Gekke dingen die Lymies doen (Niet te Lymen)

Lymies, dat zijn mensen met chronisch Lyme. Tenminste, zo noemen ze zichzelf, haha. En ik moet eerlijk toegeven, we zijn een apart soort. Het gaat misschien niet altijd helemaal goed, maar er zijn ook veel dingen die mis gaan, waar we achteraf zelf heel erg hard om kunnen lachen. Ik vroeg het mijn mede-lymies en maakte een lijstje!

rare-dingen-die-lymies-doen

Waarom doen Lymies zo veel rare dingen?

Uit extreme vermoeidheid, of bijvoorbeeld ontstekingen in de hersenen.

Rare dingen die Lymies doen

Peter: Ik heb wel eens mijn voeten geveegd om naar buiten te gaan

Maudie (en nog veel meer Lymies, deze is populair): Met sokken aan in bad gestapt

Annemie: Rekeningen vergeten te betalen en vervolgens de verkeerde opnieuw betalen.

Wendy: Onlangs ging GSM af, hoorde hem wel maar vond hem niet…Zelf met de huistelefoon beginnen bellen en ja hoor, daar lag hij dan…in de koelkast…

Ann: Mijn bord in de vaatwasser zetten en 15 minuten later mezelf afvragen waarom mijn eten nog niet warm is

Nicky: Vorige week heb ik een hele hondenwandeling gelopen zonder hond. dat was stiekem wel lekker haha.

Annemie: Naar de dokter gaan en buitenkomen zonder voorschrift waarvoor je eigenlijk gekomen was.

Berdien: Een bord in de vriezer zetten en een pakje vis in de vaatwasser…

Annemie: Naar de afspraak gaan die pas volgende week gepland is.

Marleen: Ik sta een paar minuten aan de douchekraan te draaien me af te vragen waarom ik het nu niet dichtgedraaid krijg… Bang dat ik ineens heel veel krachtverlies heb. Maar kom er dan ineens achter dat ik gewoon de verkeerde kant op draai.

Ann: vuile vaat in de koelkast plaatsen

Annemie: Zich afvragen hoe je nu weer in achteruit schakelt om te parkeren. Ging die pook naar voren of naar achteren?

Lauri: Soep eten met een vork

Annemie: De pot gekookte spagetti in de kast doen en het pak opengemaakte spaghetti in de koelkast

Lymie: Oksels wassen met tandpasta

Marleen: Ik zat op het toilet, pak een tampon omdat ik ongesteld ben, maar in plaats van het uit de verpakking te halen, gooi ik de tampon zo tussen mn benen door in de wc…

Harriët: De kraan aanzetten in volle overtuiging dat je zo de wc hebt doorgespoeld

Marly: Vergeten shampoo uit te spoelen en hele dag dus met shampoo haar lopen

Lauri: Drinken in een soepbord willen doen

Annemie: Het bad laten vollopen, ondertussen in een andere kamer bezig zijn. Terugkomen en merken dat je vergeten bent de stop van het bad toe te doen. Resultaat een leeg bad en al het warm water uit de boiler.

lijstje-met-versprekingen

Danielle maakte een lijstje met grappige versprekingen.

Marjolein: Den pak drinken pakken en vervolgens met de fles mayo op de bank zitten haha.

Nicky: Wel eens haarlak als deo gebruikt? voelt niet fijn!

Marleen: Verder zat ik een tijdje terug een kaartje te schrijven voor de verjaardag van een vriend. Ik sta op om een envelop te pakken, maar in plaats van dat ik dat doe, loop ik naar de prullenbak en gooi het geschreven kaartje erin. En daar sta ik vervolgens eerst glazig naar te kijken, me vaag realiserend dat ik iets niet helemaal goed doe…

Mijn eigen gekkigheidjes

Natuurlijk doe ik zelf ook weleens gekke dingen!

 • Lege verpakkingen van kaas legde ik met regelmaat terug in de koelkast
 • Heel vaak voorgekomen: vergeten of ik mijn tanden heb gepoetst of niet. En onder de douche of ik mijn haar nou al had gewassen of niet. Dus dat doe ik dan soms gewoon twee keer, haha.
 • Deo gebruiken in plaats van droogshampoo. Dat werkt niet.
 • Vergeten van alle gekke dingen die ik doe. Ik heb er nog veel meer, maar weet het niet meer!

nicky

Met speciale dank aan Nicky die met met deze tweet op het idee bracht voor deze blogpost, haha.

Nu zal iedereen weleens zulke gekke dingen doen bij erge vermoeidheid! Wat voor gekke dingen doe jij weleens?

DELEN:

47 reacties

 1. Marion 1 november 2015 / 06:30

  Hahahaha, hier moet ik wel even om lachen. Die schrijffouten zijn ook hilarisch! Ik ga heel vaak ergens naar toe (naar buiten, naar boven, naar de rommelkamer) en als ik daar dan ben heb ik echt geen flauw idee wat ik ging doen. Ik heb ondertussen geleerd dat ik dan maar beter even rustig op die plek kan gaan zitten en dat het meestal binnen een minuut of 5 wel weer te binnen schiet. Moeheid kan echt bizarre dingen doen met je brein. Alhoewel, het zal wellicht meer een gebrek aan concentratie zijn, grappig is het wel.

  • Mascha 1 november 2015 / 08:33

   Hahah, dat heb ik ook zooo vaak! Meestal ga ik dan terug naar de plek waar ik had bedacht wat ik nodig had. Alsof ik mijn gedachte daar heb laten liggen of zo.
   Meestal werkt het wel.

   Soms loop ik vier keer op en neer.. Hehe.

 2. Ashley 1 november 2015 / 06:40

  Ik wist niet dat lymies naast lichamelijke klachten ook hier last van hebben. Weer wat geleerd! Vooral die met de tampon vind ik grappig: ik ben wel eens vergeten om het bovenste plastic eraf te halen (op het puntje) net voor inbrengen dacht ik: volgens mij ben ik wat vergeten..

 3. Elize 1 november 2015 / 07:08

  Haha! Fijn dat jullie hier ook gewoon wel om kunnen lachen ookal zal het soms best irritant zijn.
  Ik maak ook vaak gekke versprekingen als ik moe ben, en dan kom ik er ook écht niet meer uit op welke volgorde de letters dan wél moesten haha! Twee keer mijn haar wassen doe ik ook wel eens omdat ik vergeten ben of ik het nou wel of niet heb gedaan. Misschien is het sufste dat ooit is gebeurd dat ik koffie uit de automaat op de universiteit wilde halen en bij de automaat op m’n werk kwam er altijd automatisch een bekertje uit, maar op de universiteit niet. Dus ik koos welke koffie ik wilde hebben, maar vergat er een bekertje onder te zetten. Dat ging natuurlijk hartstikke mis, maar ik was zó gaar dat ik echt even niet kon bedenken wat er misging. Dus in plaats van snel toch een bekertje onder het apparaat te schuiven liet ik het maar gewoon stromen. Er waren heel wat mensen die me heel raar aankeken en álles zat onder haha!
  Een vriendin van me is overigens wel eens 3 uur te laat gekomen bij een afspraak voor een groepsopdracht omdat ze haar sleutels kwijt was en ze in de koektrommel bleken te liggen. Hebben we ook heel hard om kunnen lachen!

  • Lisanne 1 november 2015 / 11:35

   Hahaha, die zijn beide ook mega grappig. De sleutels in de koektrommel is wel heel erg hehehe

 4. Miranda 1 november 2015 / 07:14

  Haha, wat leuk om te lezen! Een aantal dingen zijn voor mij herkenbaar van toen ik nog zwanger was:)

 5. Sandra 1 november 2015 / 07:15

  Haha, ik lig hier te lachen vanuit mijn bed! Ik moet zeggen dat ik met mijn chronische vermoeidheid best wel wat dingetjes herken. Die versprekingen, dingen in de prullenbak gooien die daar niet horen, vergeten waarom ik bijvoorbeeld in de winkel ben en wat ik moest halen… Haha, achja, laten we er gewoon om lachen! Leuk dat je zo’n lijstje hebt gemaakt. :’)

 6. Marlotte 1 november 2015 / 07:20

  Hahaha, zo leuk dit! Heerlijk als je nietsvermoedend deo als droogshampoo gebruikt. Moet je alsnog gaan douchen, oeps. Ik heb ook weleens dat ik een kamer binnenkom en opeens echt geen idee meer heb wat ik ging doen. Zo stom haha!

 7. Tiffany 1 november 2015 / 07:54

  Door mijn chronische vermoeidheid doe ik ook regelmatig ontzettend onhandige dingen. Vooral dingen uit mijn handen laten vallen is populair. Het ergste is denk ik sinasappelsap in een blender schenken, deze optillen en niet snappen waarom al het sap eruit loopt. Conclusie: ik was de bodem vergeten erop te draaien. Haha ik kan er nu wel om lachen, maar de hele keuken vol sinasappelsap als je uitgeput bent is minder leuk.

 8. Lisanne 1 november 2015 / 08:30

  Dit is zo herkenbaar! Ik heb -hopelijk toch, ga steeds meer twijfelen of ik me moet laten testen- geen Lyme, maar ME/cvs en… het meeste van bovenstaande heb ik al wel gedaan. Ik trek ook wel eens mijn kleding achterstevoren aan (waarom zit er nou geen rits aan de voorkant?) Of verschijn bij de verkeerde afspraak (wij zien elkaar pas volgende week.. ohnee! Dan moet ik bij die andere arts/fysio/studieafspraak zijn!) En als ik echt moe-moe ben dan moet je mij ook niet meer laten praten, want dan prop ik soms hele zinnen in één woord…

  Ah, well. De familie kan er in elk geval om lachen! (En ik achteraf ook ;))

 9. Marloes | Budgetproof.nl 1 november 2015 / 08:50

  Oke, de reden dat jullie dit allemaal doen is niet leuk natuurlijk, maar ik heb echt hardop zitten lachen. Een aantal dingen doe ik zelf ook en met m’n sokken in bad gaan wilde ik vroeger altijd heeeel graag. Dus dat mocht dan eens in de zoveel tijd, haha. Deo in plaats van droogshampoo gebruiken (en andersom) is me meer dan eens voorgekomen ;).

 10. Hilde 1 november 2015 / 09:19

  Fijn dat jullie er achteraf om kunnen lachen! 🙂
  Ik heb af en toe ook rare dingen hoor, dan wil ik de spullen die in de koelkast moeten in een gewoon kastje zetten en andersom, of dat ik op mn lepel met ijs erop ga blazen “om het af te laten koelen” xD

  • Lisanne 1 november 2015 / 11:32

   Hahaha, dat blazen bij iets dat helemaal niet heet is is ook herkenbaar!

   • Marjolein 3 november 2015 / 12:28

    Hahahaha idd, krijg regelmatig een blik van mijn vriend van ‘wat doe jij nou? ?

 11. Frauke 1 november 2015 / 10:20

  Hahaha leuke dingen! Al zou ik die met mijn warhoofd ook gewoon voor kunnen hebben, haha. Die hondenwandeling zonder hond vond ik wel heel droog. En die grappige door elkaar gehaspelde woorden :D! X

 12. Sophie 1 november 2015 / 10:26

  Aaah jeetje, hier sta je helemaal niet zo bij stil dat lyme ook invloed heeft op je hersenen. Knap als je er om kan lachen!

 13. Vanessa 1 november 2015 / 10:40

  Fijn dat jullie er om kunnen lachen. Ik wist helemaal niet dat Lyme zo’n invloed heeft op de hersenen. Er staan trouwens een paar dingen tussen die ik ook al heb meegemaakt, maar dat is vooral omdat ik soms een warhoofd heb, haha 🙂

 14. Hester 1 november 2015 / 10:44

  Hahaha, heerlijke dingen! Onhandig, maar vrij ‘ongevaarlijk’ dus dan kun je er wel om lachen. Mijn zus heeft een keer een ovenschotel inclusief vershoudfolie (vanuit de koelkast) in de oven gedaan terwijl ze verder gewoon uitgerust en gezond was, heel bijzonder haha.

  • Lisanne 1 november 2015 / 11:31

   Hahahaha, dat is ook grappig

 15. Veerlez 1 november 2015 / 11:03

  Er zitten voor mij ook heel erg bekende dingen tussen, vooral de versprekingen en alles op verkeerde plaatsen liggen, ik denk dat CVS’ers dat ook doen! Ik loop ook nonstop tegen dingen op, vooral deurposten. Gelukkig staat de kleur blauw mij heel goed 😉

 16. Simone 1 november 2015 / 11:06

  Hahaha, wat een heerlijke blogpost. Natuurlijk is de reden voor de versprekingen en foutjes niet leuk, maar gelukkig kunnen we om zulke dingen later lachen.

 17. Margot 1 november 2015 / 11:15

  Hihi wat een heerlijk lijstje! Mooi dat je er zo met humor naar kan kijken.

 18. manon 1 november 2015 / 11:24

  De reden waarom dit gebeurt is niet leuk, maar het is wel een grappig lijstje! Soms doe ik ook van die rare dingen, dan let ik totaal niet op. Poos terug had ik vis in de oven en bakpapier op de bodem van de oven gelegd. En na een tijdje begon de bakpapier opeens te branden. Gelukkig zagen we het gelijk en konden we het vuur ook gelijk uitmaken. En ik had echt iets van: waarom moest ik daar eigenlijk bakpapier heen leggen..

 19. chantal 1 november 2015 / 11:58

  Ik heb geen lyme heb maar ben wel moeder en ik zie qua rare dingen doen veel overeenkomsten haha. Mijn shortlist :
  Regelmatig mijn fiets vergeten binnen te zette die dus de hele dag in de poort niet op slot staat.
  theewater 5x aan moeten zetten omdat ik vergeet dat het aanstond
  slappe koffie omdat ik de coffiepad vergeet te vervangen
  pindakaas pakken en dan vervolgens al kaas om mijn brood hebben
  3x naar boven lopen voor iets wat ik vergeet als ik weer boven ben
  sleutels zoeken die gewoon op dezelfde plaats liggen als altijd
  de was vergeten uit de wasmachine te halen waardoor de was nog een keer gedaan moet worden, minimaal 2x per maand

 20. Vivian 1 november 2015 / 12:20

  Ohh, dit is eigenlijk wel gewoon een heel erg leuk lijstje haha, tof dat je er op deze manier over kunt schrijven want het lijkt me echt niet altijd fijn!

 21. Leonie 1 november 2015 / 12:45

  Geen lyme, wel fibromyalgie waardoor mijn hoofd vaak niet zo helder is en ik herken wel heel veel dingen van de lijst haha

 22. Evera 1 november 2015 / 13:14

  Leuk om te lezen! Sommige dingen doe ik zelf ook wel eens ondanks dat ik geen Lyme heb. Andere dommigheidjes die bij mij vaak voorkomen zijn mijn telefoon in de kledingkast vinden (zit ik nog op social media tijdens het aankleden en moet ik hem even neerleggen, vervolgens vergeten hem weer mee te nemen) en pannen in de koelkast willen leggen (pannenkastje zit onder de koelkast en dan let ik weer eens niet op en kies ik het verkeerde deurtje). Ik kan dan altijd erg om mezelf lachen! 😉

  • Lisanne 1 november 2015 / 13:15

   Hahaha, mijn telefoon ligt ook altijd in mijn kledingkast als ik hem kwijt ben 😀

 23. Savitri 1 november 2015 / 14:49

  Hahaha ik heb echt hardop moeten lachen om een aantal van deze dingen! Ik besef me heel goed dat het niet fijn is als je dit heel regelmatig hebt (en de oorzaak natuurlijk al helemaal niet), maar als jullie het zo op deze manier delen kunnen jullie er ook zelf om lachen denk ik zo 🙂 Sommige dingen zijn ook erg herkenbaar en dat maakt het des te grappiger, haha!

  Mijn lijstje: Bijna kleding in de prullenbak ipv wasmand gooien, de appel ipv de schil weggooien, random sleutels uit m’n handen gooien… En vast nog wel meer haha.

 24. Eline 1 november 2015 / 16:23

  Onder de douche staan en jezelf realiseren dat je je ondergoed nog aan hebt!

 25. Linda 1 november 2015 / 17:43

  Ik heb dan wel geen Lyme, maar met mijn Fibro en ME zijn bovenstaande dingen wel héél erg herkenbaar! haha 🙂

 26. Tirza 1 november 2015 / 18:28

  Oh ik heb hier zo hard om gelachen! En het is zó herkenbaar. Ik mix de laatste tijd steeds klanken door elkaar of meng ik woorden die ik wil zeggen met elkaar. Natuurlijk kan ik nu geen voorbeeld verzinnen! Kan je wel garanderen dat het heel grappig was.

  Ik heb ook vaak een moment van evenwichtsverlies en dan heb ik soort Captain Jack Sparrow actie waarin ik even half omval en met mijn armen zwaai. Mijn vrienden zingen dan altijd “doe de Tirza”, haha.

  En ik heb nog zo veel meer van dit soort acties, ik kan er zelf ook meestal wel om lachen. Als je je er steeds maar druk over maakt wordt het toch niet leuker.

 27. Lilian 1 november 2015 / 20:39

  Haha, dit doen niet-Lymes ook gewoon hoor. Wat dat betreft zijn jullie net mensen :p

 28. Anouk 1 november 2015 / 21:55

  Oooh zo herkenbaar allemaal!! Ik heb regelmatig dat ik echt geen flauw idee heb wat ik ook al weer kwam doen of ging halen. En ook lege verpakkingen terug in de koelkast zetten of eieren zonder water opzetten is orde van de dag. Maar vandaag was echt het toppunt;
  Ik had een haarmasker in en lekker mn trainingbroek aan om een luierdagje te houden. Op het laatst moest ik nog snel even naar de supermarkt dus even snel het masker uitgespoeld en handdoek op mn hoofd gedraaid. Snel de auto in en je raad het….de handdoek nog op mn hoofd toen ik aankwam ??

 29. Mirjam 1 november 2015 / 22:20

  Ik moest stiekem heel hard lachen om het wandelen met de hond zonder hond :’)
  Ik kan me ergens wel voorstellen dat jullie dit soort “problemen” hebben. Ik heb zelf geen Lyme, maar heb wel iets met vermoeidheid.. Als ik dan ook heel erg moe ben, doe en zeg ik hele gekke dingen!

 30. Emily Lotus 2 november 2015 / 12:10

  Erg moeten lachen om deze blogpost. Herken er ook veel van! Mijn hoofd doet soms ook echt te achterlijke dingen wanneer ik moe ben.

 31. Martine 2 november 2015 / 13:37

  Haha! Super grappig! Ik ga vaak in bed liggen met alle kleren en lichten nog aan. Vervolgens kan je weer uit bed om alles uit te doen hahaha!

 32. Roos 2 november 2015 / 14:42

  Hahaha! Heel erg herkenbaar.
  Ik ben ook een lymie en dit zijn mijn gekke dingen:
  Ik moet mij 3 keer per dag temperaturen. Vanochtend pakte ik een pen en dacht dat het de thermometer was en dat had ik pas later door :$
  Ook vergeet ik altijd of ik de wc wel heb doorgespoeld dus ik loop altijd nog een keer terug om te checken.
  – Ik ben altijd alles kwijt en daardoor kan ik helemaal in paniek raken, maar soms heb ik ‘t gewoon in mijn hand..

 33. Anouk 2 november 2015 / 15:13

  Fijn dat je erom kunt lachen! Maar ook “gewone” mensen hebben dat soort dingen wel eens hoor, haha.

 34. Lieke 2 november 2015 / 15:27

  Haha, ik heb wel eens in een erg drukke periode mijn telefoon in de prullenbak gegooid in plaats van het papiertje dat ik eigenlijk weg wilde gooien. Vervolgens heb ik nog zeker een halve minuut naar de prullenbak staan staren voordat ik me realiseerde dat ik misschien toch mijn telefoon eruit moest halen.

 35. Kirsten 3 november 2015 / 13:53

  Wat een leuk en herkenbaar artikel! Ik heb ME/CVS en heb vooral last van de versprekingen. Maar ook van dat ik snel dingen vergeet en dus nu niet de gekke dingen op kan noemen die ik doe door mijn vermoeidheid.
  Heb wel dat ik vaak dingen kwijt raak, omdat ik dan door het slechte geheugen niet meer weet waar in het neergelegd heb.. Haha!

 36. Annelien 3 november 2015 / 15:39

  Ik heb geen lyme maar ik doe ook wel eens rare dingen 😉 als ik heel moe ben kan ik prima ‘auw’ zeggen over dingen die helemaal geen pijn doen. Iets laten vallen? Auw! De deur hard dicht gegooid? Auw! Mijn vriend weet nooit of ik nu serieus pijn heb of ‘gewoon’ auw zeg haha. En mijn broer heeft de tik om zijn tandpasta in de koelkast te leggen als hij moe is, en dan de dag erna is die tandpasta natuurlijk kwijt haha.

  • Lisanne 3 november 2015 / 17:04

   Hahaha, ik doe standaard mijn handen in de lucht als ik iets laat vallen, ook zoiets geks. Niet proberen op te vangen ofzo, neee, handen in de lucht!

   Tandpasta in de koelkast is ook wel een leuke hahaha.

 37. Tom 3 november 2015 / 21:02

  Ik vind het leuk dat jij zoveel over jezelf vertelt! Super!

 38. Lilian 4 november 2015 / 09:16

  Haha leuk geschreven. Ik heb als ik moe ben ook dat soort acties. Sleutels in de koelkast, sleutels vergeten mee te nemen als ik het huis uit ga… (Lang leve huisgenoten!)

 39. Joanne 25 november 2015 / 14:18

  Voor als je nog eens een tweede versie van dit artikel gaat schrijven, heb ik er nog een paar van deze week:

  – na langzaam wegrijden constateren dat mijn voorruit niet van binnen maar van buiten beslagen is en vervolgens de auto ergens parkeren, uitstappen, de ruit van buiten zelf schoonvegen…. en pas als ik weer wegrijd realiseer ik me dat er zoiets bestaat als RUITENWISSERS.

  Dat was vooral raar (ik gebruik de ruitenwissers vaak zat) en omslachtig, maar nog onschuldig. De volgende iets minder:

  – direct nadat mijn vriend de nieuwe maar helaas misvormde lamp weghaalt om te ruilen bij Ikea, denk ik: ‘Goh hij haalt de lamp weg, nu is het donker, laat ik het licht aan doen’ (??). Gevolgd door BOEM VONK KNAL. Enorme kortsluiting en bijna mijn vriend geëlektrocuteerd.

  • joanne 30 november 2015 / 14:19

   En de videokaart van mijn PC opgeblazen blijkbaar met de kortsluiting :'( Positieve sidenote: de ingebouwde ventilatie van het huis die wat kuren vertoonde, doet het ineens als een zonnetje. Was het toch nog ergens goed voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.