Geniet van het moment – 10 lessen in 10 jaar

Lisanneleeft bestaat 10 jaar, daarom deel ik 10 lessen die ik leerde in de afgelopen 10 jaar. Genieten van het moment is een van de dingen die ik heb geleerd in de afgelopen jaren. Het is heel leuk om grote plannen te hebben en doelen te bereiken. Maar wat doe je in de tussentijd?

Toen ik 18 was en net begon met bloggen had ik grote plannen. Dat legde ik je al uit, ik had grote ambities. Uiteindelijk heb ik daar heel veel aan te danken, het is niet voor niets dat ik nu eigenaar ben van een bedrijf. Maar er is ook een maar…

Door altijd maar bezig te zijn met de toekomst kan het zo zijn dat je vergeet te genieten van het nu.

Als je mij zou vragen hoe mijn perfecte dag eruit ziet, dan ben ik zeker weten ook bezig geweest met mijn blog op die dag. Gewoon mooie stukjes typen en genieten van een fijne workflow. Lekker veel gedaan krijgen. Foto’s maken, schrijven, foto’s bewerken, filmen en video’s editten. Omdat me dat een heel goed gevoel geeft.

Lekker achter mijn computertje met een muziekje aan en helemaal met mijn hoofd bij het bloggen. Dat geeft mij een goed gevoel.

In de afgelopen jaren heb ik veel meer geleerd om te genieten van dat moment. En niet te veel naar de resultaten te kijken (hoewel dat ook leuk is).

Niet alleen met bloggen doe ik dit zo. Ook als ik buiten ben kan ik ontzettend genieten van de dingen die ik om me heen zie. Of als ik buiten zit in het zonnetje. En wanneer ik op mijn bed lig (die ligt nog steeds heel fijn). Ik kan heel goed genieten van het moment, dat heb ik wel geleerd de afgelopen tien jaar.

Het is niet alleen het resultaat wat telt, maar ook juist de momenten waarvan je kan genieten om tot het punt te komen waar je wilt zijn.

DELEN:

2 reacties

  1. Naomi 27 augustus 2020 / 09:48

    Prachtige les. En herkenbaar, dat je soms kunt vergeten om te genieten van het nu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.