Genoeg is genoeg! Wat staat er op mijn telefoon?

Vandaag ga ik je laten zien hoe ik mijn telefoon ‘opschoon’! Ik heb een telefoon met behoorlijk wat geheugen, vind ik zelf (64gb), maar dat betekent natuurlijk niet dat ik mijn telefoon ook helemaal vol moet gooien. Ik vind het fijn om het schoon, opgeruimd en zo minimalistisch mogelijk te houden. Vlak voordat ik dit van plan was te gaan doen (ik doe dit met regelmaat, even een grote schoonmaak) werd ik door Simyo gevraagd voor hun Genoeg maakt gelukkig campagne. Past hier perfect bij, daarom deel ik deze keer ook mijn grote mobiele schoonmaak met jou!

Advertorial

whats-on-my-phone1

De situatie voor het minimaliseren

Ik laat je eerst zien hoe het was voordat ik begon met opruimen. Niets mooier gemaakt dan het is, puur zoals het is. Bij het eindresultaat zal ik een aantal van mijn favoriete apps noemen en toelichten.

Zoals je ziet gebruik ik slechts één pagina. Ik vind dat daar al mijn apps op moeten passen! Voor de rest gebruik ik wel mapjes.

genoeg-is-genoeg

Mijn mapjes: blog en productiviteit

Die voor mijn blog is er eentje waarin vooral apps staan om foto’s mee te bewereken.

Onder productiviteit staat van alles wat. We hebben allemaal wel zo’n rommellade in huis, waar we alle dingen in proppen die nergens anders thuis horen he? Nouja, dit is dus de rommellade op mijn telefoon: dit mapje. Een gedeelte kan weg, een deel gebruik ik.

games-en-hulpapps

Verder heb ik een games mapje en een mapje met hulpapps.

Het mapje met games spreekt voor zich: ik speel ook weleens spelletjes op mijn telefoon!

Tussen de hulpapps staan een heleboel apps die ik niet gebruik, maar helaas ook niet kan verwijderen. Deze stop ik allemaal netjes weg in dit mapje. Heel soms gebruik ik ze dan toch eens, maar echt vaak heb ik ze niet nodig. Nouja, dat is bij de meeste het geval, hier zwerft ook nog het een en ander rond. Dit mapje heeft door de overvloed aan standaard apps drie pagina’s!

opgeruimd-scherm

De situatie na het minimaliseren

Ik heb een aantal regels voor mezelf wanneer ik mijn telefoon ga opruimen. Dit zijn ze:

 • Het moet allemaal op een pagina blijven passen, dat vind ik het prettigst werken.
 • Ik gebruik altijd een leuke achtergrond die ik heb gepind op mijn pinterest board dat ik speciaal daarvoor heb aangemaakt.
 • Alles wat ik veel gebruik mag gewoon op de homepage staan, zodat ik er snel en makkelijk bij kan
 • De rest verdeel ik onder in mapjes.
 • En oja, er viel ook nog wel het een en ander te updaten… haha, dat stel ik altijd uit. Nu voelt het weer lekker schoon allemaal!

Apps die je op de homepage ziet:

Instagram, Facebook, Twitter en Snapchat zijn social media die ik voor mijn blog gebruik. Je kan me altijd vinden onder de naam Lisanneleeft.

Verder is het fijn om bij mijn mail en notities te kunnen en via Youtube kan ik lekker in bed video’s kijken. Of het een en ander even snel aanpassen voor mijn eigen video’s.

blog-leukigheid

Even netjes alle apps voor mijn blog in het juiste mapje gezet. De dictafoon gebruik ik tegenwoordig bij het opnemen van mijn video’s, dus het is prettig als ik die snel kan vinden. Bloglovin om blogs te volgen en de rest is voor het bewerken van fotootjes.

Het rommelmapje is ook weer wat opgeruimd. En opgeleukt, ik heb hem de naam leukigheid gegeven, haha. Hierin lees ik het nieuws, bekijk ik de folders, kijk ik naar mijn stappenteller en… Als ik soms niet kan slapen lees ik FML. Dit is een website waar allemaal mensen hun ‘situatie’ op posten wanneer er net iets heel stoms, gemeens of raars is gebeurd. FML staat voor Fuck my Life, dat staat achter elke tekst. Nouja, eigenlijk moet je het gewoon even opzoeken, het is fijn vermaak als je bijvoorbeeld niet kan slapen of ergens moet wachten!

games-en-hulpapps-nieuw

En dan de games! Afgelopen week noemde ik TwoDots al, dat is mijn favo spelletje van dit moment. De rest van de spelletjes staan erop voor als ik niet kan slapen, haha.

En bij de hulpapps staan alle overige apps die standaard op mijn iPhone staan. En Dropbox, die moet eigenlijk nog naar het mapje blog, want daarvoor gebruik ik Dropbox altijd, oeps. Dit mapje gebruik ik erg weinig.

Genoeg maakt gelukkig

Deze campagne van Simyo vind ik zelf heel erg mooi, vooral door de gedachte die erachter zit. ‘Genoeg maakt gelukkig’ is namelijk ook iets waar ik zelf voor 100% in geloof. We weten allemaal dat te weinig hebben niet fijn is, maar ook te veel hebben is iets wat ik liever niet wil. Deze blogpost gaat hier ook over, heel mooi. Steeds meer mensen gaan uit eigen beweging steeds meer sober leven, ik denk dat dat is omdat genoeg gelukkig maakt. We leven (vaak) al in overvloed, terwijl dat echt niet altijd iets positiefs is.

De link met Simyo is dat zij simonly abonnementen hebben die maandelijks naar boven én naar beneden bijgesteld kunnen worden. Zo heb je nooit te veel, maar ook niet te weinig! Vandaar de Genoeg maakt gelukkig campagne. Daarmee willen ze je inspireren om precies genoeg te hebben, in deze week waren de apps aan de beurt! Dus… ik hoop dat ik je geïnspireerd heb om ook aan de slag te gaan met het minimaliseren van de apps die op je telefoon staan.

Persoonlijk vind ik dat ik alsnog aardig wat apps op mijn telefoon heb staan, maar voor nu vind ik het zo goed. Hoe zit dat bij jullie? Houden jullie ook regelmatig een grote schoonmaak? En heb je dan meer, of juist minder apps dan ik op je telefoon staan?

DELEN:

19 reacties

 1. Kelly 14 september 2015 / 06:52

  Ik hou ook regelmatig een grote schoonmaak. Meestal kom ik dan ongeveer op dezelfde hoeveelheid apps uit

 2. Marlotte 14 september 2015 / 07:34

  Wat een onwijs leuke achtergrondjes heb je! Zelf heb ik ook niet zoveel apps op mijn telefoon staan, vind ik ook wel fijn!

 3. Tiffany 14 september 2015 / 07:50

  Ik heb denk ik net zo veel apps als jij. Ik zal mijn telefoon ook weer eens opruimen. Heb laatst mijn foto’s opgeruimd. Ik heb echt belachelijk veel foto’s van lichtpuntjes voor mijn blog 🙂

 4. Anieke 14 september 2015 / 08:17

  Haha, ik ga meteen mijn telefoon opschonen! Leuk artikel en een mooie link met de campagne van simyo, komt oprecht over, heel fijn!

 5. Frauke 14 september 2015 / 08:30

  Leuk om te zien wat je op je gsm hebt staan! Ik ken het gevoel van ‘één tabblad is genoeg’, haha. Ik probeer mijn meest belangrijke apps daarop te hebben staan, en verder alles in m’n menu. Toen ik nog een iPhone had deed ik dat ook zo, met mapjes. Ik heb trouwens een paar leuke apps gespot die ik nog niet kende, dus die ga ik even zoeken voor Android ;)! X

 6. Marleen 14 september 2015 / 12:30

  Leuke blogpost. Ook even een kijkje genomen op je Pinterest bord. Leuke achtergronden!

 7. Vivian 14 september 2015 / 12:44

  Haha, zo leuk om te zien hoe je alles hebt ingedeeld! Ik probeer dit ook regelmatig te doen, maar dan vooral op mijn iPad: op mijn telefoon gebruik ik namelijk niet heel veel apps. Op mijn iPad heb ik nu de eerste twee pagina’s voor alle apps die ik vaak gebruik en op de derde pagina staan mapjes.

 8. Anita 14 september 2015 / 13:10

  Ik ruim inderdaad ook regelmatig op en niet alleen de apps maar ook foto’s. Omdat ik mijn telefoon ook gebruik voor blogfoto’s raakt hij snel vol.

 9. Audrey 14 september 2015 / 13:45

  Ik ben ook altijd heel lui met updaten, en opruimen doe ik helemaal weinig 😉 Gebruik jij de WordPress-app niet? Ik vind die altijd wel fijn voor reacties goedkeuren en kleine dingetjes aanpassen in mijn blogjes.

 10. Anneleen 14 september 2015 / 15:02

  Best wel een groot verschil en ziet er nu heel netjes uit 🙂 leuk om jouw apps te zien!

 11. Sytse 14 september 2015 / 17:02

  Lekker overzichtelijk! Wist je dat je de apps ook automatisch kunt laten updaten? Dat heb ik aanstaan, super handig!

 12. Sophie 14 september 2015 / 18:14

  Ik heb nu sinds een dag mijn telefoon weer en ik wil hem ook niet meer zo vol hebben! Hopelijk gaat dat lukken!

 13. Lieze 14 september 2015 / 21:18

  Die FML is wel leuk. Lijkt een beetje op de 100 real days van Charlie Magazine, dat ik ook al zo leuk vond om te volgen.
  Dadelijk op mijn telefoon zetten.

 14. Evy 14 september 2015 / 22:42

  Ooh wat een leuke blogpost. Ik moet dringend enkele van je apps testen. Ik heb nog een bejaarde 4S en bij mij kunnen er jammer genoeg niet zo veel apps op 1 pagina.

 15. Karim 16 september 2015 / 22:52

  haha grappig… Reclame campagne voor Simyo en dan zelf bij Vodafone zitten XD

 16. Lilian 17 september 2015 / 22:37

  Ik heb maar een paar apps op mijn telefoon, ik ken heel veel van je helemaal niet. Heb nog maar sinds kort een goede smartphone en ben er nog steeds niet helemaal kapot van.

  Ik heb overigens een prepaid abonnement bij Simyo, is helemaal ideaal. Heel vaak kost het me niks en af en toe betaal ik een paar euro per maand (heb dan geen internetbundel enzo, maar die heb ik ook niet nodig)

 17. Tamarah 26 september 2015 / 13:44

  Ik vind het ook fijn om mijn telefoon zo opgeschoond mogelijk te hebben. Ook ik heb alle appjes op één pagina en onderverdeeld in mapjes zodat het netjes geordend is. Leuke achtergrond plaatjes heb je! Ik heb je bord gelijk geliked op Pinterest 🙂 .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.