Geluk is… een maatje hebben

Wat mij elke dag heel gelukkig maakt: het hebben van een maatje. Iemand tegen wie je alles kan zeggen en waarmee je alles kan delen. Iemand die er altijd voor je is, en die het ook toelaat om geholpen te worden door jou als dat eens nodig is.

timtimtim6

Hihihi, allemaal oude foto’s! Wel leuk om terug te zien!

Ik ben heel blij dat ik mijn maatje gevonden heb! Ik ken Tim al sinds de middelbare school (de laatste dag van de middelbare school welteverstaan), maar eigenlijk wisten we beiden meteen dat het wel goed zat!

Toen we 20 waren gingen we samenwonen en nu zijn we nóg betere maatjes dan voorheen. We kunnen ook wel zonder elkaar, en we doen allebei ook veel dingen zelf zonder elkaar (ik fysiek natuurlijk niet zo veel, maar achter de computer enzo wel natuurlijk). Ik heb mijn eigen wereldje en hij zijn eigen wereldje.

winnie-the-pooh

Winnie the Pooh heeft gelijk. Bron foto

Het is een beetje jammer dat zijn wereldje een militair wereldje is, waardoor we elkaar in de toekomst vaak gaan moeten missen. Maar dat je überhaupt iemand hebt die je zo erg kan missen zegt al heel erg veel!

Maar het is altijd fijn om te weten dat er iemand is die in je gelooft, er altijd voor je wil zijn en je altijd op kan vrolijken. Het maakt niet uit wat voor stomme dingen er nog in onze toekomst liggen, samen kun je de hele wereld aan. Zo voelt het!

Leuk om terug te lezen, Tim deed lang geleden een Q&A, die lees je hier terug.

Heb jij ook een maatje?

DELEN:

45 reacties

 1. Marion 2 juni 2015 / 06:50

  Oh Lisanne, dit ontroert me zo! Dat komt omdat ik ook zo’n maatje heb. Mijn eerste liefde en ik wist meteen dat het goed zat. Dat wil niet zeggen dat het allemaal rozengeur en maneschijn is, maar je weet dat je overal samen doorheen komt. De band wordt sterker en sterker en dieper en dieper. Het is het mooiste wat er is. Peter en ik zijn nu bijna 20 jaar samen. Het is het mooiste wat er is om een maatje te hebben in de liefde van je leven.

 2. Minke 2 juni 2015 / 07:03

  Helemaal waar. Een maatje is zo belangrijk! Zuinig op zijn zeggen wij dan haha. Ik ben heel blij dat ik ook mijn maatje heb gevonden :).

 3. Elize 2 juni 2015 / 07:26

  Mooi! Leuke foto’s ook!
  En ja, ik ben ook heel blij met mijn maatje!!

 4. Celeste 2 juni 2015 / 07:30

  Je hebt helemaal gelijk, een maatje hebben maakt het leven een stukje mooier. Goed om er eens bij stil te staan hoe belangrijk je maatje voor je is. Ik ga mijn maatje vandaag ook maar eens even vertellen hoe belangrijk hij voor me is.

 5. Nienke 2 juni 2015 / 07:42

  Wat lief 🙂 ik heb ook mijn maatje gevonden, gelukkig niet in het leger… Veel moed wanneer je hem moet missen!

 6. Margot 2 juni 2015 / 07:52

  Wat een leuke foto’s! Ik heb ook een maatje (we zijn zelfs verloofd) en ik ben zo blij met hem!

 7. Sophie 2 juni 2015 / 08:02

  Wat ontzettend fijn. Oh we zitten in hetzelfde schuitje zie ik. Mijn vriend en het leger is ook een pot nat ;),nee grapje. Iedereen moet zijn/haar hart kunnen volgen.

 8. Denise 2 juni 2015 / 08:11

  Zo’n lief artikel, ik weet ook precies wat je bedoeld met het vinden van een maatje. Gelukkig heb ik drie jaar geleden mijn maatje ook ontmoet <3

 9. Tiffany 2 juni 2015 / 08:19

  Een maatje hebben is inderdaad geluk. Ik ben inmiddels al 5 jaar samen met mijn maatje. We hebben heel veel plezier samen, houden ontzettend veel van elkaar en steunen elkaar altijd in alles. Wat grappig dat jij Tim de laatste dag van de middelbare school hebt ontmoet, ik heb mijn vriend in de laatste weken van de middelbare school ontmoet.

 10. Angelique 2 juni 2015 / 08:32

  Ik en mijn man zijn al 11 jaar samen. We zijn al 2,5 jaar hiervan aan het overleven, maar voor onze relatie blijven we gaan. We zijn echte maten en meer dan dat. We gaan door het diepste de diepste samen en het hoogste der hoogste.
  Ik ben blij dat jij dat ook hebt en ik gun dat iedereen.

 11. Simone 2 juni 2015 / 08:58

  Helemaal waar. Ik vind het wel heel lastig om dit te lezen, want zo’n maatje heb ik helaas sinds kort niet meer. Jammer dat zulke dingen ook over kunnen gaan tegen je wil in!

 12. Deisy 2 juni 2015 / 09:31

  Wat een ontzettend lief artikel en ben het volledig met je eens. Ik ben ook ontzettend dankbaar voor mijn vriend en alle liefde die er tussen ons is. Dat zou ik voor geen goud willen missen. Je hebt het echt prachtig verwoord en Tim mag maar blij met jou zijn hoor meis <3

 13. Kim 2 juni 2015 / 09:32

  Wat een mooie post.
  Ik heb geen maatje, maar kan me heel erg goed voorstellen hoe dat ontzettend veel geluk kan brengen.
  Liefs

 14. Danielle 2 juni 2015 / 09:56

  Heel lief! Ik ben nu al 8 jaar met mijn vriend en snap gewoon precies wat je bedoeld. Hij is mijn maatje en mijn leven is gewoon zoveel leuker met hem er in! We doen helemaal niet alles samen maar ik weet wel dat we samen alles aan kunnen. Van de 8 jaar hebben wij alles bij elkaar ook 3 jaar niet in het zelfde land en 1,5 jaar niet eens op het zelfde continent gewoond. Daar zijn wij ook gewoon doorheen gekomen en ik kan mij gewoon geen leven zonder hem voorstellen!

 15. angelique 2 juni 2015 / 10:31

  Heerlijk he? Ik heb nu sinds een jaar zo’n maatje en ben zo ongelooflijk blij met hem. De reden waarom mijn vorige relatie keihard mislukte was juist omdat we geen maatjes waren maar op een gegeven moment echt broer en zus. Ik kon bij hem niet de veiligheid vinden als dat mijn vriend nu mij wel kan geven

 16. Maaike 2 juni 2015 / 10:31

  Wat een super lief artikel zeg, ik hoop dat jullie nog lang van elkaar kunnen genieten <3

 17. Vanessa 2 juni 2015 / 10:36

  Mooi om te lezen Lisanne. Heel herkenbaar want ook ik heb een maatje die goed voor me zorgt en waar ik alles mee kan delen. Die band is het mooiste wat er is!

 18. Linda 2 juni 2015 / 10:54

  Helemaal waar! Wat een mooi stukje. Zo belangrijk om daar zo nu en dan bij stil te staan en het ook tegen elkaar te zeggen! Ik ben inmiddels 4 jaar samen en bijna één jaar getrouwd met mijn man 🙂

 19. Daisy 2 juni 2015 / 11:18

  Mooi verwoord, zeker dat hij altijd in je blijft geloven. Zeker als je ziek bent is dit af en toe flink nodig. Even iemand die tegen je zegt dat je het wel kan en misschien vandaag niet, maar morgen wel. En dat hij je helpt je dromen te verwezenlijken. Vasthouden hoor! xo Daisy

 20. Annemijn 2 juni 2015 / 11:41

  Fijn om een maatje te hebben Lisanne! Ik hem mijn maatje nog niet gevonden maar dat komt vast goed!

 21. lifesabout 2 juni 2015 / 12:40

  Jullie zijn zo leuk samen en zo sterk! Ik heb bewondering voor jou, maar ook voor Tim. Zuinig op elkaar zijn en blijven koesteren.

 22. Xaviera 2 juni 2015 / 12:51

  Wat mooi om te lezen! Prachtig om zo’n maatje te hebben in je leven.

 23. Lara 2 juni 2015 / 13:05

  Lief om te lezen dit! Ik weet hoe fijn het is om zo iemand in je leven te hebben, kan mij gelukkig prijzen met net zo iemand. Heel herkenbaar dus.

 24. Manon 2 juni 2015 / 13:16

  Wat een mooie, kort maar krachtige blogpost! Zo’n liefde is het mooiste wat er is, en het wordt je van harte gegund 🙂

 25. Ise 2 juni 2015 / 13:19

  Wat mooi geschreven. Ik ben zo blij voor jou!

 26. Emily 2 juni 2015 / 13:42

  Heel mooi om te lezen! Gisteren bedacht ik me nog hoe blij ik ben dat ik ook zo’n maatje heb. Waar alles bij veilig is, alles oké is en die me altijd blij kan maken.

 27. Nicetobeout 2 juni 2015 / 15:53

  Mooi verwoord, zet me wel aan het denken die zin. Iemand om uberhaupt zoveel te kunnen missen. Mooi!

 28. Melissa 2 juni 2015 / 18:22

  Ohh heel mooi geschreven allemaal! Erg belangrijk inderdaad. Gelukkig heb ik er zelf ook 1 🙂
  Ik volg je vanaf nu op bloglovin!

 29. Marieke 2 juni 2015 / 19:04

  Wat ontzettend mooi geschreven! Ik heb ook zo’n maatje gevonden (: Die band die je dan met elkaar hebt, is super fijn!

 30. Saar 2 juni 2015 / 19:05

  Mensen lijken passionele liefde vaak zo op te hemelen, maar eigenlijk is het feit dat je een maatje hebt veel belangrijker. Ik heb ook mijn maatje gevonden en ik ben er nog elke dag dankbaar voor. Heerlijk om te lezen dat dat voor jou ook geldt!

 31. Simone 2 juni 2015 / 19:22

  Ik ben het helemaal met je eens. Ik heb ook zo’n maatje. Die van mij is (gelukkig?) geen militair maar accountant. Maar hij is ook écht mijn maatje. En dat is super fijn!

 32. Nadia 2 juni 2015 / 19:35

  Fijn is dat hè, zo’n maatje hebben!

 33. Zo simpel is dan geluk 2 juni 2015 / 19:36

  Heel erg mooi om te lezen! Fijn dat jij je maatje gevonden hebt. Wel rot natuurlijk om te weten dat jullie elkaar in de toekomst veel moeten gaan missen.
  Ik hoop dat ik zelf ook mijn maatje ga vinden!

 34. emily 2 juni 2015 / 20:34

  Ik vind dit zo fijn om te lezen!
  Zelf heb ik ook eindelijk een maatje (sinds een jaar) maar het voelde meteen goed, iets wat ik eerder nog niet heb ervaren. En gisteren zei hij het ook tegen mij, dat ik zijn maatje ben, en daar werd ik zo blij van!

 35. Anne 2 juni 2015 / 20:37

  Jullie zijn een leuk stel, voor zover ik dat via je blog kan beoordelen. 😉 Ik kan me er wel iets bij voorstellen hoe fijn het is, juist omdat ik geen vriend heb (en altijd alleen ben geweest).

 36. Elke 3 juni 2015 / 16:26

  Aah wat een lief stukje, heel fijn dat jullie elkaar als echte maatjes gevonden hebben! 🙂

 37. Hester 3 juni 2015 / 19:33

  <3 Ik vind jullie echt een mooi voorbeeld op dit gebied. Juist omdat ik zelf nog jong en 'alleen' ben (dat vind ik altijd zo stom klinken als je 16 bent, ik ben namelijk helemaal niet alleen want ik heb nog niet echt een levenspartner nódig en dus voelt het niet als 'alleen' haha) vind ik het heel mooi om bij andere mensen te kijken hoe zij hun relatie ervaren en invullen. Volgens mij kan het je leven echt enorm verrijken als er zo iemand in je leven is en dat vind ik altijd goedom te realiseren, want ik 'vergeet' nog wel eens hoe mooi liefde eigenlijk in elkaar zit.

 38. Wildcard 4 juni 2015 / 16:35

  Fijn om te lezen. Altijd leuk als je iemand hebt bij wie je jezelf kan zijn 🙂

 39. Esmeralda 5 juni 2015 / 20:26

  Precies datzelfde gevoel heb ik met mijn Tim (mijn vriend heeft ook Tim haha, hoe toevallig!).
  Samen kunnen jullie alles aan!

 40. Miriam 7 juni 2015 / 14:48

  Mooi stukje, fijn is dat hé iemand hebben die er helemaal voor jou is/kan zijn. Ik heb er hier ook eentje thuis zitten, kan niet zonder hoor!

 41. Simovic-Vuceljic Natasa 13 juni 2015 / 18:42

  Wat een leuk artikel om te lezen! Ik heb mijn maatje 5 jaar geleden gevonden, iemand waarmee het vanaf het eerste moment al klikte. We hebben serieuze hoogtes en laagtes meegemaakt, maar we zijn toch bij elkaar gebleven. We wonen nu al 3 jaar samen en sinds oktober vorig jaar zijn we getrouwd 🙂 Ik wens je veel succes in de periode dat jullie mekaar niet zullen zien, het zal niet gemakkelijk zijn en het gemis zal enorm zijn 🙁 Maar denk dan terug aan alle fijne momenten samen, het zal het een beetje draaglijker maken 🙂 Liefs! x

 42. Renate 14 juni 2015 / 20:38

  Dit raakt me echt om dit te lezen! Het is natuurlijk heel fijn als je zo ziek bent dat je toch een maatje hebt en als ik dit lees besef ik wat ik eigenlijk mis. Ik heb genoeg mensen om mij heen waar ik altijd bij terecht kan, maar toch mis ik het hebben van een ‘maatje’. Ik hoop dit dus in de nabije toekomst ook te krijgen! Ik vind jullie ieder geval echt heel goed bij elkaar passen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.