Flow magazine Special: Mindfulness

Een nieuwe Flow special, dat vind ik leuk! Op het eerste gezicht werd ik niet woest enthousiast toen ik zag dat hij mindfulness als thema had, maar na een kijkje in het boek nam ik hem toch mee naar huis. Ik laat je vandaag in deze blogpost een impressie zien!

flow-mindfulness-special

flow-mindfulness

Mindfulness groeit hard, schrijven ze op de achterkant van het boek. Dat was exact waarom ik niet zo enthousiast was toen ik het onderwerp zag, er is naar mijn idee al zo veel over geschreven omdat het ‘hip’ is dat ik het een beetje zat ben. Maar Flow zou Flow niet zijn als ze van dit onderwerp juist iets heel fijns hebben gemaakt.

one-thought-a-day-flow-mindfulness-special

In het boek vind je een schriftje waar je elke dag een gedachte in kan schrijven. Leuk idee! Lijkt me fijn om dit te gebruiken nu ik zo vergeetachtig ben, zo heb ik altijd nog iets dat ik terug kan lezen van een bepaalde dag.

fijne-details-flow-mindfulness

Voorin het boek vind je een envelopje met kaartjes waarop aan de ene kant mooie afbeeldingen staan en aan de andere kant is er ruimte om op te schrijven. Ze zijn bedoeld om inzichten uit het boek op te schrijven, maar je kunt ze ook bij snail mail gebruiken, of als cadeau tag of memo blaadje. Ik vind ze erg leuk, denk dat ik ze wel ga gebruiken!

flow-mindfulness-collage

Leuk: een ‘hoe maak je een collage?’ artikel met daarna een aantal pagina’s die je kunt gebruiken voor het zelf maken van een collage. Ik vind het briljant!

Uiteraard staat ook deze Flow special vol met verhalen en interviews, in totaal zitten er 170 pagina’s in het boek!

Wat ik heel erg fijn vind aan het boek is dat het een stapje verder gaat dan alleen de ‘wat is mindfulness’ en ‘doe het zelf in 10 stappen’ stukjes die we inmiddels in elk blad al wel hebben gelezen. Het wordt persoonlijker, het gaat dieper op mindfulness in en ik vind het ook gewoon fijne verhalen om te lezen in deze sfeer. Mindfulness is iets heel breeds, dat merk je pas wanneer je dit boek in handen hebt, er valt zo veel over te vertellen!

kijk-eens-om-je-heen-mindfulness-flow

Lijstjes die je kan afvinken wanneer je iets hebt gezien.

flow-mindfulness-inspirerende-ansichtkaarten

Erg fijne toevoeging aan het boek: 16 erg leuke ansichtkaarten! Ze zijn echt leuk, je kan ze gebruiken door ze in een lijstje te stoppen en op te hangen of door ze gewoon te gebruiken zoals ze bedoeld zijn: versturen met de post!

flow-mindfulness-inspirerende-kaarten

Nog vier van de 16 kaarten. Inspirerende quotes op de kaartjes! Ik word hier heel blij van, naast de fijne verhalen is dit denk ik wel mijn favoriete deel uit het Flow Mindfulness boek!

mooie-momenten-flow-mindfulness

Mooie momenten opschrijven met datum. Leuk om te doen en om later terug te lezen!

inspiratie-afbeeldingen-flow-mindfulness-boek

Een mindfulness boek zou niet compleet zijn zonder een boel mooie afbeeldingen waarnaar je kan kijken.

flow-mindfulness-boek

Ik ben nog wel even zoet met dit fijne boek!

Pluspunten van het Flow Mindfulness boek

 • De fijne verhalen
 • Je ziet ineens dat mindfulness veel verder gaat dan alleen dat ene lijstje met tips of die ene cursus
 • Het onderwerp is heel breed en spreekt mij persoonlijk erg aan (terwijl er een zekere afkeer tegen het gehypete mindfulness woord in mij zit)
 • De extra’s vind ik deze keer echt heel leuk: de kaarten en het feit dat je aan de slag kan met je eigen collage zijn mijn favorieten

Minpunten van het Flow Mindfulness boek

 • De prijs zou je kunnen zien als een minpunt: €12,95. Ik vind hem het geld waard, maar weet dat de prijs voor veel mensen een drempel is!

Zou jij het Flow mindfulness boek kopen?

DELEN:

43 reacties

 1. Frauke 25 september 2014 / 07:18

  Ziet er leuk uit! Flow is op zich al heel tof, maar door die dingen zoals die kaartjes nu al helemaal! Ik heb al zin om deze special te kopen, simpelweg om al die leuke plaatjes te kunnen gebruiken haha :D! X

 2. Elize 25 september 2014 / 07:20

  Ik stond gisteren te twijfelen in de winkel, maar ben (zoals altijd) vanwege de prijs snel doorgelopen. En ik dacht ook dat mindfulness niet helemaal mijn onderwerp zou zijn, maar als ik jouw artikel zo lees zou ik het boek waarschijnlijk toch wel heel leuk vinden! Hoe dan ook laat ik hem toch echt weer liggen alleen vanwege de prijs.

 3. Marion 25 september 2014 / 07:27

  Toevallig heb ik gisteren van mijn therapeut een paar hoofdstukken uit een cursus mindfulness gekregen. Het helpt mij enorm op het moment. Zeker omdat mijn toekomst heel erg onzeker is en dan is het soms moeilijk om daar niet altijd mee bezig te zijn. Ik laat deze flow denk ik toch aan me voorbijgaan en ook vanwege de prijs. Er staat waarschijnlijk een heleboel in wat ik al weet en dat vind ik dan toch zonde.

  • Lisanneleeft 25 september 2014 / 21:01

   Dat er een heleboel in staat wat je al weet denk ik niet hoor, dit is geen cursus of een boek met kennis, maar meer bijvoorbeeld ervaringen van anderen en honderdduizend leuke manieren om het in de praktijk te brengen. De focus ligt helemaal niet op de basics, het is juist iets dat helemaal daarnaast staat. Waarschijnlijk zou het juist een onwijs mooie aanvulling zijn wanneer je eens een cursus mindfulness (of een deel ervan) hebt gedaan.

   Dan moet je het alsnog wel leuk vinden natuurlijk, maar dat is een ander verhaal, hihi.

 4. MySimplySpecial 25 september 2014 / 07:33

  Die kaartjes die erin zitten zijn wel erg leuk! Al vind ik ‘m inderdaad wel vrij prijzig.

 5. Denise 25 september 2014 / 07:38

  Wat een leuk magazine, de ansichtkaarten maken het helemaal af!

 6. Ilse 25 september 2014 / 07:43

  Ziet er leuk uit, maar zelf geef ik mijn geld niet uit aan dit soort van (dure) tijdschriften. Ik ben er al snel op uitgekeken en zou sowieso toch niets doen met die opdrachten en kaarten erin.

 7. Céline 25 september 2014 / 07:46

  Ik stond er laatst nog mee in mijn handen. Vind dat het onderwerp eigenlijk de inhoud te kort doet. Ik heb mezelf op dat moment kunnen inhouden, maar nu ik zo alles weer bekijk is hij toch wel heel erg leuk. Vooral de ansichtkaarten vind ik echt geweldig. Misschien toch maar even halen dan??

 8. Lauriëtte 25 september 2014 / 08:03

  Heel erg bedankt voor de sfeerimpressie Lisanne! Ik had een beetje dezelfde gedachte als jou, maar nu ik zie wat voor leuks er allemaal in zit ga ik hem toch wel kopen denk ik ! 😀

 9. Beautydagboek 25 september 2014 / 08:54

  Het ziet er heel gezellig en vrolijk uit! Zeker omdat het over mindfulness gaat, spreekt het me aan. Ik ga er eventjes naar kijken of het ook echt wat voor me is.

 10. Nikita 25 september 2014 / 09:10

  Lijkt me wel heel erg leuk.
  Ik vond de prijs ook wat veel, maar als hij echt zo leuk is ga ik misschien toch het boek kopen !

 11. Britt 25 september 2014 / 09:25

  Oeh hij is leuk!!
  Ik ben helemaal van de Flow. Ik koop ‘m elke keer en ben lid van de Flow Weekly.
  Hier heb ik nog niet doorheen kunnen bladeren, maar bij deze toch wel een beetje gedaan. 😉
  Best prijzig inderdaad, maar ga hem toch wel kopen. 😀

 12. Yvonne 25 september 2014 / 09:38

  Oei. Een nieuwe Flow! Spijtig dat ik ‘m niet live in de winkel kan bewonderen. Dank daarom voor de review!

 13. Caroline 25 september 2014 / 09:44

  Heb ermee in m’n handen gestaan…leuke kaarten, plaatjes enz…maar wel een fiks bedrag vind ik. Nu breng je me weer ah twijfelen 😉

 14. Miranda 25 september 2014 / 09:46

  Ziet er wel leuk uit! Maar niet 12,95-leuk 😉

 15. Silvana 25 september 2014 / 10:45

  Wauw, ziet er prachtig uit! Inderdaad wel aan de dure kant.

 16. Mandy 25 september 2014 / 10:56

  Ik heb er al twee keer mee in mijn handen gestaan, maar de prijs houdt me elke keer tegen. Het ziet er wel heel leuk uit. Misschien moet ik het mezelf ook gewoon gunnen!

 17. Kim 25 september 2014 / 11:16

  Ik heb hem een paar dagen terug gekocht, ik vind het echt een super fijn boek!

 18. Benthe 25 september 2014 / 11:39

  Dat vind ik toch net iets te prijzig. Vind daarentegen de wekelijkse schriftjes erg leuk en betaalbaar!

  • Lisanneleeft 25 september 2014 / 20:57

   Grappig is dat, ik vind dit juist weer veel meer ‘waar voor je geld’ dan de schriftjes! Maar dit is natuurlijk wel een grotere uitgave in een keer.

 19. Melissa Charlotte 25 september 2014 / 11:56

  Ik ben niet van plan om ‘m zelf te kopen maar was toch wel even benieuwd naar ‘t artikel. Iemand die ik ken doet een mindfulness cursus en daar was ik toch wel even benieuwd naar. Leuk om hier een impressie van te krijgen.

 20. Manon 25 september 2014 / 11:58

  Ik heb het een paar keer gelezen en vind het wel een fijn magazine

 21. Ise 25 september 2014 / 12:41

  Nu ben ik wel erg enthousiast geworden! Even kijken of ik het geld daarvoor kan missen.. Bedankt voor je reactie op mijn blog trouwens! Stof tot nadenken 😉

 22. Linda 25 september 2014 / 12:51

  Weer heel erg leuk van Flow! Helaas heb ik momenteel heel weinig geld te besteden en ik heb al een abonnement op Flow, dus ik kan die €12,95 niet missen nu… 🙁

 23. Frederique 25 september 2014 / 12:57

  Ik laat hem lekker liggen voor iemand anders. Ik weet dat het ding anders op zolder komt te liggen en die leuke kaartjes doe ik toch niet op de post enzo. Helaas!

 24. Anneleen 25 september 2014 / 13:39

  Ik was onlangs in de boekenwinkel en liet deze toen liggen omdat ik hem (inderdaad, zoals jij zegt) veel geld vond. Nu ik er wat leuke foto’s van heb gezien, krijg ik toch veel zin om hem te gaan kopen. Lijkt me wel de moeite voor die prijs!

 25. Celeste 25 september 2014 / 13:40

  Ziet er inderdaad erg leuk uit! Als ik het zo lees, zou ik meteen naar de winkel gaan. Maar inderdaad is die prijs wel een drempel. Het maakt je wel even aan het twijfelen of het dat geld wel waard is, maar misschien dat als je het volgende week vraagt, ik hem alsnog gekocht heb, haha! Liefs

 26. Raounak 25 september 2014 / 13:45

  Ziet er goed uit! Ben zelf niet zo fan van het blad zelf, maar deze wekt toch mijn interesse!

 27. Iris 25 september 2014 / 15:49

  Het is niet goedkoop, maar zo te zien krijg je waar voor je geld.

 28. Jolanda 25 september 2014 / 16:30

  Hmmz ik zag de cover en dacht in de winkel inderdaad neeh weer mind fullness 😛 Misschien toch nog even beter doorkijken. Dat one thougt a day is leuk! Ik schrijf inmiddels al 3 jaar in een ‘one line a day’ boekje. Dat is volgens mij hetzelfde idee. Super grappig om te zien wat je jaren terug deed of dacht op de exact zelfde dag 🙂

  • Lisanneleeft 25 september 2014 / 20:55

   Ah, dat one line a day lijkt me ook super leuk! Houd je het ook vol om er echt elke dag in te schrijven, of vergeet je het ook weleens?

 29. Ilona 25 september 2014 / 16:39

  Oei ik twijfel echt. Klinkt zo interesant maar die prijs oei. Hopelijk is hij over een paar weken nog te koop.

 30. Lies 25 september 2014 / 17:06

  Lijkt mij wel heel interessant om te lezen en ziet er ook leuk uit. Ik ga er zeker over nadenken of ik hem zal kopen.

 31. Romy 25 september 2014 / 18:26

  Ziet eruit als een prachtig boek! Ik krijg zo’n happy feeling van de Flow!

 32. Danique 25 september 2014 / 20:23

  Ziet er weer leuk uit! Ik koop eigenlijk altijd alle specials van Flow wel, dus deze ga ik ook nog halen!

 33. Indachtig, Lysanne 25 september 2014 / 23:46

  Leuk artikel! Ik krijg meteen zin om naar de winkel te rennen! Zelf beoefen ik zo’n 5 jaar mindfulness en schrijf over deze ervaringen mijn blogs. In mijn ogen kun je nooit genoeg lezen en leren over mindfulness, hoewel het uiteraard vooral om de ervaring zelf gaat. Dat het zo’n hype is, komt misschien omdat het zo effectief/helpend is en (gelukkig) steeds meer mensen dit mogen ervaren.

 34. JaseyJade 26 september 2014 / 16:03

  het boek is echt leuk! Ik will eentje hebben !!
  een schriftje waar je elke dag een gedachte in kan schrijven? Love it!!

 35. Tamarah 26 september 2014 / 17:24

  Ik herken je gevoel over het gehypte woord mindfulness… Dat heb ik wel meer met allerlei onderwerpen die helemaal uitgemolken worden. Maar ik verwacht van Flow dan ook wel diepgang over dit onderwerp en het is toch knap dat ze het op zo’n creatieve manier weer vorm weten te geven. Ik vind het ook een redelijk bedrag maar het is wel zo’n tijdschrift wat ik zou bewaren en niet in de papierbak komt, dus in dat opzicht vind ik het zijn geld ook wel waard. Ik denk dat ik deze ook wel ga aanschaffen omdat ik het wel een mooi onderwerp/thema vind! Thanks for sharing!

 36. Lisa 26 september 2014 / 18:19

  Wauw wat een prachtig tijdschrift! Toevallig ben ik op mijn studie nu bezig met een onderzoek over hoe Mindfulness verschillende stoornissen zoals depressie, OCD en sociale fobie kan verminderen. Deaardoor ben ik er eigenlijk steeds enthousiaster over geworden. Wat bepaalde aandachtsprocessen en gedachtenstromen al niet voor effect kunnen hebben. Echt heel mooi om te zien. Misschien dat ik deze editie ook ga kopen, al is het alleen al omdat ie er zo mooi uitziet 🙂

 37. Charelle 19 november 2014 / 21:50

  Hoi Lisanne! Ik wil me ook wat meer gaan verdiepen in Mindfulness en dus ook opzoek naar een echt boek erover. Is er toevallig een welke jij aanraadt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.