Getekend zelfhulpboek – Start where you are

Na het lezen van het persbericht dat ik via de mail binnen kreeg werd ik blij. Toen ik het boek ontving werd ik nog blijer: op een of andere manier had ik over het hoofd gezien dat dit een geillustreerd boek was (of ik was het vergeten, het was in elk geval een verrassing). Een aangename verrassing! Ik geef je een kijkje in het Start where you are boek.

start-where-you-are-zelfhulpboek

Every-answer-is-inside-you

Start where you are

Dit is wat je op de achterkant van het boek vindt. Het is een soort invulboek met prachtige tekeningen erin. Ik kan je erover vertellen. Maar een impressie geven gaat je zó veel meer zeggen, dus ik laat je een aantal pagina’s zien!

teken-hier-de-bron-van-jouw-kracht

In the midst of winter, I found, there was, within me, an invincible summer

Een prachtig gemaakte quote met de opdracht: zelfs in de diepste put is kracht te vinden. Teken hier de bron van jouw kracht.

Zo is op elke pagina een mooie quote te vinden én een opdracht of een vraag die daarbij past en je aan het denken zet. Mooi en heel leuk, het gaat veel verder dan alleen plaatjes kijken.

think-about

Alles is zo prachtig geschreven en geïllustreerd. Ik krijg er zin van om zelf ook creatief aan de slag te gaan! En dat komt mooi uit, want ik weet zeker dat de vragen uit dit boekje voor mij perfecte bloginspiratie zijn.

fears

Soms een wat meer uit gebreide opdracht, soms een meer blanco vel met twee of slechts een vraag. Je kan natuurlijk in het boekje schrijven, maar dat ga ik niet doen. Daar is het veel te mooi voor!

never-too-late

Ook deze pagina had weer een zeer uitgebreide opdracht/vraag die je aan het denken zet.

Als je niet zo goed in Engels bent: de quotes staan achterin het boek helemaal vertaald. Dat is wel heel erg fijn. De tekst van de opdrachten/vragen zijn allemaal in het Nederlands.

you-can't-depend

Geef toe: de plaatjes zijn prachtig. Het boek zit bomvol mooie plaatjes, ik heb nog veel meer pareltjes ontdekt.

start-where-you-are

Het is echt een boek om er af en toe bij te pakken en van te genieten. Of bijvoorbeeld samen met iemand naar te kijken en samen antwoorden te bedenken op de vragen en opdrachten!

Ik word helemaal blij van het boek Start where you are. De prijs van het boek is €12,99 en oa hier op Bol.com te koop (daar vind je ook nog een inkijkexemplaar, nog meer mooie illustraties te zien!). Het lijkt mij ook echt een perfect boek om cadeau te doen. Wat vind jij van de impressie die ik gaf van dit boek? Denk je dat het iets voor jou is?

Deze blogpost bevat een affiliate link. Je vindt hier uitleg van hoe jij mij hiermee kan helpen.
DELEN:

24 reacties

 1. Mascha 8 juli 2016 / 07:44

  Wow, wat een gaaf boek zeg! Echt, ze hebben het zo leuk gedaan!
  Die vragen lijken me ook heel inspirativol om te beantwoorden. En al die quotes en plaatjes motiveren je daar dan weer mee.
  Mascha blogde laatst over… Random acts of kindness: ideas

 2. Lisanne 8 juli 2016 / 09:36

  Wauw wat gaaf. Ziet er inderdaad uit als een heel mooi boek! 🙂 Doet me een beetje denken aan de boeken van Kerri Smith (o.a. Wreck this Journal en Mess). Die boeken vond ik ook op zichzelf al zo leuk dat ik ze haast niet durfde in te vullen 😛

  Misschien binnenkort maar weer eens rondkijken op Bol.com… 0:)
  Lisanne blogde laatst over… Modieuze meiden

 3. Bianca Schrijff 8 juli 2016 / 10:53

  Het klinkt misschien een beetje zielig, maar zo is het echt niet bedoeld. Dit is echt een boek wat voor mij op het juiste moment komt en die ik zeker wil gaan halen. Na 2 jaar ziekte van mijn man en wat altijd zo zal blijven, ben ik mijn vrolijke en eigenwijze ik aan het verliezen. Regelmatig ben ik zwaar op de hand en pessimistisch, daar wil ik vanaf. Ik zoek geen wondermiddelen, maar een steun in de rug.
  Bianca Schrijff blogde laatst over… Unboxing: Celebrate books box juli 2016

 4. Kim 8 juli 2016 / 15:53

  Dit vind ik er echt super tof uit zien! Ik ben een beetje bang dat ik er niets mee ga doen, net als met het wreck this journal. Maar dit hoef je niet stuk te maken, dus dat scheelt 😉
  Als ik ‘m in de boekenwinkel zie liggen morgen neem ik hem wellicht mee.

 5. Elly 9 juli 2016 / 12:50

  Wat een mooi boek! Ook de illustraties zien er prachtig uit. Vooral de quote ‘In the midst of winter…’ sprak mij meteen aan. Sterker nog, het zorgde voor een paar traantjes, omdat die quote gewoon zo waar is. Ergens binnen in ons is er altijd nog een sprankje licht dat niet gedoofd kan worden en ons helpt problemen, van wat voor aard dan ook, het hoofd te bieden.

  Ik denk dat ik het boek ga kopen of voor mijn verjaardag ga vragen, als ik nog zo lang kan wachten tot ik jarig ben tenminste… En dan zet ik het waarschijnlijk geopend op een plankje aan de muur, met telkens een favoriete quote in het zicht.

  Bedankt voor deze mooie tip!

 6. Alicia 11 augustus 2016 / 20:28

  Ik heb het boek ook laatst gekocht, maar dan in het Nederlands. De quotes zijn wel gewoon in het Engels, maar de opdrachten zijn dus wel in het Nederlands. Ik vind het een heel leuk boek, toch makkelijk om te doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.