5x inspiratie voor een gezond ontbijtje

De zomer komt eraan! En dat betekent dat we in no time met zijn allen compleet bikini-klaar op het strand moeten liggen. Bij wijze van spreken dan he. Hoewel ik het belangrijker vind om te leren om tevreden te zijn met wat je hebt (en dus ook het lichaam dat je hebt), mag je de natuur soms best een handje helpen. Daarom deel ik vandaag 5 gezonde ontbijtjes met jullie. Natuurlijk is het stiekem belangrijker dat je je van gezond eten ook gewoon lekkerder gaat voelen! Laten we naar de ontbijtjes gaan kijken…

gezond ontbijtje bananenbrood

Gezond ontbijtje #1: Bananenbrood

Heerlijk, vullend, maar ook heel erg gezond. Bananenbrood is echt een traktatie als je net wakker wordt. Het voelt een beetje verkeerd- net alsof je aan het ontbijten bent met een plakje cake. Maar het leuke is: het is helemaal niet zo verkeerd! Je kan helemaal zelf kiezen hoe gezond (of ongezond) je je bananenbrood maakt.

Gezond ontbijtje #2: Fruit met muesli (en yoghurt?)

Als je denkt dat alleen fruit niet vullend genoeg is, dan kun je er wat muesli bij gooien. Dan wordt het een waar power-ontbijtje! En als je van yoghurt houdt kun je dat er natuurlijk altijd bij doen.

gezond ontbijtje sapjes

Gezond ontbijtje #3; Een (groente)sapje

Ze zeggen dat vers geperste groentesapjes echt een powerboost zijn aan het begin van je dag. Zelf heb ik ooit een week lang een sapvast gedaan. Ik weet dus als geen ander dat een sapje echt een goed ontbijt kan zijn! Het is absoluut niet zo dat je uithongert als je ontbijt met een sapje, het is alleen wel belangrijk dat je genoeg sap drinkt! Op slechts een klein glaasje kom je de ochtend niet door. Het is natuurlijk ook een goed idee om naast een ander gezond ontbijtje een sapje te drinken.

Gezond ontbijtje #4: Fruit! (klik hier voor een blogpost met inspiratie voor je fruit-ontbijtje)

En mijn favoriet uit het rijtje, gewoon een ordinair bakje fruit. Zo simpel is het! Veel mensen denken dat je je buik niet vol kan eten met fruit. Dan heb ik een tip: probeer voor de grap eens een bakje fruit met 2 appels en 2 bananen. Ik eet elke ochtend een enorme bak fruit, geweldig om de dag mee te beginnen!

Gezond ontbijtje #5: Smoothies!

Het is natuurlijk niet vanzelfsprekend dat iedereen zomaar een sapmachine in huis heeft. En daarbij is de blender simpelweg veel prettiger om schoon te maken, haha. Een smoothie is zeker ook een erg lekker en gezond ontbijtje! En het leuke is dat je erin kan gooien wat je zelf wilt, fruit, groenten, honing, nog extra gezonde toevoegingen als spirulina poeder of chia zaadjes. Doe eens gek en maak een lekkere smoothie als ontbijt!

Waarmee ontbijt jij normaal gesproken? Gewoon een bruine boterham met kaas (ook niks mis mee), of maak je er altijd een feestje van? En… ik durf het bijna niet te vragen, maar voel jij je al bikini-klaar?

39 reacties

 1. monique 13 mei 2013 / 07:07

  Klinken allemaal erg lekker. Ik ontbijt vaak met fruit!

 2. Ingeborg 13 mei 2013 / 07:10

  Oeh klinkt echt heerlijk! Ik moet echt gezonder gaan eten, waaronder dus ook valt; vaker ontbijten!

 3. Sonja 13 mei 2013 / 07:16

  Leuke en bruikbare tips! Ik ga binnenkort ook een smoothie proberen als ontbijt!

 4. Kim 13 mei 2013 / 07:22

  Vanaf vandaag ga ik proberen met wat fruit te ontbijten (ik vind brood veel te lekker dus neem ik het ernaast)! Ik ben bang dat ik nooit echt bikini klaar zal zijn maar ik ben sinds begin maart wel 5 kilo afgevallen.

 5. Kelly Caresse 13 mei 2013 / 07:23

  Ah wat een leuk artikel! Ik ben dol op gezonde ontbijtjes, ik ontbijt graag met griekse yoghurt met een stuk fruit erdoorheen of havermout met rood fruit mmm

 6. LounaBeauty 13 mei 2013 / 07:30

  Ik vind alles lekker!! dan banenenbrood is ook zo lekker <3 🙂 Liefdeee.. ik eet nu een bakje yoghurt en aardbeien!

 7. Hester 13 mei 2013 / 08:03

  Ik ontbijt inderdaad altijd standaard met een boterham, maar wel met een versgeperst glaasje jus d’orange erbij! (en ik weet dat dat ook niet goed is als je het elke dag doet en blablabla maar whatever).

 8. Kimberly 13 mei 2013 / 08:12

  Bananenbrood lijkt me echt heel erg lekker, dat wil ik binnenkort eens maken!

 9. joyce 13 mei 2013 / 08:23

  Ik ontbijt met een cracker of een broodje. Ik ben helaas nog niet bikinproof maar mag ook nket afvallen ivm mijn trouwjurk hihi. Dus nog even geduld

 10. Alyssa 13 mei 2013 / 08:43

  Ik vind het ook belangrijk om gezond te ontbijten. Bedankt voor de tips 🙂

 11. Nadine 13 mei 2013 / 09:05

  Meestal neem ik een bruine boterham met kaas en komkommer en dan nog een kop thee. In de winter maakt m’n vader altijd pap dus daar geniet ik dan ook maar mooi mee van! Leuk artikel vooral fruit is zo lekker <3

 12. Keytothefuture 13 mei 2013 / 09:57

  Lekker joh! Ik krijg er meteen honger van dus ik ga eventjes naar beneden om mijn ontbijtje te gaan nuttigen 🙂

 13. Ise 13 mei 2013 / 10:13

  Dat bananenbrood wil ik zeker nog eens maken! Nu ontbijt ik bijna altijd met fruit en cruesli, beetje saai haha.

 14. Suzanne 13 mei 2013 / 10:18

  Ik ontbijt met Griekse Yoghurt en vaak met banaan er door, beetje kaneel en honing!

 15. Jennifer 13 mei 2013 / 10:26

  Nu ik weer wat meer ruimte heb financieel gezien ga ik wat gezonder ontbijten. Het kost best wel wat geld om gezond te ontbijten. Nu eet ik gewoon simpel een broodje met iets gezonds, maar ik wil wat meer over op de groenten en fruit.

 16. Miranda 13 mei 2013 / 11:17

  Ziet er heerlijk uit, ik ontbijt meestal met 2 broodjes, of een kom brinta, of een kom yoghurt met muesli, ik probeer elke dag een ander ontbijt te nemen.

 17. Susan 13 mei 2013 / 11:48

  Ik eet echt bijna altijd havermout met fruit, maar dat wordt ook een beetje saai. Dat bananenbrood ziet er lekker uit, dus misschien ga ik dat wel is proberen!

 18. Daniëlle 13 mei 2013 / 11:49

  Bananenbrood vind ik ook heel lekker, al heb ik het nog nooit voor het ontbijt gegeten. Ik eet meestal Griekse yoghurt met wat noten, fruit, kokos en ahornsiroop. Of een cracker!

 19. Lianne 13 mei 2013 / 13:29

  Ontbijten met alleen fruit, ik ga ‘t eens proberen! Normaal eet ik 2 boterhammen met hagelslag, niet erg gezonde start, haha.
  En bikini-klaar? Eeeeh… ben 4kg aangekomen, dus nee… XD

 20. Michelle 13 mei 2013 / 14:24

  Wat ziet het er lekker uit! Ik ben dan altijd bang dat ik te weinig binnen krijg als ik met fruit ontbijt. Vandaag ontbeet ik met drie broodjes met aardbeien, tussendoor at ik een mueslireep en ik lunchte met drie broodjes kaas-komkommer. Ook heel gezond en lekker! Bikiniproof ben ik altijd wel. Wit is het nieuwe bruin!

 21. Anne 13 mei 2013 / 15:15

  Dit artikel komt als geroepen! Ik kreeg gisteravond het goede idee om te proberen deze week elke ochtend te ontbijten met fruit. Helaas is het deze ochtend al meteen mislukt door tijdgebrek.. Maar door deze ideetjes raak ik weer geïnspireerd! Liefs

 22. Ellen 13 mei 2013 / 18:12

  Vaak ontbijt ik met drie bruine boterhammen, met pindakaas, speculoos en ham/kipfilet. Erg slecht eigenlijk.. Soms pak ik crackers met kipfilet, kaas en smeerkaas ofzo.

  Ik heb geprobeerd om met een bakje yoghurt, muesli en fruit te ontbijten maar daar word ik misselijk van. Ook smoothies lukken me niet, dat werd een vies papperig drapje.

 23. Charlotte 13 mei 2013 / 18:18

  Een heerlijke green smoothy gaat er altijd wel in 😀
  Leuk artikel.

 24. Swaen 13 mei 2013 / 19:53

  Ik ontbijt altijd met een bord Brinta 🙂 ‘s ochtends krijg ik geen brood door mijn keel, dus dan is zoiets wel fijn.
  Liefs, Swaen

 25. Marcella 13 mei 2013 / 21:57

  Heerlijke inspiratie! Ik ontbijt vaak met havermoutpap, yoghurt met fruit en muesli of een heerlijke smoothie.

 26. Estrella 13 mei 2013 / 22:08

  Ziet er lekker uit allemaal. Ik ontbijt altijd met yoghurt met muesli en vers fruit. Meestal een banaantje, maar als ik het in huis heb soms ook aardbeien, frambozen en bramen. Heerlijk!

 27. Tamarah 14 mei 2013 / 14:30

  Dat ziet er lekker uit zeg! Ik ontbijt zelf met 7-granenontbijt en halfvolle melk, of yoghurt met fruit, havermout en chiazaadjes 😀

 28. Gerrianne 14 mei 2013 / 16:35

  Ontbijten, wat is dat? Haha, no it’s a joke! Ik eet vaak een paar koekjes, maar als gevolg vandaar ging ik er vanochtend in de supermarkt bijna aan onderdoor. Ik moet echt weer smoothies gaan maken of groentesapjes in de ochtend, maar ‘t is soms iets teveel werk. But, lekkere ontbijtjes én vooral de laatste twee! Ik kan geen musli door de keel krijgen, zo zonde.

 29. Roxanne 15 mei 2013 / 19:22

  Ik ontbijt meestal met fruit, een smoothie of een witte boterham met hagelslag. lekker slecht, die laatste! Het is net waar ik zin in heb. Dat bananenbrood daar ben ik inmiddels wel benieuwd naar. Misschien zelf eens bakken als ik klaar ben met mijn scriptie!

 30. Kirsten 16 mei 2013 / 22:29

  Lang leve havermout! Haha, zeker als het koud is, eet ik ‘s morgens graag havermout. Daar zit je ook lang vol van. En daarnaast eet ik ‘s morgens ook wel smoothies, een gebakken of gekookt eitje of pannenkoeken!

 31. Bertine 17 mei 2013 / 20:51

  Volgens mij ontzettend ongezond, maar ik eet ‘s ochtends 2 plakjes tarwebrood met schuddebuikjes. Een jaar geleden ontbeet ik nooit, dus 2 broodjes zullen wel gezonder zijn dan niets. Het probleem is dat ik nooit op tijd uit bed kan zijn om uitgebreid te ontbijten. Misschien als mijn vriend en ik over 3 maandjes getrouwd zijn, dat het me lukt elke morgen tegelijk met hem eruit te gaan…. haha

 32. Rik Ruiter 22 augustus 2013 / 23:34

  Ben het niet met je eens. I. Fruit zit veel fructose vooral geperst fruit. Hierdoor begin je ‘s ochtends al direct met heel veel suiker. Onhoud fruit is snoep uit de natuur. Bij een gezond lichaam kan het nog wel met regelmaat, maar kijk uit voor de smoothies en sappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.