Fijne dingen van afgelopen tijd

De afgelopen tijd zijn er weinig (persoonlijke) updates online gekomen op Lisanneleeft. Dat is waarom ik het tijd vind voor een lijstje met fijne dingen van de afgelopen tijd! Ik heb veel meegemaakt en veel te weinig gedeeld. Tijd voor een lijstje met lichtpuntjes!

– Ik kreeg een geweldige swap van Martine, en maakte er eentje voor Jeanine (de inhoud kun je op haar account bekijken!). Ik vind dat zó leuk om te doen, een pakketje samenstellen voor iemand aan de hand van een Instagramprofiel. Mocht je je afvragen hoe dit werkt, op de website van de swap staat alles uitgelegd. Ik ben sowieso fan van deze organisatie, de ‘share some kindness’ deel ik met ze!

– Afgelopen weekend heb ik lekker geknutseld met mijn vriend en zijn twee kinderen. Heerlijk om weer simpele kinderwerkjes te gaan maken. We gingen prikken met een prikpen en natuurlijk de afbeeldingen inkleuren! Super leuk en gezellig.

– Ik ging op jacht naar een jurk voor het feest waar ik dit jaar wél heen kan (vorige keer was het op mijn stamceldag, bijzonder he?). Ik vond een prachtige jurk bij de kringloopwinkel die net alle feestkleding had opgehangen. Ik heb meerdere prachtige jurken gepast. Het is een exemplaar van H&M van heel wat jaar geleden geworden. Dat verraadde het etiket, haha! Ik vind het geweldig om tweedehands zulke pareltjes tegen te komen. Betaalbaar, en als ik hem niet meer ga dragen, dan breng ik hem weer naar de kringloopwinkel, zodat iemand anders er nog eens van kan genieten. Dat is het mooie met feestkleding – je draagt het niet vaak dus tweedehands jurken bijvoorbeeld zijn vaak nog in prachtige staat, nauwelijks gedragen.

– Mindfulness is niet nieuw voor mij, ik heb er al veel over gelezen en zelfs over geschreven. Maar tot kort geleden deed ik er in de praktijk weinig mee. Nu probeer ik dagelijks een meditatie/visualisatie oefening te doen om te ontspannen. En gewoon tot rust te komen. Dit doe ik met de VGZ app. Die is gratis (ik ben zelf niet verzekerd bij VGZ ook), maar gewoon erg fijn en handig!

– Met mijn gezondheid gaat het weer beter dan eerst, ik zou een maand geleden weer naar Duitsland gaan. Maar vlak daarvoor werd ik nog zieker en kwam ik op de spoedeisende hulp terecht. De zorg op de spoed was ontzettend bijzonder, ik heb nog nooit zulke begripvolle mensen meegemaakt. Er werd zo veel rekening gehouden met mijn beperkingen. Het was waarschijnlijk ook niet erg druk, maar ik voelde me echt geholpen, ondanks dat ze me slechts tijdelijk medicatie konden geven via een infuus om mij uit de extreme verkrampingen te halen. Ik werd door zes brandweermannen naar beneden getild (ik woon in een appartement waar geen brancard naar binnen kan gereden). Tijdens het rijden in de ambulance deden ze voorzichtig vanwege de pijn die ik had. En de arts was zo aardig, begripvol en alles behalve nors of gehaast.

Geheimpje: ik wilde helemaal niet naar de spoed, maar de verpleegkundige in de ambulance heeft een keuze voor mij gemaakt en er een infuus in geprikt en mij medicijnen gegeven. En dan mag je niet meer zonder toezicht zijn, dus moest ik wel mee. Voorheen had ik altijd spijt van mijn SEH-tripjes, maar deze keer was zo anders! Nare situatie, maar de hulp was zo warm en fijn.

– Duitsland stellen we uit, ik heb nu supplementen gekregen voor de afwijkende waarden. Als deze niet verbeteren zal ik er regulier even achteraan moeten. Ook worden er onderzoeken opgestuurd om thuis te laten doen, zodat als ik naar de kliniek ga, er meteen gericht behandeld kan worden.

– Ik probeer weer wat beter voor mezelf te zorgen. Dit vond ik heel erg lastig met weinig energie, dan vond ik andere dingen belangrijker dan bijvoorbeeld schone kleding (ja, ook ondergoed), zelf schoon zijn, me überhaupt aankleden, nouja, je snapt het idee. Toen ben ik to-do lijstjes gaan maken waar zulke simpele dingen op stonden. Het moest toch gebeuren. Ik merk dat het opschrijven echt helpt, dan staat het op papier en dan “moet” het wel, of zoiets. Ik weet niet wat het is, haha. Maar het werkt!

– Je wist het vast al, maar mijn kaartenlijn is te koop!

– Zo ongeveer 75% van mijn medicijnen zijn afgebouwd. Man, wat ben ik daar blij mee! Het was op sommige momenten even afzien, maar ik ben zo blij dat ik het heb gedaan. Voor nu houd ik de overige 25% nog zo.

– Ik merk dat ik me ontzettend gelukkig voel als ik weer aan het werk kan. En dat kan weer vaak. Ik heb zo veel ruimte om te genieten!

– Winkeltje spelen is zo leuk! Etsy bestellingen inpakken vind ik geweldig om te doen. (mijn shop vind je hier). Ik kan het op mijn eigen tempo doen, ik heb ingesteld dat ik verzend binnen 2 weken, maar eigenlijk is dat tot nu toe binnen 2 dagen geweest. Een leuke verrassing voor degene die bestelt, toch?

– Ik voel me een gezegend mens dat ik weer zo veel dingen kan doen. Dat na een minder goede periode weer een betere komt! Dat de zorg vanuit Duitsland, maar zelfs die in de ambulance zo fijn is. En dat ik weer kan leven! Ik voel me een geluksvogel. Zo voel ik me natuurlijk niet altijd, er zijn altijd goede en minder goede momenten, maar op dit moment voel ik me tevreden. En dat is een erg fijn gevoel.

DELEN:

14 reacties

 1. Darina 7 november 2018 / 07:53

  Zo fijn om te lezen dat het zoveel beter met je gaat en je zo weer de dingen kunt doen die je het liefste doet. Je kaartenlijn is heel mooi.

 2. Ilse 7 november 2018 / 09:31

  Wat fijn om te lezen. Het is je zo gegund, meid!
  Wel benieuwd naar waarom je nu niet alsnog naar Duitsland gaat.
  Ik duim zo voor je dat het nog veel meer mag beteren! Veel liefs.

  • Lisanne 7 november 2018 / 13:56

   Ik ga wel naar Duitsland, maar we moeten even wachten op een aantal specifieke tests die opgestuurd gaan worden, daarna onderzocht moeten worden en nouja… duurt allemaal wel even, haha. Maar dan heb ik als ik daar ben wel meer info! Dus ik ga nog wel, maar ik denk dat het nog wel even kan duren, haha.

 3. alexa 7 november 2018 / 09:54

  wat fijn dat het weer een stuk beter met je gaat, ondanks de dipdagen! Deze zijn volgens mij al een stuk minder dan voorheen?! Hopelijk herstel je nog meer en kan je nog meer!

  • Lisanne 7 november 2018 / 13:55

   Ja, mijn dips lijken echt minder extreem geworden te zijn! Het wisselt natuurlijk per periode, maar nu lijkt het erop dat het wat stabieler wordt!

 4. leonie 7 november 2018 / 13:36

  Hoi Lisanne,

  Ik reageer normaal nooit op blogs maar ik ging even op je etsy winkeltje kijken, superleuk! Ik bedacht ineens dat ik hoop dat je ook kerstkaarten gaat maken, hoe leuk is het om creatieve unieke kerstkaarten te kunnen sturen. IS dat iets wat je misschien wil gaan doen? Ik ben in elk geval je eerste koper 🙂

  • Lisanne 7 november 2018 / 13:54

   Ik heb ervoor gekozen om één decemberkaart te maken, die staat er al op! Wellicht volgend jaar… Maar misschien kan ik wel een aantal andere leuke unieke kerstkaarten delen op mijn blog van andere etsy sellers en webshops?

   • Leonie 10 november 2018 / 11:09

    Dat zou superleuk zijn!

 5. Jacqueline 7 november 2018 / 16:20

  Fijn dat die stijgende lijn weer doorzet!
  En eigenlijk ben ik nu wel heel nieuwsgierig naar je feestjurk…

 6. Mariska 7 november 2018 / 20:27

  Wat naar dat je toch met de ambulance mee moest, daar hoop je toch niet op. Je kaartenlijn filmpje heb ik voorbij zien komen maar nog niet gekeken en ga dat even doen. Ook lekker dat je gewoon weer aan het werk kunt af en toe en leuke dingen kunt doen.

 7. Romy 8 november 2018 / 00:36

  Wat ontzettend mooi om te lezen hoe dankbaar je bent voor hoe het nu gaat, ook al zijn er ook nog momenten waarop het niet zo geweldig gaat. Het is zo waardevol om te lezen dat je heel bewust stilstaat bij de momenten waarop je je goed voelt. Je kaarten zijn ook prachtig geworden. Zo mooi dat je nu de energie hebt om dit soort dingen te doen! <3 Je bent echt een mooie en positieve inspiratiebron!

 8. Zo simpel is dan geluk 8 november 2018 / 18:11

  Fijn dat er vanuit verschillende hoeken zo goed voor je is gezorgd de afgelopen tijd. Nog fijner dat je weer wat leuke dingen kan doen en daarvan kan genieten!

 9. Karin 8 november 2018 / 23:01

  Super om te lezen dat het beter met je gaat. De app van VGZ heb ik ook en vind ik erg fijn.

 10. Lieke 16 november 2018 / 21:41

  Wat fijn om te lezen dit lijstje! Daar word ik heel blij van :).
  Ik had ook een keer een hele fijne ervaring met verplegers die aan huis kwamen, ze waren zó aardig dat ik vooral liefde voelde, ook al lag ik op de vloer te kronkelen van de pijn. Zo belangrijk om op dat soort momenten begrip, warmte en liefde te krijgen!
  En wat grappig te lezen dat je vriend 2 kinderen heeft (mijne ook) – dat wist ik nog niet.
  Ook dat is een hele nieuwe uitdaging, toch? Je rol vinden in dat nieuwe gezinssysteem. Vond ik in elk geval wel.
  Anyway. Fijn dat je zo geniet!
  Ik ben zelf na 2 jaar flink ziek te zijn geweest ook weer héél blij dat ik meer kan werken als online ondernemer. Ik kan daar ook zó van genieten!!
  Liefs Lieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.