Fijne dingen in mei

De maand is alweer voorbij! De tijd vliegt, voor mijn gevoel. Misschien komt dat gevoel wel voort uit het feit dat we, tot deze week, nog niet echt mooi en warm weer hadden gehad. Gelukkig veranderde dat aan het eind van de maand! Echter was mei ook helemaal geen verkeerde maand, ik heb van een aantal dingen heel erg genoten. Ik deel graag de fijne dingen van deze maand met je.

Moestuin

Ik zag de moestuin groeien. Eerst stond alles binnen, maar in mei hebben we een deel naar buiten verplaatst. Dat deel heb ik niet zelf gedaan, buiten tuinieren is me nog een beetje te zwaar. Maar gelukkig heeft iemand me daarbij geholpen. We hebben nu een vierkante meter moestuin, deze kocht ik bij Action. Het ziet er echt super gezellig uit! En ik heb nog een trolley vol met plantjes binnen, ook super gezellig. Dat is makkelijker om bij te houden.

We hebben nu een tomatenplantje, peultjes, courgette en nog een paar dingen die ik niet heb onthouden. En ook heel leuk: van mijn moeder kreeg ik een aardbeienplant. Dus die staat nu ook buiten, geweldig om hem te zien groeien.

Dit is de eerste keer dat ik een moestuintje heb, dus het is wat geïmproviseerd, maar ik word er helemaal vrolijk van. Mijn tuin is eigenlijk helemaal betegeld en vrij klein, maar zo een beetje groen in de tuin is toch wel heel fijn.

Nieuwe specialist & medicijnen

Door de huisarts ben ik doorgestuurd naar een nieuwe specialist. In eerste instantie heb ik dit gevraagd omdat ik veel ben aangekomen door mijn medicijnen (20 kilo!). Ik kon verrassend snel een afspraak krijgen, dat was super fijn.

Nu heb ik een afspraak gehad met mijn arts (hij lijkt een beetje op Iggy uit New Amsterdam. Echt een aanrader, die serie). De eerste indruk is dat het een heel fijne arts is, ik voel me wel gehoord. Ik krijg soms van artsen nog weleens commentaar op mijn diagnoses (het zijn er zo veel) en op de medicijnen die ik slik (ook veel). Maar deze arts kijkt juist naar oplossingen. Én ik mag daar onder controle blijven, door de medicijnen die ik slik kunnen er tekorten in mijn bloed ontstaan en dat willen ze in de gaten houden.

Wat betreft de medicijnen waar ik zo van ben aangekomen: ik heb een andere variant geprobeerd, maar die hielp niet zo goed. Ik kreeg weer epileptische aanvallen en voelde me constant ziek. Maar we zullen zien of er nog een andere variant of een andere oplossing is. Het is een heel fijn idee om daarmee bezig te zijn, want ik voel me bij mijn huidige gewicht niet zo heel fijn, het beweegt toch minder fijn.

Ik wandelde

Er waren momenten deze maand dat ik me veel te ziek voelde om te wandelen, maar er waren ook wat momenten dat ik het wel kon! Het is echt superfijn om naar de dijk te wandelen of een kijkje te nemen in het park. Verder wandel ik weleens door het centrum en op Willemsoord. In de duinen wandelen is ook heel mooi, maar dat deden we deze maand niet. Het lijkt me geweldig om binnenkort weer een rondje te wandelen en dan alle mensen op het terras te zien zitten, zo fijn dat dat allemaal weer terugkomt.

Wandelen doe ik nooit in mijn eentje in verband met mijn epileptische aanvallen. Maar gelukkig had ik veel gezelschap afgelopen maand!

Andere kleine fijne dingen

 • Ik heb mijn mail op orde
 • De leuke poppetjes die ik schilderde
 • Er lopen veel leuke samenwerkingen
 • De finale van De Mol België was heel erg leuk!
 • Het songfestival was ook een hele belevenis, haha. Ik heb ervan genoten!
 • De eerste zonnestralen. Ik word verrassend snel bruin (voor zo’n wit persoon als ik)
 • Er kwamen (en komen) allemaal pakketjes deze kant op. Ik houd van pakketjes! Het voelt echt weer als bloggen van een aantal jaren geleden, toen de pakketbezorger elke dag voor de deur stond met pakketjes, haha. Nu is het wel minder hoor, maar toch.

Eigenlijk wel heel fijn om zo aan het eind van de maand te kijken naar de hoogtepunten van de maand. Het was echt een fijne maand, ondanks dat ik ook minder goede momentjes had. Ik kijk er in elk geval naar uit om in juni mijn moestuin nog verder te zien groeien! Wat waren jouw hoogtepunten van de maand mei?

DELEN:

5 reacties

 1. Rachel 3 juni 2021 / 20:49

  Heftig om te horen dat je ook door je medicatie zo bent aangekomen.. je tuintje ziet er goed uit en fijn dat je wel genoeg mensen om je heen hebt die willen lopen.

 2. Charlotte 3 juni 2021 / 21:44

  Wat heb je een fijne blog om te lezen, ik ben blij dat ik je heb gevonden. Ik was ook echt blij dat het eind van de maand eindelijk lekker weer werd! Je moestuin ziet er heel leuk uit 🙂 Ik hoop dat je andere medicijnen / een andere oplossing vind!

 3. Naomi 4 juni 2021 / 07:26

  Leuk, zo’n vrolijke terugblik. Die moestuin ziet er veelbelovend uit. En heel erg fijn dat je een arts trof die naar je luistert en echt mee wil denken. Ik hoop dat deze arts je weer een stapje vooruit kan helpen!

 4. Linda 5 juni 2021 / 10:01

  Het is niet fijn om door medicatie zo aan te komen, pittig ook dat jij je daar niet lekker bij voelt. Zo wordt ziek zijn op een hele andere manier zichtbaar gemaakt.. hoop dat je nieuwe arts met nieuwe inzichten komt en je weer een stukje verder kan helpen!

 5. Dionne 5 juni 2021 / 21:30

  Leuk zo’n blogpost met positieve dingen 🙂 Ik schrijf het zelf ook elke maand op, maar dan gewoon persoonlijk. Kom er altijd achter dat ik dan al ontzettend veel dingen vergeten ben, het lijkt altijd veel langer geleden op een of andere manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.