Foundations voor de hele lichte huid, mijn tips!

Sinds ik jus gebruik (en op vakantie ben geweest) ben ik niet meer het bleekscheetje dat ik daarvoor weleens was. Nog steeds heb ik een erg lichte huid, maar ik heb een boel foundations in huis die toch echt te licht zijn. Toen ik bij een vorig artikel over mijn dagelijkse make- up reacties kreeg over dat de foundation die ik gebruik te donker was, toen wist ik dat ik een artikel hierover moest maken!

Zie hier mijn lichtste foundations. Die van Catrice (waarvan jullie zeiden dat hij te licht was) heb ik erbij gedaan om te laten zien hoe groot het verschil nog is.

Zelf heb ik heel lang gezocht naar lichte foundations, een aantal jaar geleden vond je ze vrijwel nergens! Toen gebruikte ik er eentje van Max Factor, die nog net even te donker was. Je snapt dat ik niet blij was toen ze deze kleur uit het assortiment haalden. Toen begon de zoektocht pas echt! Maar het resultaat mag er zijn, haha.

Van links naar rechts: L’oreal, Gosh, Catrice, Revlon.

De swatches zijn op de binnenkant van mijn arm gemaakt, vandaar dat de foundations nog te donker lijken, haha. Zoals je ziet zijn die van Gosh en Revlon het lichtste. Deze zijn alleen wel heel dekkend en ik weet niet of die van gosh nog verkocht word. Ik moet zeggen dat ik die van L’oreal ontzettend fijn vind, deze dekt mooi, maar geeft absoluut geen pannekoek.

 Vaak zeggen ze dat MAC ook lichte kleuren verkoopt, maar dat valt vies tegen. Deze (op die van Catrice na) zijn toch echt lichter dan de lichtste kleur van MAC. Helaas heb ik deze niet meer om te laten zien. Mocht dit nu nog te licht zijn (bestaat bijna niet), kun je altijd een fles met witte foundation bij MAC kopen om te mixen, want dat hebben ze daar wel!

Op het moment gebruik ik de Catrice foundation, soms zelfs de photofinish (die is nog donkerder). Welke foundation gebruiken jullie? Of hebben jullie helemaal geen foundations in de kast staan?

14 reacties

 1. Ris 17 maart 2012 / 07:40

  Ik heb een vloeibare foundation van de Hema, in de lichtste kleur. En die is net zo licht als de Essence Stay All Day 16h concealer in 01. Alleen ipv een gele een roze ondertoon. Misschien ook een tip voor lichtere dames? Kost rond de 13 euro, geloof ik.

 2. Esmay 17 maart 2012 / 07:54

  Ik gebruik zelf nu Max Factor Ageless Elixir of Bourjois Flower Perfection of …
  Wel ja. Ik gebruik van alles door elkaar!

 3. Illilise 17 maart 2012 / 08:31

  Lichtste kleur van de catrice foundations in onze kruidvat is te donker voor mij.. daarom gebruik ik compact poeder van catrice in 010 en 020 en ook t concealerpaletje van catrice. De roze en Lichtste kleur voornamelijk… De foundations hierboven zullen dus allemaal wel te donker zijn 🙁

  • Lisanneleeft 17 maart 2012 / 08:43

   Zoals je hierboven kunt zien is die van Catrice veel donkerder dan de 3 foundations hierboven! 🙂 (zie de 3e swatch vergeleken met de rest)

 4. Daniëlle 17 maart 2012 / 09:21

  Ik heb ook de Infinite matt van Catrice, heb ‘m de hele winter gebruikt, erg fijn 🙂

 5. Yara 17 maart 2012 / 09:59

  Die van L’oreal lijkt me echt heel fijn, ik ben namelijk ook zo bleek dus dan is die misschien wel perfect voor mij! Handige blogpost weer (:

 6. Kim 17 maart 2012 / 10:16

  Die van Gosh is nog te koop! Ik heb ‘m namelijk laatst nog gekocht. Heel fijne foundation, en eindelijk niet te donker voor mij!

 7. laura 17 maart 2012 / 10:28

  ik heb een foundation van sephora. hij is net iets te donker maar ik gebruik het toch alleen maar bij feestjes dus dat is niet zo erg

 8. Elise 17 maart 2012 / 11:41

  Ik heb die van Revlon! Zelf heb ik echt een hele bleke huid. Je hebt hem ook in verschillende soorten. Ik heb voor de droge huid, dus hij droogt ook niet mat op. Ik breng altijd een dun laagje aan, dan voelt hij heel licht op je huid. Hoe meer laagjes je aanbrengt hoe beter de foundation dekt. Ik ben echt blij met deze foundation alhoewel hij voor mij misschien nog wel iets lichter mag.

 9. Lotte 17 maart 2012 / 12:06

  Moisture Foundation van TBS en Natural Touch van GOSH vind ik erg fijn. Die zijn behoorlijk licht. Die X-ceptional Wear lijkt me ook goed!

 10. Ise 17 maart 2012 / 12:18

  Voor mij was de Affinitone van meybelline perfect maar die kan je nu ook nergens meer kopen..

 11. samira 17 maart 2012 / 12:31

  Leuk! Ik heb het tegenover gestelde probleem. Ik ben vrij donker van huidskleur wat echt niet altijd evident is op vlak van foundations!

 12. Miranda 17 maart 2012 / 16:47

  Catrice infiniti matt foundation heb ik ook, die is zo fijn;D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.