Flabbergasted

Leuk woord he, ik wilde het ook graag eens gebruiken, haha. Goed, ik was gister dus flabbergasted. Verbaasd. Heel erg verbaasd. Zo verbaasd dat ik een minuut met mijn mond open heb gezeten. Ik kreeg namelijk mijn scheikunde toets terug.


Foto door Kmark op Flickr

Na een week ziek te zijn geweest werd ik op een maandag wakker met het gevoel: Jaaa! Ik werd vroeg wakker en ging naar school om mijn scheikunde toets te maken, zonder te leren. Ik had vorige week maandag gewoon een goede dag. Dus ik maakte mijn scheikunde toets even.

Je moet weten dat ik helemaal niet goed ben in scheikunde, nooit geweest. Ik ben ook bijna nooit aanwezig geweest bij scheikunde de afgelopen 2 jaar. Afgelopen periode was ik wel bijna alle lessen aanwezig. Mijn toets ging niet echt goed, maar ik had het achter de rug, dat was het belangrijkste.

Gister kreeg ik dus mijn toets terug. Nog nooit haalde ik hoger dan een 6.2, bijna altijd een 5. Deze keer rekende ik op iets tussen en 3 en een 5, het ging wel, maar zonder te leren zou ik, als matige scheikundeleerling, natuurlijk nooit een voldoende halen.

We zaten in de les, en de leraar deelde de toetsen uit. Op mijn tafel legde hij een blaadje neer. Stiekem wilde ik niet kijken, maar mijn nieuwsgierigheid won het. Maar wat ik toen op mijn blaadje zag staan… dat klopte niet. Was dit mijn toets? Stond mijn naam erop? En mijn handschrift? Dit was mijn toets! Ik had een 6.7!!!

Ik, degene die altijd slecht is geweest in scheikunde, had een voldoende gehaald. Voor een toets waar ik niet voor geleerd heb. Ik ben echt onwijs blij! Hoe blij kun je zijn om een cijfer? Heel erg blij dus, haha! Dit is ook nog eens een goede motivatie voor mij om in zo veel mogelijk lessen aanwezig te zijn. Wanneer was de laatste keer dat jij stomverbaasd was?

9 reacties

 1. Elisa 1 december 2010 / 12:26

  Ik was laatst stomverbaast maar toen had ik geen voldoende met een toets maar een 1,5 en snappen deed ik alles. Was de gene die altijd antwoord gaf in de les, en het was juist.
  Ik heb chemie en microbiologie, 2 vakken die niet zo makkelijk. Practijk wel theorie niet, mijn cijfers zijn ook niet zo hoog.

  Gefeliciteerd met je 6,7. Erg goed. Ik zou ook mega blij zijn 😀

 2. Lisa 1 december 2010 / 12:51

  Wat fijn voor je zeg! Zou zelf ook flabbergasted (inderdaad een leuk woord;)) zijn geweest in jouw plaats, je moet zo blij zijn geweest 😀 Goed hoor ! =) Proficiat met je cijfer! 🙂

 3. lin 1 december 2010 / 15:00

  Wat goed van je! En nu zo door gaan!:)

 4. Thom Ummels 1 december 2010 / 17:25

  Gefeliciteerd dan. Ik kan me voorstellen hoe goed dat voelt. Warm vooral. Handig nu 😉

 5. Kimberley 1 december 2010 / 18:41

  Super goed van je meid. Scheikunde was ook altijd mijn slechtse vak, ik haatte het. Letterlijk haten. Ik verbaasde mezelf ook iedere keer als er een voldoende op mijn tafel belande. Gefeliciteerd haha. Hopelijk komen er meer dikke voldoendes voor je aan!

 6. Vera 1 december 2010 / 19:10

  Wauw, super! Ik sta momenteel gemiddeld een 6.6 op scheikunde, vergeleken met vorig jaar nog best goed. (Toen ging ik over met een 5.4)

 7. Shanna 2 december 2010 / 20:23

  Wow, ook meteen een 6.7 ofzo! Niet eens een 5.6.. Wat goed! Geniet ervan! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.