als avondeten?

 22. Sybrèn Dijkhoff 22 april 2014 / 19:43

  Hallo Lisanne!

  Ik eet nu ongeveer 5 maandan glutenvrij en ik ben hiermee begonnen omdat ik erg veel last had van mijn darmen. Sinds ik geen gluiten meer eet, heb ik bijna geen pijn meer! Ik hoop dat je snel verbetering gaat merken. Wat ik heel vaak eet is quinoa. Ik weet niet of je het kent, maar het is erg lekker en ook nog eens een superfood! Daarnaast kun je je pasta’s maken van courgette. Dit doe ik ook omdat de pasta eigenlijk bijna geen smaak bevat, als je dit vervangt voor courgette dan smaakt het zo goed als hetzelfde!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.