Geen schoolfeestje zonder alcohol

Een schoolfeestje met alcohol is altijd leuk en gezellig. Onze toekomstige schoolfeesten worden niet altijd leuk en gezellig, er mag namelijk geen alcohol meer geschonken worden. Niet dat ik geen lol kan hebben zonder alcohol, tuurlijk kan dat wel. Maar alcohol maakt feestjes, en dan vooral schoolfeestjes, gewoon veel leuker.

De gemeente in Den Helder heeft besloten dat er bij feestjes op school geen alcohol meer geshonken mag worden. Wat de redenen voor dit besluit zijn weet ik niet. Hoe dan ook, ik vind het geen goed besluit.


Foto door Lel4nd op Flickr

Voorheen hadden we altijd hele leuke feesten. Het was niet heel bijzonder, maar het was wel altijd bijzonder gezellig. Klasgenoten waar je eigenlijk nog nooit echt mee had gepraat, daar praatte je mee. Mensen die je niet kende, die leerde je kennen. Je kon merken dat we echt een school waren, maar niet zoals overdag. We waren een school, een school die samen een feestje kon vieren.

Ons afgelopen schoolfeest was al zonder alcohol. Bovengemiddeld veel mensen hadden drugs gebruikt, en heel erg veel mensen zijn weg gestuurd omdat ze toch gedronken hadden. Er was geen goede sfeer op het feest. Daarnaast was het een gala, daardoor hoorde je alle dames klagen over zere voeten door de high heels. Veel boze mensen, veel moeie mensen, veel zeurende mensen. Een geslaagd feestje? Nee, sorry.

Wanneer de feestjes die gegeven worden op mijn middelbare school gewoon 16+ zijn vind ik niet dat er een probleem is als het over alcohol gebruik gaat. Oke, iemand van 16 kan misschien niet altijd even goed met drank om gaan, maar wanneer je dit merkt kan er toch ingegrepen worden?

Ik vind dat ze de feestjes van ons hebben afgenomen. Daarnaast vind ik dat wij recht hebben op leuke feestjes. Zodat de scholieren de school toch nog een beetje tof vinden. Maar nee, we ruilen de leukste feestjes in voor de alcoholloze feestjes. Snik.

9 reacties

 1. Joost de Valk 21 oktober 2010 / 18:32

  Met het risico van het klinken alsof ik al over de 30 ben (for the record: dat ben ik nog niet): alcohol heeft een nogal slechte invloed op je lichaam tot je hersenen volgroeit zijn, het feit dat je in Nederland überhaupt mag drinken voor je 18e is vanuit dat oogpunt dan ook niet best. Maargoed, aangezien die wetgeving nu eenmaal zo is, is dit ook hypocriet 🙂

  • Lisanneleeft 21 oktober 2010 / 19:37

   Ja precies! En als je 16 bent moet af en toe eens drinken (op een schoolfeestje) toch kunnen vind ik.

   En bedankt voor je tip, ik heb de plugin geinstalleerd 😀 weet niet zo goed waar ik moet beginnen met al die plugins haha

 2. Joost de Valk 21 oktober 2010 / 19:06

  Ow en btw, installeer de plugin “subscribe to comments”, dan kunnen mensen een mailtje krijgen als ze gereageerd hebben en er nog iemand anders reageert, zorgt voor wat meer doorlopende conversatie 🙂

 3. Mariska 21 oktober 2010 / 19:47

  Ja ze zijn heel vaak bezig met dit soort acties he! Ik woon in West-Friesland (Noord Holland) en wij moeten overal in de kroeg voor 00.00uur binnen zijn..

  • Lisanneleeft 21 oktober 2010 / 19:49

   Ja dat heb ik een keer gezien op tv!

   Wat een verschrikkelijke regel is dat zeg, het is juist zo lekker om gewoon de hele nacht elke kroeg af te slenteren. Gewoon zodat je iedereen even tegen komt die je wil tegen komen zonder dat je daar de hele avond moet doorbrengen.
   Dan valt het hier nog wel mee 😉

 4. Marise 21 oktober 2010 / 20:21

  Maaaaar dat was vorig jaar toch ook al ingevoerd? Althans, ik heb toendertijd nog aan tafel gezeten met de directie en geprobeerd het om te buigen! Helaas zonder succes:(.. Zijn de schoolfeestenthema’s/feestcommissie wel leuk tegenwoordig:)?

  • Lisanneleeft 21 oktober 2010 / 21:10

   Weet niet, we hebben nog geen feest gehad. De commissie is wel aardig volgens mij. Maarja, zonder alcohol blijven die feestjes natuurlijk zo slecht. Ben benieuwd of het uberhaupt wel doorgaat!

   het aankomende feest kost 2 euro, misschien dat dat meer mensen lokt

 5. Bastiaan 21 oktober 2010 / 20:50

  Meh, is die school er nog steeds zo slecht aan toe? Word toch is tijd dat jullie gaan staken/Roggeveen schoppen! 😀

 6. Steff 5 november 2010 / 09:31

  Achja, bij ons werd wel alcohol geschonken, maar deden ze ademtesten van te voren, omdat je niet in gedronken mocht hebben… En hele tijd kijken of er niet per ongeluk iemand onder de 16 iets kreeg, want oei oei oei! Ze stonden hele tijd op je lip, om te kijken of je niet eens mee smokkelde uit het aparte gedeelte voor 16+… beetje overdreven wel, want een heel gecontroleerd feestje is ook niks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.