Gezond zomerdrankje: Suikervrije ijsthee!

Afgelopen week toen het zulk heerlijk weer was had ik ineens zin in een lekker zomerdrankje! Geen zoete frisdrank, maar water was ik ook een beetje zat. Tijd om een gezond en zomers drankje te maken! Ik maakte suikervrije ijsthee. Het is super makkelijk om te maken en het is heel erg lekker! Stiekem veel lekkerder dan gewone ijsthee uit een pak…

suikervrije-ijsthee-recept

Ik maakte twee varianten! Hoe je deze suikervrije ijsthee maakt zal ik je uitleggen.

benodigdheden-suikervrije-ijsthee

Wat heb je nodig om suikervrije ijsthee te maken?

 • Heel veel ijsblokjes
 • Theezakjes
 • Eventueel iets om de thee een smaakje te geven. Ik gebruikte citroensap en aardbeien uit de diepvries.
 • Je hebt verder nog een aantal dingen nodig die je waarschijnlijk al hebt in je keuken: wat glazen en een waterkoker!

theezakjes

Hoe maak je de suikervrije ijsthee?

 1. Je kookt wat water
 2. Je kiest een theesmaakje uit! Zelf ben ik gegaan voor simpele groene thee en earl grey thee. Je kan ook thee met een smaakje uitkiezen, dat is lekker makkelijk! Ik heb de smaakjes zelf toegevoegd zodat ik zelf kon doseren.
 3. Vervolgens maak je thee zoals je dat normaal met hete thee ook zou doen.
 4. Je vult een ander glas met ijsklontjes
 5. Vervolgens schenk je de gezette thee over in het glas met ijsklontjes. Nu zie je waarom je zo veel ijsklontjes nodig had: de thee moet afkoelen! Natuurlijk kun je het ook gewoon in de koelkast laten afkoelen, maar dit gaat een stuk sneller, haha. Als je grote hoeveelheden hiervan wil drinken is in de koelkast zetten makkelijker.
 6. Daarna kun je nog extra smaak toevoegen! In het glas met groene thee deed ik citroensap (een heel klein beetje) in het andere glas de aardbeien.

Tim zijn favoriet was het glas met de aardbeien, ik vond de groene thee met citroensap lekkerder. Maar allebei de variaties zijn heel erg lekker!

Overigens heb ik ook geprobeerd suiker toe te voegen, maar dit vond ik heel erg vies. Ik drink normaal ook thee zonder suiker, wellicht dat het daaraan ligt. Maar je kan natuurlijk suiker toevoegen, als je daar blij van wordt. Ik vind het alleen helemaal niet nodig.

zelf-ijsthee-maken-zomerdrankje

En zo maak je dus suikervrije ijsthee. Ik ben fan! Wat is jouw favoriete zomerse drankje?

34 reacties

 1. Bianca 22 juli 2014 / 06:38

  Simpel en erg handig dankjewel voor het delen! x

  • Marieta 22 juli 2014 / 15:39

   Ziet er lekker en gezond uit.

 2. Kelly Caresse 22 juli 2014 / 06:43

  Mmm wat een lekker idee! Heerlijk als fris zomerdrankje. Ik heb diabetes en daardoor drink ik vrijwel nooit dranken met suiker erin, dit is dan een lekker fris en koel alternatief voor ice tea. Lekker 🙂

 3. Beautydagboek 22 juli 2014 / 07:10

  Fijn zomerdrankje! Ik hou zelf erg van groene IceTea, dus ik ga deze variant eens maken. Wie weet kan ik hem met Stevia zoeten :).

 4. Bibiane 22 juli 2014 / 08:50

  Ik ben niet zo’n fan van ijsthee, maar een paar jaar geleden had Pickwick of Lipton speciale theezakjes die trokken in koud water. Ideaal voor een snelle ijsthee. Die vond ik wel lekker. Was er toen met citroensmaak en perziksmaak. Weet wel niet of het nog bestaat…

 5. Ilse 22 juli 2014 / 09:12

  Ziet er lekker uit. Ik drink de laatste tijd vaak gewoon koude (magere) melk als het echt warm is en ik eens geen zin heb in water. 🙂

 6. Vanessa 22 juli 2014 / 10:29

  Klinkt lekker! Nu het zo warm is, drink ik geen warme thee dus dit is een goed alternatief 🙂

 7. Lisa 22 juli 2014 / 10:48

  Ik vind ijsthee super lekker! Zeker als het zo warm is net als deze zomer 🙂 Ik ga deze zonder suiker zeker eens proberen want meestal maak ik er met suiker, dus dit wil ik ook wel even proeven!

 8. Miranda 22 juli 2014 / 11:17

  goed idee! lekker Ice Tea. Ik vind het zonder suiker inderdaad veel lekkerder. Ik maakte dit eerder wel vaker, maar nu al een hele tijd niet meer gedaan. Je brengt me op ideeën;)

 9. Irma 22 juli 2014 / 11:28

  Wat simpel, maar lijkt me onwijs lekker! Vanmiddag maar eens proberen! (:

 10. Jorien 22 juli 2014 / 11:46

  Lekker zeg! Vooral met verse aardbeien lijkt me het heerlijk, en het is lekker verkoelend met dit weer 🙂

 11. Nathalie 22 juli 2014 / 13:28

  Wat een slim idee en ontzettend makkelijk eigenlijk. Als het kouder is drink ik eigenlijk de hele dag thee en water. Nu s zomers blijft alleen het water over en dat begin ik toch een beetje zat te worden! Ga het gelijk eens maken, ben benieuwd! 🙂

 12. Shaz 22 juli 2014 / 13:33

  Wat een goed idee! Ik probeer al te letten op mijn suikerinname en dit is echt ideaal.

 13. Isabelle 22 juli 2014 / 16:01

  Oeeh dat ga ik zeker uitproberen deze zomer! Meestal drink ik koud citroënwater maar dit lijkt me ook lekker (:

 14. Anneleen 22 juli 2014 / 18:56

  Ziet er lekker uit! Ga ik ook eens maken!

 15. Kokosenaardbeien 22 juli 2014 / 19:18

  Ah, goed idee! Ik ga ‘t eens proberen 🙂
  Vind ‘t zelf ook lekker om gewoon schijfjes komkommer/munt etc in een glas te doen. Trekken de smaken er ook helemaal in. 🙂

 16. Ise 22 juli 2014 / 20:56

  Toevallig heb ik dit vandaag ook ongeveer op dezelfde manier gedaan! Een heerlijk drankje en inderdaad een fijne afwisseling na al dat water.

 17. Esmée 22 juli 2014 / 21:17

  Heel erg bedankt voor de tip, hiermee kun je veel beter variëren met smaakjes. Weer eens wat anders als de standaard ijsthee en je hoeft niet meteen een heel pak aan te schaffen. x

 18. Charlotte 22 juli 2014 / 22:32

  Ik ben zelf ook wel fan van gekoelde jasmijnthee (groene thee met jasmijn). AH thee, M&S en de losse jasmijnthee van een lokale winkel vind ik daar goed voor. Dilmah viel me tegen. Vind het zelf ook erg lekker met schijfjes citroen erin. Geeft het wat bite.

 19. Fleur 23 juli 2014 / 06:34

  Ohh dit ga ik ook zeker een keer maken deze zomer. Ik ben gek op ice tea (green)! Met aardbeien erin lijkt me ook erg lekker en een goed idee.

 20. Audrey 23 juli 2014 / 09:45

  Ik hou niet van warme thee, maar Ice tea green vind ik superlekker. Lijkt je groene thee daar een beetje op? En ik zat te denken, als je de thee in een glas met ijsblokjes doet, wordt-ie natuurlijk wel weer minder sterk dan als je de thee zonder extra water in de koelkast laat afkoelen. Wel handig om rekening mee te houden 😉

 21. Anne 28 juli 2014 / 12:14

  Vorig jaar zomer heb ik ook vaak ijsthee gemaakt. Ik had een plastic waterkan gekocht bij de Lidl, dus ik maakte wat meer in één keer. Mijn favoriet was met rooibos.

 22. Hester 29 juli 2014 / 11:58

  Ik houd niet van icetea en niet van thee, maar ik vind dit altijd wel een heel leuke oplossing! Water met een smaakje (net zoals thee dus) maar dan toch koud. Slim.

 23. Kim 30 juli 2014 / 17:45

  Wow, dat ziet er goed uit, wat een leuk idee! Ga ik zeker een keer proberen:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.