Geweldig boek! Wat is jouw excuus?

Esther Jacobs kennen jullie misschien al wel. Waarvan? Expeditie Robinson van een aantal jaar geleden, Coins for Care rond de invoering van de euro, van de vele keren dat ze in de media verscheen en van haar boeken. En over die laatste wil ik het met jullie hebben, een van de boeken die ze geschreven heeft vind ik namelijk geweldig!

Klinkt als een titel die je op mijn blog zou kunnen lezen, haha. Zelf kende ik Esther Jacobs doordat ik een flimpje van haar ergens vond. Deze vond ik bijzonder en deelde ik hier al met jullie. Een tijdje keek ik rond op haar site en ze bleef een beetje in mijn achterhoofd zitten. Toen ik op de rommelmarkt een boek van haar tegen kwam, kon ik het natuurlijk niet over mijn hart verkrijgen om hem niet te kopen. Jep, inderdaad, ik koop zelf bijna alleen maar budgetboeken, zoals je al wel hebt kunnen lezen.

Het boek
Het boek is autobiografisch, maar staat vol met wijsheden en geweldige quotes. Daarnaast is het gewoon interessant om over haar te lezen, omdat ze zo veel leuke dingen heeft meegemaakt. Je zou het boek alleen al moeten lezen als je fan van Expeditie Robinson bent. Esther geeft je namelijk een kijkje achter de schermen. Heel interessant om het Robinson verhaal eens van een andere kant te zien!

Verder organiseerde zij de actie Coins for care, waarbij er buitenlandse muntjes werden ingezameld rond de invoer van de Euro. Zelf heb ik dat destijds helaas niet meegekregen, dat ligt waarschijnlijk aan mijn leeftijd, ik was toen namelijk 9, haha! Opbrengst? 16 miljoen euro! En dat ging echt niet allemaal vanzelf.


Deze is m’n favoriet, samen met die waarover ik al een apart artikel gemaakt heb!

Verder staan er ontzettend mooie quotes in, alleen daarvoor zou je het boek al kunnen kopen. Kun je je deze nog herinneren? Ik wel, ik vergeet hem voorlopig niet meer hoor! Toen ik dit boek uit had zat ik vol inspiratie en zat ik met mijn hoofd in de wolken. (Letterlijk en figuurlijk! Ik las het boek in het vliegtuig, haha)

Kortom, een ongelooflijk fijn boek vol met inspirerende uitspraken, bijzondere ervaringen en mooie quotes. En verder leest het gewoon heel fijn weg! Ik raad je aan om dit boek te lezen, maar ook om een kijkje te nemen op haar site! Op de site kun je overigens ook de eerste paar hoofdstukken van het boek lezen. Kende jij Esther al? En waarvan dan?

Te koop voor €12,85 op Bol.com

12 reacties

 1. Lieke 7 januari 2012 / 09:28

  Wauw, ga ik onthouden dit boek!

 2. Serena 7 januari 2012 / 09:39

  Hmmm, eens kijken of daar ook een eBook van is. Klinkt leuk…

 3. Yara 7 januari 2012 / 10:28

  Wauw, super inspirerend. Kende het boek nog niet, wie weet koop ik het nog wel!

 4. Stéphanie 7 januari 2012 / 10:56

  Klinkt wel tof, zij het dat ik eerlijk gezegd nog nooit van haar gehoord heb ;). Toen de euro werd ingevoerd was ik nog vrij jong en Expeditie Robinson heb ik ook nog nooit gezien..

 5. Emily 7 januari 2012 / 11:24

  Wauw lijkt me echt een heel mooi boek, vooral met die wijsheden erin!

 6. Rianne 7 januari 2012 / 12:02

  Ik heb dit boek ergens opgeschreven om ooit nog eens naar te kijken. Aangezien ik nu nog veel te veel boeken heb liggen heb ik het niet meteen gekocht, maar hij staat op de lijst..

 7. Michael 7 januari 2012 / 21:24

  Ik heb het boek gekocht na jouw tip op twitter twee weken geleden…. Ik kende haar van jouw filmpje. Achteraf ken ik haar ook van verschillende media en van de actie coins for care.

  Leuk boek met verschillende verhalen die leuk zijn om te lezen. En als je tussen de regels doorleest zie je veel verborgen tips.

 8. Anne 9 januari 2012 / 11:24

  Leuk! Die Coins for Care actie, hmm… Ik heb wel in die tijd buitenlandse muntjes ingezameld, deed erg mijn best ervoor, maar volgens mij was dat voor Oxfam Novib? Ik ben toen eens langs seniorenwoningen gegaan, allemaal oudjes die niet meer reizen en blij waren om ze kwijt te kunnen. 🙂

 9. Esther Jacobs 14 januari 2012 / 15:30

  Dank, Lisanne, voor je mooie recensie en anderen voor jullie leuke reacties! Echt gaaf om dit te lezen en dat de energie die ik in dit boek heb gestopt ook zo gevoeld wordt. Mochten jullie het willen bestellen: via mijn eigen site http://www.estherjacobs.info kost het maar €10,- inclusief verzendkosten en dan schrijf ik er nog een persoonlijke boodschap in ook. Veel inspiratie gewenst allemaal! En geen excuses meer! Haha!

 10. Petra 19 augustus 2012 / 23:05

  Ah, ik vroeg me al af van wie ik ook al weer de tip had gekregen dit boek te lezen. Maar dat was dus vorige week op jouw blog! 🙂 Ben nu in het boek bezig en wordt er inderdaad erg door geïnspireerd! 🙂 Bedankt voor je tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.